Jump to content

Зоран Ђуровић: МИТАРСТВА ПРЕПОДОБНЕ ТЕОДОРЕ - Ваше мишљење?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 478
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 35 минута, Дејан рече
WWW.MANASTIR-LEPAVINA.ORG

Portal duhovnih pouka i besjeda, MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Колико знам њему је РПЦ забранила да чинодејствује, шта је даље било не знам. Он у овом чланку прича неке ствари о којима Свети оци, а који говоре о митарствима, уопште и не мисле. Значи, на кога он овде мисли не знам, можда на јеретике, знам само да такво мишљење не заступају ни Свети владика Николај жички, ни Свети Јустин ћелијски, ни Свети Кирило александријски, ни Свети свештеномученик Данил Сисојев, а поготово овај текст Андреја Курајева нема благе везе да би се могао односити на текст на сајту Саборне Цркве у Београду

WWW.SABORNA-CRKVA.COM

Saborna crkva u Beogradu

Уосталом, у самом Светом Писму се каже: Послаће Син Човјечији анђеле своје, и сабраће из царства његова све саблазни и оне који чине безакоње. И бациће их у пећ огњену; ондје ће бити плач и шкргут зуба.

Овде, као и у текстовима које сам навео, а тичу се митарства, се не мисли да ће Анђели судити саблазнима, већ да Анђели извршавају вољу Божију и сабирају их, а Бог је Тај који им суди. Уосталом, зар се у Светом Писму не каже и да ''Реч твоја судиће ти''.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Плаво Небо рече

Колико знам њему је РПЦ забранила да чинодејствује, шта је даље било не знам. Он у овом чланку прича неке ствари о којима Свети оци, а који говоре о митарствима, уопште и не мисле. Значи, на кога он овде мисли не знам, можда на јеретике, знам само да такво мишљење не заступају ни Свети владика Николај жички, ни Свети Јустин ћелијски, ни Свети Кирило александријски, ни Свети свештеномученик Данил Сисојев, а поготово овај текст Андреја Курајева нема благе везе да би се могао односити на текст на сајту Саборне Цркве у Београду

WWW.SABORNA-CRKVA.COM

Saborna crkva u Beogradu

Уосталом, у самом Светом Писму се каже: Послаће Син Човјечији анђеле своје, и сабраће из царства његова све саблазни и оне који чине безакоње. И бациће их у пећ огњену; ондје ће бити плач и шкргут зуба.

Овде, као и у текстовима које сам навео, а тичу се митарства, се не мисли да ће Анђели судити саблазнима, већ да Анђели извршавају вољу Божију и сабирају их, а Бог је Тај који им суди. Уосталом, зар се у Светом Писму не каже и да ''Реч твоја судиће ти''.

Kurajeva sam random stavio, nije jedini.

Reč će nam suditi. Pismo kaže da je Petar stena i da će na njemu sazidati Crkvu svoju, jel to treba da znači da Papu priznamo?

Ili da sečemo ruke i kopamo oči, da episkop bude jedne žene muž itd.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дејан рече

Kurajeva sam random stavio, nije jedini.

Reč će nam suditi. Pismo kaže da je Petar stena i da će na njemu sazidati Crkvu svoju, jel to treba da znači da Papu priznamo?

Ili da sečemo ruke i kopamo oči, da episkop bude jedne žene muž itd.

Свако верује онако како му срце налаже.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Плаво Небо рече

Свако верује онако како му срце налаже.

Па...ваљда постоји нека саборност и вероисповедање и симбол вере.

А пуко читање писма...ако желиш да постанеш атеиста прочитај писмо

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Александар Милојков рече

Abba locuta, causa finita :)

Пардон, омашио сам род. Није мајка, него је Ава у питању :)

Abba locutum, causa finita. 

Само, сад се не римује, као када је Рим у питању - Roma locuta, causa finita. Чим нема Рима, нема ни риме. :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Zoran Đurović рече

Шалим се са тобом, али би ми било предуго да ти објашњавам, а плашим се и узалуд. 

Опет ти с висине, али неће то проћи, оче, нема начина да одбраниш то да је Христос кршио закон. Једино ако си сљедбеник оних што су Му наметали ту кривицу, а ниси, нити ту видиш какву кривицу, па ипак си у чудној позицији да тврдиш исто што и они, да је кршио закон. Али како, ако свако то кршење подразумијева гријех? И шта је онда проблем да преиспиташ тај став и питање самог Закона поставиш на здраве основе?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, slovoA рече

Опет ти с висине, али неће то проћи, оче, нема начина да одбраниш то да је Христос кршио закон. Једино ако си сљедбеник оних што су Му наметали ту кривицу, а ниси, нити ту видиш какву кривицу, па ипак си у чудној позицији да тврдиш исто што и они, да је кршио закон. Али како, ако свако то кршење подразумијева гријех? И шта је онда проблем да преиспиташ тај став и питање самог Закона поставиш на здраве основе?

Не можеш да примиш. Помири се с тим. Само ми веруј на реч. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Bokisd рече

nesto procito i kaze jedan forumas.... Ako verujem da postojoje mitarstva, i nisam u pravu, ne kosta men ista. A ako verujem da ne postoje, a postoje, onda sam u problemu :D ... 

...tako da pamet u glavu... :)))

Svašta, što bi bio u problemu?

Nema straha, nema vere?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Александар Милојков рече

Abba locuta, causa finita :)

Како да не. Једино ако се спрдаш. А мислим да не радиш то. 

Ако стварно мислиш да је његово мишљење беспоговорно, онда си и ти у приличном проблему. Његово мишљење о већини теолошких питања је потпуно скандалозно.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...