Jump to content

Нови, неизненађујући напад из Грчке на владику бачког Г. Иринеја

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Онда је требало да он постави руку папи да је овај целива.

Дошапно му папа: "Ај'  молим те  ти мени пољуби, да се не бламирам"!....знаш око кад је Максим звао Буловића телефоном око саопштења :))

То је та прича...ради старе славе...да не виде комшије срамоту...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

То је била дигресија коју је почео Јустин ако се не варам. Па је онда кренуло и о папи.

Оно што је битно јесте демонтажа фанариотства, од црквено-политичког и организационоиг до теолошког нивоа. 

Digresiju sam ja pravio jer si u ubacio u priču Irinejevu "krivicu" za nešto u čemu je navodno učestvovao, iako to nema ni sa čim veze. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Цитат

о несторијанској еклисиологији коју неометано проповеда свештеник Владан Перишић у епархији ЗХиП-ој, и опет, о Проскомидији, коју исти свештеник игнорише

Tačno ovo što kaže David?

@Hadzi Vladimir Petrovic

@Zoran Đurović Ti si obećao da ćeš napisati nešto o Perišiću. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Digresiju sam ja pravio jer si u ubacio u priču Irinejevu "krivicu" za nešto u čemu je navodno učestvovao, iako to nema ni sa čim veze. 

Потпуно неосновано причаш. Ја сам поменуо еп. Иринеја у вези са Милошевићем и осталим стварима теолошким које и те како имају везе. Али сам изразио наду да је он променио став и мишљење у односу на оно што је било раније.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Родољуб Лазић рече

Потпуно неосновано причаш. Ја сам поменуо еп. Иринеја у вези са Милошевићем и осталим стварима теолошким које и те како имају везе. Али сам изразио наду да је он променио став и мишљење у односу на оно што је било раније.

Ovo si napisao citiram: 

"Поштено је рећи да је за то ропство и да за читаву екуменистичку (и римоцентричну и ону кроз Светски савет цркава) псеудоморфозу СПЦ велики део одговорности сноси  еп. Иринеј бачки."

Irinej Bački ne snosi nikakvu odgovornost, jer nije pravio nikakve prekršaje. Ekumenizam, rimocentričnost, SSC...to su termini koji su izlapeli i nisu više tema o kojoj se priča u Crkvi, osim kod borbaša i artemijevaca...zato se 79vad propisno ogradio vidjevši šta si napisao. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Родољуб Лазић рече

Све се зна, нико нема амнезију, почев од одласка Лаврентија са свештеницима код папе,  да не кажем на поклоњење, али тако нешто, па до целивања руке папи Франциску од стране владике Порфирија.

Свети Марко Ефески је љубио руку папи. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Justin Waters рече

.to su termini koji su izlapeli i nisu više tema o kojoj se priča u Crkvi, osim kod borbaša i artemijevaca

Потпуно нетачно. И нетачно да еп. Иринеј није имао удела у свему томе. Итекако је имао.

Али да поновим:

Хајде да САДА видимо (шта је било, било је) шта ћемо сада са СВИМ  фанарским инсталацијама (од црквено-органоизационих до вероучитељних) у оквиру СПЦ? 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Вукашин рече

@Zoran Đurović Ti si obećao da ćeš napisati nešto o Perišiću. 

Да, написао сам и та анализа је у Синоду. Биће објављена као научни текст у своје време. Нисам их слагао кад сам им обећао да ћу их гонити до Бога Оца! И то није никаква лична освета, како навелико спинују, него борба против мрачњаштва у СПЦ на коју сам се заклео давне 1989 после једног Амфилохијевог предавања. Тад сам схватио где је проблем у нас. И те заклетве се држим и држаћу се док буде даха у мени. 

Гратификација нерада, глупости, негативне селекције, нипотизма, гајење јајарског духа, страховладе, лицемерја итд. су моје мете. Изгинуо сам поштено у тој борби, чега сте сведоци годинама, али им мира нећу дати доклен могнем да копорам! 

Овде имам доста болесне деце који су ме уредно нападали, али су студирали код ових фарисеја који су их зомбирали. Мт 23, 15: Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што проходите море и копно да бисте добили једнога следбеника, и кад га придобијете, чините га сином пакла двоструко већим од себе! То је то! Синоћ ми неки студент пише: Шта су ти свети оци? Какве су то глупости? Ми смо слободни мислиоци! - Јадник мисли да је свет почео са њиме, као и јехове и слични.   

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Mon Amour рече

Епископ Иринеј има послушање

То не постоји у вокабулару ових опонената. Ја више верујем Порфирију него себи. Ако је Светац могао да каже Иринеју шта да ради, ја немам потребе да размишљам о томе. Само да поштујем. А плодови се виде. Уређен литургијски живот, монаштво, издавачка делатност која је гратис мисија, односно давање новца из самог фонда епархије, јер се књиге не исплате... Да не помињем ништа друго, као што је ова борба за Православље које је можда најугроженије откада је Црква на овом свету...     

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Mon Amour рече

Молим Вас, Епископ Иринеј има послушање, Ви то сада не можете разумети, али ће Вам бити јасно, он је добио инструкције како треба да дела. Будите мирни.Мало се ангажујте да преслушате предавања епископа Иринеја, све му је речено шта и како треба да ради, од стране његовог духовника, једног у 1000 година Светог рођеног, старца Порфирија. Човек зна знање. Џаба Вам је да пишете, верујте! И послушајте лична сведочења епископа Иринеја, имате на јутјубу, немојте да Вам ја морам тражити.

Можда не могу разумети. Говорим на основу онога што је било и што су чињенице, свима познате. Немам нмишта лично ни против кога, ја увек говорим начелно.

То што говорите је прилично херметично - послушање, инструкције итд. Али немам ништа против тога. Нека буде и тако. 

Што се тиче "одгонетке" у предавањима и сведочењима еп. Иринеја, било би лепо да ми проследите неке линкове, ако их поседујете. Може и на ПП овде, како год  

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Можда не могу разумети. Говорим на основу онога што је било и што су чињенице, свима познате.

Проблем је у ономе што си казао: ја сам зилот. То те спречава да разумеш неке ствари. Ја могу свакоме да гарантујем и да на пишем целу књигу у којој бих показао да је Иринеј од првог до последњег дана био зилот. Но, не ревнитељ без мозга. Многе његове суптилне ноте из младог периода су ми сметале, јер су ми превише мирисале на неки (неправославни) екуменизам. После свих ових година, сазревањем, могу добро да разумем и првог и другог Иринеја. Прича је иста, иста љубав, само што је форма условљена датим условима. Наравно да је и он сазревао, али не постоји неки прелом у његовом мишљењу и осећању ствари како се теби чини. Ти немаш дара читања текстова, тако да када ја кажем да је Иринеј зилот, то не значи исто као и када ти кажеш за себе да си зилот. Ти ниси зилот, Иринеј јесте.

Данас би неки св. Игњатија сматрали зилотом, али већи зилот је био његов противник, св. Фотије Велики. Мени делује као нека перверзна судбина да се данас "зилоти" позивају на Фотија који је био полихистор и човек огромне културе, а заборављају на Игњатија који им би морао бити много ближи по сензибилитету. Но, то је историја, али хтедох да ти објасним контекст, ако има неке користи. Јер видим да се многи овде ложе на идеју да је Иринеј од зилота постао екумениста, па од фанариота русофил и сл. Нема благе везе са ичим. Човек је увек био доследан јер је гледао интерес Цркве и ту сличимо.     

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Родољуб Лазић рече

Хајде да САДА видимо (шта је било, било је) шта ћемо сада са СВИМ  фанарским инсталацијама (од црквено-органоизационих до вероучитељних) у оквиру СПЦ? 

Ja se nadam da će ih načepiti. Otkaz jedan po jedan, skloniti ih privremeno sa svih funkcija, a ko ima čin ostaviti u činu privremeno dok se ne pokaže kakve su mu dublje namjere. Ako se kasnije pokažu fan(f)ariotama, i nastave da sviraju i plešu rumbu Vartolomeju onda ih razmantijati sve do jednog. 

Подели на овим сајтовима

Нисам ни на једној страни, али како се може објаснити да је одједном оволико напада не епископа Иринеја. Или је истина, или ....

ЕКСКЛУЗИВНО: ВУЧИЋ ПРЕКО ЦРКВЕНИХ ПОСЛУШНИКА ПРИПРЕМА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА

20797227885tanjug-predsednistvo-srbije.j

Како за наш портал сведоче извори блиски СПЦ, актуелна власт у Србији припрема обрачун са непослушним епископима унутар СПЦ, како би успоставила себи послушну јерархију преко које ће лакше издејствовати признавање Косова. Ево о чему се ради. Режим у Србији који манипулише делом црквене јерахије, а ради се о епископу бачком Иринеју Буловићу и митрополиту загребачком Порифирију (која крије тешко здравствено стање актуелног српског патријарха) користи верски екстремистички портал „Борба за веру“, како би напала умерене епископе СПЦ, који се залажу, како за помирење у региону, тако и за принципијелну политику према Косову и Метохији, која не може укључивати признање ових територија као независне државе.

Борба за веру је, тако, изашла са саопштењем којим напада епископа браничевског Игњатија Мидића, који је уједно декан Православног богословског факултета у Београду, јер је одбио да попусти притиску и са факултета отпусти два, режиму нелојална професора, Марка Вилотића и епископа западноамеричког Максима Васиљевића.

Обрачун са Мидићем значи обрачун са гласом разума унутар СПЦ Каква је игра, заправо у питању? Вучић у цркви жели људе који су слични њему. Оне који глуме екстремни национализам, али кроз њега испуњавају све захтеве испоручене од стране иностраних спонзора.

Управо због тога епископ бачки тренутачно глуми русофила и противника одлуке васељенског патријарха Вартоломеја да додели аутокефалност православној цркви у Украјини, док митрополит Порфирије Перић организује медијске хајке на умерене српске владике преко страначких таблоида као што су Информер, Курир и друга опскурна гласила. Да ствар буде до краја трагикомична нико од нападнутих епископа није присталица патријарха Вартоломеја, већ настоје за СПЦ издејствовати уогу помиритеља завађене браће, што је супротно политици мржње и страха коју заговарају владике лојалне режиму.

Све се ово дешава у вријеме док су поглавари и једне и друге украјинске црквене јерархије у редовоној комуникацији како би се раскол, коначно, братски превазишао и док амерички архиепископ цариградске патријаршије Елпидофор, посредништвом Антиохијске патријаршије, одржава састанак са другим човјеком руске цркве, митрополитом волоколамским Иларионом Алфејевим у Њу Џерзију у циљу превализажења проблема између двије православне патријаршије.

Циљ је да се у региону и даље одржава атмосфера напетости, тензија и страха, како би се лакше дошло до признања Косова, а затим до заоштравања политичке ситуације у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Македонији, то јесте даљње ескалације етничких напетости у региону, а ради одржавања тренутне политичке олигархије председника Вучића на власти у Србији.

ПОЛИТИКОН

Подели на овим сајтовима

@Zungul Politikon, sajt Ivana Ivanovića, onog iz Наши 1389...

dovoljno da se shvati sva ozbiljnost rada tog sajta... mada je zanimljivo da na tom sajtu čak i poneki episkopi daju intervju :)

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zungul рече

Нисам ни на једној страни, али како се може објаснити да је одједном оволико напада не епископа Иринеја. Или је истина, или ....

ЕКСКЛУЗИВНО: ВУЧИЋ ПРЕКО ЦРКВЕНИХ ПОСЛУШНИКА ПРИПРЕМА ПРИЗНАЊЕ КОСОВА

20797227885tanjug-predsednistvo-srbije.j

Како за наш портал сведоче извори блиски СПЦ, актуелна власт у Србији припрема обрачун са непослушним епископима унутар СПЦ, како би успоставила себи послушну јерархију преко које ће лакше издејствовати признавање Косова. Ево о чему се ради. Режим у Србији који манипулише делом црквене јерахије, а ради се о епископу бачком Иринеју Буловићу и митрополиту загребачком Порифирију (која крије тешко здравствено стање актуелног српског патријарха) користи верски екстремистички портал „Борба за веру“, како би напала умерене епископе СПЦ, који се залажу, како за помирење у региону, тако и за принципијелну политику према Косову и Метохији, која не може укључивати признање ових територија као независне државе.

Борба за веру је, тако, изашла са саопштењем којим напада епископа браничевског Игњатија Мидића, који је уједно декан Православног богословског факултета у Београду, јер је одбио да попусти притиску и са факултета отпусти два, режиму нелојална професора, Марка Вилотића и епископа западноамеричког Максима Васиљевића.

Обрачун са Мидићем значи обрачун са гласом разума унутар СПЦ Каква је игра, заправо у питању? Вучић у цркви жели људе који су слични њему. Оне који глуме екстремни национализам, али кроз њега испуњавају све захтеве испоручене од стране иностраних спонзора.

Управо због тога епископ бачки тренутачно глуми русофила и противника одлуке васељенског патријарха Вартоломеја да додели аутокефалност православној цркви у Украјини, док митрополит Порфирије Перић организује медијске хајке на умерене српске владике преко страначких таблоида као што су Информер, Курир и друга опскурна гласила. Да ствар буде до краја трагикомична нико од нападнутих епископа није присталица патријарха Вартоломеја, већ настоје за СПЦ издејствовати уогу помиритеља завађене браће, што је супротно политици мржње и страха коју заговарају владике лојалне режиму.

Све се ово дешава у вријеме док су поглавари и једне и друге украјинске црквене јерархије у редовоној комуникацији како би се раскол, коначно, братски превазишао и док амерички архиепископ цариградске патријаршије Елпидофор, посредништвом Антиохијске патријаршије, одржава састанак са другим човјеком руске цркве, митрополитом волоколамским Иларионом Алфејевим у Њу Џерзију у циљу превализажења проблема између двије православне патријаршије.

Циљ је да се у региону и даље одржава атмосфера напетости, тензија и страха, како би се лакше дошло до признања Косова, а затим до заоштравања политичке ситуације у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Македонији, то јесте даљње ескалације етничких напетости у региону, а ради одржавања тренутне политичке олигархије председника Вучића на власти у Србији.

ПОЛИТИКОН

Jao kakav bulšit, pa upravo su sebe opisali...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...