Леон Професионалац Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 5 часа, МилошБГ рече Ja to nisam rekao. Za mene ljudi koji idu tamo jesu braca, ali na pogresnom putu. Ima dosta slucajeva gde su ljudi koji su isli na sluzbe po njihovim katakombama vremenom prestali da idu. Smena Artemija je za mene bila politicka odluka, njegova zabrana da ostane u eparhiji losa odluka sabora (vidim da npr vladika Vasilije Kacavenda, Filaret i dr. iako su smenjeni iako je postojalo dosta stvari koje su im spocitavane imali su pravo da ostanu u svojim eparhijama), ali da je kasnije ono sto je uradjeno od osnivanja prosto paracrkve, od pravljenja eparhije od celog sveta, uvodjenje tog nekog papistickog metoda da je Artemije episkop citavog sveta, do hirotonisanja novih episkopa i slicno, da je to sve put koji je otisao nekim pogresnim pravcem. I mislim ako ste vi kao cekali moj stav o tome i ako vam je on znacajan, onda svasta. Сабор преиспитује Сабор. И Васељенски и СА Сабор. И њихове одлуке. Пустите Ваше скромно мишљење. Имате све на сајту СПЦ о проблему са Марком. Зашто би остао у својој бившој Епархији сем да ровари. И шта ако му садашњи Епископ не жели указати гостопримство на својој територији. Звали су њега многи Епископи, из љубави, да га сачувај, али он је хтео парацркву и то је и добио. Volim_Sina_Bozjeg and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 3 часа, Bokisd рече Bas je svetitelj Teofan Zatvornik ostar u ovoj besedi, ali, sta da se radi, ponekad su svetitelji morali da upotrebljavaju jake i teske reci u ukazivanju na neke pogresna misljenja po odredjenim crkvenim pitanjima : " Ништа нема што би човека могло опоганити да уђе споља у њега, него што излази из њега оно је што погани човека.(Марко 7:15). То место, и њему слична, да нас храна не поставља пред Бога, спомињу обично они, који не љубе пост, претпостављајући да тиме, довољно оправдавају своје одсуство жеље да посте, упркос уставу и поретку Цркве. Колико је задовољавајуће ово извињење, сваком верном Цркви је јасно. У посту је уздржање од неких јела установљено не зато, што су она нечиста, већ да би тим уздржањем, лакше достигли стањење тела, неопходно за унутрашње преуспевање. Такав смисао поста је толико суштински, да се они, који неко јело сматрају нечистим, убрајају у јеретике. Онима који нису склони ка посту би на томе требало настојати, а не на томе, да је пост обавезан, иако је он, заиста, средство за одупирање греховним жељама и тежњама тела. Али то је таква тачка, на којој се никако не може одустати. Ако је унутрашње успевање обавезно, то се обавезно и средство за њега, сматра неопходним, односно пост. Савест и говори то свакоме. За њено успокојење, они тврде: Ја другим средством надомештам смањење поста, или Пост је штетан за мене, или Постићу када ја хоћу, а не када је то установљено. Али прво извињење је неумесно, јер још нико без поста није успео да савлада своје тело и да како треба сачува своје унутрашње стање. Последње је такође неумесно, јер је Црква једно Тело, и жеља да се у њој човек одели од других јесте противна Њеном устројењу. Удаљити себе од општих одредби Цркве могуће је само изласком из Ње, а Њен члан не може тако говорити и то захтевати. Друго оправдање има сенку права. И тачно је, пост није обавезан за оне, на које ће пост деловати штетно, јер је пост установљен не да би убијао тело, већ да би умртвљивао страсти. Али ако промешамо такве добронамерне, показаће их се тако мало, да и неће бити негде да се ставе. Остаје само један разлог одсуство жеље. Против тога се нема шта спорити. И у Рај не уводе против воље. Али, када буду осудили за пакао, хоћеш-нећеш, крећи: хватају и бацају тамо." Inace, ovo je receno od sv.Jovana Zlatoustog: "Није само вера неопходна, већ и духовни живот, да би могли задржати у себи Духа, Који нам је једанпут дан." Da damo' mogucnost i postu da moze da ucestvuje u kreiranju duhovnog zivota, ....pa, monasi neka poste po defaultu ceo zivot i neka teze savrsenom duhovnom zivotu....a, i mi mirjani da se trudimo koliko mozemo u postu i tom duhovnom zivotu, da bi zadrzali blagodat Duha, kako svedoci Jovan. Узмите да је тачно све што пишете похвално о посту. Ево, слажем се, ипак ПОСТ НИЈЕ И НЕ МОЖЕ БИТИ УСЛОВ ЗА ПРИЧЕШЋИВАЊЕ - дакле, не расправљамо о самој користи поста, нисам сишао с ума али условљавати Причешће постом је неразумно. На страну велике испоснике, у свету је пост неиздржив, не постоје нечиста јела у том смислу. Кад пуно радим онда морам да једем. Аутомобил далеко мање троши у леру низбрдо него узбрдо у другој брзини! Низбрдо може и без горива а узбрдо нема шансе! Жика, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 3 часа, Zoran Đurović рече Ти ме обесхрабрујеш са својим неразумевањем. Тужно је то... Јер ако узмеш 200 посних дана из Теофана као репер за обуздавање тела, онда ћеш рећи да је црква из првих 10 векова погубила све душе, и да су апостоли пукли и нису се спасили. Јер они нису имали све те склекове у које би ти хтео да их утераш. Теофан је постио више од Петра. Да ли је већи од Петра? Постио је више од Павла. Да ли је већи од Павла? Постио је више од Исуса. Да ли је већи од Исуса? Сам Теофан би ти сада залепио шамарчину за то што га косиш са свецима! Изопачаваш и самог Теофана јер не разумеш контекст његове поуке. Јер га ти супростављаш Писму. Реци ми, где Ис говори да су блажени који посте? Где је рекао да ће се спасити онај који пости, или онај који мрси? У каквом Матриксу ти живиш? Ниједан апостол није постио 40., а знам за њих да су свеци и да ће судити над народима, али нигде не чух да ћеш ти, који постиш све "прописане", али нелегитимне постове бити на престолу. На који начин је могуће повратити вас да верујете Писму? Јер нема матемеатике која ће из Писма извести ових 200, рецимо, дана поста. И реци ти сада мени како је св. Сава мањи светац од Теофана, а није постио Успењски пост? Чак га је одбио. Јер је знао да га држе у Цариграду. И како је то Сава светац, а није нам накачио још један пост да бисмо могли да укротимо тело? И светогорци протествовали против тог поста. Били протестанти. Али то су били грешни светогорци. Желудац им био бог! Ти, пријатељу, ни не разумеш импликације сопствених тлапњи и учитавања. Није за чуђене што не разумеш ни моје речи, јер ти не желиш да се поучиш, него желиш да учиш друге, а ту се онда дивим твојој храбрости. То брате Зоране - пруту Божји! Амин, амин, амин! Volim_Sina_Bozjeg, Августин, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 2 часа, Bokisd рече Sta ovde predstavlja nesto protivno crkvenoj praksi kod poscena, nije mi bas jasno. Jovan Lestvicnik kaze o sustini posta : "Пост је принуда коју вршимо над природом и лишавање грла насладе на коју је навикло, гашење пламена телесне пожуде, очишћење молитве, светилник душе, стражар ума, спас од огрубелости, олакшица сна, здравље тела, виновник бестрашћа, отпуштење грехова, врата и блаженство Раја" (Лествица, Поука 14)." Naravno, to je receno za monasku praksu, i oni neka se trude maksimalno. Mirjani neka primenjuju ovo 'ociscenje molitve i otpustenje grehova,' koliko mogu i smatraju da je potrebno u njihovim zivotima. Видите, добри мој, та Лествица је дивно монашко штиво али је трба забранити мирјанима. Као и велики део аскетске литературе. Од читања исте, по, чини ми се, истом светитељу - Св. Теофану, може се десити занесењаштво које никако није добро јер, парафразирам: каква је корист од читања о врлинама која се не може остварити у свету већ само може одвести у занесењаштво које никако није добро... Милан Ракић, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 2 часа, Ivan Marković рече Možeš li nečim konkretnim da potkrepiš ove tvrdnje? Без жеље да се поново расправљам са Вама, у љубави само желим да Вас питам нешто: Замислите да су апостоли тражили од Христа тако нешто. Или свети првог века од апостола. Или у време Златоустог да њему неко сваки пут у сваком дијалогу тражи нешто конкретно. И шта уствари тражимо, цитат, позивање на светог? Кад то замислите, замислите и рекцију Христа или апостола или Златоустог. Замишљам овако. Христос има 31 годину и на сваку његову поуку ја му тражим тако ,,нешто конкретно" а он, пошто је неколико пута дао то ,,нешто конкретно" a ja и даље не мислим да станем, мени одговара: Бежи бре ђаволе у таму најкрајњу, имам још мање од две године да све испуним, немам кад да се с тобом мајем. Разумем да се понекад тражи то али увек, заиста не. Ако сам нешто навео у обичном дијалогу, па не могу увек да одем да тражим где се то налази да бих задовољио свакога. Немам два живота. Дакле, не браним никога сада већ само покушавам да објасним да није нормално увек и стално тражити тако нешто а опет ни очекивати. Па не може живот на то да се сведе. Праштајте! Милан Ракић, Ведран*, kopitar and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Илић Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 On 3/3/2017 at 22:17, Zoran Đurović рече Не поштујеш Павла: да се не осуђују узајамно они који једу и они који не једу. - Коригуј своје мудровање према Апостолу, а не према себи. У праву сте оче. Не треба осуђивати. Читајући мало пажљивије и остале Ваше наводе на ову тему могу Вам рећи да се слажем са Вама, да не треба храном (као неизоставним), условљавати приступање Светом Причешћу. Volim_Sina_Bozjeg, Леон Професионалац and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 2 часа, Леон Професионалац рече Видите, добри мој, та Лествица је дивно монашко штиво али је трба забранити мирјанима. Као и велики део аскетске литературе. Кад би барем тако могао да се реши проблем, мислим да бисмо га давно решили. Бојим се да ипак кључ лежи негде друго. Проблем је дубље у онима који упадају у занесењаштво, а не у самом читању или не Лествице и сличне литературе од стране ове или оне групе верујућих. Неки од њих нису јадни криви јер су их други индоктринирали у ту "науку" и занесењаштво. Други пак су сами себе индоктринирали. Ове две групе су обе опет подељене напола, од којих су једни смирени и отворени да чују и да се науче, и сами будући искрени Боготражитељи уче се и узрастају, и они ће се исправити и научити. И она друга група гордељиваца и умишљеника који не знају а учити се не дају. Њима само Бог може помоћи. Тако да је, мислим, једино решење просто указивати на проблем и тако га сузбијати колико је могуће. Додатни доказ да забрана ништа не би постигла је и тај, да до "јуче" мноштво аскетске литературе (изворне) није било доступно на нашем језику, али то не значи да занесењаци нису смишљали алтернативе да би се њима заносили. Тако и та фамозна предања о седмодневном посту, о томе да је св Николај "причешћивао" "св. водицом", и сличне којештарије таквог "предања". Проблем је у наопаком тумачењу и примени а не у самој литератури. Дакле, нешто као протестанско тумачење Писма. Zoran Đurović, ikrasil, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 2 часа, Леон Професионалац рече Дакле, не браним никога сада већ само покушавам да објасним да није нормално увек и стално тражити тако нешто а опет ни очекивати. Па не може живот на то да се сведе. А нарочито ако то што тражиш ти стоји пред носом. Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 6 часа, Леон Професионалац рече Црква је рекла шта мисли о њему и дружини али Ви сте чекали Ваше скромно мишљење - дакле лепо кажем: Ви и Цркву а и Бога правите по својој мери. E a vidite ovo je za mene bezveze. Objasnicu. Dakle Crkva je dala i rekla sta misli o postu i kako on treba da se drzi, VI imate razlicito misljenje i VI se ne povinujete crkvi, vec zagovarate sa pravom drugacije razmisljanje. JA npr se ne slazem sa nekom odlukom sabora, VI onda mene spustate recima "ej slusaj bato crkvu, ona je rekla svoje" ili pak "Imas na sajtu spc sve o tome" Razumete? Dakle kada vama odgovara vi cete se pozivati na stav crkve, kada vama ne odgovora vi cete biti zdusno protiv stava crkve, u jednom slucaju je crkva autoritet u drugom nije cak naprotiv mantijasi nesto namerno rade da smlacuju narod, a opet sve zavisi od toga da li se kosi sa nekim vasim stavom ili ne. Imate na sajtu SPC i o postu, pa ne vidim da vam smeta da dajete totalno drugacije stavove a meni spocitavate sto tu neku nebitnu odluku nemam istovetan stav kao stav sabora. p.s. Molim vas ja nikad nikome nisam zagovarao da ide u Ljuljake, da jesam valjda bih i ja bar jednom otisao, nije problem ne znati, ali nema potrebe da pisemo nesto sto ne znamo i da nekog na taj nacin komentarisemo bez da znamo o cemu se radi. Kao da je fora da se ja diskreditujem da bi ispalo eto ko ne misli ko mi. A istina je potpuno drugacija. Цитат Ти ме обесхрабрујеш са својим неразумевањем. Тужно је то... Јер ако узмеш 200 посних дана из Теофана као репер за обуздавање тела, онда ћеш рећи да је црква из првих 10 векова погубила све душе, и да су апостоли пукли и нису се спасили. Јер они нису имали све те склекове у које би ти хтео да их утераш. Теофан је постио више од Петра. Да ли је већи од Петра? Постио је више од Павла. Да ли је већи од Павла? Постио је више од Исуса. Да ли је већи од Исуса? Сам Теофан би ти сада залепио шамарчину за то што га косиш са свецима! Изопачаваш и самог Теофана јер не разумеш контекст његове поуке. Јер га ти супростављаш Писму. Реци ми, где Ис говори да су блажени који посте? Где је рекао да ће се спасити онај који пости, или онај који мрси? У каквом Матриксу ти живиш? Ниједан апостол није постио 40., а знам за њих да су свеци и да ће судити над народима, али нигде не чух да ћеш ти, који постиш све "прописане", али нелегитимне постове бити на престолу. На који начин је могуће повратити вас да верујете Писму? Јер нема матемеатике која ће из Писма извести ових 200, рецимо, дана поста. И реци ти сада мени како је св. Сава мањи светац од Теофана, а није постио Успењски пост? Чак га је одбио. Јер је знао да га држе у Цариграду. И како је то Сава светац, а није нам накачио још један пост да бисмо могли да укротимо тело? И светогорци протествовали против тог поста. Били протестанти. Али то су били грешни светогорци. Желудац им био бог! Ти, пријатељу, ни не разумеш импликације сопствених тлапњи и учитавања. Није за чуђене што не разумеш ни моје речи, јер ти не желиш да се поучиш, него желиш да учиш друге, а ту се онда дивим твојој храбрости. Pa ovde ste oce Zorane u pravu, samo sto nije poenta u tome. Apostoli su imali blagodat, samim tim sto su imali pored sebe Isusa Hrista i ne mozemo se mi meriti sa njima. Dakle nama duhovno slabim i raslabljenim je post potreban. Ne mozemo mi sa njima ni da se merimo... siguran sam da i svetitelji isto misle i da nisu oni postili da bih "preskocili" Apostole, vec da su postili jer su verovali da su duhovno slabi i da im je post potreban. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 5 часа, Леон Професионалац рече Без жеље да се поново расправљам са Вама, у љубави само желим да Вас питам нешто: Замислите да су апостоли тражили од Христа тако нешто. Или свети првог века од апостола. Или у време Златоустог да њему неко сваки пут у сваком дијалогу тражи нешто конкретно. И шта уствари тражимо, цитат, позивање на светог? Кад то замислите, замислите и рекцију Христа или апостола или Златоустог. Замишљам овако. Христос има 31 годину и на сваку његову поуку ја му тражим тако ,,нешто конкретно" а он, пошто је неколико пута дао то ,,нешто конкретно" a ja и даље не мислим да станем, мени одговара: Бежи бре ђаволе у таму најкрајњу, имам још мање од две године да све испуним, немам кад да се с тобом мајем. Разумем да се понекад тражи то али увек, заиста не. Ако сам нешто навео у обичном дијалогу, па не могу увек да одем да тражим где се то налази да бих задовољио свакога. Немам два живота. Дакле, не браним никога сада већ само покушавам да објасним да није нормално увек и стално тражити тако нешто а опет ни очекивати. Па не може живот на то да се сведе. Праштајте! Велиборе, нема потребе да се узбуђујеш. Док нисам упознао Аву, ја нисам појма имао за овај метод у контексту оваквих разговора. То је његов метод. Ја га сматрам корисним и преузео сам га као и много тога другог од Аве. Е сад, то што се ти правиш Тоша кад год га Ава примењује, а мени држиш лекције, довољно говори о твојој објективности. Ову аналогију са Христом и апостолима не желим ни да коментаришем, јер је безвезна и бесмислена. Праштај! Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 25 минута, Ivan Marković рече Велиборе, нема потребе да се узбуђујеш. Док нисам упознао Аву, ја нисам појма имао за овај метод у контексту оваквих разговора. То је његов метод. Ја га сматрам корисним и преузео сам га као и много тога другог од Аве. Е сад, то што се ти правиш Тоша кад год га Ава примењује, а мени држиш лекције, довољно говори о твојој објективности. Ову аналогију са Христом и апостолима не желим ни да коментаришем, јер је безвезна и бесмислена. Праштај! Одлично запажање брате! Само, он је човек научник и кад тако нешто каже или хоће да упути на контекст. Знате да су му Оци струка па кад се неко позове на њих он тражи тако нешто, видели сте да када му дају рецимо неки спис он одмах каже о чему се ради, да ли је фалсификат или не. Него, да не испадне да га браним, нисам питао да ли то и у којој мери ради о. Зоран већ зашто Ви брате често радите тако нешто? Праштајте! Ivan Marković and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 1 hour ago, МилошБГ рече Dakle Crkva je dala i rekla sta misli o postu i kako on treba da se drzi, VI imate razlicito misljenje i VI se ne povinujete crkvi, vec zagovarate sa pravom drugacije razmisljanje Повинујем се Цркви а не овим глупостима иза којих не стоји Црква. Стоје појединци. Управо се ради о, како је свештеник Зоран навео, нерегулисаном хаосу по коме неки ПРИМЕРА РАДИ (наглашавам да се мом примеру не деси као оно са прасетом ;-) ) терају људе да посте суботом или не причешћују верне у Светлој седмици. пре 1 сат, МилошБГ рече JA npr se ne slazem sa nekom odlukom sabora, VI onda mene spustate recima "ej slusaj bato crkvu, ona je rekla svoje" ili pak "Imas na sajtu spc sve o tome" Жао ми је ако је деловало да Вас ,,спуштам". Није ми то била намера, праштајте! Дакле, то што Вас учи поп који тражи то што тражи није став Цркве јер би и у неким епархијама СПЦ био укорен због неразумности. пре 1 сат, МилошБГ рече Razumete? Dakle kada vama odgovara vi cete se pozivati na stav crkve, kada vama ne odgovora vi cete biti zdusno protiv stava crkve, u jednom slucaju je crkva autoritet u drugom nije cak naprotiv mantijasi nesto namerno rade da smlacuju narod, a opet sve zavisi od toga da li se kosi sa nekim vasim stavom ili ne. Imate na sajtu SPC i o postu, pa ne vidim da vam smeta da dajete totalno drugacije stavove a meni spocitavate sto tu neku nebitnu odluku nemam istovetan stav kao stav sabora. Износили смо овде и у теми код Св. Амброзија шта је став Цркве. Добили сте и апостола и свете и каноне. Дакле, није да не знате. Наша СПЦ када каже да се држи пост нигде не налаже стриктно шта и како мора да се једе јер знају да пост не лежи у храни. Мада, чињеница је да су неспретни по том питању. То су оставили онима на терену. Е, међу тима на терену имате свакакве мађионичаре. пре 1 сат, МилошБГ рече Pa ovde ste oce Zorane u pravu, samo sto nije poenta u tome. Apostoli su imali blagodat, samim tim sto su imali pored sebe Isusa Hrista i ne mozemo se mi meriti sa njima. Dakle nama duhovno slabim i raslabljenim je post potreban. Ne mozemo mi sa njima ni da se merimo... siguran sam da i svetitelji isto misle i da nisu oni postili da bih "preskocili" Apostole, vec da su postili jer su verovali da su duhovno slabi i da im je post potreban. Св. Сава није живео са апостолима, ни он није постио све данашње постове. Ако мислите да је благодат задобијена постом все и всја, шта ће Вам онда Причешће? Пост је само средство, то не заборавите, које нема везе са Причешћем. Никакве. Zoran Đurović and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 3 минута, Леон Професионалац рече Него, да не испадне да га браним, нисам питао да ли то и у којој мери ради о. Зоран већ зашто Ви брате често радите тако нешто? Zato što sam čovek naučnik пре 5 минута, Леон Професионалац рече нате да су му Оци струка па кад се неко позове на њих он тражи тако нешто, видели сте да када му дају рецимо неки спис он одмах каже о чему се ради, да ли је фалсификат или не. On prosto ne može odmah da kaže da li je neki spis falsifikat ili ne, jer su za tako nešto ponekad potrebne vrlo ozbiljne i temeljne analize. Velibore, molim te, prestani da ga zastupaš, jer ćeš ga načisto upropastiti. Samo mu praviš problem. Nema potrebe da ga štitiš od mene, prvo jer mi više nismo na ratnoj nozi, uspostavili smo primirje i sarađujemo tamo gde možemo i gde nam se stavovi podudaraju. Ja ovde, ne znam da li si primetio, uopšte ne polemišem sa njegovim stavovima glede posta, jer i sam smatram da bi postove valjalo ublažiti. Jedino se s njim ne slažem po pitanju načina prezentacije tog problema kao i nekih termina iznetih u njegovom tekstu, tipa "iživljavanje" i slično. Mesto da ovde mlatimo praznu slamu, treba lepo da se presavije tabak, pa u patrijaršiju. Sve drugo je besmisleno iscrpljivanje koje ne vodi ničemu. Jedina korist je možda u tome, što je diskusija po ko zna koji put poslužila kao lakmus papir da se sva pinkovska ekipa sa Foruma skupi i počne da se bavi svojim omiljenim poslom: blaćenjem protivnika, slamnatim ljudima, zamenama teza, trolovanjem i slično... Praštaj... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 1 минут, Леон Професионалац рече Ако мислите да је благодат задобијена постом все и всја, шта ће Вам онда Причешће? Velibore, on ovo nije rekao ili ja to bar nisam video. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 6, 2017 Пријави Подели Написано Март 6, 2017 пре 3 часа, Vedran рече А нарочито ако то што тражиш ти стоји пред носом. Naravno da ne stoji, a sad ide i obrazloženje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука