Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Nije post u pitanju i neko preterivanje, dosla bolest ( malo i doktori pridoneli ).,.... sta da se radi. Не знам о чему се ради, свакако сразмерно болести и пост. Ако треба месо да се једе, једите - и то је пост. Без икакве гриже савести, никаква разрешења не чекајте. Zoran Đurović, Bokisd and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 5 минута, Augustinus рече Касно је.... Негде око 11 сати.... Oдох, касно је. Благослови, брате попе :-D Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Augustinus Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Леон Професионалац рече Oдох, касно је. Благослови, брате попе :-D Благодарим, и праштајете мени оче грешном.... ја се жртвовах са ових 2200 грама.... ;-) Милан Ракић, Zoran Đurović, Леон Професионалац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Caelum a non celando, quia apertum est. http://www.pravoslavniistocnik.net/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 8 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Čak ni Božje zapovesti nisu cilj ali ajde ti to dokaži kanoničarima. Ko je ovde rekao da su Božije zapovesti cilj. Citiraj! Ili se izvini što praviš čoveka od slame... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 8 минута, Леон Професионалац рече Не знам о чему се ради, свакако сразмерно болести и пост. Ако треба месо да се једе, једите - и то је пост. Без икакве гриже савести, никаква разрешења не чекајте. Da, ima i ono, da bolest zamenjuje post, nesto slicno kao kod trudnoce kod zena. Koliko shvatam ove stvari u vezi posta, cilj je 'malo' obuzdati i 'ukrotiti' telo putem ( posta ), pa, da li je bolest ili trudnoca ili tezak fizicki i mentalni posao u pitanju, ne bi trebalo da bude neke velike razlike i odnosu na post. Svako neka bira prema mogucnostima i telesnoj i mentalnoj snazi. Hvala na lepim zeljama. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 7 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam šta pišete vi opšte, zapovesti nisu cilj, Klevetniče, pokaži gde je iko od nas to zapisao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 7 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam šta izaziva kod vas rečenica da zapovesti nisu cilj Hrišćanskog života.? Ni ja ne znam! To si ti nešto umislio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Није ми добро Zoran Đurović and Augustinus је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 7 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Muka mi je više od farisejštine. Pa prestani sa istom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Чему спамовање у ове касне посне сате? Ја у томе нећу да учествујем. Не треба нам то. Леон Професионалац, Lady Godiva, Augustinus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Иване Марковићу у великој си опасности ако мислиш да ћеш својим делима да се спасеш.Све у крајњој инстанци зависи од Бога и све је Божија воља било директивна било пермисивна.То је причао чак и о.Пајсије Светогорац.Не мораш да читаш Калвина довољно ти је Свето Писмо.Да ли Господ каже да без његове воље ни длака са главе не може да падне или је то Калвин измислио или додао.Да ли је свети Августин можда читао Калвина или апостол Павле.Зашто помињеш баптисте нису сви калвинисти има и арминијанаца тј.пелагијанаца.Да ли ти верујеш као римокатолици да постоји стечена благодат коју смо ми постигли својим напорима и уливена благодат коју нам је дао Бог или као ја и апостол Павле да је свака благодат од Бога.Зар вас није страх да унижавате Бога. Zoran Đurović, Paradoksologija, Braquemard and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 5 часа, JOCCCA рече Pa jesu li nepotrebni ili je uloga velika. Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Ne trudi se, prijatelju. Njemu je logika davno rekla "doviđenja" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 2 часа, Bokisd рече Dobar je post i plodovi posta su takodje dobri i korisni za coveka, milsim da je jasno. Svi smo tako vaspitavani u nasoj Crkvi, samo treba i nekakvo rasudjivanje u primeni posta za pojedinacne specificne situacije i slucajeve. Posto se dobro ispostio sv.Vasilije je nesto i napisao o postu na osnovu svog iskustva i na osnovu reci pisma. http://www.verujem.org/sveti_oci/vasijije.html Izdvojio bih par svetiteljevih zapazanja o postu : " Пост рађа Пророке. Ојачава моћне. Умудрује законодавце. Наоружава јунаке. Вежба борце. Одбија искушења. Станује заједно са трезвеношћу и чистотом. У ратовима чини подвиге а у време мира учи тиховању. Освећује посвећене и усавршава свештенике. Нико не може да се приближи Жртвенику и да заврши божанску Литургију, а да претходно није постио.... ...Пост појачава молитву. Постаје крило њено на путу ка небу. Пост је мајка здравља, васпитач омладине, украс стараца, Он је сапутник путника и сигурност оних који живе заједно. ....Међутим, за све врлине, за врхунски пример и образац имамо самога Господа. Господ Исус Христос, дакле, после четрдесетодневног поста почео је своје дело на земљи. Прво је утврдио и наоружао тело, које је примио нас ради, постом, а затим допустио кушања од стране ђавола. Слично и ми, постом да се припремимо и увежбамо у нашој борби против духовних непријатеља. I, ono sto je mozda i sustina posta za nas mirjane : "Не ограничавај, међутим врлину поста само на исхрану. Истински пост није само одрицање од различите хране, него одрицање од страсти и грехова: Да никоме не учиниш неправду. Да опростиш ближњему своме за увреду коју ти је нанео, за зло што ти је учинио, за дуг што ти је дужан. Иначе, не једеш месо, али једеш самога брата свога. Не пијеш пиће, али унижаваш другога човека. " Moje misljenje je da je post neophodan u zivotu svakog hriscanina i treba ga praktikovati sto vise,......ali, samo u skladu sa svojim soptvenim snagama i mogucnostima i u zavisnosti od raznih zivotnih situacija. Aha, dakle, ovde je Boki citirao Vasilija kada kaže da post rađa proroke...dakle, onaj tajanstveni Avgustin kalvinista (ne Boris) je za ultrapelagijanstvo optužio Vasilija...vala od ove ekipe me ništa više ne može iznenaditi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Kako može post da rađa proroke ko god to rekao pa to je neka joga. Braquemard, Augustinus, Леон Професионалац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 3 минута, Августин рече Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука