Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Срби Светосавци рече

Нема речи ни о осуђивању. Постоје у Бечу  и парохије Бугарске, Руске и Румунске Православне Цркве.

Андреј је дао отпуст Слађану за Арсенија. Нема у СПЦ апстрактних отпуста. Не скачи човеку више по кичми!   

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 31 минута, RYLAH рече

Брате мили, колко су ненормални. Колко мешања, измишљања и лажи у само једном тексту. И то за мене, који се овим бавим само аматерски, могу мислити шта би неки школовани историчар могао све овде да нађе.

Brutalno...!

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Не спочитавајте ми оно што ни не постоји. „Мене све ране мога рода боле.." А Српском народу у расејању прети подпадање под србомрзне  фанариоте. Из историје СПЦ знамо како то изгледа и шта је произвело. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, The Godfather рече

@Вукашин vidis btate da su se ostrvili pojedini, sezona lova na popa Djurovica je otvorena

Problem je sto se na ovu temu, koja sadrzi hroniku desavanja u poslednjih godinu i vise, preliva prica sa nekih drugih (zatvorenih) tema, a tome nije mesto.

Ova tema ce tek biti vredna za desetak godina i kasnije. Dosta podataka ovde ima. Zato bi je valjalo ocistiti od nepotrebnih prepirki.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, The Godfather рече

@Вукашин slazem se. I sam sam na ovoj temi postavio desetine clanaka na temu i dalje ih postavljam, ali gube svaki smisao...

Па не мислиш ваљда да се ова тема случајно затрпава?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Trifke рече

Ili budale slepe, grobovi okrečeni, vođe slepima, licemeri,  oblaci bezvodni, koje vetrovi raznose; jesenska drveta nerodljiva, koja su dvaput umrla, i iz korena iščupana,, Besni valovi morski, koji se pene svojim sramotama, zvezde lažne, kojima se čuva mrak večne tame. I tako to! ;)  Baš nepristojno! :) 

Не само то брате Трифке неко и сам Син Божији разбојничком пећином (=јазбином) назива, ни мање ни више, него Дом Оца свога и то због ондашњих ситних продаваца и дилера.

А за обичну канцеларију ових њихових савременика (расколника, неопаписта, дилера симонијом на велико, продаваца аутокефалија, дијецеза, парохија, томоса и термоса) не би требало да кажемо да је (разбојничка) јазбина.

А зашто? Да би тренирали финоћу све певајући Св. Сави док ови поткопавају СПЦ коју је он направио.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

@RYLAH то је та прича...
Срби су у ствари хрвати који су продали веру за вечеру... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ромејац рече

@RYLAH то је та прича...
Срби су у ствари хрвати који су продали веру за вечеру... 

Само нек се договоре дал су Немањићи били потомци Хрвата Трпимировића, потомци Албанаца Ниманија, или су били одроди дуксева из Дукље па су после поробљавали и србачили своје доле. 

Нисам више сигуран у овом мору опречних историјских података ко је од њих у ствари у праву и коме треба да поклонимо своју историју.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, RYLAH рече

Само нек се договоре дал су Немањићи били потомци Хрвата Трпимировића, потомци Албанаца Ниманија, или су били одроди дуксева из Дукље па су после поробљавали и србачили своје доле. 

Нисам више сигуран у овом мору опречних историјских података ко је од њих у ствари у праву и коме треба да поклонимо своју историју.

Трпимировићи су родили Немањиног претка (то је историјска чињеница - коју ми Срби кријемо, као што Ватикан крије праву Библију - а нама Србима је подметнуо лажну...). Неки од синова из лозе Трпимировића (предак Немањића), оженио се Албанком и засео на престо великога царства Шћиперије (са седиштем у Скендерају - који ми лажно назвасмо Србицом, а где су били велелепни двори његови), би назван од народа Нимани. А после је Немањин отац дао своме сину име Немања (Нимани) по свом славном деди цару велике Шћиперије.
Иначе познато је да је прави наследник Немањића она чувена Зана Нимани!

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Vladan :::. рече

Па не мислиш ваљда да се ова тема случајно затрпава?

Ja to vise da bi neko od nadleznih malo usmerio tok teme : ) 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ромејац рече

Трпимировићи су родили Немањиног претка (то је историјска чињеница - коју ми Срби кријемо, као што Ватикан крије праву Библију - а нама Србима је подметнуо лажну...). Неки од синова из лозе Трпимировића (предак Немањића), оженио се Албанком и засео на престо великога царства Шћиперије (са седиштем у Скендерају - који ми лажно назвасмо Србицом, а где су били велелепни двори његови), би назван од народа Нимани. А после је Немањин отац дао своме сину име Немања (Нимани) по свом славном деди цару велике Шћиперије.

To neki anti-Deretic ha-ha : )))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вукашин рече

Ja to vise da bi neko od nadleznih malo usmerio tok teme : ) 

А па онда мораш да кажеш чаробну реч: јазбина!

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ромејац рече

Проблем је само у томе што ове "параноја у Лас Вегасу" приче добијају на снази када иза њих стане усташко и свеопште србомрзачка медијска машина. И то озбиљан проблем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...