Jump to content

Православна порука, мисао дана....

Препоручена порука

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Исус је био снисходљив према људским слабостима, није се гнушао дружења са блудницама (Лк. 7:36–5 и прељубницама (Јн. 8:3–11), јео је са митарима и грешницима (Мт. 9:11; Мк. 2:16). Али ка фарисејима он је био непоштедан, жестоко их је изобличавао за лицимерство, називајући их «породом аспидиним», «вођи слијепи», упоређујући их са погребним пећинама, «који споља изгледају лијепи, а унутра су пуни костију мртвачких и сваке нечистоте» (Мт. 23:13–27)

МИТРОПОЛИТ ИЛАРИОН АЛФЕЈЕВ

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

" Vec duze vreme me prati misao o zahvalnosti i blagodarnosti. Mi uglavnom kad idemo u crkvu mi samo nesto trazimo od Boga, daj mi ovo, daj mi ono, a zaboravimo da zablagodarimo za to sto imamo. Kada bi se probudili sa onim za sta smo juce Bogu zablagodarili, sa koliko bi se stvari probudili? I onda vidite koliko je Bog blagodaran prema nama gresnima. Mi se budimo sa svim onim sto smo juce imali i opet smo nezadovoljni. Ne blagodarimo za svoje bliznje, za stvari koje imamo za ljubav koju Bog nam daje, a on nam opet ostavlja sve sto imamo i uvek nam daje jos. Mi zaboravljamo da je molitva ustvari Evharistija - sto na Grckom znaci zahvalnost - Blagodarenje, vec na molitvu gledamo kao na trazenje ili zahtevanje. Tako da draga braco i sestre pre nego sto legnete zablagodarite Gospodu za sve sto nam je danas dao i za sve sto nas sutra ceka. "

Iz vecerasnje besede oca @Иван Ц.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

O tome je pricao i o.Gojko Perovic. One and only. Za mene jedan od najdarovitijih svestenika koje SPC ima. Predivno bice. 

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Flojd рече

" Vec duze vreme me prati misao o zahvalnosti i blagodarnosti. Mi uglavnom kad idemo u crkvu mi samo nesto trazimo od Boga, daj mi ovo, daj mi ono, a zaboravimo da zablagodarimo za to sto imamo. Kada bi se probudili sa onim za sta smo juce Bogu zablagodarili, sa koliko bi se stvari probudili? I onda vidite koliko je Bog blagodaran prema nama gresnima. Mi se budimo sa svim onim sto smo juce imali i opet smo nezadovoljni. Ne blagodarimo za svoje bliznje, za stvari koje imamo za ljubav koju Bog nam daje, a on nam opet ostavlja sve sto imamo i uvek nam daje jos. Mi zaboravljamo da je molitva ustvari Evharistija - sto na Grckom znaci zahvalnost - Blagodarenje, vec na molitvu gledamo kao na trazenje ili zahtevanje. Tako da draga braco i sestre pre nego sto legnete zablagodarite Gospodu za sve sto nam je danas dao i za sve sto nas sutra ceka. "

Iz vecerasnje besede oca @Иван Ц.

Најбоље је када човек животом благодари,не само речима.Уобичајено су људи много јаки на речима,а слаби на делима.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Нифада рече

Најбоље је када човек животом благодари,не само речима.Уобичајено су људи много јаки на речима,а слаби на делима.

najgori su kukatori koji nonstop samo kukaju, sta god da imaju i da im se da, nikad srecni i zadovoljni, jako malo ima ljudi(i u crkvi i van crkve)koji su zahvalni i blagodarni sa onim sto imaju

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Sofija_ рече

najgori su kukatori koji nonstop samo kukaju, sta god da imaju i da im se da, nikad srecni i zadovoljni, jako malo ima ljudi(i u crkvi i van crkve)koji su zahvalni i blagodarni sa onim sto imaju

Различити су примери.Имаш оне који су срећни али критикују,значи не кукају,аргументовано образлажу,не кукају.Постоје и они који су некоректни према другима,или неко страда због њих,па им одговара да се ћути и буде задовољан под плаштом неког пожељног смирења,а све да се неки не би осетили прозваним.Вероватно постоје и они који се жале без разлога.:mahmah:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

sv. Irinej (202): »Ne trebajući nikoga, Riječju je sazdao sve i učinio, ne trebajući ni anđela kao pomoćnika za ono, što nastaje ...To je naime vlastitost Božje nadmašnosti (supereminentiae), da ne treba drugih sredstava za stvaranje onoga, što nastaje: vlastita njegova Riječ jest i prikladna i dovoljna za oblikovanje svega«  (Adv.haeres. 1, 2, 1;)

Подели на овим сајтовима

Посланица Светог Апостола Павла Ефесцима, зачало 225 (4,14-19)

14. Да не будемо више мала деца, коју љуља и заноси сваки ветар учења, обманом људском, и лукавством ради довођења у заблуду; 15. него да будемо истински у љубави да у свему узрастемо у Онога који је глава - Христос. 16. Од кога све тело, састављано и повезивано помоћу свих зглавака, тако да један другог потпомаже по мери сваког појединог члана, чини да тело расте на изграђивање самога себе у љубави. 17. Ово, дакле, говорим и сведочим у Господу да више не живите као што живе и остали незнабошци у празноумљу свом, 18. помрачених мисли, отуђени од живота Божијега због незнања које је у њима, због окамењености срца њиховога. 19. Они отупевши предадоше себе разузданости, па чине сваку нечистоту с похлепом.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Демонски напади

Због пет разлога, говоре, Бог допушта да будемо нападани од демона. Први разлог је, кажу, да будући нападани и бранећи се, дођемо у расуђивање врлине и зла; други – да би стекавши врлину борбом и трудом имали је чврстом и неизменљивом; трећи – да, напредујући у врлини, не мислимо високо о себи, него да се научимо смиреноумљу; четврти – да би, упознавши из искуства какво је зло, омрзли га савршеном мржњом (Пс 139,22); и пети поврх свих – да не би, поставши бестрасни, заборавили своје слабости, нити силу Онога који нам је помогао.“ (Свети Максим Исповедник

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

73495376_135499247746043_362126814481272
M.FACEBOOK.COM

SVETI KIRIJAK OTŠELNIK - MIHOLJDAN Rođen u Korintu od roditelja Jovana i...

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

22. Ne treba znatiželjno ispitivati dubinu vere.
Onaj ko ispituje dubinu vere biva zapljuskivan talasima pomisli. Onaj, pak, ko je sagledava sa prostosrdačnim raspoloženjem ima nasladu u slatkoj unutrašnjoj tišini.
Kao voda zaborava, dubina vere ne trpi da je gledaju, ili da je razmatraju radoznalim pomislima. Plovimo po tim vodama u prostoti uma kako bismo dospeli u pristanište volje Božije.

Blaženi Dijadoh, episkop fotički

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...