Jump to content

Crkva protiv sveštenika koji podržava LGBT zajednicu

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Легендо, (и сви ви којима није јасно оно што је јасно као дан) Господ је милостив према свима и трпи грешнике све нас, разумеш све. Али и све нас позива да се боримо са грехом, да победимо своју палост и Он је ту уз нас. Нигде Господ не каже прихватите своју палост, будите у њој и уживајте. Не, него се сила Божија у немоћи показује, значи грешни смо, што значи: помози Боже да из те провалије изађемо. 

Znači milost i kontekst važe za sve pale jednako? Pa to je ono što i ja kažem, znači složili smo se konačno.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ronald рече

Ja gledam pismo a gleao sam i prije ali ne vidim to sto ti vidis

Ја видим исто што и ти тј. оно што може да се прочита, има у Левитској књизи на пар места јасно и недвосмислено све исписано, а има и у посланицама у НЗ оверено.

пре 10 минута, Ronald рече

vise sam u skladu sa onim sto je otac Zoran Djurovic pricao na nekoj od tema.

Добро, твој избор... Зоран је добро поткован теолог, са којим се у доста тога слажем, али ни он, по сопственим речима, није имун на оно што ти приписујеш канонима и оцима, тако да је то за мене танка линија: забрану из Писма је депласирала секуларна наука, канони и оци нису савршени, отац Зоран је дао решење.

Ја сам пре за то да се ствари искрено назову својим правим именом а да се поради на љубави и милосрђу уместо да се у име толеранције чини медвеђа услуга онима за које се бринемо.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zayron рече

Znači milost i kontekst važe za sve pale jednako? Pa to je ono što i ja kažem, znači složili smo se konačno.

Ја никад не разумем шта ти кажеш.

Ево сад си коначно јасан. Да наравно да милост Божија важи за све. Али то не значи да треба да се ваљамо по блату и да говоримо "Ето нећемо се борити са својом палошћу јер нас Бог воли, баш ме брига ја сам такав." То нема везе са памећу ни са Богом.

Позвани смо сви да се са грехом изборимо а Христос је тај који ће нам помоћи и без њега и не можемо ништа. Наше је да се боримо, устанемо из каљуге и да се у њу никад не враћамо. Без подвига-делатног кретања ка Богу нема ништа.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Zayron рече

Koristim je isto onako kako je koriste oni koji žele dokazati da se to doba milosti se odnose samo na odredjenu grupu grješnika i prestupnika zakona a na neku drugu ne u nikakvom slučaju.

Ne znam tacno na koju stvar mislis, ali, problem 'teskih' grehova u SZ je usko vezan za pomoc koju je stari Izrailj ocekivao od Boga,.... u ratovima i fizickom i verskom opstanku ( Izrailja ) okruzenog neprijateljskim hordama mnogobrojnih paganskis naroda, koji su vrebali svaku mogucu priliku i slabost Izrailja da bi ih fizicki pocistili sa zemlje.

Bog je za njih bio jedini moguci pomocnik u teskim nevoljama i ratovima. Ali, zasluziti Boziju pomoc, zahtevalo je odredjeno postovanje Boga, kroz svetost i pravednost zivota i vladanja.

I, jednostavno,  gresi naroda, narocito teski gresi, udaljavali su taj narod od Boga i njegove pomoci tom Izrailju u njegovom opstanku.

Zbog svega toga, nekako i deluje logicno, da su za teske grehe, bile zadate , takodje,  teske zapovesti i kazne. Tako je vreme ( i tvrdovratost Jevreja ) zahtevalo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Ја никад не разумем шта ти кажеш.

Ево сад си коначно јасан. Да наравно. Али то не значи да треба да се ваљамо по блату и да говоримо "Ето нећемо се борити са својом палошћу јер нас Бог воли, баш ме брига ја сам такав." То нема везе са памећу ни са Богом.

Позвани смо сви да се са грехом изборимо а Христос је тај који ће нам помоћи и без њега и не можемо ништа. Наше је да се боримо, устанемо из каљуге и да се у њу никад не враћамо. Без подвига-делатног кретања ка Богу нема ништа.

Da i o tom je već bilo riječi:

https://blogs.ancientfaith.com/orthodoxyandheterodoxy/2018/06/16/anatomy-of-a-foreword-metr-kallistos-on-sexual-morality/

http://www.orthodoxytoday.org/blog/2018/06/kallistos-ware-comes-out-for-homosexual-marriage/

https://www.facebook.com/groups/115114158832579/permalink/653311518346171/

https://tinyurl.com/yawuvap9 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zayron рече

Не могу да читам двадесет линкова и гледам 30 снимака.

Ја рекох шта мислим а то је ово:Легендо, (и сви ви којима није јасно оно што је јасно као дан) Господ је милостив према свима и трпи грешнике све нас, разумеш све. Али и све нас позива да се боримо са грехом, да победимо своју палост и Он је ту уз нас. Нигде Господ не каже прихватите своју палост, будите у њој и уживајте. Не, него се сила Божија у немоћи показује, значи грешни смо, што значи: помози Боже да из те провалије изађемо. 

И наравно да нисам за хомосексуалне бракове, на кога год да се позиваш, као на ауторитет, који тврди супротно.  

Лаку ноћ.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Bokisd рече

Ne znam tacno na koju stvar mislis, ali, problem 'teskih' grehova u SZ je usko vezan za pomoc koju je stari Izrailj ocekivao od Boga,.... u ratovima i fizickom i verskom opstanku ( Izrailja ) okruzenog neprijateljskim hordama mnogobrojnih paganskis naroda, koji su vrebali svaku mogucu priliku i slabost Izrailja da bi ih fizicki pocistili sa zemlje.

Bog je za njih bio jedini moguci pomocnik u teskim nevoljama i ratovima. Ali, zasluziti Boziju pomoc, zahtevalo je odredjeno postovanje Boga, kroz svetost i pravednost zivota i vladanja.

I, jednostavno,  gresi naroda, narocito teski gresi, udaljavali su taj narod od Boga i njegove pomoci tom Izrailju u njegovom opstanku.

Zbog svega toga, nekako i deluje logicno, da su za teske grehe, bile zadate , takodje teske kazne. Tako je vreme ( i tvrdovratost Jevreja ) zahtevalo.

Ti sad nisi razumio mene. Naravno da je kontekst zaslužan za promjenu nazora na to kakve kazne treba da se primjenjuju pa su i sami Jevreji upustili od kamenovanja, bičevanja i sličnih kazni. Ali je tu jedna suštinska nedosljednost koja se pojavljuje u vašim tvrdnjama, da Bog ni do danas ništa nije promjenio na tom svom stavu prema homosexualnosti (osim što ih danas ne kamenujemo - to smo promjenili dakle mi našim kontextom a ne Bog) ali zato u svim drugim slučajevima je promjenjeno gotovo sve i kazna zahvaljujući kontextu i miilosti i naš odnos prema takvim grijesima, grješnicima, (Božiji se nije promjenio, koliko je meni poznato, ostao je isti, barem što se tiče toga što je napisano u Bibliji) a do te mjere da su neki tada  neoprostivi grijesi i Božiji propisi prestali sasvim da važe ili su jednostavno bagatelizovani: košer i haram (svinjetina), menstruacija, zločesta djeca, predbračni blud (u brak ne ulaze kao djevice), travestija (hlače kod žena) i slični primjeri koje sam naveo.  Pod homosexualizmom smatram pojavu kad osoba muškog ili ženskog pola trpi urodjenim poremećajom sexualne atraktivite, privlačnosti (gay, lesbo) ili urodjenim poremećajom sexualne identifikacije (transgender) nikako pojavu experimentisanja u sexu iz radoznalosti, zabave i užitka i praktikovanje sexualnih odnosa mimo svoju urodjenu preferenciju, kad se inače hetero mladić ili djevojka odluče na istopolne sexualne kontakte, odnose ili dužu vezu. 

Подели на овим сајтовима

Pljušte uvrede, podbadanja, nepristojni rječnik, nerazumjevanja, prozivanja za grijeh, ili za nedostatak milosrđa, svaka nakaznost crkvenosti i međuodnošenja se plastično oslika na ovoj kao na svim istorodnim temama. 

Dokle više ovakve teme, čemu one služe, kome koriste?

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Vladan ::: рече

Добро, твој избор... Зоран је добро поткован теолог, са којим се у доста тога слажем, али ни он, по сопственим речима, није имун на оно што ти приписујеш канонима и оцима, тако да је то за мене танка линија: забрану из Писма је депласирала секуларна наука, канони и оци нису савршени, отац Зоран је дао решење.

Ja nisam rekao da je bilo ko u Crkvi imun na sve, vec suprtno, niko nije imun, medjutim objasnjenje i razumijevanje ovog pitanja od Oca Zorana mi je do sad najbolje sto sam procitao, a trazio sam na mnogo mjesta.

Подели на овим сајтовима

Обратите пажњу на речник, налазите се на црквеном форуму и понашајте се у складу са тим. Ко није способан то да разграничи најбоље да напусти дискусију.

Админ-тим Поуке.орг

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vladan ::: рече

Па репостуј да видимо.

Ne mogu da nadjem, tu je objasnjavo sta on misli kako se treba postaviti prema homosexualcima i njihovim vezama, a pri tom je objasnjavao i sto je hetero brak blagosloven. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ne mogu da nadjem, tu je objasnjavo sta on misli kako se treba postaviti prema homosexualcima i njihovim vezama, a pri tom je objasnjavao i sto je hetero brak blagosloven. 

Pa, meni deluje, da i mi slicno pricamo. Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Парафразирај слободно, похватаћемо ако нешто пропустиш између.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ronald рече

Ma to je ovo od subote, s tim se i ja slažem, sa gledišta hrišćanske antropologije vrlo razuman i razborit stav i u skladu sa SZ i NZ. Ako treba i potpišem se pod to:

https://tinyurl.com/ycymecou

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...