Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Рођени, меа кулпа! Обећах да ћу ти очитати Василијеву молитву јутрос, али имах раскорах. Сутра ћу је очитати, ако ме Бог поживи. :sunce: 

Очитај, све обустави, пост ванредни уведи, чини шта год знаш.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma on misli da ti tek tako govoris, verovatno ti je dosadno pa se salis sa njim. Hrista najmanje spominje.

Само га ти правдај, то је њему само начин да остане у своме мисаоном самозадовољавању. 

Факат сам се исфрустрирао да сам се оволико обраћао камену добио би скулптуру.

Подели на овим сајтовима

Ma on sa zamerkom koju ima, ne zna sta ce, jer ne ume da je formulise. Ostaje samo nas da zamajava. Evo trazio je Milojkova i on mu covek rece da nema zamerki a taman se ponadao da ce doktori teologije da ga razumeju i postave problem na sto. Sad je sam i bori se da napise nesto sto je od drugih ocekivao. To znaci sam jedno, on ne razume svoju zamerku a ostali je nisu ni videli.

I jos nesto, ja ne branim o.Zorana, nego branim ono u sta verujem. Ja verujem bas onako kako je ava to i napisao.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вукашин рече

а још мање тебе и пар њих зашто се примате и скачете као опарени?

AVOIMANI !!! :pop:

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Zoran Đurović рече

Василијеву молитву .

Сутра ћу је очитати, ако ме Бог поживи. :sunce: 

P.S.ako pocnes da se batrgas i penis - NE BOJ SE!!! To te avvine molitve MILUJU PO OBRAZU!!! 😀

Подели на овим сајтовима

Разумем вас потпуно. Свако од нас се у животу сретао са ситуацијом када је своју немоћ и фрустрацију лечио агресијом. Психичком, вербалном, физичком...Како је коме ближе и погодније. Ја сам то, додуше, радио у основној и средњој школи, али није да нисам. А сад гледам вас четворицу и жао ми вас.  

Подели на овим сајтовима

(Архимандрит Тихон, Икона у литургији, смисао и улога, 222-223)

„Православни са разлогом осећају присуство светих које виде насликане, јер они благодатно присуствују у својим иконама.48 Светитељи су свети благодаћу Божијом, и овој нетварној благодати дугују своју светост. Та благодат је присутна и у иконама светих, и преко ње се може говорити „о благодатном присуству изображеног светитеља у својој икони“49 „Присуство50 божанске благодати и енергије у иконама јесте непрекидно јер зависи непосредно од благодатног присуства Светог Духа у самим изображеним лицима“51

Свети могу бити приказани у храму на многим иконама и композицијама, и они, као тварне личности, у њима не присуствују. Међутим, Целенгидис истиче да у иконама, које су, по речима светог Јована Дамаскина „божанске енергије судови“52, увек је присутна нетварна божанска и обожујућа благодат и енергија изображених светитеља, који су са њом онтолошки повезани.“

И како то, онда, цјеливамо у образ или у руку обожујућу благодатну енергију? С којом тачно дијагнозом?

48, 49 и 51) Τσελεγγιδης, Η χαρισματικη παρουσια, 277.

50) Ово присуство благодати утемељено је на догматској основи повезаности иконе и оригинала. Види; Τσελεγγιδης, Η χαρισματικη παρουσια, 277. Свети Јован Дамаскин говори за свете: „Светитељи су и за живота били испуњени Духом Светим, и када су се упокојили, благодат Светога Духа неодступно се налази и у душама и у телима њиховим у гробовима, и у карактерима, и у њиховим светим иконама“ Свети Јован Дамаксин, Λόγος πρώτος άπολογητικός πρός τούς διαβάλλοντας τάς άγίας εικόνας.

52) Свети Јован Дамаксин, Λόγος πρώτος άπολογητικός πρός τούς διαβάλλοντας τάς άγίας εικόνας.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Превазишао си @Bokisd, разумијеш реакцију, али ти није јасно шта сам ти написао? :0426_feel:

Bre Petrovicu..... pa jel ti mislis da sam ja supermen i sve mogu da razumem....:0201wink:

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, The Godfather рече

https://www.youtube.com/watch?v=5rAOyh7YmEc

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

гледам вас четворицу и жао ми вас.

To će pomoći našem smirenju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Вукашин рече

Право да ти кажем не разумем ни Ђуровића зашто јавно износи своје доживљаје, а још мање тебе и пар њих зашто се примате и скачете као опарени?

Моје мишљење је да намерно то ради како би се по реаговању видело и показало ко је каквог духа па да почне егзорцизам :)

Подели на овим сајтовима

Opet se premenjuvamo Zone Zamfirsko u ulogu zrtve, jer smo tako u mogucnosti, a i dobro nam stoji!!!

Opet svi napaduju mene ubogog raba Gospodjeg.

Neka vam je na cast! Sve ovo pisem za vase dobro, pa kako ne vidite da je Djurovic nepatvoreno ZLO i kako me njegove satanisticke horde strasno muce na pravdi Boga!!! Kme, kme!!!

" Pucajte, ja i dalje drzim cas "

ZVUCI POZNATO, ZAR NE?!

Osoba A, B ili C???

Подели на овим сајтовима

Док не дате и последњу пару нећете ни схватити поенту живота у вери.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...