Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 минута, mirko1929 рече

Бедан овде није нека лоша особина. Него, значи сирот, али не у новчаном смислу. Искрен да будем, мени он не делује нимало скромно (сем у контексту да напушта фараонску породицу, а фараони су у то време били сматрани боговима, тако да абдицира од највишег могућег друштвеног статуса, што је, признаћеш, крајње скромно). Један пророк-војсковођа то реално ни не може бити.

Pa, jeste, dobro si to primetio, treba stvarno napustiti svu tu raskos i moc vlasti i sve pohvale i slicno, stvarno je tu Mojsije pokazao skromnost.

Ipak, samo se seti Avrama za koga se kaze da je bio sa Bogom unutra u srcu i mislima iako je bio sav po spoljasnjosti u svetskim poslovima i obavezama i slicno, tako mozemo da posmatramo i Mojsija, vojskovodja, ali i prorok i duhonosac, jedan od najvecih u Izrailju i SZ.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, jeste, dobro si to primetio, treba stvarno napustiti svu tu raskos i moc vlasti i sve pohvale i slicno, stvarno je tu Mojsije pokazao skromnost.

Ipak, samo se seti Avrama za koga se kaze da je bio sa Bogom unutra u srcu i mislima iako je bio sav po spoljasnjosti u svetskim poslovima i obavezama i slicno, tako mozemo da posmatramo i Mojsija, vojskovodja, ali i prorok i duhonosac, jedan od najvecih u Izrailju i SZ.

Сад сам се сетио пророка Јелисеја. Он је побио неку силну децу која су му се смејала што је био ћелав!

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, mirko1929 рече

Сад сам се сетио пророка Јелисеја. Он је побио неку силну децу која су му се смејала што је био ћелав!

Nije on, nego koliko se secam izasla je medvedica iz sume i rastrgla decu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Nije on, nego koliko se secam izasla je medvedica iz sume i rastrgla decu.

Није шија него врат. А онда ћеш Бога оптужити за то убиство јер је он нахушкао међедицу да растргне ту ђецу. Бог је убица, налогодавац. Или ћеш да кажеш да је тио пророк који је проклео ђецу, или пак да је био случај, или да је прича измишљена?   

Подели на овим сајтовима

Дебилистички су имена. Јер, ако ћемо мак на конац, Петка се не може ословљавати са света, него преподобна. Треба бити довољно глуп па да се фиксираш за титулације. 

Мени је Петка жена коју помазим по лицу ујутро и она мене загрли. Е, то перверзњаци не могу да разумеју. Јер, како рече Павле, нечистима је све нечисто. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Није шија него врат. А онда ћеш Бога оптужити за то убиство јер је он нахушкао међедицу да растргне ту ђецу. Бог је убица, налогодавац. Или ћеш да кажеш да је тио пророк који је проклео ђецу, или пак да је био случај, или да је прича измишљена?   

Kontekst je da tu ni Bog ni Jelisej nisu 'krivi' za smrt dece, nego je u pitanju jedan drugi prefinjeniji smisao (kontekst) cele te price, secam se nesto tumacenja, ukratko jednostavno u to vreme SZ nije se smelo tek tako posprdno obracati prorocima izrailjevim, narocito jednom od najvecih Jeliseju, ima sve to lepo objasnjeno u tumacenjima na te stihove.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bokisd рече

Kontekst je da tu ni Bog ni Jelisej nisu 'krivi' za smrt dece, nego je u pitanju jedan drugi prefinjeniji smisao (kontekst) cele te price, secam se nesto tumacenja, ukratko jednostavno u to vreme SZ nije se smelo tek tako posprdno obracati prorocima izrailjevim, narocito jednom od najvecih Jeliseju, ima sve to lepo objasnjeno u tumacenjima na te stihove.

Моли се Богу да те не изеде нека вучица јер си ми често јео џигерице:))) Тако да ти "суптилни контекст" неће бити од помоћи:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zoran Đurović рече

Моли се Богу да те не изеде нека вучица јер си ми често јео џигерице:))) Тако да ти "суптилни контекст" неће бити од помоћи:)) 

bas si skroman.... :D

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Вилер Текс рече

Јел се то мени чини или неки овде, наравно побожнији од других, прозивају оца Зорана што поштује благослов Патријарха  свим свештеницима о неоглашавњу (или како је већ формулисано) на интернету?

Шта причаш, јадан не био? Благословио их патријарх, да се не оглашавају?!!! Није то благослов, већ епитимија свештеницима, да се не оглашавају на интернету и причају глупости. А по самом благослову својих надлежних епископа се једино и могу оглашавати, само, прво, треба да га добију! 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Milan Nikolic рече

Не вреди, мора се распети о.Зоран.

Аха, волио бих и ја тако бити распет. А сад, што то нема везе с Христом, то и није толико питање за оне који би ме разапињали, на папиру, више је питање за саму "цркву" што би ме тако препознала, као распетога на папиру.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, slovoA рече

Шта причаш, јадан не био? Благословио их патријарх, да се не оглашавају?!!! Није то благослов, већ епитимија свештеницима, да се не оглашавају на интернету и причају глупости. А по самом благослову својих надлежних епископа се једино и могу оглашавати, само, прво, треба да га добију! 

Нек буде и епитимија. Поента је што неки не трпе туђу послушност, неки пројављују нетрпељивост хватајући се за споредне ствари, неки се држе из ко зна којих разлога формализама и на основу њих суде....И тако.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Zoran Đurović рече

Дебилистички

Треба бити довољно глуп

перверзњаци не могу да разумеју

нечистима је све нечисто. 

Стари "добри" "ава" и врли нови духовник ружички.

Мото његовог духовништва су речи апостола Павла: " Кад нас руже, благосиљамо; кад нас гоне, трпимо; кад нас псују, тешимо..." (1Кор. 4,12-13) и: "Никаква рђава ријеч да не излази из уста ваших, него само добра за изграђивање онога што је потребно, да донесе благодат онима који слушају" (Еф 4,29).

Подели на овим сајтовима

WWW.NOVOSTI.RS

СРПСКА православна црква и њени верници данас обележавају Свету Петку, а тим поводом...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Тек сада се вратих из Петке. Пусти ме братија пре времена јер сам сутра дежуран цео дан. Мртав сам. 

Све је било лепо, а жао ми што неки слепци одавде не дођу тамо на молитву па да их видим да ли ће да хуле и даље. Велико је ово светилиште. Чуда се редовно дешавају.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...