Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Да те предложим Патријарху да те постави за духовника у Ружици... Штета да не користиш твој дар.  

Не, нисам ја за то. Духовништво није за свакога.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Пољубим у образ свако јутро Петку. Жену која се стално молила. Практично ништа о њој не знамо. Али је сада знамо кад се молимо пред њом. Велика жена. Саблажњавају се неки када кажем да је помилујем по образу. То је природно, јер ћу је и горе помиловати по образу.

Само ми још објасни ту аналогију. Како је то што је помилујеш по образу - природно? То, што би је "горе" заиста могао помиловати по образу, нема никакве везе с твојим прстима на њеној икони. Ако је то што милујеш свето, на икони није изображена Света Петка, већ то што милујеш прстима и што заиста јесте природно (творено), али нема никакве везе с нетвореном благодаћу, по којој је и сама Петка Света.

Хајде, тргни се већ једном, оче! И остави се тог бунцања. Уопште није тешко признати пораз разума, много је теже истрајавати на његовом (свом) познању Бога, при чему је сам пали разум тај који све дефинише, па тако и љубиш светитеље уснама, као да они већ нису у нетвореној благодати.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, slovoA рече

Само ми још објасни ту аналогију. Како је то што је помилујеш по образу - природно? То, што би је "горе" заиста могао помиловати по образу, нема никакве везе с твојим прстима на њеној икони. Ако је то што милујеш свето, на икони није изображена Света Петка, већ то што милујеш прстима и што заиста јесте природно (творено), али нема никакве везе с нетвореном благодаћу, по којој је и сама Петка Света.

Хајде, тргни се већ једном, оче! И остави се тог бунцања. Уопште није тешко признати пораз разума, много је теже истрајавати на његовом (свом) познању Бога, при чему је сам пали разум тај који све дефинише, па тако и љубиш светитеље уснама, као да они већ нису у нетвореној благодати.

Иконоборац си, шта да ти кажем, и још сам похвалио твоја размишљања о тијелу, није ли икона дио Петкиног Тијела Христовог, као што смо и ми?

За тебе је  Маркс који учи да је свијет неорганско тијело човјека недостижни идеал побожности.

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Иконоборац си, шта да ти кажем, и још сам похвалио твоја размишљања о тијелу, није ли икона дио Петкиног Тијела Христовог, као што смо и ми?

Тако на теглу налијепи етикету и знаћеш шта је у њој. А природа (и ипостас) изображена на икони је света по нетвореној благодати, а не по томе што милујеш прстима. Тако исто можеш да се милујеш и по стражњици, да извинеш, уображавајући да је света.

Поновићу, по ко зна који пут. У тој и таквој теологији, пад као да се уопште није десио.

Подели на овим сајтовима

Molimo se živim svetiteljima. Kao što čuju naše molitve tako i znaju za naše celive i dodire.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, slovoA рече

Тако на теглу налијепи етикету и знаћеш шта је у њој. А природа (и ипостас) изображена на икони је света по нетвореној благодати, а не по томе што милујеш прстима. Тако исто можеш да се милујеш и по стражњици, да извинеш, уображавајући да је света.

Поновићу, по ко зна који пут. У тој и таквој теологији, пад као да се уопште није десио.

Кад смо код стражњице, и она се освећује, па ти пишти до миле воље. И зато што је стражњица сваког од нас Христова, зато се чува и пази, да ни она не би била против Христа, јер и то може. 

Ниси у стању да примениш ни оно што сам говориш иначе на ову ситуацију, лакше би ти било када би два три пута рекао "онтолошки" онда би пао у севдах као шљива у г.:))

Међутим нема никаквог безипостасног освећења створеног нествореним, нити има Петке без створеног опосредовања.

Зато је све што се по поретку доводи у везу са Њом свето и освећујуће, а Њена ипостас садржи Христа и све нас, тако да ако ћеш мак на конац, могуће је да сам себе милијујем по тинтари, а да унутар тог миловања буде Црква, као што је сва Црква  унутар сваког брачног миловања.

То како дрво или камен постају ипостасни и својим логосима јављају личност је "претварање дарова", свештенослужење у иконописачком моду, усвајање нове твари у "онтолошку заједницу личности", да ти угодим мало.:)

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Molimo se živim svetiteljima. Kao što čuju naše molitve tako i znaju za naše celive i dodire.

Знају. Али то није исто што и уобразиља болесног ума, да прстима милује светитеља.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, slovoA рече

Знају. Али то није исто што и уобразиља болесног ума, да прстима милује светитеља.

Него кога је помиловао?  Он очигледно намјеравао миловати свету Петку. Мислиш да она није у стању да то примјети? Може да неће да га види, нпр.јер је љута на њега због стања Родољуба Лазића и Тебе.

Али ако хоће, сигурно да може, осим тога ваљда је се тиче шта се звива у њеном храму? Или мислиш да је дигла руке од Аве, и да је нема на Калимегдану? 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bas bi  bolestan um SPC postavila pored sv.Petke. Aj polako u komentarima.

Чистима је све чисто...

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Zoran Đurović рече

Једна молитва светој Петки

Будем избезумљен од умора. Не једем. Сморим се толико да умирем. Читам молитве пред њом, али обавезно убацујем св. Пантелију. Пољубим у образ свако јутро Петку. Жену која се стално молила. Практично ништа о њој не знамо. Али је сада знамо кад се молимо пред њом. Велика жена. Саблажњавају се неки када кажем да је помилујем по образу. То је природно, јер ћу је и горе помиловати по образу. Петка је дивна жена. Не би ни могла чинити чуда када би гледала на људе објективно.

Подвиг јој је само донео оно Исусово из Осије: Нећу жртве него милост.

Хвала ти светице што си на мене гледала унапред, а сада ти благодарим као најрођенији и неко ко је са тобом био стално, и пре стварања света. Бог те благословио!

Можда би о овоме могли нешто да кажу @Патријарх Порфирије,  @Александар Милојков или @Иван Ц., како њима изгледа ова  молитва?

Добро, #Патријарх Порфирије.

Подели на овим сајтовима

Честитке на постављењу.

Него, јел зна неко какав је поп Ђуровић овако, мислим јел зна да пева? Добар поп мора то да зна. Ако не, да не идем до Ружице џабе, далеко ми.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...