Jump to content

Професор Здравко Пено: Против дарвинизма аргументима Светог Максима Исповедника (Апел на апел - наставак)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne čitam, Sin mi priča.

Blago tebi.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Iulianus рече

"Nestvorene energije"=Flogiston (otkrio sam tajnu "stvaranja"). Auuu..! :ani_biggrin:

To je čist pleonazam jer energija ne može ni nastati ni nestati samo menja oblik.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Iulianus рече

"Kad pirčaš sa Bogom to se zove molitva, a kad Bog tebi priča onda se to zove shizofrenija"

Optužio si pravoslavnu veru da je bolesna?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Аурор рече

Pa ja razumem, i odmah sam ti rekao da to nije fizička veličina, ti si rekao "Ali kako onda može da bude energija ako nije *ubaciti odliku fizičke veličine*".

Ne, niti sam to rekao, niti si razumeo šta sam rekao.

Pokušaću da objasnim sa bojom jer je dosta lakša za objašnjenje, ali važi isto i za energiju:

Ako si čovek iz bronzanog doba koji ne zna šta je zapravo boja i misliš da je ona nekakava karakteristika (featrue, property) stvari u smislu da je trava zelena po svojoj "prirodi" i "suštini" i bez obzira na sve ostalo (npr. svetlost), onda bez problema možeš da zamisliš "nematerijalnu boju"... kao što ti svojim materijalnim vidom vidiš da je trava zelena jer je to njena karakteristika, tako možeš i da zamisliš da neko svojim nematerijalnim vidom vidi da neki nematerijalni entitet ima neku nematerijalnu boju, različitu od boje drugog nematerijalnog entiteta... možeš to da zamisliš i da to bude koherentno - ne mora da znači da je tačno, ali bar ima smisla.

Međutim, ako znaš fiziku i biologiju i znaš da su različite boje ono što mozak prepoznaje kao različite reakcije ćelija oka na različite frekvencije svetlosti koje se odbijaju od nekog objekta, onda je izraz "nematerijalna boja" potpuno lišen svakog smisla, jer je pojam "boje" potpuno vezan za materijalne stvari... taj izraz je nekoherentan isto koliko i "zelena sloboda", "putujem u plavu boju", "razgovaram narandžasto"... sve to može da se izgovori i da bude gramatički ispravno ali nema aspolutno nikakvo smisleno značenje... jer šta god da si ti u takvim izrazima zamislio, to nije boja, već nešto sasvim drugačije... i onda nije tema da li to postoji, već je tema da ne razumem o čemu uopšte pričaš... što sam ti još na početku i napisao:

пре 11 часа, Avocado рече

Šta znači "energije" duše?

Da bih mogao da razmotrim da li nešto postoji, moram prvo da znam o čemu uopšte pričaš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Opitni potvrdioci Svetoga Duha sa svete gore su oni koji svedoče Božje reči i zato moje izlagane mora imati temelj u Pravoslavnoj teologiji u pravoslavnom ispovedanju da bi ja mogao reći da mi Sin priča.

Ako hoćete i dalje da ubijate duše ljudi nastavite ali ja vas se ne plašim.

Ako Isus Hristos nije istiniti Sin Božji i ne priča onda ni vere naše nema.

Poštujte zakon ove zemlje gde je pravoslavna vera zakonom dozvoljna i u ime deklaracije o ljudskim pravima nemojte me vređati.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Iulianus рече

A ti si "pravoslavna vera"?! (Bojim se da je stvar mnogo ozbiljnija...)

Zaslužuješ opomenu u najmanju ruku i to samo iz razloga što si pokazao svoje lice a ne što me stra"

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Opitni potvrdioci Svetoga Duha sa svete gore su oni koji svedoče Božje reči i zato moje izlagane mora imati temelj u Pravoslavnoj teologiji u pravoslavnom ispovedanju da bi ja mogao reći da mi Sin priča.

Ako hoćete i dalje da ubijate duše ljudi nastavite ali ja vas se ne plašim.

Ako Isus Hristos nije istiniti Sin Božji i ne priča onda ni vere naše nema.

Poštujte zakon ove zemlje gde je pravoslavna vera zakonom dozvoljna i u ime deklaracije o ljudskim pravima nemojte me vređati.

Sam Bog te poslao Obiliću :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Sam Bog te poslao Obiliću :))

Jeste kao i tebe da me vidiš.

I opet ću te razumeti da ćeš uspeti da me oklevetaš kako nisam rekao da me je poslao na forum, nego iz same Božje suštine.

Ne ja nisam iz same Božje suštine ja sam Njegovo stvorenje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...