Jump to content

Чудо на гробљу у Београду! Ископали Гишкин гроб и открили његово сачувано цело тело после 26 година!

Препоручена порука

пре 5 минута, Natasa. рече

Čoveče Božiji, manje romantike dok se ne dokaže suprotno.

Naš istaknuti patolog doktor Zoran Stanković objašnjava da su se ovakvi slučajevi već dešavali.

- To znači da je u grobnici bilo strujanja vazduha i da je došlo do isušivanja posmrtnih ostataka, takozvane mumifikacije, pri čemu su mekotkivne strukture očuvane sasušene, skvrčene... Telo izgleda kao pergament hartije i na njemu mogu da se registruju povrede odranije - rekao je Stanković.

To da su istrulili sanduk i krst ne piše nigde. Sve je lepo da se čovek pokajao, svi pričaju da je bio dobar lik; nije frka, ali treba biti oprezan sa ovakvim vestima. Božije objave su ozbiljna stvar.

Ти мене зезаш мао.

Прва ствар у тој гробници је сахрањен и Гишкин отац и мајка, мајка је умрла пре пар година, па нису нађени нетрулежни остаци или читаво тело. Што имплицира да у гробници самој нису били такви услови.

Друга ствар ја цитирам оца Велибора

Цитат

Svojim očima sam video da je istrulio drveni sanduk, da je istrulio i limeni sanduk u kome je bio, da mu je telo bilo u vodi u grobnici i da je satrulila samo tkanina. Ono što nije istrulilo su on i drveni krst na njegovim grudima, s kojim je bio sahranjen i koji sija kao da je od zlata.

Protojerej Džomić video je i dodirnuo Giškino telo i on je objasnio da nije nepoznato, ali jeste retkost da se nađu netruležni zemni ostaci i da je reč o božjem znamenju. On dodaje da je očevidno je da je Giška bio pod božjom vrstom tretmana i da je ovaj slučaj neki znak nama svima u ovom vremenu.

Nije nepoznato da je Giška bio grešnik i da je imao buran život, ali je mnogima nepoznato da je bio i veliki pokajnik. Da je pod Ostrogom ispovedao svoje grehe kod pokojnog arhimandrita Lazara, igumana ostroškog, i da je stalno govorio da mu Gospod bude milostiv kao onom pokajanom razbojniku na Golgoti, koji je viseći na krstu pored Hrista rekao: „Seti me se, Gospode, u carstvu svome“ - objasnio je protojerej i dodao da je u Giškinoj porodici sačuvano Sveto pismo koje se skoro poderalo od čitanja i na čijim je marginama zapisivao svoja razmišljanja o božjoj reči.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Koliko sam upoznat, ocuvano telo mora da pokaze neku 'deformaciju' koja bi bila dokaz, da je upokojeni umro u teskom grehu.

Recimo, naduvenost tela ili neki smrad ili neko curenje telesnih tecnosti ili crnilo tela i  slicno. 

Ako je tacno i istinito ovo sto su videli svedoci , onda, ne bi trebalo da je ova gore situacija. Giska sigurno nije svet i osvecen, to je sigurno. Mislim da je prica vise o tome kako se taj covek preokrenuo i preumio .

Meni nije jasnio kako ti mozes da znas da on nije svet i jos da kazes sigurno nije. Meni se cini kako ti vjerujes da samo monasi pustinjaci mogu postati svetitelji? Mogu svakako ali sa mnogo vise truda nego mirjani.

Dosta ljudi zna da je on bio kriminalac, radio sve i svasta naopako,medjutim obicno jedan, dva covjeka znaju naravno uz Boga koliko se neko kajao. Netrulezno tijelo ne mora da znaci nista, medjutim svjedocenja ljudi kao sto su pokojni arhimandrit Lazar mogu da nam kazu ponesto.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Natasa. рече

I mog dedu su iskopali i nije istrulio posle + - 15ak godina. Truljenje zavisi i od niza fizičkih faktora, ne preterujmo baš. 

Otvorim novine samo vrte Gišku, Arkana i Cecu i ostale reklikte slavljene '90ih. Ovde je vreme stalo 1993. Ista vlast, isti likovi, isti kriminalci, samo se recikliraju.

Giška i "mošti"...idi begaj.

Наташа, немој да судиш о човеку кога ниси ни познавала, а о којем све што знаш, знаш из медија.

И немој да поредиш Гишку са Цецом и овима, Гишка је био сасвим другачији ков човека. О њему најбоље знају они који су га познавали, били пријатељи са њим, његова мајка и сестра. Имаш на интернету шта о њему говоре његови пријатељи, на пример Оташевић, који прича како је Гишка стално говорио да је грешан, да је много лоших дела починио, да се каје, итд. Погледај сведочење његове мајке, Милене Божовић, има на интернету, где она говори о Гишки и говори како је он био оличење чојства и јунаштва, говори и како је кренуо странпутицом. Једна потресна прича једне достојанствене жене.

Такође сам причао и са многим борцима из Крајине, који хвале Гишку и његове борце Српске Гарде. За њих се, иначе, никада није рекло и нема назнака, да су чинили злочине по ратиштима, важили су за дисциплиноване борце који су бранили народ. За Гарду се говорило да су њени војници имали ,,душу девојачку, понашање свештеничко, а срце Обилића". Чак и људи који нису били за СПО су ценили Гишку и његове борце.

Тако да, опет ти кажем, немој да судиш о људима које и не познајеш. И нико не тврди да је Гишка сад  светац или слично, али за мене је ово знак да је његово покајање било искрено, а мислим да је ово и знамен народу српском. Наравно, ко није верник можда ово и не може тако да схвати, али ја то тако гледам.

А да ли сам у праву, то Бог најбоље зна.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ronald рече

Meni nije jasnio kako ti mozes da znas da on nije svet i jos da kazes sigurno nije. Meni se cini kako ti vjerujes da samo monasi pustinjaci mogu postati svetitelji? Mogu svakako ali sa mnogo vise truda nego mirjani.

Dosta ljudi zna da je on bio kriminalac, radio sve i svasta naopako,medjutim obicno jedan, dva covjeka znaju naravno uz Boga koliko se neko kajao. Netrulezno tijelo ne mora da znaci nista, medjutim svjedocenja ljudi kao sto su pokojni arhimandrit Lazar mogu da nam kazu ponesto.

У праву си Роналде.

Некако ми се чини да поједини хришћани олако осуђују људе, и често заборављају да и највећи грешник може да се покаје. Ако гледамо кривично-правно,. Гишка је злочинац, али треба знати да Бог не суди по тим грађанским законима, већ по другим законима.

Тако да, ја верујем да је Бог прихватио Гишкино покајање и да је ово доказ тога и верујем да је ово и знамен Србима као народу данас у ово тешко време.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Ronald рече

Pa, dobro, ako treba da korigujem  misljenje, mozda jeste, Bog zna.

Koje je tvoje tacno misljenje ? Ne ono, Bog zna koliko se kajao.

Inace, na osnovu svog iskustva boravka 20. godina u Crkvi, sam izneo svoje misljenje. Ono, imamo svete i svetitelje koje su crkva i vernici jos za zivota, prepoznali kao ( svete ). Imamo razne cudovtorce, velike molitvenike, askete, koji su takodje svetitelji. Imamo netrulezne mosti, koje uglavnom cudotvore ili mirotoce. Imamo ispovednike, mucenike. Sve u okviru crkve. Gde cemo Gisku ovde smestiti ?

Meni se Giska i njegova prica licno, dosta svidja. Recimo, ovde je ispao bas, onako, okey.

http://www.kurir.rs/crna-hronika/2911791/cuvena-ferka-u-kojoj-je-giska-rubezicu-poklonio-zivot-slomio-je-devojci-ruku-preko-kolena-ocu-razbio-glavu-ali-kada-je-drogiran-prisao-giskinoj-sestri

Po svemu ( ako su tacne ) ove nformacije, Giska je promenio neka svoja razmisjanja, kajao se i bio je hrabar i posten covek, koji je dao zivot za neku svoju pravdu.

Da li je to' dovoljno za potpuno osvecenje i svetiteljstvo ? Po ( meni ), vrlo tesko. Da li je dovoljno da mu se okaju i oproste gresi ? Moguce. 

Подели на овим сајтовима

Гишка је био човек из народне песме и епа. Био је ишао странпутицом, био је грешан, али се кајао. Кажу да је знао шта га чека, али да се није плашио и као да је прихватио Божију вољу.

Е сад, не верујем да је постао свет (то ми не можемо да знамо), али верујем да је његово покајање прихваћено и да је ово доказ тога.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Православни Србин рече

Наташа, немој да судиш о човеку кога ниси ни познавала, а о којем све што знаш, знаш из медија.

Ne sudim mu, taman posla. Znam da ga mnogi hvale da je bio mnogo dobar lik.

Ali baš da to što telo nije istrulilo da je to dokaz nečega, to je previše. Mislim da ljudi vide šta hoće da vide. Što kaže @grigorije 2ni tela nekih talibana nisu istrulela, pa šta sad to znači? Da je to neki dokaz.

Ja sam primetila da se stalno vrte kriminalci po medijima. Stalno neke priče o Ljubi Zemuncu, Giški, Arkanu, Kneletu, do skora je i onaj nesrećnik Kristijan bio izuzetno popularan. Možda je Giška 10 stepenica iznad svih njih i jeste se kajao, samo mislim da se taj ceo svet previše potencira i idealizuje.

I Arkan je imao svoju vojsku i mnogi ga slave kao srpskog junaka, a on običan kriminalac...sad da se ne rasplinjavam.

Ne znam šta bih rekla za njegovo telo, netrulezna tela posmatram kao fizički proces leša pod određenim uslovima. Pa ne mirotoči pobogu.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Pa, dobro, ako treba da korigujem  misljenje, mozda jeste, Bog zna.

Koje je tvoje tacno misljenje ? Ne ono, Bog zna koliko se kajao.

Inace, na osnovu svog iskustva boravka 20. godina u Crkvi, sam izneo svoje misljenje. Ono, imamo svete i svetitelje koje su crkva i vernici jos za zivota, prepoznali kao ( svete ). Imamo razne cudovtorce, velike molitvenike, askete, koji su takodje svetitelji. Imamo netrulezne mosti, koje uglavnom cudotvore ili mirotoce. Imamo ispovednike, mucenike. Sve u okviru crkve. Gde cemo Gisku ovde smestiti ?

Meni se Giska i njegova prica licno, dosta svidja. Recimo, ovde je ispao bas, onako, okey.

http://www.kurir.rs/crna-hronika/2911791/cuvena-ferka-u-kojoj-je-giska-rubezicu-poklonio-zivot-slomio-je-devojci-ruku-preko-kolena-ocu-razbio-glavu-ali-kada-je-drogiran-prisao-giskinoj-sestri

Po svemu ( ako su tacne ) ove nformacije, Giska je promenio neka svoja razmisjanja, kajao se i bio je hrabar i posten covek, koji je dao zivot za neku svoju pravdu.

Da li je to' dovoljno za potpuno osvecenje i svetiteljstvo ? Po ( meni ), vrlo tesko. Da li je dovoljno da mu se okaju i oproste gresi ? Moguce. 

Moje misljenje je da treba sagledati cijelu sliku realno i objektivno. Neko moze postati svetitelj u jednom trenu kao sto su neki ljudi koji su se zrtvovali za Hrista kad su vidjeli kako neki hriscani smireno podnose mucenje dok ih oni maltretiraju.

Boki ne treba rangirati ljude koji se kaju i zrtvuju za Boga, jer bi tako samo uzak krug ljudi zasluzio svetiteljstvo. Imamo svetitelje koje Crkva i vjernici za zivota uzimaju za ozbiljno( nikoga se za zivota ne bi smjelo prepoznati ili jos proglasiti svetim jer se oni sami na pomen toga vrlo cesto zgrazavaju), ali ima ljudi ciju zrtvu i pokajanje vidi samo Bog, i jos pokoji prijatelj, medjutim oni cesto jace padaju( ovo svi vide i drobe o tome) i ponovo se jos jace kaju ( ovo niko ne vidi) itd. Starac Tadej lijepo kaze da je vrlo malo ljudi bilo kao Apostol Pavle, kad su jednom zadobili blagodat oni su nastavili i skoro da je nisu gubili. Vecina svetitelja jeste,medjutim treba zapaziti da starac Tadej kaze da je kod samo jednog monaha vidio blagodat a sa druge strane kod mnogo vise mirjana. Mnogo ljudi postaju svetitelji a da ih Sabori zvanicno ne proglase svetim, kao sto su Sabori neke proglasili svetiteljima pa ih kasnije ukonili.

Ako bi covjek gledao starca Josifa Isihastu ili Porfirija Kavsokalivita( njih sam spomenuo jer su zivjeli u proslom vijeku), onda niko ne bio postao svetitelj, do takvih rijetkih slucajeva. Medjutim ima zanimljivih stvari oko starca Josifa Isihaste i njegovih zezancija, mnogima to ne bi bilo jasno.

Niko ne kaze da je Giska svet, niti oko tijela treba praviti nekakvu famu, netruleznih tijela ima svugdje i oni ne bi trebali biti nikakav znak svetiteljstva, ja bih vise obratio paznju na njegovo pokajanje o kojem svjedoce ljudi oko njega koje mozemo uzeti za ozbiljno kao pokojni arhimandrit Lazar.

Подели на овим сајтовима

"Sve je to samo jad, beda, muka, problemi, zatvori."

Ovo treba pustiti omladini, od 1:40, a ne neke romantične fantazije o "viteštvu".

https://youtu.be/OOTZpxPXCO8

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ronald рече

Moje misljenje je da treba sagledati cijelu sliku realno i objektivno. Neko moze postati svetitelj u jednom trenu kao sto su neki ljudi koji su se zrtvovali za Hrista kad su vidjeli kako neki hriscani smireno podnose mucenje dok ih oni maltretiraju.

Boki ne treba rangirati ljude koji se kaju i zrtvuju za Boga, jer bi tako samo uzak krug ljudi zasluzio svetiteljstvo. Imamo svetitelje koje Crkva i vjernici za zivota uzimaju za ozbiljno( nikoga se za zivota ne bi smjelo prepoznati ili jos proglasiti svetim jer se oni sami na pomen toga vrlo cesto zgrazavaju), ali ima ljudi ciju zrtvu i pokajanje vidi samo Bog, i jos pokoji prijatelj, medjutim oni cesto jace padaju( ovo svi vide i drobe o tome) i ponovo se jos jace kaju ( ovo niko ne vidi) itd. Starac Tadej lijepo kaze da je vrlo malo ljudi bilo kao Apostol Pavle, kad su jednom zadobili blagodat oni su nastavili i skoro da je nisu gubili. Vecina svetitelja jeste,medjutim treba zapaziti da starac Tadej kaze da je kod samo jednog monaha vidio blagodat a sa druge strane kod mnogo vise mirjana. Mnogo ljudi postaju svetitelji a da ih Sabori zvanicno ne proglase svetim, kao sto su Sabori neke proglasili svetiteljima pa ih kasnije ukonili.

Ako bi covjek gledao starca Josifa Isihastu ili Porfirija Kavsokalivita( njih sam spomenuo jer su zivjeli u proslom vijeku), onda niko ne bio postao svetitelj, do takvih rijetkih slucajeva. Medjutim ima zanimljivih stvari oko starca Josifa Isihaste i njegovih zezancija, mnogima to ne bi bilo jasno.

Niko ne kaze da je Giska svet, niti oko tijela treba praviti nekakvu famu, netruleznih tijela ima svugdje i oni ne bi trebali biti nikakav znak svetiteljstva, ja bih vise obratio paznju na njegovo pokajanje o kojem svjedoce ljudi oko njega koje mozemo uzeti za ozbiljno kao pokojni arhimandrit Lazar.

U principu se slazem.

Mislim, da je to ono, sto ja pricam, malo drugacijim recima. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Natasa. рече

"Sve je to samo jad, beda, muka, problemi, zatvori."

Ovo treba pustiti omladini, od 1:40, a ne neke romantične fantazije o "viteštvu".

https://youtu.be/OOTZpxPXCO8

Опет мешаш бабе и жабе.

Ми у клин ти у плочу.

Ми о Гишки ти о светом Кнелету, ми о Гишки и покајању ти о Кристијану, ми о Гишки и речима свештеника СПЦ ти о Аркану...и тако у круг. Ок.

Мешате и појам светости, прво постоје различите врсте светих људи, неко је преподобан, неко је мученик, неко је мироточив неко нема сачуване земне остатке, неко је чудотворац неко је својим страдањем и мученичком смрћу задобио венац спасења.

На крају крајева чуо сам многа тумачења да под светост се може посматрати и спасење, дакле свет је сваки онај човек који се спасио и који је у рају.

Да ли је покајани разбојник са крста, свет? сигурно у једну руку јесте, мада ми не знамо скоро ни ко је, нити он чини чудеса, нити имамо његове мошти али ето он се покајао на самом крају свог живота и Господ га је спасио.

Понављам не имплицирам да је Гишка свет, само водим полемику са људима који су сигурни да није и да је он у ствари у адским мукама и не виде могућност икакву да је можда Господ Бог зезнуо њихове ставове и мишљења и да можда ипак Господ Бог има свој суд, који није људски.

И уместо да се заистински обрадујемо, милошћу Господа Бога, ми још устадосмо да штрајкујемо, јебига.

Иначе ако је истина али Гишкина сестричина је неколико недеља пре овог догађаја причала са једном монахињом, која јој је рекла немојте се изненадити када извадите тело, знајући да ће ускоро бити извршено вађење и поновно сахрањивање остатака.

Да ли нам Бог нешто поручује, свакако да да...а на нама је да разазнамо и приближимо се ставу шта нам Бог поручује сходно својим начелима, вером и свиме осталим.

Ја сам сигуран да нам је Бог поручио да је милостив, да је истина све што су причали за Гишку и за његово огромно покајање, а онда и витешство и да нам Бог поручује да никад није касно за покајање, ма какви грешници били...а и да нас мало продрма и протестира, шта би смо ми да смо гледали тог разбојника на крсту мислили, шта би смо мислили да смо били сведоци кад Господ бира Савла и тако даље.

Уздравље

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, МилошБГ рече

Опет мешаш бабе и жабе.

Ми у клин ти у плочу.

Ми о Гишки ти о светом Кнелету, ми о Гишки и покајању ти о Кристијану, ми о Гишки и речима свештеника СПЦ ти о Аркану...и тако у круг. Ок.

Мешате и појам светости, прво постоје различите врсте светих људи, неко је преподобан, неко је мученик, неко је мироточив неко нема сачуване земне остатке, неко је чудотворац неко је својим страдањем и мученичком смрћу задобио венац спасења.

На крају крајева чуо сам многа тумачења да под светост се може посматрати и спасење, дакле свет је сваки онај човек који се спасио и који је у рају.

Да ли је покајани разбојник са крста, свет? сигурно у једну руку јесте, мада ми не знамо скоро ни ко је, нити он чини чудеса, нити имамо његове мошти али ето он се покајао на самом крају свог живота и Господ га је спасио.

Понављам не имплицирам да је Гишка свет, само водим полемику са људима који су сигурни да није и да је он у ствари у адским мукама и не виде могућност икакву да је можда Господ Бог зезнуо њихове ставове и мишљења и да можда ипак Господ Бог има свој суд, који није људски.

И уместо да се заистински обрадујемо, милошћу Господа Бога, ми још устадосмо да штрајкујемо, јебига.

Иначе ако је истина али Гишкина сестричина је неколико недеља пре овог догађаја причала са једном монахињом, која јој је рекла немојте се изненадити када извадите тело, знајући да ће ускоро бити извршено вађење и поновно сахрањивање остатака.

Да ли нам Бог нешто поручује, свакако да да...а на нама је да разазнамо и приближимо се ставу шта нам Бог поручује сходно својим начелима, вером и свиме осталим.

Ја сам сигуран да нам је Бог поручио да је милостив, да је истина све што су причали за Гишку и за његово огромно покајање, а онда и витешство и да нам Бог поручује да никад није касно за покајање, ма какви грешници били...а и да нас мало продрма и протестира, шта би смо ми да смо гледали тог разбојника на крсту мислили, шта би смо мислили да смо били сведоци кад Господ бира Савла и тако даље.

Уздравље

Niko ne govori da je on u mukama, samo on i Bog znaju gde je. Verujem da se pokajao, ali to što nije istrulio ne dokazuje apsolutno ništa. To je sada vaše subjektivno viđenje, Giška pokajnik nije istrulio. Ima dosta netruležnih tela, a Giška gde god da je, nadam se da mu je bolje nego ovde.

Klip sam stavila, onako, čisto da se vidi kako taj svet izgleda, tvrdim da ovde vlada ta idealizacija nekog "viteštva žestokih momaka".

Подели на овим сајтовима

И Адам и Ева су у Рају иако због њиховог првородног греха цео људски род испашта, од времена након постања света па надаље. Охридски пролог је пун описа како су највећи грешници постајали и највећи покајници. Сва ова прича око Гишке ми личи на ону причу о фарисеју и царинику. Ко разуме, схватиће.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...