Bokisd Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 58 минута, Zoran Đurović рече Ово је глупост. Нека апокрифна изјава или мисли на литургијски пост. Koliko vidim Vasilije sam kaze da misli na savrsavanje liturgije i priblizavanje Zrtveniku, .....nema neke velike zavere .... пре 58 минута, Zoran Đurović рече Није тачно, никада пророци нису имали наше постове. Ali, post je post, tj. sustina posta koja je ista i za 'nase' i za postove od proroka, ....o tome ovde prica Vasilije. Ima i ono, da je Jovan Krstitelj bio isposnik od utrobe....osim sto je jeo 'skakavce'...morao covek malo da razresava, sta da radi.... пре 58 минута, Zoran Đurović рече Глупост - Златоусти упропастио своје здравље, и био целог живота после сипљив - али ти не читаш моје постове, а Василије умро са 49 година. Koliko se secam, Zlatoustog je 'ubila' memla i vlaznost pecine u kojoj se podvizavao, retki su koji mogu podneti veliku vlaznost. U jednom manastiru na Svetoj Gori iguman je zabranio monasima da se podvizavaju spavanjem na podu kelija, jer, je su podovi i zidovi bili 'natopljeni' i vlazni i dugo lezanje na podu je bukvalno razaralo telesno zdravlje. Vasilije je koliko se secam, po prirodi bio krhke gradje i vrlo bolesljiv po prirodi i cak je i vetar koji je duvao u njegovim krajevima gde je ziveo, narusavao njegovo krhko zdravtsveno stanje ( kako se kaze savremenim recnikom ) пре 58 минута, Zoran Đurović рече Једнако глупо. Исус није постио а претпостављамо да се ипак јако молио. Duhovno predanje vezuje post i molitvu kao dva krila na kojima covek moze duhovno napredovati. пре 58 минута, Zoran Đurović рече Ја онда не видим зашто би ми требао телесни пост... Da sad nesto ne pametujem, koliko znam, kroz telo se vrse strasti i grehovi i ako telo malo 'obuzdamo' postom, lakse ce da vrsimo ove pozitivne vrline i pravedne stvari. Ono kako kaze Pavle, vidim zakon u udovima mojim koji se bori protiv duha. пре 58 минута, Zoran Đurović рече Барем 320 дана у години, јер смо слаби, па не можемо целу годину да угађамо Богу неједењем. Ah, tako ispada kada se istrgnu par reci iz recenice, dobijemo potpuno drugi kontekst. Vec je neko pominjao da svako posti po savesti i mogu da se slozom sa tim stavom, samo sam rekao, svako neka radi i posti po svojim mogucnostima i zivotnim situacijama. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 23 минута, Zoran Đurović рече Ово је глупост. Нека апокрифна изјава или мисли на литургијски пост. Koliko vidim Vasilije sam kaze da misli na savrsavanje liturgije i priblizavanje Zrtveniku, .....nema neke velike zavere .... пре 28 минута, Zoran Đurović рече Није тачно, никада пророци нису имали наше постове. Ali, post je post, tj. sustina posta koja je ista i za 'nase' i za postove od proroka, ....o tome ovde prica Vasilije. Ima i ono, da je Jovan Krstitelj bio isposnik od utrobe....osim sto je jeo 'skakavce'...morao covek malo da razresava, sta da radi.... пре 31 минута, Zoran Đurović рече Глупост - Златоусти упропастио своје здравље, и био целог живота после сипљив - али ти не читаш моје постове, а Василије умро са 49 година. Koliko se secam, Zlatoustog je 'ubila' memla i vlaznost pecine u kojoj se podvizavao, retki su koji mogu podneti veliku vlaznost. U jednom manastiru na Svetoj Gori iguman je zabranio monasima da se podvizavaju spavanjem na podu kelija, jer, je su podovi i zidovi bili 'natopljeni' i vlazni i dugo lezanje na podu je bukvalno razaralo telesno zdravlje. Vasilije je koliko se secam, po prirodi bio krhke gradje i vrlo bolesljiv po prirodi i cak je i vetar koji je duvao u njegovim krajevima gde je ziveo, narusavao njegovo krhko zdravtsveno stanje ( kako se kaze savremenim recnikom ) пре 37 минута, Zoran Đurović рече Једнако глупо. Исус није постио а претпостављамо да се ипак јако молио. Duhovno predanje vezuje post i molitvu kao dva krila na kojima covek moze duhovno napredovati. пре 39 минута, Zoran Đurović рече Ја онда не видим зашто би ми требао телесни пост... Da sad nesto ne pametujem, koliko znam, kroz telo se vrse strasti grehovi i ako telo malo 'obuzdamo' postom, lakse ce da vrsimo ove pozitivne vrline i pravedne stvari. Ono kako kaze Pavle, vidim zakon u udovima mojim koji se bori protiv duha. пре 44 минута, Zoran Đurović рече Барем 320 дана у години, јер смо слаби, па не можемо целу годину да угађамо Богу неједењем. Ah, tako ispada kada se istrgnu par reci iz recenice, dobijemo potpuno drugi kontekst. Vec je neko pominjao da svako posti po savesti i mogu da se slozom sa tim stavom, samo sam rekao, svako neka radi i posti po svojim mogucnostima i zivotnim situacijama. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 21 минута, Ivan Marković рече Ali, veruj mi, administracija mi nije ni malo naklonjena, i od kad sam se ovde pojavio, samo čekaju kada ću nekog da uvredim, pa da me banuju. Не смеју, сад сте мој пријатељ. Има да их забранимо ако се буду заиграли. пре 23 минута, Ivan Marković рече Zato je potrebno precizno izražavanje. I problema nema. Кажем, било је прецизно али су извукли из контекста. Ту не могу ништа сем да појашњавам сатима. И коначно, нећу више. пре 24 минута, Ivan Marković рече Možda ja zaista "nemam ljubavi". Ali ti treba da rušiš moje argumente, a ne da ispituješ imam li ljubavi ili ne. To nije na tebi. Сада, када сте показали да ме волите, немојте да упрскате ствар. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Леон Професионалац рече зашто је Вама ненормално да ја боље разумем нешто у мојој струци од Вас? Pa ja ti ne osporavam znanje prava. пре 4 минута, Леон Професионалац рече Јако је чудно да се кимпетентном деси да изјави ,,преосвећени дарови" или како год. " У току Васкршњег поста средом и петком литургија Преосвећених дарова почиње у 8 часова " http://www.crkva-visegrad.com/raspored-bogosluzenja.php Reci tvojim kolegama u Višegradu da su nekompetentni. пре 5 минута, Леон Професионалац рече Небитно је да ли је тешко све поткрепити јер поменути поткрепљује. Po tebi da, po meni ne. Ograničavam se na stvari u kojima se ne slažemo, jer ima i stvari u kojima se slažemo пре 7 минута, Леон Професионалац рече Бранио сам канонског попа и то не било ког поп. Šta imaš ti da ga braniš, ume on to i sam, nije veverica. пре 9 минута, Леон Професионалац рече Не мислим да немате љубави али сте ,,тврдокожац" па не дате да се до ње загребе. Или ја лоше гребем. ;-) А друга је тема што сте неким ставовима деловали каи да газите љубав... Нисам Вас испитивао, трудио сам се око Вас. Заправо је баш због Вас и дошло до тога. Sve je ovo krajnje irelevantno. Nisi mi dao ni jedan teološki i/ili istorijski kontraargument. пре 10 минута, Леон Професионалац рече Не могу више. Сав сам раслабљен. ;-) Ma opušteno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 55 минута, Zoran Đurović рече Ово је глупост. Нека апокрифна изјава или мисли на литургијски пост. Koliko vidim Vasilije sam kaze da misli na savrsavanje liturgije i priblizavanje Zrtveniku, .....nema neke velike zavere ... пре 55 минута, Zoran Đurović рече Није тачно, никада пророци нису имали наше постове. Ali, post je post, tj. sustina posta koja je ista i za 'nase' i za postove od proroka, ....o tome ovde prica Vasilije. Ima i ono, da je Jovan Krstitelj bio isposnik od utrobe....osim sto je jeo 'skakavce'...morao covek malo da razresava, sta da radi... пре 55 минута, Zoran Đurović рече Глупост - Златоусти упропастио своје здравље, и био целог живота после сипљив - али ти не читаш моје постове, а Василије умро са 49 година. Koliko se secam, Zlatoustog je 'ubila' memla i vlaznost pecine u kojoj se podvizavao, retki su koji mogu podneti veliku vlaznost. U jednom manastiru na Svetoj Gori iguman je zabranio monasima da se podvizavaju spavanjem na podu kelija, jer, je su podovi i zidovi bili 'natopljeni' i vlazni i dugo lezanje na podu je bukvalno razaralo telesno zdravlje. Vasilije je koliko se secam, po prirodi bio krhke gradje i vrlo bolesljiv po prirodi i cak je i vetar koji je duvao u njegovim krajevima gde je ziveo, narusavao njegovo krhko zdravtsveno stanje ( kako se kaze savremenim recnikom ) пре 55 минута, Zoran Đurović рече Једнако глупо. Исус није постио а претпостављамо да се ипак јако молио. Duhovno predanje vezuje post i molitvu , predstavlja ih, kao dva krila na kojima covek moze duhovno napredovati. пре 55 минута, Zoran Đurović рече Ја онда не видим зашто би ми требао телесни пост... Da sad nesto ne pametujem, koliko znam, kroz telo se vrse strasti grehovi i ako telo malo 'obuzdamo' postom, lakse ce da vrsimo ove pozitivne vrline i pravedne stvari. Ono kako kaze Pavle, vidim zakon u udovima mojim koji se bori protiv duha. пре 55 минута, Zoran Đurović рече Барем 320 дана у години, јер смо слаби, па не можемо целу годину да угађамо Богу неједењем. Ah, tako ispada kada se istrgnu par reci iz recenice, dobijemo potpuno drugi kontekst. Vec je neko pominjao da svako posti po savesti i mogu da se slozim sa tom konstatacijom, .....samo sam rekao, svako neka radi i posti po svojim mogucnostima i zivotnim situacijama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 11 минута, Леон Професионалац рече Хахахахахахаха! Тај антиреуматик није тако безазлен, чуо сам да су га у САД забранили. Ма, попио би ја овај домаћи наш лек Шљивовицијус, или Крушковид од 21 ГР, али не знам да ли сутра могу да рукујем моторним возилом... А искрено, мислим да су ти лекови и забрањени током поста, прочитах у неком календару неке књижевне задруге, де све лепо пише шта се сме јести и пити ког дана, и кад.... Тања1, Zoran Đurović, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 6 минута, Bokisd рече Ono kako kaze Pavle, vidim zakon u udovima mojim koji se bori protiv duha. Да, баш лепо тумачиш Павла, у духу предања... Једини проблемчић је што је то манихејско, а не православно предање. Када би се мало подвизавао са књигама, било би ти јасно о чему ти говорим. Али, ко шиша Аву, битно је да ви пичите по православном, што веле у нашем дворишту, али ван ограде, Акакије и Артемије. Paradoksologija, Augustinus, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Augustinus рече Ма, попио би ја овај домаћи наш лек Шљивовицијус, или Крушковид од 21 ГР, али не знам да ли сутра могу да рукујем моторним возилом... А искрено, мислим да су ти лекови и забрањени током поста, прочитах у неком календару неке књижевне задруге, де све лепо пише шта се сме јете и пити ког дана, и кад.... Данас може вино. А сад 200 грама вина или ракије исто је. А ако узмемо да је Типик прописао за мршаву братију 200 гр онда Вама може 400. Eво видите, са све објашњењем о количини пића. ;-) Augustinus and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Да, баш лепо тумачиш Павла, у духу предања... Једини проблемчић је што је то манихејско, а не православно предање. Када би се мало подвизавао са књигама, било би ти јасно о чему ти говорим. Али, ко шиша Аву, битно је да ви пичите по православном, што веле у нашем дворишту, али ван ограде, Акакије и Артемије. Oce, citao sam dosta o tim stvarima, nije bas da nisam neinformisan. Treba praviti razilku i biti vrlo oprezan u ovim pitanjima. Kako bese, jel je Evagrije 'pao' na tim stvarima. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 12 минута, Леон Професионалац рече И Ви и ја знамо на кога се односи израз ,,талибани". Umalo da mi ovo promakne. Znamo. Na militantni pokret islamskih fundamentalista u Avganistanu, sa kojima Sjedinjene Države vode najduži rat u svojoj istoriji i koji će (Sjedinjene Države) da izgube. Ali, za razliku od nas, oni nemaju pinkovce da im morališu i zamrzivače, pa da ih neprijatelj bombardovanjem i prekidanjem struje primora na predaju i uvali im sve "pozitivne" vrednosti, počev od banki do veseljačkih prava i majmunskog porekla čoveka. Inače, svako drugo korišćenje termina "taliban" da bi se opanjkao pravoslavni sabrat iz iste Crkve, Evharistije i Liturgije, smatraću vođenjem informacionog rata za račun globalista i shodno tome ću i reagovati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 2 минута, Леон Професионалац рече Данас може вино. А сад 200 грама вина или ракије исто је. А ако узмемо да је Типик прописао за мршаву братију 200 гр онда Вама може 400. Eво видите, са све објашњењем о количини пића. ;-) О блажени Нови Леоне, велика је мудрост твоја. Кажу, треба слушати старије, и прихватит послушаније... Тако да ја раб грешан, не могу одбити Ваше послушанија, па да бих исказао ползу према Вама, ја ћу јуродивости своје и лудости попити 800 грама, тог омраженог божанског нектара, само вама из послушанија.... Леон Професионалац, Zoran Đurović and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 О. Зоран Ђуровић исправно теолошки почиње о посту али касније да би поткрепио своје ставове цитира каноне.Мислим да није потребно ни прилично цитира каноне пошто код нас ,не постоји канонски кодекс па се за све може наћи канон.Пост може свакако да има некаву терапеутску улогу па чак и духовно терапеутску улогу, али рећи да је пост услов спасења јесте Пелагијанство.Да би ствар разумели понекад треба нешто довестио до краја и апсурда.Мислио сан да нешто у том смислу напишем али је један од учесника сам написао да пост рађа пророке.То је ултрапелагијанство па и натурализам јер ако пост рађа пророке где је онда ту Бог.Тако нешто рећи јесте увреда за Бога јер Бог позива пророке.Бог уосталом одређује ко ће бити спасен и то са постом нема баш никакве везе.Молио бих Ђуровића пошто зна теологију да у својим закључцима иде до краја јер он то може,а и не видим да је у некој милости код овдашњих црквених кнезова тако да знам зашто се устручава.Пелагијанство наравно увек иде са клерикализмом и јуридизмом јер се обогтворује структура и одредбе структуре а сам Бог и Свето Писмо се заборовља.Све зависи од Бога. Augustinus, Леон Професионалац, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 12 минута, Ivan Marković рече У току Васкршњег поста средом и петком литургија Преосвећених дарова почиње у 8 часова Ви сте компетентни, пустите њихово незнање. Или можда превид. :-) пре 15 минута, Ivan Marković рече Pa ja ti ne osporavam znanje prava. Право је мој занат а Црква живот и струка. Са све дипломом. Хајде да станемо. Праштајте! Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Августин рече О. Зоран Ђуровић исправно теолошки почиње о посту али касније да би поткрепио своје ставове цитира каноне.Мислим да није потребно ни прилично цитира каноне пошто код нас ,не постоји канонски кодекс па се за све може наћи канон.Пост може свакако да има некаву терапеутску улогу па чак и духовно терапеутску улогу, али рећи да је пост услов спасења јесте Пелагијанство.Да би ствар разумели понекад треба нешто довестио до краја и апсурда.Мислио сан да нешто у том смислу напишем али је један од учесника сам написао да пост рађа пророке.То је ултрапелагијанство па и натурализам јер ако пост рађа пророке где је онда ту Бог.Тако нешто рећи јесте увреда за Бога јер Бог позива пророке.Бог уосталом одређује ко ће бити спасен и то са постом нема баш никакве везе.Молио бих Ђуровића пошто зна теологију да у својим закључцима иде до краја јер он то може,а и не видим да је у некој милости код овдашњих црквених кнезова тако да знам зашто се устручава.Пелагијанство наравно увек иде са клерикализмом и јуридизмом јер се обогтворује структура и одредбе структуре а сам Бог и Свето Писмо се заборовља.Све зависи од Бога. Тако је моје друго ЈА.... Леп ти је аватар.... Леон Професионалац, Августин and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 9 минута, Ivan Marković рече Umalo da mi ovo promakne. Znamo. Na militantni pokret islamskih fundamentalista u Avganistanu, sa kojima Sjedinjene Države vode najduži rat u svojoj istoriji i koji će (Sjedinjene Države) da izgube. Ali, za razliku od nas, oni nemaju pinkovce da im morališu i zamrzivače, pa da ih neprijatelj bombardovanjem i prekidanjem struje primora na predaju i uvali im sve "pozitivne" vrednosti, počev od banki do veseljačkih prava i majmunskog porekla čoveka. Inače, svako drugo korišćenje termina "taliban" da bi se opanjkao pravoslavni sabrat iz iste Crkve, Evharistije i Liturgije, smatraću vođenjem informacionog rata za račun globalista i shodno tome ću i reagovati. Баш прецизно нема шта, само што се не ради о тим талибанима. Иц а метафор. Испада да једино Ви то нисте разумели. Хајте, молим Вас! Добро Вам здравље брате! Augustinus, Zoran Đurović and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука