Jump to content

Мартиновић: Човек није власник својих органа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 57 минута, Рапсоди рече

Где могу на време да се изјасним да не желим да будем донор...где да одем, коме да се обртаим....јел лично Вучићу :smeh1: или  ( озбиљно) је довољно отићи до најближег Здравственог центра. 

Moraš Vučiću lično... zakažeš sastanak u 5 ujutru u Vladi i to je to... ali idi samo ako si nešto bolesna ili bar prehlađena, da ti na kvarno ne ukradu neki organ na licu mesta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 211
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 минута, Avocado рече

Moraš Vučiću lično... zakažeš sastanak u 5 ujutru u Vladi i to je to... ali idi samo ako si nešto bolesna ili bar prehlađena, da ti na kvarno ne ukradu neki organ na licu mesta...

Питам те озбиљно као правника.....где могу да се изјасним да  не желим да донирам органе.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

Није проблем донирање органа. Проблем настаје око злоупотребе, у том контексту сам употребила израз Пандорина кутија. Мислиш да неће бити злоупотребе ?  Сведоци смо да  лекарска етика баш и не функционише ( част изузецима) Када су  могли бебе да продају, шта мислиш какав све  хорор сценаријо може да се исценира  " подразумеваним донирањем "

Звучиш као моја мама. :D

Кад смо код ње, ја сам јој фазон још са 15 година рекла да ако ме снађе нека несрећа па завршим на апаратим, да донира моје органе. Она каже да неће да их донира да их не би злоупотребили (whaaaat?!). Ја питам како могу да их злоупотребе, коме год да их дају, колико год да је тај неко богат и грозан, опет боље него да их ручкају црвићи... И тако у недоглед.

Пошто је Риле рекао нешто ме је збунило, а сад га нема, @Avocado, да ли по новом закону, ако ја ништа не потписујем (значи по дифолту желим да дам органе), моја породица може да се, након што испустим праведну душу (:D), умеша и каже да не да? Да ли ја онда и са променом закона морам да потпишем донорску картицу да би се поштовала моја жеља?

Знам смарач сам, али мрзи ме да тражим по нету..

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Lady Godiva рече

Звучиш као моја мама. :D

Слушај дете своју маму, мајке ти само добро желе и оне најбоље све знају...ако хоћеш да ти добро буде у животу  :D

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Lady Godiva рече

Ја питам како могу да их злоупотребе, коме год да их дају, колико год да је тај неко богат и грозан, опет боље него да их ручкају црвићи... И тако у недоглед.

Није поента ако нам се нешто деси, него може да нам се нешто деси а не треба да се деси..огромна разлика. И то све завијено у легалну форму. Убију те на легалан начин, све озакоњено. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

Није поента ако нам се нешто деси, него може да нам се нешто деси а не треба да се деси..огромна разлика. И то све завијено у легалну форму. Убију те на легалан начин, све озакоњено. 

Не разумем шта си хтела да кажеш.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Lady Godiva рече

Не разумем шта си хтела да кажеш.

moze doci do zloupotreba, hirurzi mogu da odustanu od spasavanja zivota ako im trebaju organi za nekog drugog, zar ti mislis da je ovaj svijet savrsen, da su svi casni

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kordun рече

moze doci do zloupotreba, hirurzi mogu da odustanu od spasavanja zivota ako im trebaju organi za nekog drugog, zar ti mislis da je ovaj svijet savrsen, da su svi casni

Нису сви часни, али нису ни касапи, побогу. 

Подели на овим сајтовима

Ово му дође као легализација трговине органима, а места за злоупотребу колико хоћеш. Свако ко се не изјасни да не жели да буде донор је потенцијални ''самоубица''.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Нису сви часни, али нису ни касапи, побогу. 

A ti ne znaš da su doktori uglavnom psihopate???   ;)

Elem, za ono pitanje gore: ne znam, nisam detaljno čitao propise (isti odgovor i za @Рапсоди), ali mislim da porodica uvek može da "pregazi" tvoju odluku, imala donorsku karticu ili ne...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kordun рече

nisam ja to ni rekao, ali jel ti tesko zamisliti sukob interesa kod nekog necasnog hirurga

Мени је тешко да замислим да би хирург неког докрајчио да има резервне делове за друге.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Elem, za ono pitanje gore: ne znam, nisam detaljno čitao propise (isti odgovor i za @Рапсоди), ali mislim da porodica uvek može da "pregazi" tvoju odluku, imala donorsku karticu ili ne...

Која глупост. Али хвала на одг. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...