Jump to content

Crkva protiv sveštenika koji podržava LGBT zajednicu

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Zayron рече

Valjda nam ne želiš objasniti kako si odlučio primjenivati Božije Zakone selektivno prema svom izboru i izabirati ih kao sa švedskog stola? Ko si ti da odlučuješ o tome koja zapovijest ili odredba Božija danas ima važiti a koja ne?

Smrt homosexualcima - Ovo je prema Bibliji i prema tebi Božiji Zakon koji je Bog proglasio i kojeg se trebamo svi onda držati i dan danas:

Ako muškarac sagriješi s drugim muškarcem kao sa ženom, počiniše oboje sramotu. Imaju se smrću kazniti, neka njihova krv bude na njima.

Levitski zakonik, 20:13

Ovo je istina ne "ključ na ključ" već "ključ u ključaonici", no i tamo je jedan takav neočekivani problem:

Ukamenuj ženu koja nije djevica pri svadbenoj noći - Objasni onda zašto misliš da se ovog zakona koji je takodjer Bog proglasio ne trebamo držati kao tog koji se tiče homosexualaca? Misliš li da Bog ima slabost prema takvim curama i nježnijem polu pa im za razliku od homosexualaca taj grijeh ipak danas toleriše i oprašta a bukvicama, homoseksualcima ne?

Ali ako bude istinita optužba: Nije se našao znak djevojaštva kod mlade žene,  

Tada neka se izvede mlada žena pred vrata kuće njezina oca, i ljudi njezina grada zavičajnoga neka je na smrt kamenuju, jer je počinila sramotu u Izraelu: blud je tjerala u kući oca svojega. Tako istrijebi zlo iz svoje sredine!

Ponovljeni zakon, 22:20-21

Zašto misliš da ovo što je proglasio Bog u Bibliji ne važi za žene (i hrišćanke, pravoslavke, katolkinje, protestantkinje) koje se danas oblače kao muškarci (hlače) ali zato za homosexuale to važi da je ono što oni rade gnus ili gad? Zato što je Bog promjenio mišljenje pa danas toleriše muške hlače na ženskima?

Žena ne smije nositi muškoga odijela, i muški neka se ne oblači u ženske haljine, jer tko tako što čini, gnusoba je Gospodu, Bogu tvojemu.

Ponovljeni zakon, 22:5

Јеси чуо ти за Исуса Христа? 

Неки од вас би све дали само да избаце ствари из контекста и тумаче онако како су истриповали у својим главама.

Врло је јасна ствар, да је сваки човек позван да се избори са својом палошћу ма како да се она манифестовала и Бог ће свакако помоћи. Није лако-али опет није ни тешко јер је Бог ту. Не треба одустајати ни под којим изговорима.

Шта није јасно?  

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zayron рече

Valjda nam ne želiš objasniti kako si odlučio primjenivati Božije Zakone selektivno prema svom izboru i izabirati ih kao sa švedskog stola? Ko si ti da odlučuješ o tome koja zapovijest ili odredba Božija danas ima važiti a koja ne?

Smrt homosexualcima - Ovo je prema Bibliji i prema tebi Božiji Zakon koji je Bog proglasio i kojeg se trebamo svi onda držati i dan danas:

Ako muškarac sagriješi s drugim muškarcem kao sa ženom, počiniše oboje sramotu. Imaju se smrću kazniti, neka njihova krv bude na njima.

Levitski zakonik, 20:13

Ovo je istina ne "ključ na ključ" već "ključ u ključaonici", no i tamo je jedan takav neočekivani problem:

Ukamenuj ženu koja nije djevica pri svadbenoj noći - Objasni onda zašto misliš da se ovog zakona koji je takodjer Bog proglasio ne trebamo držati kao tog koji se tiče homosexualaca? Misliš li da Bog ima slabost prema takvim curama i nježnijem polu pa im za razliku od homosexualaca taj grijeh ipak danas toleriše i oprašta a bukvicama, homoseksualcima ne?

Ali ako bude istinita optužba: Nije se našao znak djevojaštva kod mlade žene,  

Tada neka se izvede mlada žena pred vrata kuće njezina oca, i ljudi njezina grada zavičajnoga neka je na smrt kamenuju, jer je počinila sramotu u Izraelu: blud je tjerala u kući oca svojega. Tako istrijebi zlo iz svoje sredine!

Ponovljeni zakon, 22:20-21

Zašto misliš da ovo što je proglasio Bog u Bibliji ne važi za žene (i hrišćanke, pravoslavke, katolkinje, protestantkinje) koje se danas oblače kao muškarci (hlače) ali zato za homosexuale to važi da je ono što oni rade gnus ili gad? Zato što je Bog promjenio mišljenje pa danas toleriše muške hlače na ženskima?

Žena ne smije nositi muškoga odijela, i muški neka se ne oblači u ženske haljine, jer tko tako što čini, gnusoba je Gospodu, Bogu tvojemu.

Ponovljeni zakon, 22:5

Pravo da ti kazem, malo me cudi Zayrone, da koristis ove reci pisma SZ da bi podupreo neku svoju pricu.

Mislim, da si i sam upoznat , da zapovesti SZ imaju svoju vremensku ogranicenost koja se primenjivala samo za ljude u dalekim dubinama ( vremena ) tog istog SZ.

I, da, sada,  gresi i strasti SZ ostaju i dalje isto kvalitativno vrednovani u NZ , ....ali, sa tom razlikom, da su zapovesti tog istog NZ vise prilagodjene mentalitetu coveka novog vremena.

SZ tvrdoca srca i umova ljudi toga vremena ( jake zapovesti, po spoljasnjosti ), NV doba milosti za sve ljude zrtvom Isusa Hrista.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Јеси чуо ти за Исуса Христа? 

Неки од вас би све дали само да избаце ствари из контекста и тумаче онако како су истриповали у својим главама.

Zanimljivo. Kontekst ne važi kad se radi o homosexualcima ali važi kad se radi o travestiji i predbračnom bludu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

Zanimljivo. Kontekst ne važi kad se radi o homesexualcima ali važi kad se radi o travestiji i predbračnom bludu.

О чему ти причаш? Врло сам јасно написао шта мислим. Читај Барте Симсоне више пута.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Vladan ::: рече

Наравно да то јесте релативизација јер је исти Господ у истим поглављима који је рекао "не лези са животињом, не лези са мушкарцем, не лези са женом ближњег, не лези са сестром итд.". И све је то оверио на крају групним именовањем "не чините ни једнога од ових гадова и обичаја који су били раније". То значи да се све то радило (и у околним народима и међу израиљцима) пре ових забрана, имали су неку као "данашњу перспективу" сексуалних слобода и толеранције, и много више него што је ми сада имамо, али из неког, сигурно веома јаког разлога, Бог им све то убудуће забрањује, и то је потврђено у Н.З. и до данас.

Даље, са "тотални промашај" не правиш разлику између "разлог за привлачност према мушкима" и "грех сексуалног општења са мушкима". Некада се о хомосексуалности мало знало осим да постоји а данас се зна више и о узроцима и о развоју, социологији итд. и баш зато можемо више да изађемо у сусрет тим људима и олакшамо њихов веома тежак крст. Али то не мења забрану телесних односа, ни за оне пре 3000 година ни за оне данас. Тотални промашај је игнорисање нових сазнања која нам помажу да им помогнемо, а такође је тотални промашај игнорисање чињенице да је Бог за такав сексуални однос рекао да је гадан.

Хоћеш гејеве да приближиш Цркви тако што ћеш њима да кажеш "наука је рекла да је ваш секс ОК" а Цркви "ви немате појма шта је Бог у Писму хтео да каже". Ја мислим да гејевима тако чиниш медвеђу услугу...

Трпаш у исти кош ауторитет Писма и каноне и изјаве светитеља. Можеш слободно да занемариш шта о хомосексуалности кажу канони и изјаве светитеља (мада говоре исто) и да само гледаш Писмо на шта те од почетка упућујем.

Непримењивост неких канона и "научне" грешке у изјавама светих нису ништа ново али у овом случају Писмо, канони и светитељи се слажу тако да ту нема дилеме.

Али какав став ће да зазуму хришћани према браћи и сестрама који носе овакве и сличне тешке крстове је нешто друго.

Ja gledam pismo a gleao sam i prije ali ne vidim to sto ti vidis, vise sam u skladu sa onim sto je otac Zoran Djurovic pricao na nekoj od tema.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Bokisd рече

Pravo da ti kazem, malo me cudi Zayrone, da koristis ove reci pisma SZ da bi potencirao neku pricu.

Mislim, da si i sam upoznat , da zapovesti SZ imaju svoju vremensku ogranicenost koja se primenjivala samo za ljude u dubinama ( vremena ) tog istog SZ.

I, da, sada,  gresi i strasti SZ ostaju i dalje isto kvalitativno vrednovani u NZ , ....ali, sa tom razlikom, da su zapovesti tog istog NV vise prilagodjene mentalitetu coveka novog vremena.

SZ tvrdoca srca i umova ljudi toga vremena ( jake zapovesti, po spoljasnjosti ), NV doba milosti za sve ljude zrtvom Isusa Hrista.

Koristim je isto onako kako je koriste oni koji žele dokazati da se to doba milosti odnose samo na odredjenu grupu grješnika i prestupnika zakona a na neku drugu ne u nikakvom slučaju.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Rip Kirby рече

Sva bratija u manastiru u kom sam ja bio su bili gay. neki su pre mog dolaska opštili, o tome smo pričali, neki su mene ganjali da imamo odnose......takođe sam bio pozvan u drugi manastir u Šumadiji gde je sva bratija i potencijalni iskušenici bili gay. Međusobno su slali slike, što pristojne što nepristojne kako bi videli da će super frajeri biti u zajednici...zapravo, sve monahe i iskušenike koje sam ja upoznao u životu su gay... moj sadašnji duhovni otac, inače profesor na jednoj od bogoslovija je isto gay...

Па како си ти успео да упаднеш баш у такве манастире? joooj

Ја сам по црквама и манастирима скоро 30 година по Србији и свуда и нисам "успео" да налетим на такво нешто. Ајд што нисам упао у такав неки манасир него нисам ни чуо о томе. Чуо сам додуше приче да има где где пар људи али цео манастир.... мада ако их у манастиру 2-3 онда је могуће теоријски... :) 

пре 6 часа, Rip Kirby рече

I da, jedan od monaha koji je puno vremena provodio u našem manastiru zbog poslušanja je imao dečka mirjanina...i svi smo ga upoznali i znali za njihovu vezu...

Једног мог пријатеља свештеника је у неком гостовању у кревету стартовао један калуђер, или можда чак јеромонах, па је овај уплашен у сред ноћи побегао кући без превоза и ичега... Једва се осмелио да нам исприча ту епизоду :)) После се кајао што није истукао насртљивог мужеложника, јер уме да пукне када га испровоцирају, али је био превише збуњен па се није сетио да се "освети" за претрпљени страх :smeh1:

Него ово што ти описујеш, по тим манастирима где си запао, изгледа као нека уврнута хомосексуална полигамна брачна заједница... Па се питам шта ти људи траже тамо где се тражи безбрачност тј. одсуство секса, послушност (Цркви) и сиромаштво? Нити су без секса, нит су послушни Цркви а сумњам да се у свему томе убијају од сиромаштва када флертују слањем којекаквих сличица... Шта уопште траже тамо чега немају у свету?

И кажеш у Цркви лицемери, овакви онакви према гејевима... И мислим се: тешко да епископи не знају за стање у тим манастирима па их опет трпе. Или је и тај епископ геј или показује велико трпљење, праштање, толеранцију, разумевање за те људе у тим манастирима када им оставља то (из ко зна ког разлога) уточиште и не истерује их напоље.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Lady Godiva рече

Извини, коме ти ово? Ко где не припада, није добродошао, на силу улази..?

Izvini a jel sam ja tebe negde pomenuo ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Liga Džentlmena рече

Izvini a jel sam ja tebe negde pomenuo ?

Немој да се извињаваш, у реду је. Ниси ти крив, вероватно си тако рођен. :)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zayron рече

Koristim je isto onako kako je koriste oni koji žele dokazati da se to doba milosti se odnose samo na odredjenu grupu grješnika i prestupnika zakona a na neku drugu ne u nikakvom slučaju.

Легендо, (и сви ви којима није јасно оно што је јасно као дан) Господ је милостив према свима и трпи грешнике све нас, разумеш све. Али и све нас позива да се боримо са грехом, да победимо своју палост и Он је ту уз нас. Нигде Господ не каже прихватите своју палост, будите у њој и уживајте. Не, него се сила Божија у немоћи показује, значи грешни смо, што значи: помози Боже да из те провалије изађемо. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вилер Текс рече

О чему ти причаш? Врло сам јасно написао шта мислим. Читај Барте Симсоне више пута.

Ako se ne varam htio si dokazati da ako je "ključ u ključaonici" na njih se ne odnose i za njih uopšte ne važe ti isti Božiji Zakoni koji se odnose na te slučajeve gdje je "ključ na ključ", za njih važi kontekst i milost Hristova? A svi drugi imaju smolu. Zločesta djeca takodjer, i za njih važi isto ono kao za homosexualce ili kako? A o tim kriterijuma, kad će koja iznimka i kakav kontext važiti i u kojem slučaju odlučuje ko? Ti? 

Tko udari oca svojega ili mater svoju, ima se kazniti smrću.

Izlazak 21,15

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zayron рече

Ako se ne varam htio si dokazati da ako je "ključ u ključaonici" na njih se ne odnose i za njih uopšte ne važe ti isti Božiji Zakoni koji se odnose te gdje je "ključ na ključ", za njih važi kontekst i milost Hristova? A svi drugi imaju smolu. Zločesta djeca takodjer za njih važi isto ono kao za homosexualce ili kako? A o tim kriterijuma, kad će koja iznimka i kakav kontext važiti i u kojem slučaju odlučuje ko? Ti? 

Tko udari oca svojega ili mater svoju, ima se kazniti smrću.

Izlazak 21,15

Легендо, (и сви ви којима није јасно оно што је јасно као дан) Господ је милостив према свима и трпи грешнике све нас, разумеш све. Али и све нас позива да се боримо са грехом, да победимо своју палост и Он је ту уз нас. Нигде Господ не каже прихватите своју палост, будите у њој и уживајте. Не, него се сила Божија у немоћи показује, значи грешни смо, што значи: помози Боже да из те провалије изађемо. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Немој да се извињаваш, у реду је. Ниси ти крив, вероватно си тако рођен. :)

Ispustili me na glavu, pa mi sada vidim sve naopako. :smeh1:

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...