Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Да ли неко зна шта се дешава, да ли Архиепископ Архиепарх Амфилохије Егзарх Пећки има благослов Синода и Патријарха да преговара?

Нисмо обавјештени о таквој одлуци након проширене сједнице Синода.

Српска Православна Црква и њене епархије у Црној Гори ће свим расположивим законским и правним средствима штитити верска права и слободе и истовремено позивати све релевантне чиниоце на обнову свестраног дијалога по овом надасве важном и осетљивом питању.

http://spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_40

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, RYLAH рече

Српска Православна Црква и њене епархије у Црној Гори ће свим расположивим законским и правним средствима штитити верска права и слободе и истовремено позивати све релевантне чиниоце на обнову свестраног дијалога по овом надасве важном и осетљивом питању.

http://spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_40

Ти из овога креативно читаш благослов +Амфилохију да самостално преговара?:0426_feel:

Да ли зилот @Родољуб Лазић види исто?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ти из овога креативно читаш благослов +Амфилохију да самостално преговара?:0426_feel:

Нисам ово поставио због тебе, само сам се надовезао на реторичко питање које си поставио. Ти уживај и мисли шта ти је воља, ово је за оне које ова тема стварно интересује.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Да ли зилот @Родољуб Лазић види исто?

Да, јесам зилот, хвала Богу. 

Али пошто си се много пута показао као злонамеран према мени, нема потребе да ме прозиваш нити да ме било шта питаш. 

Као ни Владан, Миле и још понеки. За вас нисам ту. Што није никаква штета ни за вас, ни за мене, а ни за форум.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Да ли неко зна шта се дешава, да ли Архиепископ Архиепарх Амфилохије Егзарх Пећки има благослов Синода и Патријарха да преговара?

Нисмо обавјештени о таквој одлуци након проширене сједнице Синода.

Ma, jok bre Vladimire,....dosli ovi iz CG na kaficu sa patrijarhom i ispricali se malo o tome da li ce Liverpul konacno da osvoji premier lige i ovi posle otisli kuci u CG,....pa, kad se vide, ko da su na dva kraja sveta iz 5.veka....:stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Родољуб Лазић рече

Да, јесам зилот, хвала Богу. 

Али пошто си се много пута показао као злонамеран према мени, нема потребе да ме прозиваш нити да ме било шта питаш. 

Као ни Владан, Миле и још понеки. За вас нисам ту. Што није никаква штета ни за вас, ни за мене, а ни за форум.

Много тражиш од мене, док си ту и за мене си ту, а ти мене ако хоћеш ненавиди.

пре 24 минута, Bokisd рече

Ma, jok bre Vladimire,....dosli ovi iz CG na kaficu sa patrijarhom i ispricali se malo o tome da li ce Liverpul konacno da osvoji premier lige i ovi posle otisli kuci u CG,....pa, kad se vide, ko da su na dva kraja sveta iz 5.veka....:stadaradim:

Човјече нису дали Патријарху да дође, у латентном су расколу, одкуд ти идеја да имају благослов, мени изгледа да раде на "своју" руку.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Човјече нису дали Патријарху да дође, у латентном су расколу, одкуд ти идеја да имају благослов, мени изгледа да раде на своју руку.

Не може он да дијели патријарха и митрополита црногорског. Ово је СПЦ, Пећка патријаршија, Митрополија црногорско-приморска која је прва у свим њеним епископијама била и остала једина која је сачувала континуитет Пећке патријаршије и за вријеме њеног укидања“, рекао је Амфилохије.

За Марковића

Да ставимо тачку на те расколе и остале будалаштине. 

Видим сад да је већ било, ал' још једном, да се утврди градиво. Најгоре од свега је кад почне прича о Патријарху и Митрополиту као да су у питању двије политичке личности, па сад они ту нешто један другоме затежу. 

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Пг рече

Не може он да дијели патријарха и митрополита црногорског. Ово је СПЦ, Пећка патријаршија, Митрополија црногорско-приморска која је прва у свим њеним епископијама била и остала једина која је сачувала континуитет Пећке патријаршије и за вријеме њеног укидања“, рекао је Амфилохије.

За Марковића

Да ставимо тачку на те расколе и остале будалаштине. 

Не знам шта вам раде. Само Слога Светиње Спашава и одатле одлете име Србиново...

Ако је Вучић Милу рекао да треба да се преговара са СПЦ сигурно то није урадио без консултација са Патријархом који сам каже да има супер односе са државом, дакле Патријарх, Синод имају вољу да се укључе у преговоре.

За то постоје и добри разлози: могућа је кавлитена интернацинализација, само Патријаршија може дати Милу жељену аутономију....итд, мени ово личи на смовољу - да је Патријаршија скрајнута и да се даље затежу односи до пуцања, а да Вароломеј чека ко запета пушка.

Некако су ми много намрштени на фотографији.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Родољуб Лазић рече

ОК интервју. Додуше у једном пасусу мислим 6 пута помиње Пећку патријаршију и штошта око ње, не знам зашто је то сада њему постало битно да толико наглашава али добро хајде да видимо.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Нема потребе за патетиком и спиновањем да те мрзим. Не мрзим те, али си показао у континуитету да ниси добронамеран, и то без икаквог повода с моје стране. А то значи да ћу се склонити од тебе, да се то не би настављало, јер нема од тога користи ни за кога. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Пг рече

Не може он да дијели патријарха и митрополита црногорског. Ово је СПЦ, Пећка патријаршија, Митрополија црногорско-приморска ..., рекао је Амфилохије.

Осим када Амфилохије сам први оде на сабор на Криту, или код Барта, или дода пасус у саопштење СПЦ, или прими украјинског расколника Зорју, или оде код Пирејског у Грчку након Јеронимовог признања Епимафија...

Подели на овим сајтовима

Да је Ђедо Васељенски умјесто овог Вратоломеја све би било брзо доведоно у ред и сви би били задовољни.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Човјече нису дали Патријарху да дође, у латентном су расколу, одкуд ти идеја да имају благослов, мени изгледа да раде на "своју" руку.

Ko nije dao, jel bio Patrijarh skoro u CG. Drugo, zakon je donet u CG i vazi za tu drzavu ma koliko se nama to svidjalo ili ne, i samo MCP koja je u CG je za tu drzavu legitimni faktor u pregovorima oko zakona, i to i Mitropolit i naglasava da ako se pregovara sa MCP samim tim kao da se pregovara sa SPC, jer je MCP zvanicni predstavnik SPC u CG. Inace ako bi ukljucili SPC u pregovore, koja je zvanicno u drugoj drzavi Srbiji, onda bi to bilo mesanje u poslove druge drzave i to sto prica Vucko je obican spin, kao eto ajd treba to da ide preko SPC u Beogradu.

Kakav bre raskol Vladimire, ....imam utisak da ces na kraju samo ti da ostanes na ovoj temi i da pricas o nekom raskolu. Daj malo covek, malo se skoncetrisi i probaj ponovo da preispitas kakve su cinjenice i da nema nikakvog raskola.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Опет спиновање. Неки су баш упорни да Поуке буду истражно-тужилачки орган. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Pontifex Emeritus рече

2. чињеницу да је СПЦ уствари древна Пећка Црква, а не нека новонастала институција створена Краљевим указом и томосом из 1922. године, како то тврде гласноговорници Миловог режима.

Samo sam ovo izdvojio, ....ko ovo negira, taj nije dobronameran ili ima problem sa postavkom stvari.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...