Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 минута, Аристарх рече

Има разних стручњака и фантазирања на ту тему. Најбоље ти је дословно да схватиш како пише и нећеш погрешит. Суштински то ти је као наш сунчев систем. Бог је створио много планета али само једна буја од ове врсте живота. Тако је створио човека да се размножава и анђеле од којих су неки пали па се мешали са кћерима човечијим. Метафорички гледано, Човек је планета земља, анђели пали су ове планете без живота у нашем сунчевом систему.

нисмо од мајмуна потекли, иако су можда господа за неке. Хуманоидни облик човековог тела, је производ његове неуролошке особености и физичких сила које га окружују. Зато Кит који има мозак, већи од човека не може да реши прост проблем у океану који му човек прави. Али исто тако, човек ако не влада овим светом (онако како му је написано), убит ће га мала невидљива бактерија...

Нисам знао да си удата, опрости што сам ти пре рекао на теми о крштењу да не ломиш главу, него да вежбаш завођење у кану:naklon:.

Не би дошао Исус Христос јер он је постојао у Богу Оцу кроз пророштво ранијих предака Исуса Христа. Није постојао пре стварања света и човека! Иако јесу Божанске суштине постојале у Богу пре стварања света, па су се касније сјединиле са Исусом Христом.

Бог није предвидио Адамов пад. Бог даје човеку слободу... Човек би кушао сва друга воћа из врта пре воћа о познавању добра и зла. Као што је и требао, али није ишао редоследом развоја своје природе онако како је Божији Логос предвидео. Да ли је Бог стварајући законе, предвидео и човека да их руши, мсм. да није. Јер ће и Сатана да добије свој свет на крају где ће живети у бесмртној вечности са палима. Свако ће имати свој свет, Бог никога неће обрисати као да није никада ни постојао. Ми се преко Исуса Христа само траспортујемо правим путем, као некад јевреји преко мојскија, натраг у Царство небеско где ће мо добити нова тела преко плодова из врта која Адам није пре окусио... Значи није било само једно дрво, нити је створен само човек у хуманоидном облику по светом писму.

можемо негде попричат о овоме, интересује ме зашто мислиш да би Христ дошао да Адам није ни пао?

I kao što rekoh već;Blaženi Alojzije moli za Aristarhića!

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Isusovo magare рече

И ти да не провоцираш човека. 

Подели на овим сајтовима

Хајде да вратимо тему у колосек, мада није занимљиво пошто немамо одговоре.

Ову тему прати нас 26-оро упркосс тврдњи да само 7 или 8 пишу.

Смешно, вређа нам здрав разум! 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Драгана Милошевић рече

Статистика је као бикини, показује све а ништа не открива

Аца Информација

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драгана Милошевић рече

Видели смо да Рођус си пушта филмови, тако да ни не очекивати нешто тачно да каже. Кад мало људи чита: гле, какав ти је резултат! - када много - гле, направи секту!:))

Поред тога, Рођа ништа није узео да контекстуализује, јер су примери који су му наведени сахранили његово телесно мудровање. Он нема одговора на то. То руши његову логику. Он пожели да се самоубије кад прочита Порфирија како се хвали и испада будала зато што се хвали али не може да се суздржи! Ем се јавно хвали, ем критикује и одбија оне који кажу да се у тајности богати благодаћу. А Порфирије, као и моја смиреност, хвалимо се јавно! Како то може? Ђе је ту логика?12:smeha:  

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Свети Петар Цетињски, посланица 29. новембар 1809.

ЗНАНО буди како доходише у много путах предамном воевода Новак Бегов Ђуровић, кажујући ми и жалећи се да никојако не хоће стат за његовим сином Микотом, Добрица, кћер покојнога игумана Петронија Дамјановића. Тако је опет доходила Добрица, говорећи да никако за њим неће отист, ни у ту кућу. Више пута је била мољена и од стричева и од братучеда, никојако није кћела послушат да стоји у Новакову кућу с његовијем сином. На сврху и ја сам кој сваки пут преставља све оне разлоге што Бог заповиједа и света мати црква говори с властију од Бога мене даноју да се по данас може Микота оженити с благословенијем, ђе га буде.. и иста је Добрица по данас слободна од Микоте и да се може свуда удат размо Црне горе и Брдах. И који би је Црногорац или Брђанин узео за жену да је проклет он и његов дом и да га Бог порази и сакруши немилостиво.

- Мој земљак био лак на клетви!:))

Zašto se Dobrica nije htjela udati za Mikotu?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Zašto se Dobrica nije htjela udati za Mikotu?

Не бих ти знао рећ.

Поента је што Пера куне ко Ава (уствари и горе).:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Свети Петар Цетињски, посланица 29. новембар 1809.

ЗНАНО буди како доходише у много путах предамном воевода Новак Бегов Ђуровић, кажујући ми и жалећи се да никојако не хоће стат за његовим сином Микотом, Добрица, кћер покојнога игумана Петронија Дамјановића.

Игумани некада и сада.

То некада све стизало. 

И жену и ђецу и намастир. 

12:smeha:

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Zoran Đurović рече

И ти да не провоцираш човека. 

Од реда читам, нисам хтео да тролујем... Не провоцира мене она, него се мислим, тешка је мука не њеног мужа.

пре 42 минута, Isusovo magare рече

Рекох ти ја да не мора он за мене да се моли, ја сам описао шта мислим о мирима неких светитеља које уважавам. Не бих волео да ми они буду парфем смрдљивом гробу, јер тражим светлост у светлости. То што их читам, не значи да ће због мене здравог и правог они да дозивају Христа и питају га "докле више, докле овакве да трпимо"... Па онда да ме што би Рафаило рекао, демони преваспитавају у муци и беди.

Нисам ти ја аристархић, него Миљанче. А ви млада госпођо, Исусова магарице, размисли да те нисам можда зајахао пар пута. Дал би ме то чини Христом, јер никад ниси сигурна у коме је Христос:ladan:?

Подели на овим сајтовима

Статистика је као бикини, показује све а ништа не открива
                    Аца Информација
Zvonko Mihajlovski [emoji4]

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аристарх рече

Од реда читам, нисам хтео да тролујем... Не провоцира мене она, него се мислим, тешка је мука не њеног мужа.

Рекох ти ја да не мора он за мене да се моли, ја сам описао шта мислим о мирима неких светитеља које уважавам. Не бих волео да ми они буду парфем смрдљивом гробу, јер тражим светлост у светлости. То што их читам, не значи да ће због мене здравог и правог они да дозивају Христа и питају га "докле више, докле овакве да трпимо"... Па онда да ме што би Рафаило рекао, демони преваспитавају у муци и беди.

Нсам ти ја аристархић, него Миљанче. А ви млада госпођео, Исусова магарице, размисли да те нисам можда зајахао пар пута. Дал ме то чини Христом:ladan:?

:pop:

Подели на овим сајтовима

On 9.6.2019. at 6:51, Bokisd рече

Vidi, brate, ima jedan standard koji je ovaj.... Зато жена треба да има власт на глави (pokrivalo), анђела ради (apostol Pavle).... to je neki standard i mislim da to je to neka poenta cele price oko oblacenja... kada je sv.Vasilije Veliki savetovao hriscane da u gradu, na ulici, na trgu, budu prosto i jednostavno obuceni i da hodaju polako i smireno dostojno hriscanskom imenu, ...onda to mnogo vise vazi za odlazak u crkvu,... jer tamo i radi andjela trebalo bi da budemo skladno obuceni i da se pristojno ponasamo.

Mislim, nece nas oblacenje spasti, (apostol je rekao.... treba,....) ,.... ali, treba da se trudimo i u malom, jer onda moze covek da ima dobre sanse( 0512_music) i da u velikom bude veran (Lk. 16,10)

Јесте главни стандард за жене то, ако имају мараму. Али шира је расправа била... шминка, перика, фарба за косу, локови за нокте и 10000000 других ствари које жене користе се не могу забранити. Гаћице на билборде не смеју да буду у теолошком смислу извор страсти који се уништава тако што билборд неће постојати барем у свом физичком облику. 

То је посебан контекст био. Свети Василије је говорио о другој ствари, о лобију друштвених слојева која су одређивала ко и где може шта да носи. Тако је народна ношња увек имала стандард. Па су уцењивали људе да не смеју кући да праве гардеробу, већ је морају купит. А што је кичастија, то је скупља...

Е не знам, баш за то да анђели гледају модни стајлинг и мере га људским очима:). Онда би Василије Велики имао проблем са перцепсијом о свести анђела. Довољно је помолити се анђелу да опрости за увреде, али те увреде нису људско облачење. Јер би први патријарх или папа код католика, ишао обучен као сви остали грађани. Па ако већина мисли да треба да фарбамо косу у зелено, ови који то не би радили. по анђелима би испали грешници који вређају. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, The Godfather рече

Opa, polako, ali sigurno Rodja nam se otkriva u svoj punoti. Iz napisanog se jasno moze videti da covek pridaje sebi veci znacaj - nego sto je zapravo slucaj u realnosti. Prvi znaci - sizoidnog poremeceja licnosti praceni kompleksom umisljene velicine. Vec smo ti napisali da si pusten ovde samo iz razloga da bi se Avva sprdao sa tobom - sto i cini, ali ne vredi govoriti nekome ko je zaslepljen motivima odbrane neodbranjivog - tumacenjem Sv otaca doktoru patristike. U stvari cela ova sarada sa tvoje strane je cist egzibicionizam.

И Ђуровић и ви, његови епигони, делујете прилично немоћно, а то се врло добро показује у потреби да континуирано вређате, етикетитате и омаловажавате саговорника.  Дакле, то је ем недостојно разговора озбиљних људи, ем указује на ваше слабости. Па ми није јасно зашто се на тај начин дискредитујете. А то са спрдањем можете само да се надате.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...