Jump to content

Ђорђе Р

Члан
 • Број садржаја

  3042
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Ђорђе Р

 1. Покушали, нису успели да уђу у Кијев. За једно 3, 4 године Руси ће то војно решити, ући ће у Кијев. То је зато што је такав однос снага, као Марко и Муса Кесаџија у народној песми.
 2. Како се спречавају деца и родитељи да се определе за Верску наставу? Овај апел не носи никакву информацију о мистериозним притисцима на децу и родитеље да се не определе за Верску наставу. Да ли овде има Вероучитеља који су сведоци ове појаве?
 3. Мислим да је огроман број убијених, ако су бројеви реални, а не војна пропаганда. Број рањених је пуно већи од 1:2, 1:3. Вероватно је ближе 1:10. Ово 1:2, 1:3 је можда трајно онеспособљено, трајних инвалида, неспособних за војну службу. Такође би бар толико требало да буде и заробљених, колико и убијених, можда нешто мање, јер је вероватно велики број жртава од гранатирања/бомбардовања. Мада је питање колико ту има стрељаних заробљеника, који нису погинули у борби. Слушао сам Берића да су добили наредбу да не заробљавају артиљерце, него да их стрељају на лицу места ако се предају.
 4. Где је покрет отпора од те "већине"? А не види се ни да народ одушевљено дочекује "ослободиоце". Више делује да већина подржава Украјинску војску, коју називате "нацистима".
 5. Кад већ помињеш историју, сви је заборављају, и прескачу. Ја колико знам, ово је управо друго помирење у овом веку. За време патријарха Павла, исто се десило, помирили се. Онда су македонци отишли кући и предомислили се. Они који се нису предомислили из македонски редова су страдали. Видећемо шта ће сад бити кад браћа из Македоније оду кући, хоће ли се предомислити или неће. За мене је све још неизвесно, време ће показати да ли је раскол превазиђен, ил продубљен.
 6. @obi-wan Колико су далеко Руси од освајања Доњецка/Лугањска, прицентуално? Колико су процентуално померили линију раздвајања?
 7. Није тема добар/идеалан председник, него да је Вучић издао Србију потписивањем Бриселског споразума. Издао је и своје бираче, јер је изабиран да не дође до предаје/продаје/издаје учињеним Бриселским споразумом, ка којим је кренуо Тадић. Мислим да већа превара није виђена у тзв. демократским друштвима. Пре избора, на челу протеста против онога што пише у "Бриселскиом споразуму", административних/граничних прелаза, а после све супротно, и више него што су и тражили и замислили. Да је он изабран са програмом да у пракси направи независно Косово: да распусти локалну самоуправу, преда полицију и судство тзв држави Косову, натера србе да учествују у изборима тзв државе Косово, не бих реч рекао. Јер је већина у Србији тако одлучила, колико год ја био против тога. Ал он је добио мандат да супротно ради, и зато је издајник.
 8. Само ти жмури, и веруј у Вучића. Ко је распустио српску полицију на КиМ и отерао их у Албанску службу, а ко није хтео, могао је у пензију, исто је урадио и са судијама? О изборима да не говорим, када је слао своје батинаше да разбију кутије, због успелог бојкота, како би поновио изборе и дао легитимитет учешћем срба у лажној држави...
 9. Значи да сада припоји Прешево КиМ, и из Прешева локалну полицију, судство, локалну самоуправу прикључи институцијама КиМ, натера их да гласају на њиховим изборима, направи царину, не би била издаја, пошто није признао независност?
 10. Ко каже да није? Бриселски споразум је издаја. Натерао је србе да дају легитимитет њиховој квази држави...
 11. Не бих ја тај рат назвао светски, него нуклеарни. Светски рат већ траје, Русија против "света". Светски рат би био ако би се неко умешао на страни Русије, а то је мало вероватно, гледајући економски рат. Иначе, не верујем да ће Руси употребити нуклеарке, ако се странци активније умешају у рат у Украјини. Мада су већ дебело умешани. Руси су у Украјини улетели у замку. Чак је и Дејан Берић изјавио да су на почетку рата имали стравичне губитке, и да су одговорни за то у затвору. Залетели су се. Свет види њихову немоћ, и ако брзо не окончају ову интервенцију, отвориће се и други фронтови, нпр. Осетија. Питање је дана/месеца када ће почети. Када виде пољуљаног дива, многи мали ће покушати да откину по комад.
 12. Te�ko ranjen Putinov èovek? WWW.B92.NET У питању је главнокомандујући руске војске. Наслов је спин, вест каже да је рањен гелером у ногу и да није животно угрожен.
 13. Amerièki vojnici ulaze u Ukrajinu � sve u Bajdenovim rukama? WWW.B92.NET Ова вест говори колико русима "добро" иде у овој војној интервенцији. Ако САД пошаљу своју војску у Украјину, то не би био први такав сукоб САД и Совјета на туђој територији.
 14. Ubijen Putinov general? WWW.B92.NET Ово би био десети руски генерал ког су убили?
 15. Више глупости, непознавања и пропаганде тешко можеш изнети. Ако не знаш историју Украјине, и који народ тамо живи, не знам шта уопште има да причамо. Најбоља аналогија ти је Русија - Новорусија == Србија - Република Српска. Један народ, један језик.
 16. Слажем се да се овде ружичастим очима гледа на овај рат, као и да људи лако наседају на пропаганду. Ако си у стању да препознаш руску пропаганду, зашто шириш антируску пропаганду? Русија је велика сила, и штити своје интересе. Нема ту емоције, "праведности". Пропаганда је и "денацификација", као и да Русија води освајачки рат, и да је она "трећи рајх". Да НАТО и Украјина нису чачкали Русију, свега овог не би било. Да је Русија била снажнија, имала јачу меку моћ, не би морала да користи војску за заштиту својих интереса.
 17. А на каквој индустрији почива снажна држава, на мануелном раду, мотању каблова? ИТ инжењер ће да им мота каблове носећи пелене, ил ће да оде негде где ће моћи да донесе приход некој другој држави кроз иновације и живи лагодним и квалитетним животом?
 18. Шта то значи него крај једне државе ако интелигенцију и најсофистициранију индустрију селе из земље. Мада бих волео да видим пример/оглас руске ИТ фирме. Делује као новинска лаж.
 19. @Срндаћ Већ видим ситуацију 3.а год рата, руси опседају Харков, а овде појединци пишу како руси разваљују, и како све иде по руском плану :). И како руси споро напредују јер штеде цивиле Шалим се наравно, не може рат толико да траје. Ал стварно се плашим да је ово увод у крај Русије. У Новом Саду много чешће него раније чујем руски језик на улици.
 20. Вртимо се у круг. Треба изучавати прошлост да би схватили садашњост. На истоку се налази запад, нема нама исток шта да понуди. Његош је научио француски у Русији. Џабе је учио руски пред пут за Русију, није се са руским могао споразумети, јер се у Русији говорио француски, а не руски. Погледајте садашње филмове, руске, то су амерички филмови са руским глумцима, на руском језику.
 21. Ако данас не падне Кијев, руси су на прагу да изгубе рат. Сваким даном што дуже траје победа је даље. Није Украјина Сирија, да имају луксуз да ратују годинама. Дан рата данас је као година некада.
 22. Нисмо увели санкције, као ни Белорусији, одмах. Ја не знам како @Milan Nikolic оправдава санкције Белорусији?
 23. Да им се само не обије о главу. Као што је Византија ангажовала Турке и довела их на Балкан.
×
×
 • Креирај ново...