Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 39 минута, Pontifex Emeritus рече

Већ сам ти одговорио, али овакав тон твог обраћања указује да би ти радије да се свађаш, него да смирено прочиташ шта сам написао. Не постоји никакав “хронолошки проблем”, јер Митрополитово форсирање Пећи као црквеног и духовног огњишта и канонског исходишта Митрополије ЦП није (нити може бити) одговор на Милов закон о отимању светиња. Одговор на тај разбојнички закон су масовне народне литије, док је Пећ одговор на Милову новообјављену намеру (са недавног конгреса ДПСа) да ствара некакву аутокефалну (аутофекалну, како рече Амфилохије) ЦПЦ. Зато Митрополит објашњава јавности да без пећког трона (на коме седи Патријарх Иринеј) нема, нити је икад било, нити икад може бити ни Митрополије ЦПЦ. Надам се да си сад схватио. 

Е како си ти само несвадљиво једно биће ,прави Ришћанин од заната. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, dilic рече

Сличан уговор са самопрокламованом државом Косово везаним са споразумом о признању биће оправдан чувањем српских светиња на КиМ

Ovo si dobro primetio..... mozda se ordenosac Vucko :2hf007n: na taj nacin predstavi kao zasluzan, eno poco pre neku nedelju da prica i o kanonima....:D ... ce vidimo, nesto spremaju, sta tacno ko ce ga znati.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, dilic рече

АВ раде на томе да слуде народ и извуку из тога што већу корист и уклоне све оне који им у томе сметају. Епископи Григорије, Максим, Амфилохије и Атансије су највише на удару

Znas koliko AV razmislja o Grigoriju, Maximu, Amfilohiju i Atanasiju? 

Kao o lanjskom snegu. 

Cista izmisljotina i spin.

A ugrozavaju ga toliko da prosto zbog njih nocu ne spava. Ne mogu da verujem da se ljudi loze na te price. Al' ajd' ako vam tako godi - vi gudite o tome.

Подели на овим сајтовима

@Pontifex Emeritus prijatelju vise puta sam se izjasnio ovde na forumu javno da ne simpatisem doticnog

Jedini sef koga imam je Gospod!

A to sto ti ne vidis dalje od svog nosa i sto ti mentalni sklop ne dozvoljava da sagledas neke stvari i pojmove izvan mracnih hodnika tvoga uma i mehanizama razmislhanja u kojima si zarobljen je vec drugi problem. 

Подели на овим сајтовима

,ovo je bas super  ... :cheesy3:

SRBIN.INFO

Црну Гору су последњих дана преплавили графити — тробојке, а ту појаву неки називају и графитном револуцијом. Покретачи овог...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Миле Бајшев рече

a šta se to dešava???

Ne znam! Koliko sam mogao da ukacim - zatvorili su im crkvu. Kako, zasto - ne znam! Pokusacu da se raspitam

Подели на овим сајтовима

@Pontifex Emeritus da pokusam da ti objasnim, ako mozes da razumes neke stvari...

Brate u drustvu tj na drustveno pilitickoj sceni nije problem pozicija - ( kao sto se trubi non stop - to nije nista novo i to vec svi znamo )
Problem je OPOZICIJA ( bagra od opozicije ) tek kada se sa njima obracunamo tj pocistimo ih govnjivim motkama - tek tada cemo imati sansu da se borimo da uklonimo poziciju tj vladajuce strukture - dotle nema nista i nista se nece promeniti.
Znaci - zdrava - nekompromitovana opozicija je jedina sansa za promene, bez toga - nema nista i sve je jedna velika manipulacija! Da ti narodski pojasnim - sjasi kurta da uzjase murta i tako u krug. 

inace realno gledajuci, a oko toga je i pocela prica na ovu temu - AV zaista ne zna ko je ep Maxim, a da je zabrinut zbog ep Grigorija i umirovljenog ep Atanasija je plod fikcije, jedino ga mozda brine mitropolit, ali realno gledajuci - niko od njih mu ne predstavlja realnu pretnju. Zelje su jedno, a realnost drustveno politicke scene nesto sasvim drugo.

A ti misli kako ti drago i kako ti srcu godi.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Pontifex Emeritus рече

Не постоји никакав “хронолошки проблем”, јер ... је Пећ одговор на Милову новообјављену намеру (са недавног конгреса ДПСа) да ствара некакву аутокефалну (аутофекалну, како рече Амфилохије) ЦПЦ. 

Јао да... сада сам се сетио да је Амфилохије дошао у Црну Гору тек у новембру и тек тада је сазнао Милове намере када је слушао конгрес ДПС-а. И шокирао се. Стварно "не постоји" хронолошки проблем. Него чекај, заборавих, ко је онда последњих 30 година у ЦГ био на месту митрополита док је владао Мило? Исто Амфилохије? Па, чекај, како онда није знао да се Мило не узда у смешног Мираша за ЦПЦ? joooj

Ти са сваком поруком успеваш од митрополита да направиш све већу незналицу. Свака ти част.

Зато Митрополит објашњава јавности

Јесте, црногорска јавност има колективну амнезију, они мисле да има 500 хиљада мирашеваца и никада нису чули за Пећ, а нису ни видели да се за Мирашево богојављенско пливање јавио само један кандидат. Е (тек) сада након 30 година мора да им се све објасни. Коначно.

пре 3 часа, Pontifex Emeritus рече

Зато форумским Владанима и смета то што Амфилохије стално помиње Пећ. Што није пожељно, јер Пећ треба да се заборави.

Јако лукаво и малициозно. Али провидно спиновање мојих ставова. У мојим порукама овога нигде нема, да ми смета Пећ и да треба да се заборави. У ствари, ја питам потпуно супротно: Зашто се тек сада форсира а не свих протеклих година? Требало је много раније са тим да се крене, пре укидања српског језика, пре расрбљивања становништва и историје, пре предлога "закона" итд. итд. итд.

Дакле требало је много раније ради одбране српског народа и утврђивања СПЦ у ЦГ на прави начин да се говори

да без пећког трона (на коме седи Патријарх Иринеј) нема, нити је икад било, нити икад може бити ни Митрополије ЦПЦ.

Разумеш? Наравно да разумеш али си малициозан.

То је као када некога 10 година боли стомак и оде код лекара а овај га пита: Па зашто си тек сада дошао по лек?

Додуше, неки оду код лекара само ради боловања а добијени лек не пију него се баве неким својим пословима...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...