Jump to content

Шта је владици Атанасију Јевтићу требало да да интервју Жељки Јевтић?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Bokisha рече

а не знам драги моји што нагађате шта му је требало да даје изјаву?ономад је било и неког ЖРУ Дивана,па се могоао лепо позвати +Атанасије па се приупита и ето нам одговора из прве.

А ова тема овде- те зашто,те није му требало ,те ово,те оно, му не дође ништа друго не латентно пљуцкање по +Атанасију.

Ваљда се дух истине призива у отвореној комуникацији.

На овај начин може да испадне и као пребрајање ко је на којој страни

Бог нам у помоћ и нашој нам мајци цркви

Коме ће дати изјаву, ако неће Жељци?

Да је владика Иринеј дао дотичној изјаву/интервју, то би било изненађење и чудно. Свака птица своме јату лети.

Подели на овим сајтовима

Шта треба Атанасију?
Како одговорити пацијенту који је дошао код љекара да се преглада са захтјевом да дијагноза може да буде само грип или евентуално блажа упала, никако рак, сида леукемија или каква неизљечива болештина јер би то нарушило његов тјелесни интегритет?

Атанасије зна шта ради и пише саборно, докле се протеже његова саборност и у каквом је стању чита се и из овога интервиуа као и из његових ранијих изјава о Патријарху, о амвицијом опхрваном испирачу +Иринеју, о похвали православља Максиму, о великом Митрополиту на чији помен ваља устати, на крају и о мојој маленкости на кога треба ставити упитник јер не дозваљава да се у његовом присутству блати +Давид:
Патријарх "средњошколски професор" му је "дао" да предајеш на факултету због његове књижице о мравима Био на Давидовој одврани докторског рада као и на Григиријевој па такве причице не пролазе.

Елем, Владичино саборно је у одбрану +Максимове катедре, за саборно писање доктората и увјек једнодушно са братом и саборцем Митрополитом, оно се разликује дјелимично од мог појма саборног када је у питању + Иринеј..... Зоран Ђуровић чије су дијагнозе саблажњиве и којег Атанасије хоће да рачини баш због њих.

Показало се тачним моје упозорење да је рано за славље, и ако би смо сви жељели да су проблеми иза нас, ово понављање ставова + Атанасија опет нас онеспокојује и питамо се шта то њему треба?
Не треба само њему.

Природно је да се у преговорима међу странкама попусти зарад решења и очувања неких већих врједности мира или јединства, али ако су преговарачи "Американци" тај попуст се гледа као изнуда и притисак се наставља до нове изнуде, а залог су мир и стабилност, саборност, нешто што Вам је драго посао или дјете.

Посебно би се осврнуо на дио у којем се Синод кориговао по основу његових сугестија, мислим да је ту ипак било рјечи о попуштању мира ради, међутим треба испратити да ли је постигнуто измирење или се притисци на Синод и Патријарха настављају до испуњења свих захтјева: повратка + Максима на факултет, + Игњатија на мјесто декана и ко зна чега још што није могли да стане у овај Владичин интервиу.

Није рјеч о прехлади!

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

122910988_MANASTIRCELIJE.thumb.jpg.c8320bc274d91b8da1020de58532a8fe.jpg

Не дирајте  Тасу...из моје колекције, пооодавно...:smeh1: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 5.2.2020. at 18:07, gavrosaurus рече

Зашто ми не учествујемо у својој судбини са својим пастирима, где нам је та Литургијска свест?

Само двије ријечи, о пастирима и литургијској свијести.

Плодови рада владике Атанасија се виде у Херцеговини, на сваком кораку. А исто и митрополита Амфилохија у Црној Гори, већ дословно, на сваком кораку. Ако се гдје народ враћа Цркви Божијој, то су Херцеговина и Црна Гора. То је, што се тиче плодова, а ово што гледам по Србији годинама, не знам како бих назвао, ваљда, тумарање. Част изузецима.

Колико год то болно звучало, проблем је у Матици.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, slovoA рече

Само двије ријечи, о пастирима и литургијској свијести.

Плодови рада владике Атанасија се виде у Херцеговини, на сваком кораку. А исто и митрополита Амфилохија у Црној Гори, већ дословно, на сваком кораку. Ако се гдје народ враћа Цркви Божијој, то су Херцеговина и Црна Гора. То је, што се тиче плодова, а ово што гледам по Србији годинама, не знам како бих назвао, ваљда, тумарање. Част изузецима.

Колико год то болно звучало, проблем је у Матици.

Нико не оспорава те заслуге. Само се истичу и друге заслуге владике Атанасија. Заслуге за сукобе и спорове, раздоре, кланове, неразумевање, лош публицитет... Сад причамо о тим заслугама јер је повод такав. Или мислиш да ће овај интервју напунити још више цркве у Херцеговини (Београду, Новом Саду, и свуда где се буде читао овај интервју), и привући више људи на литије, Литургије...?

Подели на овим сајтовима

Vl. Atanasija, je nadaleko poznat kao jako iskren i istinoljubiv covek. Zbog toga mislim da duboko veruje u sve ovo sto je izjavio jer inace ne bi ni davao intervju. Ocigledno je procenio da narod treba da cuje to misljenje. Da li je i koliko u pravu, najbolje ce pokazati vreme. A ja se plasim da jeste u pravu :(

Подели на овим сајтовима

Само да не буде таква релативизација по сваком питању, па и о великом расколу између Москве и Цариграда.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ђорђе Р рече

Нико не оспорава те заслуге. Само се истичу и друге заслуге владике Атанасија. Заслуге за сукобе и спорове, раздоре, кланове, неразумевање, лош публицитет...

То тврдиш само на основу свог сопственог мишљења, а донекле и рада о. Зорана Ђуровића и сличних менталитетних компартијаца. Али ја не причам ни о каквим заслугама за народ, него о живим плодовима - не, дакле, по расијаним главама, већ у животу Цркве што се виде!

По плодовима њиховим познаћете их (Мт 7, 16.).

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ђорђе Р рече

Или мислиш да ће овај интервју напунити још више цркве

Поново исто. Не причам ја о пуњењу храмова, већ о враћању народа у пуноту Цркве Христове.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, florenntina рече

Vl. Atanasija, je nadaleko poznat kao jako iskren i istinoljubiv covek. Zbog toga mislim da duboko veruje u sve ovo sto je izjavio jer inace ne bi ni davao intervju. Ocigledno je procenio da narod treba da cuje to misljenje. Da li je i koliko u pravu, najbolje ce pokazati vreme. A ja se plasim da jeste u pravu :(

Или сам ја у заблуди, или ти, или он.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, slovoA рече

Поново исто. Не причам ја о пуњењу храмова, већ о враћању народа у пуноту Цркве Христове.

На који начин овај интервју враћа народ у "пуноту" Цркве Христове?

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, logdanov рече

На који начин овај интервју враћа народ у "пуноту" Цркве Христове?

Плодови рада владике Атанасија се виде у Херцеговини, на сваком кораку.

То сам рекао. Враћање (обраћање) народа пуноти Христовој су ти плодови што се виде у Херцеговини, у животу Цркве. А реакције - виђења тог интервјуа су оно што је по главама и нису никакви плодови, већ разна мишљења. И шта би сад требало, да су та мишљења (виђења) истинита, а плодови лаж?

По плодовима њиховим познаћете их.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, slovoA рече

Плодови рада владике Атанасија се виде у Херцеговини, на сваком кораку.

То сам рекао. Враћање (обраћање) народа пуноти Христовој су ти плодови што се виде у Херцеговини, у животу Цркве. А реакције - виђења тог интервјуа су оно што је по главама и нису никакви плодови, већ разна мишљења. И шта би сад требало, да су та мишљења (виђења) истинита, а плодови лаж?

По плодовима њиховим познаћете их.

Meni se iskreno ne svidja ovo komuniciranje preko medija, posebno onih medija koji su dokazano klevetali bracu episkope.

Videcemo plodove sad 29. februara na Floridi. Ep. Atanasije je uzeo ep Maksima u zastitu i aminovao sve sto on radi, nazvavsi ga pohvalom pravoslavlja. Nadam se da zna sta radi po tom pitanju. Nece biti dobro ako "Amerikanci" krenu protiv sinoda.

Hocu da kazem da plodova ima raznih. Nemojte biti idolopoklonici. Razgovaramo o konktetnom dogadjaju.

Ako je vama OK komunikacija preko "blica", onda nista...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вукашин рече

Meni se iskreno ne svidja ovo komuniciranje preko medija, posebno onih medija koji su dokazano klevetali bracu episkope.

Мени се много тога не свиђа. Изгледа да су предуго гурали ствари под тепих, па нас сад чекају озбиљна искушења.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...