Jump to content

По овом тексту испада да свако ко не врши Исусову молитву иде у пакао?? Ради се о виђењу једне монахиње

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мислим, не дај Боже да је тако монахиња рекла. Као онај што је на самрти тако нешто рекао и отишао у пакао.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

И, шта си открила?

И то је некакав форум.

Не свиђа ми се што имају превише тема о последњим временима типа: жиг звери, дигитални анђео, личне карте.. трте мрте

Мислим се кога очекујемо Христа или супостата?

Тако да ми тамо нешто смрди.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Драгана Милошевић рече

И то је некакав форум.

Не свиђа ми се што имају превише тема о последњим временима типа: жиг звери, дигитални анђео, личне карте.. трте мрте

Мислим се кога очекујемо Христа или супостата?

Тако да ми тамо нешто смрди.

Ми очекујемо Христа, са радошћу и страхом, они нам нуде страх без Христа. Значи страх је пожељан, али који.?

Подели на овим сајтовима

Е једино тако, да бринемо, да пазимо. Има нека средина међу крајностима које губе смисао и страха и љубави.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

Е једино тако, да бринемо, да пазимо. Има нека средина међу крајностима које губе смисао и страха и љубави.

Обзиром да ми је тешко разумети ово што си написао, чак не знам ни коме је упућено, искористио бих прилику да ти кажем нешто. Твој однос са сабеседницима је, у маломе, сличан Теслином, он се није руковао са саговорницима, ти не цитираш онога коме се обраћаш. Да ли је и твоја мотивација слична, просто речено, гађење?

Подели на овим сајтовима

Мени порука овога виђења личи на јевањђеље по Марку 13,35-37.

Стражите, дакле, јер не знате када ће доћи господар куће: увече или у поноћи или у пој пијетлова или ујутро

Да не дође изненада и нађе вас да спавате.

А што вама говорим, свима говорим: Стражите!

Подели на овим сајтовима

Матеј: Стражите дакле, јер не знате у који ће час доћи Господ ваш. Али ово знајте: кад би знао домаћин у које ће време доћи лупеж, чувао би и не би дао поткопати кућу своју. Зато и ви будите готови; јер у који час не мислите доћи ће Син човечији. Ко је дакле тај верни и мудри слуга ког је поставио господар његов над својим домашњима да им даје храну на оброк? Благо том слузи ког дошавши господар његов нађе да извршује тако. Заиста вам кажем: поставиће га над свим имањем својим. Ако ли тај рђави слуга рече у срцу свом: Неће мој господар још задуго доћи; и почне бити своје другаре, и јести и пити с пијаницама; доћи ће господар тог слуге у дан у који се не нада, и у час кад не мисли. И расећи ће га напола, и даће му плату као и лицемерима; онде ће бити плач и шкргут зуба.
— Еванђеље по Матеју, 24:42-51 (превод Вука Караџића)

Лука: Нека ваша бедра буду опасана и светиљке ваше нека горе; а ви будите као људи који чекају свога господара, када се врати са свадбе, да му отворе одмах кад дође и закуца. Блажене су оне слуге које господар - кад дође - нађе будне. Заиста вам кажем да ће се опасати и посадиће их за трпезу, па ће приступити и служиће им. И ако дође у другу или трећу стражу, и нађе их тако, благо њима. Али ово знајте: кад би домаћин знао у који час ће лупеж доћи, не би оставио да му поткопа кућу. И ви будите спремни, јер ће Син човечији доћи у час у који не мислите.

На то Петар рече: Господе, говориш ли ову причу нама или свима? А Господ рече: ко је, дакле, тај верни и разборити домоуправитељ кога ће господар поставити над својом чељади да им даје оброк на време? Блажен је онај слуга кога господар - кад дође - нађе да чини тако. Заиста, кажем вам да ће га поставити над свим својим имањем. Ако пак онај слуга каже у свом срцу: мој господар неће доћи задуго, па стане тући слуге и слушкиње, те јести и пити и опијати се, доћи ће господар онога слуге у дан када не очекује и у час који не зна, па ће га расећи и одредиће му место међу невернима. А онај слуга који је знао вољу свога господара, па није спремио или није учинио по његовој вољи, биће много бијен. А који није знао, а учинио оно што заслужује батине, биће мало бијен. Од сваког - коме је много дано - тражиће се много, и коме је много поверено - од њега ће се више захтевати.
— Еванђеље по Луки, 12:35-48 (превод Емилијана Чарнића)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, елТорнеро рече

"Е дијете, ти си као онај што једнако тражећи неки град, не примећује да је одавно у том граду. Твој свакодневни рад, по послушању, је твоја молитва, угодна Богу...

... а и мени донесе понеку пару. :)))

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...