Jump to content

Све што сте хтели да знате о феминизму...

Оцени ову тему

Juanito

Препоручена порука

1 hour ago, Paradoksologija рече

Then, one side of the argument took to Twitter to declare that the mum-of-two deserved the attack because bashing those on her side “is the same as punching Nazis”.

Вааааадаафаааааак!?

Cardiff’s Bishop of Llandaff Church-in-Wales high school recently upset some parents by introducing gender-neutral toilets — where boys and girls share the same bathrooms.

Океј, ово је глупост урадити јер се купатила раздвајају због сексуалне привлачности између мушкараца и жена ( макар данас ).

And The Sun revealed how parents Nigel and Sally Rowe removed their six-year-old son from an Isle of Wight school after another boy was allowed to wear a dress.

9cc.gif

A headmistress of a private girls’ school in South London, said last week she tries not to call her students “girls” to avoid offending teens querying their gender identity.

:bu: Проблем са овим је што се понаша као да је не бити цис лоше, па се онда не смију подсјећати на "ружну истину". Умјесто да се са њима поступа као са људима који имају сопствене животне проблеме, као сви што имамо, поступа се са њима као да су ретарди ( а опет и са ретардима се треба понашати као са људима са својим манама ). А са друге стране, ако се неко увриједи што се генералној популацији обраћамо у мушко-женском оквиру, нека се насади на дршку од метле јер је то разумно радити када 99% људи потпада под тај оквир.

Feminist author Germaine Greer, who told the BBC in 2015 that in her opinion, transgender women are “not women”, believes the whole issue has spun out of control.

She told The Sun: “The whole thing is a kind of mad fantasy.

Нису жене у биолошком смислу, али свакако могу бити у друштвеном. Проблем је што неки кажу да биолошка чињеница негира друштвене посљедице ( што их иронично доводи у биолошки детерминистичке воде у којима алтрајт и расисти и сексисти пливају ) што је јако ускоумно гледање, јер се гледа само на један аспекат личности а не на све. 

DERISORY term standing for Trans-Exclusionary Radical Feminists, used by pro-trans groups for those who believe relaxing the law may endanger women

Не, није пежоратив него је дескриптив. Ако их вријеђа поштено описивање њихових ставова, онда би можда требали да преиспитају своје ставове?

They say that anyone who self-identifies as a woman — without having undergone transition surgery or a diagnosis of gender dysphoria — should be considered a woman.

Пази, са људске стране ово можда и може да стоји, али са закоснке тешко јер се отвара прозор за разне могуће злоупотребе и адвокатске вратоломије ( а са обзиром да се ради о англсоаксонском правном систему, може се свашта десити ). Те могућности би се требале најприје преиспитати ако ће ово постати закон. А са обзиром да се вјеродостојност у правном и административном систему мора некако осигурати, не видим зашто би био проблем да се као предуслов пропише добијање љекарске потврде о родној дисфорији? То није никаква дискриминација.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 9/23/2017 at 20:06, Млађони рече

Ma jok, nije problem jer nam se ne slazu misljenja, vec jer imas poprilicno ekstremisticko misljenje. Mozda i nisi sta znam, ostavio si svoj trag to je bitno.

Уопште не сматрам да имам екстремистичко мишљење како кажеш. Поента коју сам хтео изнети као своје мишљење је да ни ми мушкарци нисмо ''цвећке'', тј да постоје и они мушкарци који као и феминисткиње желе себе да ставе у први план, увек и само увек, ''само ја па ја''. А пример којег сам навео.. послужио ми је само као доказ да истакнем да женско биће није баш тако слабашно као што сам понегде на овој теми могао прочитати.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Плаво Небо рече

Уопште не сматрам да имам екстремистичко мишљење како кажеш. Поента коју сам хтео изнети као своје мишљење је да ни ми мушкарци нисмо ''цвећке'', тј да постоје и они мушкарци који као и феминисткиње желе себе да ставе у први план, увек и само увек, ''само ја па ја''. А пример којег сам навео.. послужио ми је само као доказ да истакнем да женско биће није баш тако слабашно као што сам понегде на овој теми могао прочитати.

Ne znam zasto pricas da mi muskarci nismo cvecke. To ceo svet zna.

Ono sto svet izgleda ne moze da prihvati jeste da ni zene nisu cvecke. 
Svi se zivi vode filozofijom women are sugar spice and everything nice. 

I vec sam napomenuo zbog cega: https://en.wikipedia.org/wiki/"Women_are_wonderful"_effect

Ja eto pricam da je nasilje u porodici sigurno oko 50:50 a nailazim na tvrd otpor ljudi kojima nije ni malo sumnjiva statistika od 90:10. 
Jer zene su ocigledno cvecke...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Млађони рече

Ne znam zasto pricas da mi muskarci nismo cvecke. To ceo svet zna.

Ono sto svet izgleda ne moze da prihvati jeste da ni zene nisu cvecke. 
Svi se zivi vode filozofijom women are sugar spice and everything nice. 

I vec sam napomenuo zbog cega: https://en.wikipedia.org/wiki/"Women_are_wonderful"_effect

Ja eto pricam da je nasilje u porodici sigurno oko 50:50 a nailazim na tvrd otpor ljudi kojima nije ni malo sumnjiva statistika od 90:10. 
Jer zene su ocigledno cvecke...

Не кажем да је статистика ни на страни мушкараца ни на страни жена. А не верујем ни једним ни другим статистичарима, нити онима који су на страни жена, нити онима који су на страни мушкараца. Једноставно, не верујем у статистику. За мене је то тотално ирелевантна научна метода, ако је тако уопште и могу назвати. Дакле, да ли су сви примери узети у обзир за било који однос, да'л 90/10, да'л 30/70 и шта већ. Сигурно нису. Ето, шта ако је мене жена тукла, а ја је нисам пријавио полицији, социјалном или коме већ :) па се ја као број нисам узео у обзир. Рећи ћу ти да знам за три развода из мог окружења где мушкарци, тј бивши мужеви носе кривицу. Шта треба онда да тврдим, да су мушкарци криви за разводе у највећем проценту. Не, тврдим да нема правила и да је овај свет толико велик да је немогуће утврдити процентуални однос и мерити кривицу као на кантару. И да, не верујем ни у тај психолошки феномен што си ми послао као линк. Немогуће је у потпуности сагледати нечију личност и тврдити да или мушкарци или да жене имају више позитивизма у себи.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Кратос рече

Može jedno pitanje za sve ženke ovde koje se javljaju na temi da li vam je nekada prijalo da se osetite inferiorno u odnosu na muškarca?

Ajmo ženke nije valjda tolka frka da priznate da jeste...nije to ništa strašno čak je i bogougodno....:ani_biggrin: mislim govoriti istinu...i istina će vas osloboditi i to je prava emancipacija :ani_biggrin::D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Кратос рече

Ajmo ženke nije valjda tolka frka da priznate da jeste...nije to ništa strašno čak je i bogougodno....:ani_biggrin: mislim govoriti istinu...i istina će vas osloboditi i to je prava emancipacija :ani_biggrin::D

Увек, победа ђавола је у томе што је убедио човека да не постоји, победа жене је у томе што је убедила мушкарца да има главну реч :smeh2:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

Увек, победа ђавола је у томе што је убедио човека да не постоји, победа жене је у томе што је убедила мушкарца да има главну реч :smeh2:

Đavo je u krajnjoj instanci osuđen na poraz...:smeh1:

• Хахаха 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Đavo je u krajnjoj instanci osuđen na poraz...:smeh1:

И ја прихватам пораз, само нека је по мом :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Кратос рече

Može jedno pitanje za sve ženke ovde koje se javljaju na temi da li vam je nekada prijalo da se osetite inferiorno u odnosu na muškarca?

'Inferiorno'? Ne.

Da mi je bilo drago što moj muž nešto može ili ume što ja ne? Naravno, i bila sam zahvalna. I obratno važi...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Снежана рече

Значи, ђаво и жене раде по истом принципу. :д

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Paradoksologija рече

'Inferiorno'? Ne.

Da mi je bilo drago što moj muž nešto može ili ume što ja ne? Naravno, i bila sam zahvalna. I obratno važi...

Ipak si ti patrijarhalka,čim se pomene muškarac odma pomisliš na svog muža...jaka komanda.:smeh1::ani_biggrin: To je vazda i bilo,on ume i može da vozi traktor a ona dotvara kapiju...ili on kosi ona vodu nosi..i zahvalna je. i obratno je važilo naravno...:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, todor рече

Значи, ђаво и жене раде по истом принципу. :д

Ма јоцк, то само ми глупе, ове паметне су отишле у феминисткиње :))

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 8/30/2017 at 14:20, Paradoksologija рече

Па није исто, ваљда, имати секси роботицу и секс робињу од крви и меса. Али би ту да би се нешто уопште претпостављало морало направити понеко озбиљно психолошко & криминолошко истраживање...

You were right... confused1

Цитат

‘Interactive' sex doll breaks down after huge number customers try it out at Austrian electronics fair

• Samantha is a £3,375 robot that was on display at a festival in Austria
  • The interactive sex doll reacts to touch and responds when spoken to 
  • Overexcited visitors at the fair left robot 'heavily soiled' with broken limbs  
  • Creators say the visitors at the fair treated the doll 'like barbarians'

The £3,000 sex robot which was the star attraction at a big electronics fair in Austria this month, has broken down after a large number of visitors got overexcited. 

Samantha the Sex Doll had been showing off her 'skills', which include reacting to touch, hugging and moaning - and remembering individuals she has 'interacted' with, at the Arts Electronica Festival in Linz.

However, Samantha's creators have now been forced to send her to be repaired, after visitors left the robot 'heavily soiled' and with broken limbs.

Samantha is the latest development in a growing trend in Austria which has seen brothel customers preferring robots over sexual intercourse with a human.

Samantha's developer Sergi Santos from Barcelona, Spain, described the way visitors approached the robot as 'barbaric'. 

'The people mounted Samantha's breasts, her legs and arms. Two fingers were broken. She was heavily soiled.' 

'People can be bad. Because they did not understand the technology and did not have to pay for it, they treated the doll like barbarians.' 

Mr Santos said Samantha had to be sent back in a parcel to Barcelona for repairs and cleaning, but he added: 'Samantha can endure a lot, she will pull through.' 

Mr Santos says Samantha can remember someone she has interacted with in the past, as she communicates according to the way she was treated by them before.

The robot reacts to touch, speaks multiple languages and is even said to be able to learn new things thanks to artificial intelligence (AI) software.

Samantha approaches visitors at the festival by asking 'How are you?' and is even seen looking people deep in their eyes or handing out hugs. 

According to one tester, Samantha 'moans' and reacts to having her breasts touched, and Santos adds that she is able to replicate a female orgasm 'at a higher sex frequency'. 

For all her 'features', Samantha is a costly sex toy, and will set back a prospective buyer some 3,700 euro (£3,375)

However, the price tag does not seem to be putting customers off, as Santos, based in Barcelona, said he has already sold 15 'Samanthas'.

A growing number of brothels in Austria, where prostitution is legal and regulated, are adding sex robots to their roster, local news reports.

It follows the success of a sex doll christened Fanny who became the most popular 'attraction' at the 'Kontakthof' brothel in the capital Vienna.

Psychologist Gerti Senger, said that she was shocked by the news that Austrian men were preferring dolls to prostitutes.

Senger, co-chair at the Austrian Society for Sexual Research (OeGS) called the trend 'a real autistic tendency'.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4925100/Sex-doll-breaks-huge-number-punters-try-out.html

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...