Jump to content

Зоран Ђуровић: Евергетинос - Нема митарстава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Или митр. Амфилохије и вл. Данило Крстић у катихизису "Нема лепше вере од хришћанске":

Шта значе речи: Чекам васкрсење мртвих и живот будућега века?

Још је пророк Езекил прорекао свеопште васкрсење мртвих. Под васкрсењем мртвих се подразумева васкрсење људских тела, без којих човек није пуни човек. Иако је душа бесмртна, она не може без тела добити пуноћу вечног живота. Од када је Христос постао човек, људско тело је постало светиња и храм Духа Светога. Потврда да ће и наша тела васкрснути овде на земљи јесте Христово Васкрсење из мртвих. Тајну бесмртности људских тела већ овде доказују и мошти светитеља, које су нетрулеживе, не својом силом или балзамовањем, него силом коју им Сам Бог даје. Зато су оне чудотворне, јер у њима присуствује чудотворна сила Духа Светога.

https://www.rastko.rs/bogoslovlje/vera-hriscanska_c.html#_Toc512245538

Подели на овим сајтовима

• Одговори 827
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Po čemu sam ja subutar?

Kad kaže jedan artemijevac onda u redu:))

No bez šale, ja mislim da je posle smrti ovog tela odmah i poslednji sud po životu kojem si živeo, s tim da ne negira da će se desiti i kraj vremena i sveopšti sud.

Carstvo nebesko nema vreme ima samo večnost i svet stvoren odjednom od Tvorca ima sve svoje u Carstvu nebeskom na Liturgiji.

Па ништа, напиши ти катихизис уместо Николаја, Амфилохија, Данила Крстића, и Догматику уместо св., Јустина, и решен проблем. До тада имаш неко своје мишљење које је неутемељено у Предању.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Родољуб Лазић рече

Па ништа, напиши ти катихизис уместо Николаја, Амфилохија, Данила Крстића, и Догматику уместо св., Јустина, и решен проблем. До тада имаш неко своје мишљење које је неутемељено у Предању.

Imam i svete oce koji govore što i ja ali to imaš na drugim temama u podosta stranica.

Znam da te mrzelo da čitaš.

Evo svi ovi koje si naveo dodaju da se duša više ne naziva duša već da je to duh kako bi bili saglasni sa Pavlom ali to u ovim kratkim tekstovima nećeš naći jer su pisani za uvod u pravoslavlje. Toliko o dogmatici.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Нећеш моћи. Једноставно нема комуникације, своје недолично понашање слаћеш себи. Истроветне ситуације су се понављале у прошлости, почев од оне теме-разговора са Ђуровићем, када сам се први пут појавио на Поукама после дуго времена, и где си исто сипао разне увреде и играо у колу са неколико Ђуровићевих трабаната. Па сам прешао преко тога. Па се то поновило још два или три пута. И сваки пут сам мислио да има смисла дати ти шансу. Сад је доста. 
Сва моја комуникација са тобом се своди на то да се ти љутиш и одључујеш па опет љутиш и одључујеш, мене се све то не тиче, просто пишем на тему, не интересују ме стања кроз која пролазиш, него проблематика и дијалиог, дакле када се твоје величанство екскузивног истоносца наљути или одљути ти слободно обавјести ширу јавност...

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Родољуб Лазић рече

Или митр. Амфилохије и вл. Данило Крстић у катихизису "Нема лепше вере од хришћанске":

Шта значе речи: Чекам васкрсење мртвих и живот будућега века?

Још је пророк Езекил прорекао свеопште васкрсење мртвих. Под васкрсењем мртвих се подразумева васкрсење људских тела, без којих човек није пуни човек. Иако је душа бесмртна, она не може без тела добити пуноћу вечног живота. Од када је Христос постао човек, људско тело је постало светиња и храм Духа Светога. Потврда да ће и наша тела васкрснути овде на земљи јесте Христово Васкрсење из мртвих. Тајну бесмртности људских тела већ овде доказују и мошти светитеља, које су нетрулеживе, не својом силом или балзамовањем, него силом коју им Сам Бог даје. Зато су оне чудотворне, јер у њима присуствује чудотворна сила Духа Светога.

https://www.rastko.rs/bogoslovlje/vera-hriscanska_c.html#_Toc512245538

Doći će i već je došao čas kada će mrtvi čuti glas Sina Božjeg.

Подели на овим сајтовима

@Родољуб Лазић ne negira vaskrsenje mrtvih, čak naprotiv, svi moji komentari su upućeni u to da nema muka posle smrti, već je po sudu i životu čoveka spremno i dato vaskrsenje iz mrtvih bez čistilišta i muka za dar koji niko od nas nije zaradio.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

A bre VSB bas si vickast :D .... valjda ce mi dopustis da dam odgovor na to od Pavla ....:dedica:

Šta da odgovorim kad je pitanje bilo da li postoji duševno telo i duhovno telo?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...