Jump to content

Чудо на гробљу у Београду! Ископали Гишкин гроб и открили његово сачувано цело тело после 26 година!

Препоручена порука

http://www.kurir.rs/crna-hronika/2923991/giskino-telo-posle-26-godina-nije-istrulilo

Posmrtni ostaci Đorđa Božovića Giške, nekadašnjeg komandanta Srpske garde, i njegovih roditelja, oca Gavre i majke Milene, juče su ekshumirani na Centralnom groblju u Beogradu. Kovčeg sa telom Božovića izvađen je u devet časova, a kada je otvoren, najuža rodbina i radnici koju su izneli sanduk zaprepastili su se onim što su videli - Giškino telo nije istrulilo.

Ovo je za Kurir potvrdila Božovićeva sestra Slavica, koja je objasnila da u prvom trenutku niko nije mogao da poveruje svojim očima.

- Radnici su ga prvi ugledali! Onda su me pozvali da vidim. Šokirala sam se! Moj Đorđe posle 26 godina nije istrulio. Odmah su mi na pamet pale reči monahinje koja je uz oca Tadeja bila do smrti. Ona je pre nekoliko dana pozvala moju ćerku kada je saznala za ekshumaciju i rekla joj je: „Nemojte, deco, da se iznenadite kada vidite telo“ - priča Slavica Božović.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Данас је Гишка сахрањен по својој жељи после 26 година у Црној Гори у Кучима.

http://www.kurir.rs/crna-hronika/2924303/foto-giska-sahranjen-u-kucima-sestra-ispunila-amanet-pohranjeni-posmrtni-ostaci-djordja-bozovica

Пренети део беседе оца Велибора Џомића

Цитат

Džomić je kazao da se nisu sabrali oko smrti nego oko života, jer se desilo "veliko znamenje kojim Bog objavljuje svoju milost i svoju ljubav svome narodu". "I čulo se to već na sve četiri strane sveta, nema potrebe da vam govorim ono što vi već svi znate, a što se dogodilo juče kada je taj svešteni, mučenički grob otvoren, da je brat Đorđe izašao ponovo da ga ogrije sunce - celokup. To je jedno od Božjih znamenja u ovom vremenu”, kazao je Džomić.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Морам рећи да ме радује ова вест. Из неког чудног мени непознатог разлога иако се не ложим на криминал и такве ствари, Гишка ми је одувек био у најмању руку симпатичан пример из тог света. 

Прво одрастао је и живео ту где сам на неки начин и ја рођен и живим, друго био је прави витез, без икаквог елемента да повлађујем његовим делима. Са разноразних страна сам чуо да је био добар према многима, да је помагао сиротињу и сличне ствари иако се истински бавио криминалом.

Постао је да тако кажем удбаш, држава је њега слала у различите делове света да би убијао оне који по њима су реметилачки фактор братства и јединства...И радио је тај посао, све док га иста комунистичка клика није послала да убије по његовом признању једног четника у Америци, отишао је тамо са намером да га убије, а вратио се препорођен. Замрзао је комунизам, титоизам и постао други човек.

По неким сведочењима које сам исто чуо, исповедао је своје грехе у таквој мери да сам и негде прочитао да је отац Лазар са Острога тврдио да није видео већег покајника од Гишке.

Одвлачио је клинце од дроге, забрањивао је исту...Говорио је неколико језика и био је образован у том смислу.

Отишао је у рат оснивајући Српску Гарду под окриљем СПО, али је по свим могућим сведочењима убијен у Госпићу и то са леђа, од српске руке, јер је тадашњој власти сметала та фама која је владала око њега а и поготово то што је био близак опозицији.

Врло сам радостан због ових вести јер у њој видим милост Божију и мислим да све те приче о покајнику Гишки великом српском комаданту и витезу јесу истина.

Шта год и како год Гишка Бог да ти душу прости и да си настањен у рајском насељу!

Подели на овим сајтовима

Био сам на Гишкиној сахрани. Опијело је држао епископ Атанасије Јевтић, који је бесједио. Потом је говорио његов замјеник Брано Мићуновић. Сви присутни смо били свјесни да је био свјесна жртва, отишао је у сигурну погибију, иако му је Брано нудио да га склони неђе по свијету.

Сад га је склонио у часне Куче: "Ђе је сјеме клицу заметнуло, онде нека и плодом почине."

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, МилошБГ рече

држава је њега слала у различите делове света да би убијао оне који по њима су реметилачки фактор братства и јединства

Ne koji su bili remetilački faktor bratstva i jedinstva već ustašku gamad kao i Arkan.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ne koji su bili remetilački faktor bratstva i jedinstva već ustašku gamad kao i Arkan.

Колико знам усташе нешто пуно и нису дирали... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

Колико знам усташе нешто пуно и нису дирали... 

Većinski njih.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран, поготово знајући да су сами комунисти и пустили лако усташе да напусте земљу и оду већински у Јужну Америку а све њихове злочине минимизирали или затрпали у славу братства и јединства.

На крају крајева Благоје Јововић атентатор на Анту Павелића је био четник. Више се тадашња удба обрачунавала са управо онако како сам и рекао или криминалцима који су радили за њих па се одупрли од удбе типа Љуба Земунац или за оне за које су мислили да су неке реметилачки фактор као поједини шиптари или просто Срби, про српски настројени, четници.

Мени је у овом случају фасцинантна та промисао Божија да је сам Гишка послат у Америку, да убије четника, приближавао се њему и на крају кад је ушао у причу са њима, напросто се препородио и постао други човек. На крају крајева и то да је свесно отишао у смрт, иако је могао да се склони...сам је пред смрт рекао да иде у рат и да зна да ће погинути тамо али да неће да дозволи да га убију у Београду и онда представе као обрачун криминалаца, него да иде и погине као јунак.

Иначе пар сати пре него што је убијен, био је кум на крштењу свог војника и исто једна од одлика његових да је био један од оних који су викали за мном!

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Оног тренутка када сам прочитао вест да ће бити његова ексхумација, имао сам осећај да ће се управо ово десити. Бог Свети зна о чему се ради.

Подели на овим сајтовима

Kroz njega mi Gospod propoveda vaskrsenje, zivot i da ce Bozja biti poslednja...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Чекај мало, па зар нису сви ти српски војници и добровољци заправо обични криминалци и злочинци?

Како сад мошти?!

Подели на овим сајтовима

Као разбојник исповедам те: ,, Сети ме се Господе, када дођеш, у Царству своме! ,,

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...