Jump to content

Пол Антоан - Срби, последњи " варвари " Европе

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 5.6.2021. at 0:26, Дејан рече

Его је изазива слепило, нереалан поглед на себе и свет око себе. Свака прича која од нашег народа прави неке једине истинске , најправедније, најбоље, подсећа ме на Хитлерову пропаганду Немцима.

Не суперлатив, али компаратив свакако да, не најбољи, али бољи :smeh1: не најправеднији али праведнији не наистинскији али истинскији :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 5.6.2021. at 16:27, Juanito рече

Mi sa sobom nikad nismo raščistili jesmo li mi mali ili veliki narod. Kada bismo se spustili na zemlju i shvatili da smo mali, onda bi sve bilo drugačije. Mnogo je jači mali jež sa oštrim bodljama nego veliki ofucani lav bez zuba, kakvim mi sebe sada predstavljamo. Mala smo zemlja, to je realnost i kada to budemo prihvatili, bićemo najjači.

Jedan psihijatar

Реалност  је  била и то да је Давид  мањи  и  слабији  од Голијата (и Голијат му се подсмехну) 

Реалност  је била и то да је Гедеон са 300 војника победио преко 100000,00 Мадијанаца .

Реалност новије историје да су Јевреји усред муслиманског света  обновили државу  и опстају још увек.

Реалност је и то да бој не бије свијетло оружје већ срце и вера у јунака .

Једна  Срб(п)киња 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Рапсоди рече

Реалност  је  била и то да је Давид  мањи  и  слабији  од Голијата (и Голијат му се подсмехну) 

Реалност  је била и то да је Гедеон са 300 војника победио преко 100000,00 Мадијанаца .

Реалност новије историје да су Јевреји усред муслиманског света  обновили државу  и опстају још увек.

Реалност је и то да бој не бије свијетло оружје већ срце и вера у јунака .

Једна  Срб(п)киња 

Али ми нисмо давид Рапсо....ми смо Давидов ортак који седи са стране гледа и навија.... 
Када кажем ми, мислим Срби као друштво. 

Ми ни праћку нисмо направили.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, haveaniceday рече

давид

se postaje

Mi smo malodusni i zato nismo David ni Gedeon 

"Lider menja realnost"

Lider ne znači samo vodja već neko ko ima neku inicijativu u svom životu 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Драшко рече

se postaje

Mi smo malodusni i zato nismo David ni Gedeon 

"Lider menja realnost"

Lider ne znači samo vodja već neko ko ima neku inicijativu u svom životu 

тачно, можемо да постанемо, али то мора свако да реши сам са собом прво. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, haveaniceday рече

тачно, можемо да постанемо, али то мора свако да реши сам са собом прво. 

Tačno 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Рапсоди рече

Не суперлатив, али компаратив свакако да, не најбољи, али бољи :smeh1: не најправеднији али праведнији не наистинскији али истинскији :D

Сваки пут кад ми неко спомене како не треба клекнути и повити главу пред неправдом, моћником и сл., на ум ми долази Света Гора која је на сопствени захтев добила, у време другог светског, Хитлера за свог покровитеља и заштитника. Умеће опстанка евидентно није свачије умеће. 

Лако је на нивоу државе захтевати чврстину у говору и делању, па кад добијемо по репу то се распореди на целу државу.

За почетак такву чврстину, борбу за правду, брањење слабијих и сл., спроведите на својим радним местима са својим надређенима. А то тешко да може да се деси јер је санкција индивидуална а не колективна.

Подели на овим сајтовима

On 5.6.2021. at 15:48, ГорданаП рече

@Рапсоди Тренутна ситуација у Србији ми личи на то да је полтронство управо код нас досегло максимум. Како другачије објаснити оно што виђамо сваки дан. На свим нивоима - од понижавајућег шлихтања Великом Вођи, преко ботовања за "сендвиче" и седања у аутобусе на митинге подршке, до паљења аутомобила критичару Рио Тинта (узето само као пример), итд. Мислим и даље да је већина људи поштена и принципијелна и таква каква се помиње у том тексту. Али је све већи број људи управо супротно од тога. И управо ти су често те инаџије, па ће се (барем на Интернету и кафани) бунити против великосветских хегемона и владара из сенке, а у последње време још и бунити против маски и вакцина. А онда, после свега, из патриотизма и племенитости, брату Србину запалити ауто, у најбољем случају. Обесхрабрена сам стањем свести, духа, образовања, здравог разума и поштења доброг броја наших људи. Има сјајних људи, и дај Боже да остану ту и да буду добар темељ на коме ће се друштво (изнова)градити. 

Dosadile su mi priče o velikom vođi. Svako je vođa sam sebi prvo...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...