Jump to content

Свештеник Горан Живковић: Случај циркузанта, јеретика и лажова о.Зорана Ђуровића

Оцени ову тему

Препоручена порука

Алефшин, тако се звао његов стари налог на српском сајбер небу, је један од оснивача овог форума и један од пионира мисионарења наше Цркве на интернету. Писао је веома ангажовано, слободоумно и занимљиво на многим форумима и ту заслугу не може нико да му одузме. 

Његово касније усмеравање ка креационизму западног (протестантског) типа није по мом укусу, али ми такође није по укусу ни тренутни ниво културног опхођења на овом форуму. Како сам и сам овде члан од првог дана, сматрам да се нико неће љутити што апелујем на међусобно уважавање у дијалогу. То је уосталом и део кодекса овог хришћанског форума

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Протомајстор рече

Како сам и сам овде члан од првог дана, сматрам да се нико неће љутити што апелујем на међусобно уважавање у дијалогу. То је уосталом и део кодекса овог хришћанског форума

Као админ-тим исто то редовно говоримо, али увек се нађе неко да то оспорава, да то крши његову слободу говора, па кад га банујемо онда крене да олајава форум на све стране :) тако то бива.

Свакако, са тобом се слажемо. Кад је нека тема "ужарена" треба пустити размену мишљења, мало оштрији став, али никако некултуру и примитвизам. Трудимо се да њега овде нема... ако нешто и промакне, увек нас обавестите пријавом те поруке.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Протомајстор рече

Његово касније усмеравање ка креационизму западног (протестантског) типа није по мом укусу, али ми такође није по укусу ни тренутни ниво културног опхођења на овом форуму. Како сам и сам овде члан од првог дана, сматрам да се нико неће љутити што апелујем на међусобно уважавање у дијалогу. То је уосталом и део кодекса овог хришћанског форума

Маестро, лепо је позивати на дијалог. Ја сам уложио био дане да испреводим прве 3 главе Постања буквално, као и да приредим текст о Потопу раслојен у лејере, да би то свакоме било јасно. То сам урадио из једноставног разлога да бих питао оне који буквалистички схватају Писмо које од Писама је тачно. Јер, претпостављам да знаш, тамо се налазе супротни подаци о једној те истој ствари. У П имаш прво стварање живог света и на крају човека као круне тохг стварања, док у Ј имаш стварање најпре човека, па тек онда флоре и фауне. Колико је трајао потоп? Дужина се разликује. Дакле, ми немамо сигурне бројеве у Библији. И онда је најлуђе кад неко узме да са тиме што је арбитрарно изабрао, усаглашава научне теорије или резултате. 

Када пак суочиш човека са неодрживошћу овог метода, он ти не одговори него почне да те псује и прети батинама. Твој коментар није на месту јер нема благе везе са ситуацијом на терену. Апстрактно гледано: Немојте, људи, је ок, али само апстрактно. И тај лик није узео гратис да вређа само мене, него је извређао редакцију на куп као и мноштво чланова овог форума називајући их секташима без мозга који следе неког гуруа. То ни најмање није тачно, јер су многи од "адепта" полемисали отворено са мном у многим ситуацијама. Зато је твој бонистички коментар сасвим промашен.    

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Маестро, лепо је позивати на дијалог. Ја сам уложио био дане да испреводим прве 3 главе Постања буквално, као и да приредим текст о Потопу раслојен у лејере, да би то свакоме било јасно. То сам урадио из једноставног разлога да бих питао оне који буквалистички схватају Писмо које од Писама је тачно. Јер, претпостављам да знаш, тамо се налазе супротни подаци о једној те истој ствари. У П имаш прво стварање живог света и на крају човека као круне тохг стварања, док у Ј имаш стварање најпре човека, па тек онда флоре и фауне. Колико је трајао потоп? Дужина се разликује. Дакле, ми немамо сигурне бројеве у Библији. И онда је најлуђе кад неко узме да са тиме што је арбитрарно изабрао, усаглашава научне теорије или резултате. 

Када пак суочиш човека са неодрживошћу овог метода, он ти не одговори него почне да те псује и прети батинама. Твој коментар није на месту јер нема благе везе са ситуацијом на терену. Апстрактно гледано: Немојте, људи, је ок, али само апстрактно. И тај лик није узео гратис да вређа само мене, него је извређао редакцију на куп као и мноштво чланова овог форума називајући их секташима без мозга који следе неког гуруа. То ни најмање није тачно, јер су многи од "адепта" полемисали отворено са мном у многим ситуацијама. Зато је твој бонистички коментар сасвим промашен.    

Ovaj lik je vrlo uspesno usaglasio Postanje sa modernim naucnim teorijama kao i Lazar Milin.  Steta sto vise nisu zivi da daju odgovore na mnoga pitanja.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

Za popa Đuru i za popa Gorana  :)))

И ти знаш нешто о овоме, пао си био на камен Ђура... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Ovaj lik je vrlo uspesno usaglasio Postanje sa modernim naucnim teorijama kao i Lazar Milin.  Steta sto vise nisu zivi da daju odgovore na mnoga pitanja.

Ципинову књигу бих радо прочитао јер обећава. Има ли је негде у пдф? Тражих пре 1-2 године али не нађох. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Ципинову књигу бих радо прочитао јер обећава. Има ли је негде у пдф? Тражих пре 1-2 године али не нађох. 

Ima samo ovaj odlomak njegovog intervjua.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Милан Ракић рече

Протонамесник Горан Живковић

Бан о. Горана због непримерног речника и претњи ће истећи за 8 дана, па ће моћи да одговори на све што је овде изнешено.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Zoran Đurović рече

не мислим на српском него на руском. 

Nema, ima samo kako izgleda knjiga.

http://ostrovknig.ru/pravoslavnye_knigi/vselennaya_kosmos_zhizn_tri_dnya_tvoreniya_prot_leonid_tsypin_k28/

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Zoran Đurović рече

не мислим на српском него на руском. 

Izgleda nema na Ruskom netu da skine ( dve knjige ),  ali, moze da se kupi ( spremaj rublje ... :smeh1: )

https://knigaplus.ru/katalog/books/religion/religiovedenie_istoriya_religii_ateizm/vselennaya_kosmos_zhizn_-_tri_dnya_tvoreniya_1023475/

https://www.labirint.ru/books/520567/

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Милан Ракић рече

Одговор Администрацији и члановима ЖРУ

( Егзорцизам над Ђуром)

lion-hyena.jpg

Међутим, многи су чекали да присилно одем да би изашли из својих мишјих рупа тј. тек онда су се расписали. Док сам био тамо активан није их било нигде да продају финоћу.

Протонамесник Горан Живковић

logo_postanje_manji-1.png

Јесте, па да нас баците лавовима...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...