Jump to content

Професор Здравко Пено: Против дарвинизма аргументима Светог Максима Исповедника (Апел на апел - наставак)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Juanito рече

Па добро, Аурор. На овој теми је чак и добар, могао је да ти окачи неку мему о души. :smeh1:

Nemam duše za tako nešto ;)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

It is important to realize that in physics today, we have no knowledge of what energy is. We do not have a picture that energy comes in little blobs of a definite amount. It is not that way. However, there are formulas for calculating some numerical quantity, and when we add it all together it gives “28”—always the same number. It is an abstract thing in that it does not tell us the mechanism or the reasons for the various formulas.

Richard Feynman

Izvor

Kod Adamsa u "Vodicu" nije 28 nego 42... :ani_biggrin:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kako to uklopiti u Bogočovečansku Ličnost?

Bogočovečanska ličnost svojom silom daje energiju svetu i drži ga u postojanju. ;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Sve je energija.

Kad bi ti bio u pravu, to bi u praksi značilo, da čovek ne stavi ništa u usta dakle da ne pojede ništa, on bi se pretvorio u savršenu energiju.

To mi liči malo da je neko prepostio :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Bogočovečanska ličnost svojom silom daje energiju svetu i drži ga u postojanju. ;)

Dobro ali toga u teologiji nema a ja bi da se zadržim na teološkim argumentima.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kad bi ti bio u pravu, to bi u praksi značilo, da čovek ne stavi ništa u usta dakle da ne pojede ništa, on bi se pretvorio u savršenu energiju.

To mi liči malo da je neko prepostio :))

Ja jesam u pravu i sve jeste energija,čak i sama materija se u fizici posmatra kao ,,kondenzovana,, energija.Nemoj da mi brljaviš odma.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dobro ali toga u teologiji nema a ja bi da se zadržim na teološkim argumentima.

Hristos je Oca nazvao silom.

Reče mu Isus: Ti kaza. Ali ja vam kažem: odsele ćete videti Sina čovečijeg gde sedi s desne strane sile i ide na oblacima nebeskim.

Od Njega nema boljeg teologa.;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Hristos je Oca nazvao silom.

Reče mu Isus: Ti kaza. Ali ja vam kažem: odsele ćete videti Sina čovečijeg gde sedi s desne strane sile i ide na oblacima nebeskim.

Od Njega nema boljeg teologa.;)

Pravoslavni to ne čitamo tako.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pravoslavni to ne čitamo tako.

Kako čitaš?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...