Jump to content

Саопштење за јавност Информативне службе Српске Православне Цркве

Оцени ову тему

Препоручена порука

88424908_2539977026261890_32327109876436

Сетих се оне приче о целивању и додиривању икона. Лепа фотографија.

Свети Јосиф и Свети Јефрем.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 321
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 часа, slovoA рече

Онда и Синод одговара пред Сабором, као што и иначе одговара за све оно што је радио између два Сабора. На сваком Сабору прво Синод подноси извјештај о свом раду, у контексту онога што је договорено на претходном Сабору, а тек онда - ако постоје и ти проблеми, о којима говориш, било који од владика може позвати Синод да одговара и за то.

Али немамо ми православни тих проблема. Синоди раде своје, владике своје, а те несуглацице до којих долази, то се све рјешава на Саборима, једино што та рјешења још одавно подразумијевају гурање круцијалних проблема Цркве, под тепих! А шта је под тепихом, то се не види, па миран Синод, а мирне и владике. А то што је Црква Христова (православна) у расулу већ вијековима, то ником ништа.

И сами расколници, римокатолици, нас одавно прозивају за то. И то с правом, они су се донекле и посложили у свом расколу, а ми у свом православљу никако да се сложимо. Између руског, грчког, српског, и иних Исуса, стоји читава та идеологија изабраних народа, која нема никакве везе са самим Христом.

A sta se zbiva kada neki slovoA i neki losmilos izmsljaju grjehe Svetog Sinoda za neku sitnu lovu bez da se prestave, da li im sudi nadlezni Vladika koji je i dao tu lovu, ili je on izuzet iz postupka?

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Вукашин рече

88424908_2539977026261890_32327109876436

Сетих се оне приче о целивању и додиривању икона. Лепа фотографија.

Свети Јосиф и Свети Јефрем.

То ови никада неће схватити; како то да ја љубим у образе и помилујем свету Петку. - Има га св. Пајсије када љуби нос васкрсле Јефимије. И та прича је ван икакве памети.  

Подели на овим сајтовима

On 1.1.2022. at 19:11, Родољуб Лазић рече

Где? Јел то негде у Браничевској?:coolio:

Осуђен сам на браничевску? Шта блејиш? Служио сам код Амфилохија и кад сам писао против његових ставова. Он је био паметан човек и зато је покушавао да се на сваки начин помири са мном.  

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

A sta se zbiva kada neki slovoA i neki losmilos izmsljaju grjehe Svetog Sinoda

Ништа слично нисам рекао, нити мислим да Синод има за шта да одговара. Кажем просто да може одговарати пред Сабором, исто као и сваки владика, а то одговарање схватам, прије свега, као питање одговорности и рјешавања постојећих проблема, а не као "сјечу" глава.

Једном рјечју, нисам ја тај што овде годинама побраја туђе гријехе и прича о "сјечи" глава.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Zoran Đurović рече

То ови никада неће схватити; како то да ја љубим у образе и помилујем свету Петку. - Има га св. Пајсије када љуби нос васкрсле Јефимије. И та прича је ван икакве памети.  

Нећемо се делити сад и око овога "нас" и "њих" : )

Интересантна ми је фотографија, дирљив сусрет пун љубави. По мени је то нормална реакција, зато што људи и додиром исказују блискост, а већ сам писао да сам се нагледао побожних бакица које тако помилују икону.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

za neku sitnu lovu

Ту лаж једино мени не можеш никако продати. А зашто си пристао на њу и шта све на њој можеш градити, то је већ озбиљан проблем.

Једино ме чуди та лакоћа да пристанеш на лаж, иако се сматраш Христовим.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, slovoA рече

Ту лаж једино мени не можеш никако продати. А зашто си пристао на њу и шта све на њој можеш градити, то је већ озбиљан проблем.

Једино ме чуди та лакоћа да пристанеш на лаж, иако се сматраш Христовим.

Deder odgovori na pitanje, kako se po tebi razvija situacija i ispunjava pravda Bozija za dati slucaj, evo da ja cinim tako sta bi me snaslo?

Sto se pak lazi tice slazem se Vladikom Grigorijem,  dobro je rekao u interviu: svojim ce se rijecima svako opravdati i osuditi.:))

Sta da radim kad su hecegovci imali farmu botova i meni je nudjeno da pisem za njih.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Sta da radim kad su hecegovci imali farmu botova i meni je nudjeno da pisem za njih.

Која сума је у питању?

Питам за пријатеља, без посла, има литерарног дара...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Hadzi Vladimir Petrovic рече

kako se po tebi razvija situacija i ispunjava pravda Bozija za dati slucaj,

Јеси ли ти нормалан? Па сви смо ми овде ти "дати случајеви", због самог Адамовог пада! А то, кад се "уздигнемо" из тог пада, да судимо другима и о другима, тиме само о себи свједочимо. А стварно уздизање из тог пада подразумијева нешто сасвим супротно, да ником и ни о ком не судимо! Осим самима себи, наравно, као палим и црњим и од ђавола. А и то само по мјери богопознања, да се ту не би нашли у тешкој депресији.

Подели на овим сајтовима

Моје виђење ствари је да су понеке владике, као што су Григорије, Максим и Иринеј амерички, сасвим спремни да на одређени позив оду за Фанаром против ,,Београда", само је тренутно нејасно какву ће ,,патријаршију" да "наследе". Пропало им је са м.Амфилохијем који је у задњем тренутку потврдио непоколебивост вере, оставши на страни православне паламитске теологије и дајући подршку правилном тумачењу кључних догматских питања од епископа Бачког, а разобличивши антипаламитски став ,,зизјулаштине". Мислили су да ће ,,освојити" Цетиње и Пећ и повести "српство" у загрљај Фанару. О како се Григорије открио када је изригао своју бљувотину и хулу на српско јединство на КиМ у емисији код Бећковићке. Сва његова слаткоречивост је сада као некакав хард диск или вештачка интелигенција.

Хвала Богу па су све битне владике разумели суштину проблема, то јест да се ради о теолошким застрањењима која одводе у раскол Фанар и оне који га следе. Мислим да ће се ускоро много тога преломити, да ће они који отпадају отпасти брже, а да ће настати много нових патријаршија, управо како је заговарао свети Јустин Ћелијски.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Ђорђе Р рече

Која сума је у питању?

Питам за пријатеља, без посла, има литерарног дара...

Нисмо дошли до суме, знаш кад Мујо пита Суљу били био "назадњак", каже Суљо нема тих пара, Мујо би ли за 10 миља конвертибилних керма- не, 20, не, ...200, Суљо се премишља, били за милион, каже Суљо би за милион, нато ће Мујо: ево ти 1марка, скочи Суљо: шта ти мислиш ко сам ја? Мујо: То смо већ утврдили, остаје да се договоримо око цијене.

пре 6 часа, slovoA рече

Јеси ли ти нормалан? Па сви смо ми овде ти "дати случајеви", због самог Адамовог пада! А то, кад се "уздигнемо" из тог пада, да судимо другима и о другима, тиме само о себи свједочимо. А стварно уздизање из тог пада подразумијева нешто сасвим супротно, да ником и ни о ком не судимо! Осим самима себи, наравно, као палим и црњим и од ђавола. А и то само по мјери богопознања, да се ту не би нашли у тешкој депресији.

Значи знаш поступак спровођења правде над Синодом, али за ботовање не знаш,:aplauz:, да ли си ти Синод или бот?

Види, изгледа да пишеш из Америке, а не вјерујем да си се едуковао у Либертвилу, да не одужујеш то слово А.

Што се тиче плате, а и тога ко је спровео пиступак над њом, најбоље питајте Душицу.

@slovoA  Само се ти тјеши да смо сви у истој групи, и већ си плео по синоду као и овај дебил Милошшш, па му све изгледа мрачно, а Вилотић, Перишић и екипа су отишли даље јер тврде да је Патријарха изаврао Вучић а не Свети Архијерејски Сабор.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Zoran Đurović рече

Осуђен сам на браничевску? Шта блејиш? Служио сам код Амфилохија и кад сам писао против његових ставова. Он је био паметан човек и зато је покушавао да се на сваки начин помири са мном.  

Слабо пратиш конверзацију. Било је речи о теби као дуплом агенту у Борбизаверу. А та екипа је, како већина сматра, негде у Браничевској. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...