Lady Godiva Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 2 минута, МилошБГ рече U mojoj crkvi je za pricest potrebna priprema i ispovest. Једно питање за све, пошто је овако и у мојој цркви. Ако је за причешће неопходна припрема, да ли то значи да људи треба увек да посте, јер се Литургија служи, сваке недеље и на црвено слово? Зашто уопште и служити Литургију и претварати хлеб и вино у Тело и Крв, кад нико не сме да приђе сваки пут, осим свештеника, беба, бакица на умору? Зар није смисао да сви постану једно у Христу? Zoran Đurović, Леон Професионалац, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 3 минута, Lady Godiva рече Једно питање за све, пошто је овако и у мојој цркви. Ако је за причешће неопходна припрема, да ли то значи да људи треба увек да посте, јер се Литургија служи, сваке недеље и на црвено слово? Зашто уопште и служити Литургију и претварати хлеб и вино у Тело и Крв, кад нико не сме да приђе сваки пут, осим свештеника, беба, бакица на умору? Зар није смисао да сви постану једно у Христу? Koliko ja znam, svako ko posti redovno sve postove i svaku sredu i petak moze da se pricesti svake nedelje na liturgiji. Lady Godiva and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 4 часа, Леон Професионалац рече пре 4 часа, МилошБГ рече не верујем да ико од људи из цркве тера неког физичког радника који ради 12 сати да мора да пости на води Ви не верујете а ми знамо да постоје такви духовници. Ни болеснике не штеде изузев оних на самртном одру. И то испитују по својој савести. Па чак и ово што сте навели "изузев оних на самртном одру", на велику жалост, није тачно. Јер неки и од таквих, умирућих, траже пост, од "три дана" или "макар један дан". Веровали или не! Тим поводом сам ја прошле године написао једнан краћи текст, анализу, њихових аргумената (фалсификата) која се може причитати овде: https://sozercanje.wordpress.com/2016/03/16/духовни-геноцид-или-како-умирућим-уск/ Zoran Đurović, Леон Професионалац and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Па чак и ово што сте навели "изузев оних на самртном одру", на велику жалост, није тачно. Јер неки и од таквих, умирућих, траже пост, од "три дана" или "макар један дан". Веровали или не! Тим поводом сам ја прошле године написао једнан краћи текст, анализу, њихових аргумената (фалсификата) која се може причитати овде: https://sozercanje.wordpress.com/2016/03/16/духовни-геноцид-или-како-умирућим-уск/ Dobro ali sad idemo u krajnost...to me malo podseca na ono "popovi lopovi", dakle to nije praksa i to nije nesto sto se desava stalno i svuda. To sto neki svestenik tako misli, ne potire da ogromna vecina drugih tako ne misle, ja iskreno znam za puno slucajeva kad svestenici idu bolnicama i bolesne pricescuju bez ikakvog uslovljenog posta ili cega slicnog. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 4 минута, МилошБГ рече Dobro ali sad idemo u krajnost Онај ко укаже на сву, глупост, бесмисао и штетност оваквих предлога не иде у крајност. У крајност иду они који износе овакве предлоге и представљају их као учење Цркве. Леон Професионалац, Милан Ракић, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 11 минута, Велизар рече Поводом тврдње како пост убија у младим годинама: архиепископ Никон Рождественски у свом тексту "У заштиту светог поста" из 1913. године пише ово: "Симеон столпник стоял на столпе 80 лет, а всего жил 103 года; Кириак отшельник жил 109 лет; Алипий столпник — 118; Иоанн молчальник — 104; Антоний и Феодосии Великие по 105; Павел Фивейский — 113; Павел Комельский — 112; Анин — 110; Макарий Александрийский — 100. Марк Фраческий только в пустыне провел 95 лет, не считая того, сколько жил в мире. И другие многие жили по сто лет, а до 90 — большая часть... " "Симеон столпник је на стубу стајао 80 година а укупно живео 103 године; Киријак отшелник је живео 109 година, Алимпије столпник - 118, Јован Ћутљиви - 104, Антоније и Теодосије Велики по 105; Павле Тивејски - 113, Павле Комељски - 112; Анин - 110; Макарије Александријски - 100; Марко Трачески је у пустињи провео 95 година, не рачунајући време које је проживео у свету. И многи други су живели по сто година, а до 90 - већина њих. Свети Симеон Ветхи је био стилит, рођен око 389. године у селу Сис у малоазијској области Киликија, а преминуо 24. јула 459. године у месту Калат Симан. Dakle, 70 година; Трачевски по свој прилици није ни постојао... У суштини је ово глупост о којој желиш да се расправљаш, јер скоро умре нека Американка са 120 љета, а за доручак је јела сланину. Ти немаш ни трунку инклузивности и зато моје речи тумачиш на сопствену пропаст. Нигде и никад нисам рекао да пост убија оне који посте. Не, него сам негирао да је: 1) пост гарант здравља, 2) и тврдио да пост без разума убија човека. Ти би сада као суботари да нам увалиш причу како је пост здрав. Сигурно је да човек треба да води рачуна о здрављу, али да пости ради здравља је ствар која нема ништа заједничко са хришћанством. Ти си се испостио више од Христа; он је постио само једном у животу, па су га зато називали изелицом и пијандуром. Није био подвижник као ти. Није био тако узвишен аскета као ти ни Јн Крститељ, јер је јео скакавце. Мрсио нон-стоп. Мада је његова дијета била сурова, па су неки, који немају никакве везе са тобом, говорили да је демон у њему. Видиш, пријатељу, разлика између мене и тебе је једноставна: ти осуђујеш оне који једу; ја не осуђујем ни оне који једу ни оне који не једу; осуђујем оне који не једу и прописују то као универзално правило и услов за причешће. Можда сам ти сада јаснији? Леон Професионалац, Volim_Sina_Bozjeg, Flavius Belisarius and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 35 минута, Nebojš.a рече Ваљда је циљ задобијање Царства Небеског а не дуг живот у блату. Али, коме је циљ ово друго обично никако не може да разуме оно прво и усрђе које се често рађа њиме. Реци то Велизару. Леон Професионалац, Жика and ikrasil је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 29 минута, МилошБГ рече U mojoj crkvi je za pricest potrebna priprema i ispovest. Ви сте добри и искрени тридентинци... Леон Професионалац and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 38 минута, МилошБГ рече U mojoj crkvi je za pricest potrebna priprema i ispovest. A i Telo I Krv treba dobro da se osvešta ne može to svako, mora dobro da se podvizava sveštenik da bi pravilno to osveštao i onda je to živa vatra prži sve nedostojne. ikrasil, Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 9 минута, Zoran Đurović рече Ви сте добри и искрени тридентинци... Imas sajt spc i kontakt patrijarha posto je on i mitropolit Beogradski pa mu to reci, moja parohijska crkva je pod njegovom ingerencijom, pa mu to i reci i javi rezultat. Mojne meni. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 17 минута, МилошБГ рече Koliko ja znam, svako ko posti redovno sve postove i svaku sredu i petak moze da se pricesti svake nedelje na liturgiji. Да ли би био љубазан да ми проследиш канонску уредбу за твоје мишљење? Који је то сабор прописао? Нема сабора, друже, то је само бљутаво оправдање оних који би хтели да седе на две столице. ПРИЧЕШЋЕ НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ПОСТОМ, А НИ СА ИСПОВЕШЋУ. То је клерилкалистичка фора која треба да потчини марву Цркви. И то је најдубља издаја Христовог Јеванђеља. Пости се ради јачања воље, регулисања себе и сл. Исповеда се само ако се има грех који ти пречи причешће: убиство, блуд, трговина робљем, дрогама, крађа и сл. И тада добијеш епитимију да не можеш за тот времена да се причестиш, али да се кајеш и чиниш добра дела ради искушљења. За глупости: видео добру женску, исповедаш се код свог пријатеља који не мора да буде свештеник, а може да буде и женска особа, да би те посаветовао шта и како да радиш да би се регулисо. И ту нема опраштања греха, јер није грех у питању, него неке евентуалне девијације. Господ нам је дао разум, треба то поштовати, а не презирати. Не падај на поповске форе. kopitar, ikrasil, Flavius Belisarius and 7 осталих је реаговао/ла на ово 9 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 1 минут, Велизар рече Нисмо ти и ја пријатељи. Онај ко говори ружно о светима није мој пријатељ. Šta bi bilo tek kad bi ti ružno počeo o svetiteljima kad ih citiraš u ovakom kontekstu sigurno im nije dobro dok te gledaju. ikrasil, Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Да ли би био љубазан да ми проследиш канонску уредбу за твоје мишљење? Који је то сабор прописао? Нема сабора, друже, то је само бљутаво оправдање оних који би хтели да седе на две столице. ПРИЧЕШЋЕ НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ПОСТОМ, А НИ СА ИСПОВЕШЋУ. То је клерилкалистичка фора која треба да потчини марву Цркви. И то је најдубља издаја Христовог Јеванђеља. Пости се ради јачања воље, регулисања себе и сл. Исповеда се само ако се има грех који ти пречи причешће: убиство, блуд, трговина робљем, дрогама, крађа и сл. И тада добијеш епитимију да не можеш за тот времена да се причестиш, али да се кајеш и чиниш добра дела ради искушљења. За глупости: видео добру женску, исповедаш се код свог пријатеља који не мора да буде свештеник, а може да буде и женска особа, да би те посаветовао шта и како да радиш да би се регулисо. И ту нема опраштања греха, јер није грех у питању, него неке евентуалне девијације. Господ нам је дао разум, треба то поштовати, а не презирати. Не падај на поповске форе. Pa nisam to ja izmislio, odgovorio sam samo ono sto znam zahvaljujuci svestenicima iz crkve. Koji motiv oni imaju da pogresno uce ako uzmemo da je tvoj stav ispravan? Pitam, ne znam. Леон Професионалац, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 1 hour ago, МилошБГ рече Ne znam kakve sad veze ovo ima sa tim. Artemija sam podrzavao ili imao neku vrstu odredjene simpatije (doduse verbalno jer nisam isao na njihove sluzbe) do odredjenog trenutka, kad su presli odredjenu granicu po mom skromnom misljenju vise nisam ali sam kritikovao i sad i tad stvari za koje ja mislim da su pogresne, bile tamo ili vamo. Samo ne vidim razlog vadjenja sta sam pisao pre godinu dana na forumu u svrhu ove teme, ali dobro. Gledam da odgovorim malo kratko. Ima veze jer drugi mogu da nauce iz ovoga da sto ste zapisali u toj drugoj temi nije verodostojno da se cita. To sto tamo pise je nesto drugo, stavovi koje niste demantovali, ili ko cita Vase poruke da samo gleda na datum i vreme koji se daju Vasim porukama a ne na Vase stavove, jer sadrzaj poruka u najmanju ruku za godinu dana bice veoma nepouzdan, ovo govorim jer na forumu ne nalazim listu kritika stvari sad i tad bivse Vam brace, ako mi ukazete na teme gde ste ih kritikovali PRE ove, ja cu Vam se izvinuti za razlog vadjenja. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Šta bi bilo tek kad bi ti ružno počeo o svetiteljima kad ih citiraš u ovakom kontekstu sigurno im nije dobro dok te gledaju. Мене моја жена често критикује што имам отрован језик, што псујем, и неке нељуде шибам као Бог ђавола. Ја јој кажем: То радим намерно, јер када ми сутра мошти замиришу, и прославим се чудима на гробу, да не дођу кретени који би могли да кажу: Он се то шалио, само се претварао, јуродиви Ава! - Не, ја се не претварам него говорим оно што мислим. Ја презирем религијску свест, јајаре. Па то и Писмо вели другим речима: Испљунућу те јер си бљутав! Тања1, Volim_Sina_Bozjeg, Светислав Павловић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука