Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Кратос рече El se klanjaš stvorenom kao Bogu na primer?Ja nikada u životu.Ti? Ja tebe danas ne razumem imam ja tih dana. Жика, Zoran Đurović, Ivan Marković and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 3 минута, Леон Професионалац рече Објаснио сам Вам на шта сам мислио и како сам схватио @Volim_Sina_Bozjeg. Немојте хватати за реч као марковити. Рекао си ово, рекао си оно. Прво, битан је контекст а друго, обрађујем тему без да у ситна цревца третирам другу. Знам шта сам хтео да напишем, не делује ми да је било неспретно, изузев ако извучете тако и трас - написао си па написао си - као у судници. :-) Pa objasnio si mu lepo. Zakon je pisan da bi Boga upoznali a Hristos je došao da ispuni zakon. Sada imamo živoga Boga kao Ličnost u čijem se CENTRU skupljamo, tamo su i zakoni i pravila i sve što um može da zamisli ali i nešto sasvim drugo uzvišenije tamo je ŽIV LJUBAVNI ODNOS jednokopravnih ličnosti sa Bogočovekom a to je CILJ sve ostalo su sredstva ali djaba da pričamo bajke i volimo Hrista kao živu ličnost slova i papir ipak više trpe. kopitar, Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Како истерати @Велизара из Поука? - Поставиш му конкретна питања, и он умукне! Жика, Volim_Sina_Bozjeg, Леон Професионалац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 11 минута, Кратос рече Da su nepotrebne Bog ih ne bi dao.Hristos se branio od đavola tako što je citirao zapovesti SZ.Al dobro on pojma nema,imamo mi ovde i pametnijih od njega. Молим Вас, парафразирам: Чули сте да је писано не чини прељубе а ја вам кажем да сваки који погледа жену са жељом већ је учинио прељубу у срцу свом. Дакле, поред неких попуштања и олабављивања Мојсијевог закона ево ситуације где једна Христова заповест потире ону Мојсијеву. Заповест у Декалогу је блажа од Христове. Окрени-обрни, реци овако или онако, чињеница је да Он својом заповешћу, пооштравањем у неку руку поништава, да не кажем да гази, заповест дану Декалогом. Као кад мама каже детету да не сме више да једе чокалaду и након пар дана каже: од сад не смеш ни крофне, ни питу - ма ништа слатко! Оно јесте пооштрена заповест али је уједно она прошла застарела. Како каже мој ђед кад му кажем да је рекао раније друго нешто:,,Слушај шта ти причам и памти само задњу команду као коњ!" Значи, ако је рекао коњу да скрене лево па му рекао да стане, неће коњ да скреће улево и да се буни господару своме што сад да стане кад је малопре рекао лево, ако се буни - нема сена, нема Царста него под мач! Кад је требало лево, рекао сам скрени лево, сад треба да станеш магарче ниједан! kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Muka mi je više od farisejštine. Ti onda uopšte ne razumeš zašto Hristos kritikuje farisejstvo.Zbog licemerja a ne zbog držanja zapovesti.Apostol Pavle kaže da je zakon duhovan i dat za poznanje greha.Zapovesti su tu date da prepoznaš greh i da izbegneš njegove kandže.Neće nijedan titla nestati i ko se tako nauči najvećim će se nazvati u CN.Čitaj Psalme.Nego mi je omilio Zakon i o njemu mislim dan i noć kaže David.Ureži ga na ruku čelo,neka ti bude vodilja kaže Bog.Drugi put je put smrti i prokletstva. Дијана., Ivan Marković and Натан је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 16 минута, Рапсоди рече Мишљења сам да ми овде на земљи не можемо да се крећемо стално, непроменљиво у оквирима љубави,(због стања пада ) и зато постоје заповести. Знао је свевидећи Бог да ако жена превари мужа да ће се у 100 њих ,наћи можда само један или пола који би применио апсолутни закон љубави па жену не би отерао. Е зато је дао законе, у случају прељубе да јој се да отпусна листа Због окорелости нашега срца заповести постоје, па забога зар је то тако тешко закључити. Зашто постоје закони у државним системима ? I pre pada su ljudi dobili zapovesti.Hajvej to Gad.Otac uči svoju decu od početka šta treba.Al su deca besna pa im je kuća mnogo tesna. Ivan Marković, kopitar and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Не закључавамо ми станове због лопова, лопов ако се намерачи, нема те браве коју не може обити. Али закључавамо станове, због поштених комшија...да не би дошли у искушеније... Ivan Marković, Лапис Лазули, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Преподобни Јустин Ћелијски о посту и молитви Кад је Господ хтео да пропише лек, свелек за сваки грех, Он је светим Ученицима Својим објавио: "Овај се род изгони само молитвом и постом". Гле, род демонски, род ђавољи, све врсте зла, све врсте греха, све врсте страсти изгоне се из душе само молитвом и постом. Ето, може се слободно рећи да је Православље молитва и пост. То нас враћа на Еванђеље. Кратос, Жика, Страле and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 21 минута, Рапсоди рече Зашто постоје закони у државним системима ? Закон (као ни канон) није последица идеалног стања већ обратно. Мени не треба закон да каже да ће ме санкционисати ако бијем жену али некој будалетини је потребно, ако му не запретиш убиће своју. Има оно где Св. Василије пише против гозби а хришћани су правили гозбе у славу мученика. И тако се они понапијали и дохватио ко је коју стигао. Па не пише против весеља као таквог већ против будалетине који је злоупотребио весеље па се обезнанио па блудио. Уједно у прилог против тврдње да су ранији хришћани били далеко светији од нас и са мање искушења него ми данас. Ko би од нас данас отишао на годишњицу рођења владике Николаја и тамо дохватио неку искушеницу - нико! А било је времена када се то дешавало. Благовесник, Volim_Sina_Bozjeg and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Post - vreme pojačane ishrane Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 7 часа, Zoran Đurović рече Није те причестио владикама, ни да бог! Преосвећени је супер-освештани, а ови дарови су пређеосвећени, па се тако и ова служба назива. Драча се жали да му ниси одговорио па критикује оне таласе што прате закривљеност... Већ сам му одговорио, али нема фрке, шаљем ти у инбокс вечерас поново, а ти њему пренеси да он мени није одговорио на већину питања. Која ћу да поновим, чисто за случај да је заборавио. Јасно, нисам јео владике, но Христа. Пређе или пре, зар није исто.... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 5 минута, Рапсоди рече Преподобни Јустин Ћелијски о посту и молитви Кад је Господ хтео да пропише лек, свелек за сваки грех, Он је светим Ученицима Својим објавио: "Овај се род изгони само молитвом и постом". Гле, род демонски, род ђавољи, све врсте зла, све врсте греха, све врсте страсти изгоне се из душе само молитвом и постом. Ето, може се слободно рећи да је Православље молитва и пост. То нас враћа на Еванђеље. Морам да вас разочарам, али је ово нетачно. Нису Ис речи. Реч пост је каснија интерполација. Жика, kopitar, Благовесник and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 3 минута, Леон Професионалац рече Закон (као ни канон) није последица идеалног стања већ обратно. Управо тако....зато и постоје закони, заповести, правила јер нема идеалног стања на земљи. пре 3 минута, Леон Професионалац рече Уједно у прилог против тврдње да су ранији хришћани били далеко светији од нас и са мање искушења него ми данас. Имали су мање разноврснија искушења.... Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Пре се само гладовало, зар не? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 19 минута, Рапсоди рече Кад је Господ хтео да пропише лек, свелек за сваки грех, Он је светим Ученицима Својим објавио: "Овај се род изгони само молитвом и постом". Гле, род демонски, род ђавољи, све врсте зла, све врсте греха, све врсте страсти изгоне се из душе само молитвом и постом. Ето, може се слободно рећи да је Православље молитва и пост. То нас враћа на Еванђеље. Јесте, али хард-православље! :-) Оновремене реченице из времена каквог-таквог благостања су сада непримењиве. Неко нема пара да пости, зар да га због тога не причестим? Иста је ствар са тримирјем, лако је оном ко се набије у келију три дана и гладује а ништa не ради, то није примењљиво на ратара. Први ништа не ради а други црче јадан иако једе чорбицу са месом и јаја на око. Ко од њих пости? Господ је препоручио пост апостолима, не бих рекао да је терао апостоле да терају нас на хард постове. Једно да једе монах а други ожењен. Монах нема жену па је поштеђен орања, ја имам и не могу да орем на празан стомак. И гадим се на та одвајања да су они напреднији па зато посте, зато су се сви до једног погордили. Нек дође он на хлебу и води да оре па да онда паметује. (А већина тих паметних по манастирима ништа не ради већ плаћају раднике које пуштају у поље да вршу а завезују им уста. Прво су узимали испомоћ а сада радну снагу.) Једино ако нећемо саветовати брачним мирјанима да не ору? Рапсоди, Лапис Лазули, Благовесник and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука