Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 17 минута, Ivan Marković рече Tako je. Nikad od njega ni za šta ne dobih epitimiju. Za stvari za koje bih drugde dobio. Inače, on mi je, prekopoznanika, poručio da dođem kod njega, a da me nikda pred toga nije video, ni čuo za mene. Ni ja za njega. Bio je prozorljiv i video da treba da se nađemo. У вези са епитимијама има код Еп. Игнатија лепо речено у вези са Св. Порфиријем који никада није наложио некоме епитимију за 40 година колико је био исповедник, него, да се сад не понављам. Некада су то могли само епископи а зна се за шта можеш дати некоме епитимију. Данас лупају како који стигне, то су они који мисле да раде ,,у име Господње" па праве зомбије од духовне деце. Тек уђе у Цркву а мајстор га из заседе с леђа сачека епитимијом и просто га унакази. Такви духовници су више из очаја постали то што јесу па се на неки начин играју богова. Прави старци никада тако не поступају јер су добри педaгози. Тако чадо и не осети како је временом на његовим плећима веће бреме. Као у школи, у првом основне радиш сат времена домаћи, у средњој мораш да учиш два сата плус домаћи а на факултету више.. Дијана., Лапис Лазули, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Деведесетих су у Сланцима делили летке на којима је писало како је само једна једина поза дозвољена приликом вођења љубави у браку. Нечувено! Монаси су узимањем духовништва на себе узурпирали епископство на неки начин. Има ту и љубоморе. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Леон Професионалац рече у Сланцима Они су расадили и оне из Борбе за неверу (В. Димитријевић...). Штампали су и Миодрага Петровића, али то не замерам, јер је он колико-толико научнички настојао да образлаже своје тезе. Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 26 минута, МилошБГ рече Nekako vas malo i ne razumem... sve ovo deluje pomalo sablaznjivo, naprosto da li je ova prica morala sad da krene? Od posta i toga da ne postimo kako treba, do toga da "popovi" u oltaru doruckuju i drze noge u vis, do mnogih drugih stvari, pa do toga da jedan svestenik ako sam razumeo brate Leone da si svestenik, jos objasnjava da nema nista cudno u tome sto neko slavi svetog Nikolu sa prasetom, do one price ala Miroljub da su monasi u stvari lenstine i lezilebovici, sto je de fakto netacno. Sta je poenta? Post mislim da mi kao ljudi u vecini ne shvatamo kao jedini sustinu i jedinu poentu, vec je post samo priprema i neka vrsta zrtve koju prinosimo. Da li svestenici rade svoj posao valjano, da li poste ili ne poste...pa da je i gore nego sto pricate kakve to veze ima sa nama? Na kraju smo dosli i do toga da se i Ava Justin smatra za nekog sa losim stavom po ovom pitanju, losim i pogresnim, nije da objasnim poenta da neko kritikuje neki njegov stav, jer svetitelj nije sam po sebi ispravan bio celoga zivota niti je svaki njegov stav ispravan, ali dosli smo do toga da mi mislimo da vise znamo. Formalizam jeste pogresan, ali ako bi isto tako posmatrali ono sto neki zele da svako pristupa casi spasenja bez ikakve pripreme, jer jerbo tako je ispravno, zar ne bi i to dozivelo veliku formalisticku crtu? da li bi i to bilo eto onako, formalizam do krajnosti. Ne znam sta bih rekao...samo ne svidja mi se sto se post minimalizuje a i sto se monasi koji drze ovaj svet svojim molitvama budu toliko ocrnjeni na ovim stranama ovde. Прво треба почети од тога шта је пост. Следеће да видимо да ли је исти пост у Египту на 40 степени и на Старој планини. Кад то видимо онда треба да знамо да монах који тихује не иште исто количину а ни исту храну као ратар, рудар или грађевинар. Врло битна је старосна доб. Па онда да ли је духовно чадо брачно или безбрачно. Какве је телесне грађе. Па је битно да ли је чадо телесно здраво. Па је битна породица у којој живи, друштво у ком се креће. Чак, мислим да је битна и крвна група. Последњих година доказују какао неке крвне групе захтевају више меса. Ово су само неки од фактора на које не смемо да жмуримо. Кад се све сабере лако се може десити да један пости у келији без воде и хлеба а други пости једући јунеће месо. И ту нe треба да постоји проблем, али људи праве ђаволе, укалљују, оговарају, трачаре а попове мрзи да раде свој посао. Наши ,,духовници" читају о подвизавању безбрачног старца у Египту пц то примењују на себе овде с тим што кркају добру посну храну па онда кад виде да им је добро метну јарам некоме ко има 16 година и коме је месо прекопотребно, не знам, тренира кошарку, пливање... Дијана., Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 17 минута, Леон Професионалац рече Брате, разглабали смо на тему теологије прошли пут и на шта је личило? :-) Pa ni na šta. Nisi mi postavio ni jedno jedino pitanje iz teologije. Na preko 600 strana ni jedno jedino. A pop Đurović i pop Avgustin znaju kakvo mi je znanje iz te oblasti. Pop Avgustin oće da piše molbu vladiki da me prime na doktorske iz Bogoslovije, jer kako kaže, samo gubim vreme na Filozofiji. Razumem ja da si pokušao da pomogneš prijatelju, ali si to mogao da uradiš na drugačiji način, efikasnije. пре 29 минута, Леон Професионалац рече Нема поп Ђуровић контролу надамном па да ме он смирује. Nema kontrolu, ali je autoritet za tebe, očigledno. Poslušaćeš pre njega nego mene. A ja hoću samo da izbegnem da upadnem u gnev, jer ću onda da upropastim eharistijsku zajednicu koju imam ovde sa svima vama. пре 33 минута, Леон Професионалац рече Хајде братски да праштамо један другим и у посту и ван њега. Праштај! To svakako. Verovatno si primetio da sam pokušavao ovde da izbegnem bilo kakav konflikt sa bilo kime. Dakle, od mene ti je Bogom prosto, a ti meni oprosti ako sam prema tebi bio grub. Međutim, paki i paki, nikakav sinkretizam i relativizacija onoga što nam naša sveta Crkva nalaže na ovom forumu neće ostati bez odgovora sa moje strane. Nikada. Biću čovekougađač dok god se to moje čovekougodništvo ne sukobi za Bogopoštovanjem. A da li je to sve ispravno, reći će nam Hristos na poslednjem sudu. I Njegova će biti poslednja. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Леон Професионалац рече Прво треба почети од тога шта је пост. Следеће да видимо да ли је исти пост у Египту на 40 степени и на Старој планини. Кад то видимо онда треба да знамо да монах који тихује не иште исто количину а ни исту храну као ратар, рудар или грађевинар. Врло битна је старосна доб. Па онда да ли је духовно чадо брачно или безбрачно. Какве је телесне грађе. Па је битно да ли је чадо телесно здраво. Па је битна породица у којој живи, друштво у ком се креће. Чак, мислим да је битна и крвна група. Последњих година доказују какао неке крвне групе захтевају више меса. Ово су само неки од фактора на које не смемо да жмуримо. Кад се све сабере лако се може десити да један пости у келији без воде и хлеба а други пости једући јунеће месо. И ту нe треба да постоји проблем, али људи праве ђаволе, укалљују, оговарају, трачаре а попове мрзи да раде свој посао. Наши ,,духовници" читају о подвизавању безбрачног старца у Египту пц то примењују на себе овде с тим што кркају добру посну храну па онда кад виде да им је добро метну јарам некоме ко има 16 година и коме је месо прекопотребно, не знам, тренира кошарку, пливање... Pa da, ali ovo je totalno ispravno. medjutim nema to veze sa time sto neko pece prase za sv.Nikolu, sto u sredu ili petak slavi posno ili sa time da su monasi neradnici sto se spocitavalo. Na kraju krajeva ja sam siguran da duhovnici u nasoj crkvi znaju za ovo i znam za bezbroj slucajeva kad je mnogim ljudima savetovano i dato razresenje od njihovih duhovnika da poste ovako ili onako, shodno njihovom stanju sto fizickom sto duhovnom. Ja sam dobio savet od jednog monaha kad sam ga zatrazio (iako nisam nikakav reper jer svakako nisam neko ko posti kako treba) da postim kako mogu, da ne preterujem u postu itd, ali sam isto tako nekog svog stava, ako nisam onakav kakav treba da budem, da bar u trenutku kad postim ipak postim onako kako mislim da treba tipa bar nedelju dana da postim na vodi i slicno. Rekli ste jednu poentu sto je ispravna, apropo posta u neki manastirima, svojevremeno sam gledao na tvu kuvar iz manastira Kovilj, gde su predstavljali jela koja su pravili monasi i iskusenici i koje se mogu jesti u postu, tamo je hrana bila bola glava, morski plodovi, lignje, ma milina- prosto prava gozba, naravno da u poredjenju sa tim mirjani u vecini slucajeva nemaju takvu mogucnost da to jedu, pa im se post na vodi svodi na dzem i hleb ili vocka a na ulju na przeni krompir, ali opet to je sve od slucaja do slucaja i na kraju krajeva nas ponaosob ne treba da interesuje niko drugi, jer tom logikom cemo doci do toga da gledamo mal' mal' sta koja mantija radi i shodno tome raditi ono sto je pogresno a to pokusavajuci da se opravdamo time ma ajte to i gosn popa radi, a Bog nas kasnije nece time opravdati. Gledajmo sebe pre svega i trudimo se. Лапис Лазули, Ivan Marković, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 12 минута, Ivan Marković рече Pa ni na šta. Nisi mi postavio ni jedno jedino pitanje iz teologije. Na preko 600 strana ni jedno jedino. A pop Đurović i pop Avgustin znaju kakvo mi je znanje iz te oblasti. Pop Avgustin oće da piše molbu vladiki da me prime na doktorske iz Bogoslovije, jer kako kaže, samo gubim vreme na Filozofiji. Razumem ja da si pokušao da pomogneš prijatelju, ali si to mogao da uradiš na drugačiji način, efikasnije. Nema kontrolu, ali je autoritet za tebe, očigledno. Poslušaćeš pre njega nego mene. A ja hoću samo da izbegnem da upadnem u gnev, jer ću onda da upropastim eharistijsku zajednicu koju imam ovde sa svima vama. To svakako. Verovatno si primetio da sam pokušavao ovde da izbegnem bilo kakav konflikt sa bilo kime. Dakle, od mene ti je Bogom prosto, a ti meni oprosti ako sam prema tebi bio grub. Međutim, paki i paki, nikakav sinkretizam i relativizacija onoga što nam naša sveta Crkva nalaže na ovom forumu neće ostati bez odgovora sa moje strane. Nikada. Biću čovekougađač dok god se to moje čovekougodništvo ne sukobi za Bogopoštovanjem. A da li je to sve ispravno, reći će nam Hristos na poslednjem sudu. I Njegova će biti poslednja. Па нисам дошао никада овде са поводом да Вас испитујем, нисмо на испиту. Ви сте мене нападали и Ђуровића, ја сам се бранио. Даље, свако ко се науком систематски бави па поткрепи своје тврдње, уколико смо нормални, треба да нам буде ауторитет. Са о. Зораном имам терабајт расправа и у вези са многим стварима се не слажемо, научно смо расправљали, у нешто ме је убедио, у нешто ја њега, негде смо смо остали свако у својој бусији - али у овим стварима се разумемо и зато се Вама чини то што тврдите. Када смо Ви и ја расправљали, сетите се, вређали сте, ја сам се устезао докле год сам могао а онда, шта ћу, праштајте! Нема релативизма ни синкретизма, то нам спочитавају талибани. Аман, Ви сте разуман човек, не вуците у ту страну. Ето, данас испаде да сам рекао да одбацујем Декалог, но, кад се све прочита то није тако. За сличне ствари устају марковити, хватају се за небитне ствари, дижу буку а уз буку пласирају јерес. Чивекопоштовање је богопоштовање, ако је другачије, oнда није добро. Нисам тражио ја опроштај само због поста, то би било некако лицемерно већ зато што је Ваш тон питомији и топлији те како нисам камен не могу да се понашам нељудски. Ето то. Volim_Sina_Bozjeg, Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 4 минута, МилошБГ рече Rekli ste jednu poentu sto je ispravna, apropo posta u neki manastirima, svojevremeno sam gledao na tvu kuvar iz manastira Kovilj, gde su predstavljali jela koja su pravili monasi i iskusenici i koje se mogu jesti u postu, tamo je hrana bila bola glava, morski plodovi, lignje, ma milina- prosto prava gozba, naravno da u poredjenju sa tim mirjani u vecini slucajeva nemaju takvu mogucnost da to jedu, pa im se post na vodi svodi na dzem i hleb ili vocka a na ulju na przeni krompir, ali opet to je sve od slucaja do slucaja i na kraju krajeva nas ponaosob ne treba da interesuje niko drugi, jer tom logikom cemo doci do toga da gledamo mal' mal' sta koja mantija radi i shodno tome raditi ono sto je pogresno a to pokusavajuci da se opravdamo time ma ajte to i gosn popa radi, a Bog nas kasnije nece time opravdati. Gledajmo sebe pre svega i trudimo se. Одлично! И онда испада да су мирјани веће аскете од монаха. Јер пост на сувом лебу, или пиринчу који сам зачинио синоћ водом из маслина, никако није исти са морским плодовима и бираним рибама. Зато ја на сав глас говорим о расуђивању и гледању у свој тањир. Леон Професионалац, Volim_Sina_Bozjeg, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 5 минута, МилошБГ рече Pa da, ali ovo je totalno ispravno. medjutim nema to veze sa time sto neko pece prase za sv.Nikolu, sto u sredu ili petak slavi posno ili sa time da su monasi neradnici sto se spocitavalo. Na kraju krajeva ja sam siguran da duhovnici u nasoj crkvi znaju za ovo i znam za bezbroj slucajeva kad je mnogim ljudima savetovano i dato razresenje od njihovih duhovnika da poste ovako ili onako, shodno njihovom stanju sto fizickom sto duhovnom. Ja sam dobio savet od jednog monaha kad sam ga zatrazio (iako nisam nikakav reper jer svakako nisam neko ko posti kako treba) da postim kako mogu, da ne preterujem u postu itd, ali sam isto tako nekog svog stava, ako nisam onakav kakav treba da budem, da bar u trenutku kad postim ipak postim onako kako mislim da treba tipa bar nedelju dana da postim na vodi i slicno. Rekli ste jednu poentu sto je ispravna, apropo posta u neki manastirima, svojevremeno sam gledao na tvu kuvar iz manastira Kovilj, gde su predstavljali jela koja su pravili monasi i iskusenici i koje se mogu jesti u postu, tamo je hrana bila bola glava, morski plodovi, lignje, ma milina- prosto prava gozba, naravno da u poredjenju sa tim mirjani u vecini slucajeva nemaju takvu mogucnost da to jedu, pa im se post na vodi svodi na dzem i hleb ili vocka a na ulju na przeni krompir, ali opet to je sve od slucaja do slucaja i na kraju krajeva nas ponaosob ne treba da interesuje niko drugi, jer tom logikom cemo doci do toga da gledamo mal' mal' sta koja mantija radi i shodno tome raditi ono sto je pogresno a to pokusavajuci da se opravdamo time ma ajte to i gosn popa radi, a Bog nas kasnije nece time opravdati. Gledajmo sebe pre svega i trudimo se. Има везе са прасетом за Св. Николи јер кад неког тако ошинемо нашим мерилима њему се смучи и Св. Никола и прасе. Уместо да ћутимо и једемо шта нам се да - ми блебећемо. Са духовницима који седе у ћелији и који прописују тешке постове брачним људима који су болесни и који раде тешке послове а боре се за егзистенцију такође има везе. Монах кога помињете је разуман, стало му је до Вас. Ми гледамо само себе тамо кад мирамо заједницу да гледамо а друге гледамо у ситуацијама кад треба само себе да гледамо. Да појасним. Кад треба да нпр. помогнемо ближњем онда гледамо себе а кад треба да созерцавамо онда јуримо грехе код ближњих. Paradoksologija, Драшко, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Зна ли неко шта се деси са @Велизаром? Да му се од поста није замантало у глави па пао неђе и угрувао се? Или га је срце ударило кад је прочитао да је папа јеретик увео Богородични пост? Благовесник, Тања1 and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 16 часа, Велизар рече правило 56. правило Трулског (Шестог Васељенског) сабора: "Разумели смо такође да у Јерменској области и у другим местима у суботе и недеље свете Четрдесетнице неки једу сир и јаја. Установљује се према томе и ово, да уз Цркви Божјој по свој васељени, следећи једном реду, има се чувати пост и постећи уздржавати се како од свачега закланог, тако и од јаја и сира, што је плод и пород овога чиме се хранимо. А који се овога не буду држали, ако су клирици нека се свргну, а ако су световњаци нека се одлуче." Sluzbe subotom i nedeljom nisu po obrascu posnih sluzbi, a postoje i neposredni izvori pre vremena Trulskog sabora koji pokazuju da se nije postilo subotom i nedeljom u toku Casnog posta, sto dalje ide u prilog da pomenuta praksa protiv koje su stali grcki starci bila drevna praksa. Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 7 минута, Леон Професионалац рече Има везе са прасетом за Св. Николи јер кад неког тако ошинемо нашим мерилима њему се смучи и Св. Никола и прасе. Уместо да ћутимо и једемо шта нам се да - ми блебећемо. Са духовницима који седе у ћелији и који прописују тешке постове брачним људима који су болесни и који раде тешке послове а боре се за егзистенцију такође има везе. Монах кога помињете је разуман, стало му је до Вас. Ми гледамо само себе тамо кад мирамо заједницу да гледамо а друге гледамо у ситуацијама кад треба само себе да гледамо. Да појасним. Кад треба да нпр. помогнемо ближњем онда гледамо себе а кад треба да созерцавамо онда јуримо грехе код ближњих. Pa po meni veca je greska ako neko cini gresku to ocutati nego ukazati na istu. Meni je neverovatno da neko ko slavi slavu i ima motiv da je slavi, dakle nije ateista ili agnostik, sa druge strane slavi mrsno slavu koja pada u vreme posta i za koje se zna od davnina da je "posna slava". Po meni ukazivanje na pogresnu praksu je kao kad ukazemo nekome da ne vozi kroz grad 150 na sat, a vi zagovarate da bi trebali da cutimo. Pod ukazivanje greske, ne smatram osudjivanje ili neki takav princip, nego jednostavno kao neku vrstu pojasnjenja i sl. Pritom imate ljude koji i kad im se to ukaze i dalje teraju po svome i zabole ih prosto uvce. Kako je sveti vladika Nikolaj reagovao kad je kralj Aleksandar dosao u Ohrid pa kad mu je doneto za rucak u vreme casnog posta prase, pa kad je to prase bacio kroz prozor u Ohridsko jezero recima "zar da nam u sred posta ogresite kralja" da li je to po vama los postupak svetog vladike Nikolaja bio? Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 14 минута, МилошБГ рече medjutim nema to veze sa time sto neko pece prase za sv.Nikolu Да подвучем у вези са овим. Мора да има везе. Када припремате славу и Ви и ја и било ко, ваљда спремамо шта имамо, нико ту не штеди а треба нахранити доста пилића, е, то кошта. Шта је онда битно да ли је на столу прасе или пастрмка? Одувек сам такве људе оправдавао и даље ћу. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 2 минута, Благовесник рече Sluzbe subotom i nedeljom nisu po obrascu posnih sluzbi, a postoje i neposredni izvori pre vremena Trulskog sabora koji pokazuju da se nije postilo subotom i nedeljom u toku Casnog posta, sto dalje ide u prilog da pomenuta praksa protiv koje su stali grcki starci bila drevna praksa. Слажем се. Све су то комплексне теме. Нпр. пост какав су апостоли постили је данас забрањен, не можемо свуда да се хватамо за оно древно. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 15 минута, Zoran Đurović рече Они су расадили и оне из Борбе за неверу (В. Димитријевић...). Što se tiče Vlade, čovek koristi privilegiju koju Crkva svima nama nudi, a to je da možemo biti u raznomisliju po mnogim pitanjima (i mene recimo nervira Madona-mislim na Luizu Veroniku Čikone, ne na presvetu Bogorodicu. Takođe mi ide na nerve ekološka agenda najnovijeg Sabora, kao i Zizijeve gluposti oko porekla čoveka i veštačke inteligencije). Ali dok god je u evharistijskoj zajednici sa nama, on, kao i ti, oče, ima pravo da zastupa svoje stavove i da ih argumentuje kao pravoslavni hrišćanin. Kada i ako ga isključe, moći će i dalje da iznosi svoje stavove, ali više ne kao pravoslavni hrišćanin. Do tada, on je za mene u evharistijskom sabranju, kao i svi mi ovde. Ništa manje, ništa više. Kada ti stavovi pređu u vređanje i napadanje i opadanje Crkve, reagovaću kao i u svakom drugom slučaju, ako se pojavi ovde, jer ja sam ovde. I svako me ovde može naći. пре 27 минута, Zoran Đurović рече ампали су и Миодрага Петровића, али то не замерам, јер је он колико-толико научнички настојао да образлаже своје тезе. To je tačno, i tu se slažem. Miodraga ovde mnogi napadaju ad hominem. To što je on sektaš (adventista koji je mutirao u judeokršćanina) i što je drčan i rigidan preko svake mere, ne treba da bude razlog da se odbace svi njegovi stavovi glede nauke. Neću da ulazim u njegove doktorate, ali činjenica je da je diplomirao na geologiji, i da samo stručni geolog može da odgovara na njegove primedbe (ili laik koji je upućen makar koliko i on), a svakako ne forumski pinkovci i ostala bratija opšte prakse, koja svršava na Dokinsa. Тања1, Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука