Jump to content

Чудо на гробљу у Београду! Ископали Гишкин гроб и открили његово сачувано цело тело после 26 година!

Препоручена порука

пре 1 минут, Natasa. рече

I mog dedu su iskopali i nije istrulio posle + - 15ak godina. Truljenje zavisi i od niza fizičkih faktora, ne preterujmo baš. 

Otvorim novine samo vrte Gišku, Arkana i Cecu i ostale reklikte slavljene '90ih. Ovde je vreme stalo 1993. Ista vlast, isti likovi, isti kriminalci, samo se recikliraju.

Giška i "mošti"...idi begaj.

ај мајке ти које си новине отворила и само врте Гишку... изузми курир који је једини пренео.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, obi-wan рече

Bilo je i onih koja nisu bila crna, niti sta slicno. Zato kazem - opsta napomena, ne trazi `leba.

па улазимо у опасну кривину, као прво знаш да неки светитељи нису чудотворци и да пак не чине чудеса по свом преласку у онај живот, али су им нађене мошти и као такви се поштују и славе.

Друго не знам што вам је неприхватљиво да неко ко је криминалац буде у рају и да Бог то пројави на овај начин, поготово знајући његово покајање и побожност.

Зар Савле није постао Павле, зар први у рај није ушао покајани разбојник...ок, не морате мени веровати, али ето Велибор Џомић вам посведочи да се све распало и лимени сандук и дрвени и одећа, само крст на грудима и тело није.

Лепо рече неко многи ће се изненадити на страшном суду, а вала и пре.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, МилошБГ рече

па улазимо у опасну кривину, као прво знаш да неки светитељи нису чудотворци и да пак не чине чудеса по свом преласку у онај живот, али су им нађене мошти и као такви се поштују и славе.

Друго не знам што вам је неприхватљиво да неко ко је криминалац буде у рају и да Бог то пројави на овај начин, поготово знајући његово покајање и побожност.

Зар Савле није постао Павле, зар први у рај није ушао покајани разбојник...ок, не морате мени веровати, али ето Велибор Џомић вам посведочи да се све распало и лимени сандук и дрвени и одећа, само крст на грудима и тело није.

Лепо рече неко многи ће се изненадити на страшном суду, а вала и пре.

Nemam pojma o cemu ti pricas. Lepo sam rek`o da je ono jedna opsta napomena, nista drugo. Oci su uvek napominjali i pozivali na taj svesteni oprez, i to uvek i u svemu. I opet da kazem - ima jasno zabelezenih primera gde se telo preminulog nije raspalo, ali se jasno znalo da nije u pitanju projava svetosti, nego nesto sasvim drugo. Vrlo jasno sam to napisao, samo pazljivo procitas.

S druge strane, ne mogu a da ne primetim da ti imas nekakav licni afinitet ovde, pa onda ovako vidis i ono sto neko nije napisao.

I jos jedno - nema svetog koji nije cudotvorac, i samo postojanje mostiju je jos kako cudo po sebi, plus sto svakako da taj sveti bar nekad nekom u necemu pomogne. Mozda to nije uvek mnogo puta zabelezeno, ali do sad nisam cuo ni za jednog svetog da bar u necemu nije ucinio neko jasno znamenje svoje svetosti. Bog i daje da imamo svetinje, tu ukljucujuci i mosti svetih, ne radi nekog ispraznog pokazivanja (i stajanja u prazno), nego upravo radi ukrepljenja Crkve, i radi zivog (cudotvoreceg) pomaganja vernima. Dakle, kod Njega je uvek sve besrekorno svrhovito i smisleno, nista radi vasara i tek reda radi.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, МилошБГ рече

ај мајке ти које си новине отворила и само врте Гишку... изузми курир који је једини пренео.

Kurir koliko god da je đubre, čitan je. I vala samo vrti kriminalce. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Nemam pojma o cemu ti pricas. Lepo sam rek`o da je ono jedna opsta napomena, nista drugo. Oci su uvek napominjali i pozivali na taj svesteni oprez, i to uvek i u svemu. I opet da kazem - ima jasno zabelezenih primera gde se telo preminulog nije raspalo, ali se jasno znalo da nije u pitanju projava svetosti, nego nesto sasvim drugo. Vrlo jasno sam to napisao, samo pazljivo procitas.

S druge strane, ne mogu a da ne primetim da ti imas nekakav licni afinitet ovde, pa onda ovako vidis i ono sto neko nije napisao.

I jos jedno - nema svetog koji nije cudotvorac, i samo postojanje mostiju je jos kako cudo po sebi, plus sto svakako da taj sveti bar nekad nekom u necemu pomogne. Mozda to nije uvek mnogo puta zabelezeno, ali do sad nisam cuo ni za jednog svetog da bar u necemu nije ucinio neko jasno znamenje svoje svetosti. Bog i daje da imamo svetinje, tu ukljucujuci i mosti svetih, ne radi nekog ispraznog pokazivanja (i stajanja u prazno), nego upravo radi ukrepljenja Crkve, i radi zivog (cudotvoreceg) pomaganja vernima. Dakle, kod Njega je uvek sve besrekorno svrhovito i smisleno, nista radi vasara i tek reda radi.

Па ја знам за те случајеве, само што ја знам за случајеве где су та тела била црна, заударала и слично, нисам чуо за случајеве где је пројављено да се нечија тела нису распала, али да се знало да је то због греха тих људи. Чак и код таквих ствари, дешавало се да се ти грешни јављали честитим и побожним људима, монасима и посведочили о свом страдању и молили их да учине нешто по том питању.

Ја не причам о светом Гишки, канонизацији, икони или чему слично, знам да је то немогуће а и мислим да је непотребно, овде причам о другој ствари о пројави милости Божије и знаку да је покајање јако битно за све нас. Притом ја сад и причам са тачке некога ко се зове протојереј Велибор Џомић који свакако није неки пробисвет а који је обелоданио свету оно о чему причамо. И притом ништа чудно, зна се да су и многи руски војници пројавили своје нетрулежне мошти и дакле никакво ово није искакање из колосека нити нешто ново, него је нама непојмљиво да један познат као криминалац може да постане спашен и лако нам је причати и о Светом писму и разбојнику са крста и Павлу и Савлу и томе да не треба судити јер никад не знамо нечије покајање и свашта још, али ето и даље ће нам бити непојмљиво да неко за кога смо сигурни да смо од њега бољи је у ситуацији у којој ми тежимо бити, не причам за тебе.

И слажем се са закључком и потписујем га. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, МилошБГ рече

Nije neprihvatljivo da bude u raju, ali ovo idoliziranje kriminala je besmisleno. Giškin leš nije istrulio, ma je li. Znači samo da je bio dobro zaštićen od vlage.

'90te zamrznute u prostoru i vremenu. Samo kad ih se setim sa onim krstačama oko vrata, koliko vulgarno to deluje...svi veliki vernici i Srbi. Volela bih da ih više niko ne spominje u javnosti, neka ih porodica žali, neka idu u raj, ali bi bilo fino da prestane to patetisanje kako su oni "vitezovi asfalta". Ili su ubijeni ili provedu pola života po zatvorima i nema tu ničeg viteškog. Šta je sledeća vest - Knele kanoniziran?

Подели на овим сајтовима

Па ја знам за те случајеве, само што ја знам за случајеве где су та тела била црна, заударала и слично, нисам чуо за случајеве где је пројављено да се нечија тела нису распала, али да се знало да је то због греха тих људи.

Ima ih, ne mogu bas sad da trazim datum, Prolozi i Zitija su ogromna gradja, ali ako bas naidjem u skorije vreme, rado cu da postavim ovde.

пре 2 минута, МилошБГ рече

Ја не причам о светом Гишки, канонизацији, икони или чему слично, знам да је то немогуће а и мислим да је непотребно, овде причам о другој ствари о пројави милости Божије и знаку да је покајање јако битно за све нас.

Naravno, bas zato sam (opet kazem) i napisao onu nekakvu opstu napomenu, da eto cela prica bude zaokruzena.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Nije neprihvatljivo da bude u raju, ali ovo idoliziranje kriminala je besmisleno. Giškin leš nije istrulio, ma je li. Znači samo da je bio dobro zaštićen od vlage.

'90te zamrznute u prostoru i vremenu. Samo kad ih se setim sa onim krstačama oko vrata, koliko vulgarno to deluje...svi veliki vernici i Srbi. Volela bih da ih više niko ne spominje u javnosti, neka ih porodica žali, neka idu u raj, ali bi bilo fino da prestane to patetisanje kako su oni "vitezovi asfalta". Ili su ubijeni ili provedu pola života po zatvorima i nema tu ničeg viteškog. Šta je sledeća vest - Knele kanoniziran?

Не видим идолизирање, на крају крајева ако је Гишка спашен, а нетрулежна тела најчешће сведоче о спасењу, онда он није спашен нити због крстаче, нити због криминала, толико је ваљда јасно.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, grigorije22 рече

Sta bi sa onim talibanima od pre 5 ili 6 godina cija se tela takodje nisu raspala?

U očima onih koji ih podržavaju-to je čudo Božije.

Ne treba se toliko opterećivati šta je čudo, počne čovek da malo gubi razum ako mu je vera na tome bazirana. Ljudi hoće da budu fascinirani, hoće da vide neki spektakl, nije to dobra osnova.

Подели на овим сајтовима

Не видим идолизирање, на крају крајева ако је Гишка спашен, а нетрулежна тела најчешће сведоче о спасењу, онда он није спашен нити због крстаче, нити због криминала, толико је ваљда јасно.

Ili je samo bio dobro zaštićen od vlage?

I moj deda nije istrulio, kako ga sa'ranili, tako ga iskopali (ne sećam se zašto).

Kriminalci se idoliziraju ovde itekako. Kroz medije se provlače kao "žestoki momci", "momci sa asfalta", "bolje dan provesti kao car nego život u bedi". Čuj "žestok momak", običan lopov i ubica koji je da pola života baci po zatvorima ili će da završi dva metra ispod zemlje prerano. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Natasa. рече

Ili je samo bio dobro zaštićen od vlage?

I moj deda nije istrulio, kako ga sa'ranili, tako ga iskopali (ne sećam se zašto).

Kriminalci se idoliziraju ovde itekako. Kroz medije se provlače kao "žestoki momci", "momci sa asfalta", "bolje dan provesti kao car nego život u bedi". Čuj "žestok momak", običan lopov i ubica koji je da pola života baci po zatvorima ili će da završi dva metra ispod zemlje prerano. 

Жено Божија, прати радњу.

Отац Велибор Џомић је видео тело, иструлио је сандук, иструлио је лимени сандук, иструлио је крст, иструлила је одећа на њему, није иструлио само он и крст на његовим грудима, о каквој онда заштићености од влаге причаш.

У истој гробници је сахрањена и његова мајка пре пар година, па очигледно није нађено целовито њено тело.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, МилошБГ рече

Жено Божија, прати радњу.

Отац Велибор Џомић је видео тело, иструлио је сандук, иструлио је лимени сандук, иструлио је крст, иструлила је одећа на њему, није иструлио само он и крст на његовим грудима, о каквој онда заштићености од влаге причаш.

У истој гробници је сахрањена и његова мајка пре пар година, па очигледно није нађено целовито њено тело.

Čoveče Božiji, manje romantike dok se ne dokaže suprotno.

Naš istaknuti patolog doktor Zoran Stanković objašnjava da su se ovakvi slučajevi već dešavali.

- To znači da je u grobnici bilo strujanja vazduha i da je došlo do isušivanja posmrtnih ostataka, takozvane mumifikacije, pri čemu su mekotkivne strukture očuvane sasušene, skvrčene... Telo izgleda kao pergament hartije i na njemu mogu da se registruju povrede odranije - rekao je Stanković.

To da su istrulili sanduk i krst ne piše nigde. Sve je lepo da se čovek pokajao, svi pričaju da je bio dobar lik; nije frka, ali treba biti oprezan sa ovakvim vestima. Božije objave su ozbiljna stvar.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, МилошБГ рече

У истој гробници је сахрањена и његова мајка пре пар година, па очигледно није нађено целовито тело.

Koliko sam upoznat, ocuvano telo mora da pokaze neku 'deformaciju' koja bi bila dokaz, da je upokojeni umro u teskom grehu.

Recimo, naduvenost tela ili neki smrad ili neko curenje telesnih tecnosti ili crnilo tela i  slicno. 

Ako je tacno i istinito ovo sto su videli svedoci , onda, ne bi trebalo da je ova gore situacija. Giska sigurno nije svet i osvecen, to je sigurno. Mislim da je prica vise o tome kako se taj covek preokrenuo i preumio .

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...