Jump to content

Нови, неизненађујући напад из Грчке на владику бачког Г. Иринеја

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Колико безвезних и нетачних тврдњи и опсервација на једном месту. Данас је толико спина у оптицају да човек може потпуно да се слуди ако покушава да се разабере у њима.

Подели на овим сајтовима

Погледајте ово најпре, а онда се треба запитати одакле ово иде... сувише сте ви наивни рекао бих...

in #RussiaReport mentions the report #EyesWideShut -Strengthening of the #Russian #softpower in #Serbia : goals, instruments and effects, listing 51 organizations with pro-Russian positions, and stating SNP Naši as the most influential. https://goo.gl/ZzRWr7 2

Подели на овим сајтовима

По извештају америчког сенатора СНП НАШИ су најутицајнија проруска организација у Србији, да ли мислите онда да напади долазе сами и без подршке  руске службе безбедности???

Подели на овим сајтовима

Као да постоји апликација са вештачком интелигенцијом која аутоматски спинује. :D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2019. at 10:19, Zoran Đurović рече

То не постоји у вокабулару ових опонената. Ја више верујем Порфирију него себи. Ако је Светац могао да каже Иринеју шта да ради, ја немам потребе да размишљам о томе. Само да поштујем. А плодови се виде. Уређен литургијски живот, монаштво, издавачка делатност која је гратис мисија, односно давање новца из самог фонда епархије, јер се књиге не исплате... Да не помињем ништа друго, као што је ова борба за Православље које је можда најугроженије откада је Црква на овом свету...     

Expand  

У овој подели сам на страни Иринеја.

Ал и Иринеј и те како има мана, и ситуација у епархији је далеко од сјајне.

Искрено, нисам од тебе очекивао овакав коментар, некритички, најблаже речено. На нивоу Амфилохијевог о Максиму (да макар није педер).

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2019. at 9:28, Вукашин рече

Tačno ovo što kaže David?

@Hadzi Vladimir Petrovic

@Zoran Đurović Ti si obećao da ćeš napisati nešto o Perišiću. 

Expand  

Вјерујем да јесте и наравно да ће Давид и Ђуровић то боље анализизрати, Јелисавчић им је говорио да ће бити осуђени због есхатолошке перспективе као Ориген, само што је код њих то у футуру, али су истој замци.

За несторијанство, не знам шта мисли Давид, не познајем добро, упадљива је еклисиолошка и биолошка ипостас... за Таоизам је овде објашњавано, има нешто теми расрбљавање кроз цркву.

Мислим да ту постоји потреба за новим и новим егзибицијама, што се тиче служења то је посебна прича, то што је звао друге да слушају исповјести и смију се јер му је досадно да слуша глупости је дјечија игра, иначе му је забрањено да исповједа.

Милошевић и Перишић су се за једнан Васкрс свађали око тога колико ће служити да је настала пауза од око 20мин коју су ђакони пикривали како су знали и умјели - кађењем, док су они иза олтара у "светињи над светињама" ризници гдје су одежде расправљали.

Прозивао сам Милошевића због тога и што мисли да је симисао - Логос литургије - језик (радње) литургије. Реакцију допишите.

За мене лично крак дијалога је била изјава да благодат "дјелује кроз институције државе" било је ту около и учења о спољњем епископу - цару и Њујорку као новом Јерусалиму.

Посебно ми је био шега наслов књиге "Са теолошке тачке гледишта" да сам залутавши код @Александар Милојков-ог ментора истом пазарио тему.

Сада то исмјева Давид питајући: како он изгледа са нетеолошке тачке гледишта.

Просто то су ликови у трипу и у позицији да однекуд свише сагледавају теологиу и филозофију.

Са једном другарицом сам изнутра анализирао људе и мишљења и нама је пукло пред очима и видјели смо: "Да је ти све на мјесту осуим што благодат отсуствује" немојте ме хватати за рјеч, свакако да има позванијих за ове анализе.

Што се тиче ових проблема мислим да се требају осудити ова застрањена, јер јереси се непревазилазе у времену него добијају нове мутације.

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2019. at 11:24, Ђорђе Р рече

Искрено, нисам од тебе очекивао овакав коментар, некритички, најблаже речено.

Expand  

Ком. је био житијски. Ваљда је то јасно? Научни рад би био нешто друго. Но, овде се провлачи и житијски мелос (етос), па кад смо у томе и ја нешто да додам. Ионако сам предавао хагиографију. - Узео сам тамбурашима да прикажем и други модел. Треба да видиш на јутјубу Амфилохије светац. То је жестина! 

Подели на овим сајтовима

Истражујући нешто друго наиђох вечерас на један интервју са Иринејем урађен пре више од годину дана, када је све тек кренуло, и у којем има пасус који погађа овај спин који се задњих дана провлачи око заузимања страна и наводног брањења Руса.

"Да ли ће се Српска православна црква на било који начин одредити према овим догађајима и одлукама у вези с Украјином? Многи медији већ „лицитирају” на чију ће страну стати српска црква: Москве или Цариграда...

Медијско лицитирање је лишено смисла. Српска православна црква не прихвата постојање два различита – притом завађена – православља, једног „фанариотског”, а другог „московског”, већ верује у једну, свету, саборну и апостолску Христову Цркву. Стога она чини све што може у служби јединства Цркве, односно мира и љубави међу помесним црквама, и не опредељује се на начин који је присутан па, можда, и једини могућ у сфери политике, идеологије и такозваних интереса. Укратко: нисмо за Москву него за пуно поштовање вековног канонског поретка и нисмо против Цариграда него против сваке иницијативе која би, чак независно од добрих намера, сигурно изазвала још теже потресе и поделе од оних које већ имамо. Наш циљ јесте – заувек истерати злог духа из нашега дома у који се незван уселио, а не и нехотице очистити и украсити наш дом да би се у њега уселило седам других злих духова, горих од њега (сравни Мат. 12, 43 – 45 и Лук. 11, 24 – 26)."

http://www.politika.rs/scc/clanak/411693/Pravoslavlju-preti-raskol-tezi-od-onog-izmedu-Istoka-i-Zapada

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...