Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 15 минута, dragisa рече

@Avocado  mislim da to što ti govoriš o njegovim motivima više govori o tebi

Šta god... motivi su najmanje bitni... nego pročita li ti onaj naučni rad na koji se Gert poziva? 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, dragisa рече

Verovatno se slažeš sa Avokadom da je sve ovo očekivano, ja mislim da je krajnje vreme da prestanemo da se čudimo i naviknemo na nove sojeve (čitaj xy br primljenih vakcina) jer eto ne postoji drugo rešenje...

Не знам на шта конкретно мислиш, али појачане мутације РНА вируса (у поређењу са не-РНА вирусима) су показане и доказане много пре појаве Ковида, поставио сам радове на ту тему који датирају из 2010. и 2018. године.

Након појаве Ковида, истраживане су мутације и тог вируса, поставио сам два таква рада. Узорци на којима су радили су прилично велики и закључци им се слажу са ранијим истраживањима.

Логично је да нешто што је толико заразно као Ковид, шири се готово без препрека, да у том процесу мутира. Већина тих мутација је таква да додатно ослаби вирус, али увек може да се појави и варијанта која је у неком сегменту функционисања јача и отпорнија од оригиналног соја.

Ми већ годинама уназад живимо са једним сличним вирусом - вирусом грипа. Сваке године се утврђује најближи сој ономе који се предвиђа да ће кренути да се шири и на основу тога се сваке године праве нове вакцине против грипа. Проблем са Ковидом је што је и заразнији и смртоноснији од грипа. Баш зато се и много више напора улаже у налажење начина да се исти сузбије, па је и већа шанса да ћемо доћи до боље вакцине против Ковида него против грипа.

Имам пријатељицу која је на постдокторским студијама на једном од националних института у Шпанији (нешто слично нашем Торлаку). Са почетком пандемије они су обуставили сва истраживања и потпуно се посветили тражењу лека/вакцине против Ковида. Са појавом првих вакцина учествовали су у испитивањима њихове ефикасности. И дан данас раде на томе. У питању је институт који не финансира ниједна корпорација, већ држава Шпанија, и таквих института, који раде исто то, има у скоро свим земљама света.

Тренутно имамо два типа вакцина против Ковида: једне раде на принципу мртвих вируса а друге на принципу мРНА. Уколико се појави сој који је довољно различит од тренутног тако да га тело (наш имуни систем) не препозна као стари, вакцина коју смо примили а ради на принципу мртвих вируса старог соја, неће имати неког значаја. Кинеска и Руска вакцине су овог типа. мРНА вакцине раде на препознавању одређених делова вируса, одн праве антитела која реагују на неке одређене делове вируса. Уколико нови сојеви промене те делове, и ове вакцине ће бити бескорисне за те нове сојеве. Што се тиче Фајзера, нпр, они су одлучили да изолују неке делове омотача вируса, под претпоставком да тај део вируса неће ни тако лако ни тако брзо мутирати. Док год нови сојеви вируса буду имали непромењен тај део омотача, Фајзерова вакцина ће бити делотворна против њих. Уколико се омотач промени, та вакцина више неће имати неког смисла.

Верујем да је лако/лакше седети у фотељи и оптуживати зли запад за разноразне завере (не мислим на тебе, @dragisa, пишем уопштено) али иако и ја верујем да има разних људи на разним моћним позицијама који злоупотребљавају ову ситуацију зарад личне користи (у ствари, није да верујем, него уопште не сумњам да их има), lock-down и, уопште, пандемија је ситуација од које нико нема користи (сем утопијских, диктаторских, режима којима њихова популација и није главни извор прихода; нпр. Северна Кореја, итд.).

Главна фора у борби са Ковидом је да се прво спречи претерано ширење, зато што се тако, поред осталог, смањује и број потенцијалних мутација. Отуд она затварања свуда по свету, обавезујуће маске, итд. И да, разни режими широм света су злоупотребили ову потребу да би појачали контролу над становништвом или да би учврстили останак на власти. Али то не значи да је требало престати са тим мерама. Дај да преживимо вирус, а лако ћемо се после бавити политиком или злочинима.
Са мањим бројем мутација, и обичне вакцине (које функционишу на принципу мртвих вируса) могу бити делотворније него што су тренутно (пример који доказује ову тврдњу је Кина - они су имали апсолутно затварање свега и строгу контролу кретања тако да је њима довољно добра и вакцина коју су сами правили зато што није било пуно мутација).
Следећи корак је помоћи људима који се заразе да се изборе са вирусом. Тренутно смо у тој фази, са тренутно доступним вакцинама. Поставио сам раније линк до једног рада који прилично једноставно (за један научни рад) и кроз слике објашњава разлике између привремених и трајних имунизација. Можда ћемо до краја године већ наћи и лек за Ковид (има неких најава да се постижу већ неки резултати на том пољу) а можда ће се исти наћи и за 5 или 10 година или никада. Овај период, по мени, директно зависи од тога колико дозволимо да вирус мутира.
На крају, ако Бог да, вирус ће бити у потпуности искорењен, као што су и многе друге заразе искорењене до сада истим оваквим методама (нпр. полио, итд.).

Мени је незамисливо шта све читам на тему теорија завера не само овде на форуму (овде још тога има и најмање) него уопште око вируса и вакцина. Откуд та потреба да се понижавају и ниподаштавају људи који су животе посветили лечењу других (знам да нису сви за пример, али је мањина таквих који нису), за које знам да раде 18 сати дневно, 7 дана у недељи, и давање предности причама без доказа, ван контекста и ван сваке разумне логике (кад се сагледа шира слика) - мени никада неће бити јасно.

Never argue with an idiot. They will drag you down to their level, then beat you with experience.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, illuminated рече

Овај период, по мени, директно зависи од тога колико дозволимо да вирус мутира.

Мислим да највећа опасност тренутно прети из Индије. Данас сам баш гледао један видео, ставићу га вечерас или сутра. Одличан канал на јутјубу, стављао сам већ пар клипова. Лик је Индијац, кардиолог који живи у УК. Каже да према проценама стручњака у Индији, они тренутно имају око милион и по новозаражених дневно. Здравствени систем, који је одувек био лош, је потпуно пукао. У Индији се тренутно производи 60% вакцина против ковида за светско тржиште, скоро потпуно су прекинули са извозом јер њима очајнички требају вакцине. 

Кад имаш такав невероватан број новозаражених и популацију где је једва 10% до сада вакцинисано, постоји огроман потенцијал да се појаве опасније, смртоносније варијанте вируса. А кад се то једном деси, нема шансе да се не прошири ван граница, пре или касније.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

. Данас сам баш гледао један видео, ставићу га вечерас или сутра

Подели на овим сајтовима

Јесте Индија тренутно највећа опасност. Имам неке пријатеље у Индији са којима сам сарађивао претходних година. Чули смо се пре неки дан и кажу да шта год да чујемо од података о Индији да слободно удесетостручимо бројеве и опет ћемо имати умањене бројке. Они су због неких избора укинули не само lock-down него и скоро све мере заштите и вирус је, наравно, букнуо (позната ми је ова ситуација, не знам само одакле...). Најгоре је кад се превремено прогласи ”победа” над вирусом.

У ствари најгоре је са сиромашним земљама као што је наша. Са једне стране немамо ту снагу да можемо све да затворимо на одређени период зато што не можемо да одржимо привреду а са друге, ако се све не затвори, долази до пуцања здравственог система а затим и до страха и панике када се све много брже урушава. И уместо да искористимо јединствену ситуацију у којој можемо сами слободно да бирамо не само да се вакцинишемо, него и којом вакцином, ми... ...то не радимо.

Never argue with an idiot. They will drag you down to their level, then beat you with experience.

Подели на овим сајтовима

Хановер: Двије трећине љекара није дошло на вакцинацију

BY СТАЊЕ СТВАРИ on 23. АПРИЛА 2021.  ( 0 )

Према наводима тамошње Љекарске коморе, разлог за слаб одзив је уздржаност спрам вакцине Астра Зенеке

astra-zeneka.jpg?resize=672%2C378&ssl=1

STANJESTVARI.COM

Према наводима тамошње Љекарске коморе, разлог за слаб одзив је уздржаност спрам вакцине Астра Зенеке

Dvije trećine???

Kladim se u 1000€ da ih je bilo najmanje četri petine!!!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Bernard рече

Хановер: Двије трећине љекара није дошло на вакцинацију

BY СТАЊЕ СТВАРИ on 23. АПРИЛА 2021.  ( 0 )

astra-zeneka.jpg?resize=672%2C378&ssl=1

STANJESTVARI.COM

Dvije trećine???

Kladim se u 1000€ da ih je bilo najmanje četri petine!!!

Овај чланак се позива на чланак објављен на НДР:

WWW.NDR.DE

Am Sonnabend vor einer Woche sollten eigentlich 600 Ärztinnen und Ärzte sowie Praxispersonal aus Stadt und Region Hannover...

...где, између осталог, каже:

Цитат

Ärztekammer: Vertrauen in AstraZeneca wieder aufbauen

Nach Angaben der niedersächsischen Ärztekammer sind Vorbehalte gegen den Impfstoff von AstraZeneca der Grund für die geringe Impfquote unter den Ärzten und Ärztinnen. Vor einer Woche sei man noch von Komplikationen durch den Impfstoff ausgegangen. Deshalb könne sie die Zurückhaltung gut verstehen, sagte Präsidentin Monika Wenker der Zeitung. Das Vakzin sei inzwischen rehabilitiert. Das Vertrauen in AstraZeneca müsse jetzt wieder aufgebaut werden.

Ihren Termin am gerade vergangenen Wochenende haben nach HAZ-Angaben nun schon mehr Ärztinnen und Ärzte sowie Mitarbeitende der Praxen wahrgenommen: Demnach sind nach einer groben Schätzung der Feuerwehr rund 500 von 700 Eingeladenen zum Impfen erschienen.

Гугл превод:

Цитат

Лекарско удружење: обновити поверење у АстраЗенецу

Према лекарском удружењу Доње Саксоније, резерве према вакцини АстраЗенеке разлог су за ниску стопу вакцинације међу лекарима. Пре недељу дана претпостављале су се компликације вакцине. Према томе, она може добро да разуме нерад, рекла је председница Моника Венкер из новина. Вакцина је у међувремену рехабилитована. Поверење у АстраЗенецу сада треба обновити.

Према ХАЗ-у, више лекара и запослених у ординацијама већ је присуствовало њиховом именовању прошлог викенда: Према грубој процени ватрогасне јединице, око 500 од 700 позваних људи дошло је на вакцинацију.

У Немачкој је Астра Зенека једно време била стављена по страни, а имали су у једном дужем периоду само ту вакцину доступну. Сада је, по тексту на НДР, ситуација већ боља и бројке вакцинисаних лекара су веће.

Текст на СтањеСтвари није поменуо и тај део оригиналног текста.

Подели на овим сајтовима

Hannover: Viele Ärzte und Personal nicht zum Impfen gekommen

Stand: 29.03.2021 11:54 Uhr

Am Sonnabend vor einer Woche sollten eigentlich 600 Ärztinnen und Ärzte sowie Praxispersonal aus Stadt und Region Hannover geimpft werden. Zum Termin erschienen sind aber nur 200 Impfwillige.

Eine Mitarbeiterin hält im Impfzentrum eine Spritze mit dem Corona-Impfstoff von AstraZeneca in den Händen. © picture alliance/dpa Foto: Sven Hoppe

WWW.NDR.DE

Am Sonnabend vor einer Woche sollten eigentlich 600 Ärztinnen und Ärzte sowie Praxispersonal aus Stadt und Region Hannover geimpft werden. Zum Termin erschienen sind aber nur 200...

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bernard рече

Hannover: Viele Ärzte und Personal nicht zum Impfen gekommen

Stand: 29.03.2021 11:54 Uhr

Am Sonnabend vor einer Woche sollten eigentlich 600 Ärztinnen und Ärzte sowie Praxispersonal aus Stadt und Region Hannover geimpft werden. Zum Termin erschienen sind aber nur 200 Impfwillige.

Eine Mitarbeiterin hält im Impfzentrum eine Spritze mit dem Corona-Impfstoff von AstraZeneca in den Händen. © picture alliance/dpa Foto: Sven Hoppe

WWW.NDR.DE

Am Sonnabend vor einer Woche sollten eigentlich 600 Ärztinnen und Ärzte sowie Praxispersonal aus Stadt und Region Hannover geimpft werden. Zum Termin erschienen sind aber nur 200...

Цитат

Ihren Termin am gerade vergangenen Wochenende haben nach HAZ-Angaben nun schon mehr Ärztinnen und Ärzte sowie Mitarbeitende der Praxen wahrgenommen: Demnach sind nach einer groben Schätzung der Feuerwehr rund 500 von 700 Eingeladenen zum Impfen erschienen.

WWW.NDR.DE

Am Sonnabend vor einer Woche sollten eigentlich 600 Ärztinnen und Ärzte sowie Praxispersonal aus Stadt und Region Hannover...

Подели на овим сајтовима

Да, због тога што је на располагању била конкретно вакцина АстраЗенеке. Пише у чланку.

Nach Angaben der niedersächsischen Ärztekammer sind Vorbehalte gegen den Impfstoff von AstraZeneca der Grund für die geringe Impfquote unter den Ärzten und Ärztinnen. 

Подели на овим сајтовима

ZENA.BLIC.RS

Otac troje dece je mislio da ima grip, ali analize su pokazale da je stvar mnogo ozbiljnija. Verovali ili ne, za sve je kriva - ljuska od kokice.

Забранити кокице док се не испитају додатним климичким студијама. Нарочито кад се зна колико их мале деце једе. Да ли ће произвођач одговарати за ово? Ужас шта нам ради кокавска мафија...

Подели на овим сајтовима

Да ли би сте примили факру? 

WWW.B92.NET

Vakcina "Fakra" iz Irana uspešno testirana na ljudima.

:D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Posnetek-zaslona-2021-05-14-064739.jpg

States ranked by percentage of population fully vaccinated: May 13

Maine has the highest percentage of its population fully vaccinated against COVID-19, according to the CDC's COVID-19 vaccine distribution and administration data tracker.

The CDC's data tracker compiles data from healthcare facilities and public health authorities. It updates daily to report the total number of people in each state who have been fully vaccinated against COVID-19. The numbers reported by the CDC may vary from the numbers published on individual states' public health websites, as there may be reporting lags between the states and the CDC. 

As of 6 a.m. EDT May 12, a total of 117,647,439 Americans had been fully vaccinated, or 35.4 percent of the country's population, according to the CDC's data.

Below are the states and Washington, D.C., ranked by the percentage of their population that has been fully vaccinated against COVID-19, according to the CDC. To view the states ranked by percentage of the population who've received at least one dose, click here.

1. Maine
Number of people fully vaccinated: 626,413
Percentage of population fully vaccinated: 46.6

2. Connecticut
Number of people fully vaccinated: 1,636,981
Percentage of population fully vaccinated: 45.91

3. Vermont
Number of people fully vaccinated: 276,965
Percentage of population fully vaccinated: 44.39

4. Massachusetts
Number of people fully vaccinated: 3,041,527
Percentage of population fully vaccinated: 44.13

5. Rhode Island
Number of people fully vaccinated: 453,167
Percentage of population fully vaccinated: 42.78

6. New Jersey
Number of people fully vaccinated: 3,759,173
Percentage of population fully vaccinated: 42.32

7. New Mexico
Number of people fully vaccinated: 884,819
Percentage of population fully vaccinated: 42.2

8. Hawaii
Number of people fully vaccinated: 583,992
Percentage of population fully vaccinated: 41.25

9. New York 
Number of people fully vaccinated: 7,929,487
Percentage of population fully vaccinated: 40.76

10. Maryland
Number of people fully vaccinated: 2,432,372
Percentage of population fully vaccinated: 40.23

11. South Dakota
Number of people fully vaccinated: 354,554
Percentage of population fully vaccinated: 40.08

12. Wisconsin
Number of people fully vaccinated: 2,329,097
Percentage of population fully vaccinated: 40.

13. Minnesota
Number of people fully vaccinated: 2,226,892
Percentage of population fully vaccinated: 39.49

14. Colorado
Number of people fully vaccinated: 2,250,378
Percentage of population fully vaccinated: 39.08

15. Iowa
Number of people fully vaccinated: 1,229,761
Percentage of population fully vaccinated: 38.98

16. Virginia
Number of people fully vaccinated: 3,284,108
Percentage of population fully vaccinated: 38.48

17. Nebraska
Number of people fully vaccinated: 743,042
Percentage of population fully vaccinated: 38.41

18. Delaware
Number of people fully vaccinated: 368,580
Percentage of population fully vaccinated: 37.85

19. Washington
Number of people fully vaccinated: 2,882,380
Percentage of population fully vaccinated: 37.85

20. Pennsylvania
Number of people fully vaccinated: 4,774,078
Percentage of population fully vaccinated: 37.29

21. Alaska
Number of people fully vaccinated: 272,256
Percentage of population fully vaccinated: 37.22

22. Michigan
Number of people fully vaccinated: 3,679,877
Percentage of population fully vaccinated: 36.85

23. Oregon
Number of people fully vaccinated: 1,553,061
Percentage of population fully vaccinated: 36.82

24. District of Columbia
Number of people fully vaccinated: 258,321
Percentage of population fully vaccinated: 36.6

25. Ohio
Number of people fully vaccinated: 4,273,076
Percentage of population fully vaccinated: 36.56

26. California
Number of people fully vaccinated: 14,283,807
Percentage of population fully vaccinated: 36.15

27. Kansas
Number of people fully vaccinated: 1,035,381
Percentage of population fully vaccinated: 35.54

28. Kentucky
Number of people fully vaccinated: 1,569,598
Percentage of population fully vaccinated: 35.13

29. Montana
Number of people fully vaccinated: 374,928
Percentage of population fully vaccinated: 35.08

30. Illinois
Number of people fully vaccinated: 4,420,751
Percentage of population fully vaccinated: 34.89

31. North Dakota
Number of people fully vaccinated: 262,933
Percentage of population fully vaccinated: 34.5

32. Florida
Number of people fully vaccinated: 7,264,532
Percentage of population fully vaccinated: 33.82

33. New Hampshire
Number of people fully vaccinated: 454,458
Percentage of population fully vaccinated: 33.42

34. North Carolina
Number of people fully vaccinated: 3,461,240
Percentage of population fully vaccinated: 33.

35. Arizona
Number of people fully vaccinated: 2,362,912
Percentage of population fully vaccinated: 32.46

36. Nevada
Number of people fully vaccinated: 995,821
Percentage of population fully vaccinated: 32.33

37. West Virginia
Number of people fully vaccinated: 578,137
Percentage of population fully vaccinated: 32.26

38. Oklahoma
Number of people fully vaccinated: 1,253,618
Percentage of population fully vaccinated: 31.68

39. Missouri
Number of people fully vaccinated: 1,923,254
Percentage of population fully vaccinated: 31.34

40. Indiana
Number of people fully vaccinated: 2,080,805
Percentage of population fully vaccinated: 30.91

41. Texas
Number of people fully vaccinated: 8,962,867
Percentage of population fully vaccinated: 30.91

42. South Carolina
Number of people fully vaccinated: 1,580,061
Percentage of population fully vaccinated: 30.69

43. Idaho
Number of people fully vaccinated: 534,981
Percentage of population fully vaccinated: 29.94

44. Wyoming
Number of people fully vaccinated: 173,179
Percentage of population fully vaccinated: 29.92

45. Louisiana
Number of people fully vaccinated: 1,349,012
Percentage of population fully vaccinated: 29.02

46. Tennessee
Number of people fully vaccinated: 1,936,506
Percentage of population fully vaccinated: 28.36

47. Georgia
Number of people fully vaccinated: 3,003,804
Percentage of population fully vaccinated: 28.29

48. Arkansas
Number of people fully vaccinated: 852,811
Percentage of population fully vaccinated: 28.26

49. Utah
Number of people fully vaccinated: 898,019
Percentage of population fully vaccinated: 28.01

50. Alabama
Number of people fully vaccinated: 1,286,565
Percentage of population fully vaccinated: 26.24

51. Mississippi
Number of people fully vaccinated: 759,007
Percentage of population fully vaccinated: 25.5

WWW.BECKERSHOSPITALREVIEW.COM

Maine has the highest percentage of its population fully vaccinated against COVID-19, according to the CDC's COVID-19 vaccine distribution and administration data tracker.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...