Jump to content

Владика Порфирије изабран за новог патријарха

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Bokisd рече

Eh kad bi tako moglo,..... Just_Cuz_19

Moglo bi da imas drugaciju pomisao i da nisi sebi dao za pravo da razmisljas sta bi neko drugi trebao da cini ili ne cini, gdje da ide sta radi, do toga kakav odnos treba da ima sa Isusom Hristom i Crkvom Pravoslovnom, i to ne bilo kome, neodrziva je i neutemeljena pozicija sa koje nastupate, to sto ste uzeli da se bavite velikom temom ne doprinosi Vasim dumenzijama, samo se samobmanjujete, a Rocko ima misiju, da jos koga uvuce, da se bori, cisto da te napomenem i mene je pokusao zavrbovati.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Najbolje da se zapitamo zasto je učestvovao u emisij sa Rambom,

A Rambova pjesma je proglašena najgormo pjesmom euro-vizije svih vremena, u kojo kaze dont bi dogmatik i kako ćemo sad u europu...:0426_feel:

Ono što ti ne razumiješ kod Rodoljuba paćenika pokušaću da ti pijasnim jednom Atanasijevom pričom o tome kada je imao interviu sa Tijanićem.

Počne Tijanić da ga ispituje o tome da li je sv.Justin sarađivao sa okupatorom, na šta mu Tasa odgovori ne možete mi takva pitanja postavljati, Tijanić će kako ne mogu ja sam novinar mogu sve da Vas pitam, Tasa mu je odgovorio to je isto kao da ja Vas pitam da ili da raspravljam sa Vama da li se Vaša majka prodaje ispod Brankovog mosta.

Na to mi liči i ovo Roćkovo bjesomučno ispitivanje i isleđivanje vjere srpskog Patrijarha, ima tu intenciju i kada nije eksciplitno izneseno, nažalost i tebe je uvukao u takav bezobrazluk.

Na stranu na koji način Vam je opremljen kritički aparat i  slabo šta ste u stanju ispitati,  jednako je pristojno preispitivati vjeru i duhovno stanje naših mama, i ako je činjenica i istina da nam mame nisu nevine, ali nije naše da se baš na svaki način brinimo o svakoj njihovoj časti, dakle perverzna je vaša briga, za dobro mama, Crkve, vjere, Patrijarha.....

Zasto, pa preispitavali smo p.Vartolomeja u sitna crevca, pa druge Patrijarhe, pa naseg p.Irineja, da ne pricamo o episkopima Amfilohije, Atanasije, Grigorije, David, o Backom Irineju da ne pricamo, vise i ne mogu da se setim ko sve nije ovde na forumu za sve ove godine proso kroz razne Just_Cuz_19 kriticke aparate, bilo aparata raznih.... :0120_angryy:  :flert: :ljut:  :kriminalac: :1321_womens:  :tv: ..... svedeno u jedno.... :takeoff:

:D

Tako da ne znam zasto bi i p.Porfirije bio izuzet iz te kritike ili analiziranja nekih njegovih crkvenih postupaka i delovanja.

Подели на овим сајтовима

Moglo bi da imas drugaciju pomisao i da nisi sebi dao za pravo da razmisljas sta bi neko drugi trebao da cini ili ne cini, gdje da ide sta radi, do toga kakav odnos treba da ima sa Isusom Hristom i Crkvom Pravoslovnom, i to ne bilo kome, neodrziva je i neutemeljena pozicija sa koje nastupate, to sto ste uzeli da se bavite velikom temom ne doprinosi Vasim dumenzijama, samo se samobmanjujete, a Rocko ima misiju, da jos koga uvuce, da se bori, cisto da te napomenem i mene je pokusao zavrbovati.

Ja sam ovakav 'zavrbovan' od kada sam doso na forum pre oko 6 godina, kako da kazem licno sam revniteljsko tradicionalno orjentisan i podrzavam sve koji su na tom pravcu. Sta to znaci da nisam, pa nisam da svedem u jednu poentu, nisam za ekumenizam i sve sto on sa sobom donosi.... itd...

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Bokisd рече

Zasto, pa preispitavali smo p.Vartolomeja u sitna crevca, pa druge Patrijarhe, pa naseg p.Irineja, da ne pricamo o episkopima Amfilohije, Atanasije, Grigorije, David, o Backom Irineju da ne pricamo, vise i ne mogu da se setim ko sve nije ovde na forumu za sve ove godine proso kroz razne Just_Cuz_19 kriticke aparate, bilo aparata raznih.... :0120_angryy:  :flert: :ljut:  :kriminalac: :1321_womens:  :tv: ..... svedeno u jedno.... :takeoff:

:D

Tako da ne znam zasto bi i p.Porfirije bio izuzet iz te kritike ili analiziranja nekih njegovih crkvenih postupaka i delovanja.

Ti sad meni na svu moju ljubav odgovaras kao da sam ja ispricao pricu u kojoj je Atanasije rekao Tijanicu da mu ne moze postaviti nikakvo pitanje!  I ne znam da li si malouman ili me zekis. Pa sam sam postavljao Tasi stotine  pitanja i kritikova ga, kao i Porfiriju.

Dakle ponovo procitaj i razmisli sta ti hocu reci, pa mozemo pricati i objasnjavati dalje, da li sam ja rekao da je svaka briga o majkama perverzna? 

пре 18 минута, Bokisd рече

Ja sam ovakav 'zavrbovan' od kada sam doso na forum pre oko 6 godina, kako da kazem licno sam revniteljsko tradicionalno orjentisan i podrzavam sve koji su na tom pravcu. Sta to znaci da nisam, pa nisam da svedem u jednu poentu, nisam za ekumenizam i sve sto on sa sobom donosi.... itd...

Ti si dezorjentisan.

Подели на овим сајтовима

Ti sad meni na svu moju ljubav odgovaras kao da sam ja ispricao pricu u kojoj je Atanasije rekao Tijanicu da mu ne moze postaviti nikakvo pitanje!  I ne znam da li si malouman ili me zekis.

Dakle ponovo procitaj i razmisli sta ti hocu reci, pa mozemo pricati i objasnjavati dalje, da li sam ja rekao da je svaka briga o majkama perverzna? 

Ti si dezorjentisan.

Moram da odgovorim na to da perverzno brinemo i da je problematican kriticki aparat, pa ti kazem koji su sve kriticki aparati primenjivani svih ovih godina na forumu i ne znam ko nije od crkvenih ljudi bio postedjen, cak i svetitelji su prolazili kroz verbalnog toplog zeca, i zasto bi onda bilo ko i od sadasnjih crkvenih ljudi bio izuzet, nisu izuzeti ni svetitelji, opravdano ili neopravdano, kamoli svi mi ostali.

Mislim da nisam :0201wink:u tom pezorativnom smislu kako navodis.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bokisd рече

Moram da odgovorim na to da perverzno brinemo i da je problematican kriticki aparat, pa ti kazem koji su sve kriticki aparati primenjivani svih ovih godina na forumu i ne znam ko nije od crkvenih ljudi bio postedjen, cak i svetitelji su prolazili kroz verbalnog toplog zeca, i zasto bi onda bilo ko i od sadasnjih crkvenih ljudi bio izuzet, nisu izuzeti ni svetitelji, opravdano ili neopravdano, kamoli svi mi ostali.

Mislim da nisam :0201wink:u tom pezorativnom smislu kako navodis.

Nisi odgovorio covjece dragi, kriticki aparati su bili oni koje su nosili oni koji su ucestvovali, sudeci po plodovima bilo je efektnih i mnoge stvari su se razmrsile i razrjesile, da kazem vjerovatno je bilo i odrzivih pozicija.

Nigdje nisam rekao da neko treba biti izuzet od kritike, naprotiv mislim da sam napisao da je pozeljno da se preispituje i Gospod  Bog.

Nije perverzno da se brines o majci ni da je kritikujes, nego je perverzno kad brines da li ti mama dozivljava orgazam, orgazam je dobar, mama je dobra, ali nije tvoje o tome da mislis, nije to tvoja pozicija.

Pozocija pravovjernog Rocka i tebe tome slici, sami ste sebe postavili u atoritet tate i ucitelja Crkve pravoslavne, vasa kritika ne dolazi sa Vasih autenticnih eklisioliskih, intelektualnih, naucnih pozicija, nego iz umislhenih i sam tim je blasfemicna i stetna prvo za Vas pa onda pomalo i za ostale.

Подели на овим сајтовима

Nisi odgovorio covjece dragi, kriticki aparati su bili oni koje su nosili oni koji su ucestvovali, sudeci po plodovima bilo je efektnih i mnoge stvari su se razmrsile i razrjesile, da kazem vjerovatno je bilo i odrzivih pozicija.

Nigdje nisam rekao da neko treba biti izuzet od kritike, naprotiv mislim da sam napisao da je pozeljno da se preispituje i Gospod  Bog.

Nije perverzno da se brines o majci ni da je kritikujes, nego je perverzno kad brines da li ti mama dozivljava orgazam, orgazam je dobar, mama je dobra, ali nije tvoje o tome da mislis, nije to tvoja pozicija.

Pozocija pravovjernog Rocka i tebe tome slici, sami ste sebe postavili u atoritet tate i ucitelja Crkve pravoslavne, vasa kritika ne dolazi sa Vasih autenticnih eklisioliskih, intelektualnih, naucnih pozicija, nego iz umislhenih i sam tim je blasfemicna i stetna prvo za Vas pa onda pomalo i za ostale.

Gde si ti otiso, bre samo sam pomenuo par opstih fraza ti vec o nekim dubinama.

Da iskarikiram, ko sve na forumu i sto jos bitnije, kako i na koji nacin je postavljao sebe za autotoritete i glavne baje :D, Rocko i ja smo jos i cvece. :zelezeka:

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Bokisd рече

Gde si ti otiso, bre samo sam pomenuo par opstih fraza ti vec o nekim dubinama.

Da iskarikiram, ko sve na forumu i sto jos bitnije, kako i na koji nacin je postavljao sebe za autotoritete i glavne baje :D, Rocko i ja smo jos i cvece. :zelezeka:

To ti i govorim ti bi iz plicaka da ulovis kita sa opremom za girice, ali uzivas misleci da si kitolovac, izvini sto sam te ometao u dusevnom samozadovoljavanju.

U dubokom si iskusenju i ne mogu ga opisivati po povrsini nego tamo gdje se sakrilo, jer prelest je mehanizam.

Подели на овим сајтовима

Добро је, Владимире, одмори се мало и прибери се. Боки ти је тачно и јасно рекао. Овде је цела православна васељена "преиспитивана" од стране форумаша, било који владика, патријарх, па и светитељи. Ђуровић је писао најдрскија писма целом Сабору СПЦ, између осталог. Па провлачио Амфилохоја, Атанасија, Јоаникија и кога све не кроз блато својих инсинуација, нагађања, харанги....Па ником ништа, то је "кул". А сада ти, који имаш својих поприличних проблема са разумевањем понајпре самог себе, а онда и много чега другог, овде причаш своје небулозе о "Роћку". Роћко је овакав и онакав, паћеник и остале бедастоће...  Када сам задњи пут писао о патријарху Порфирију, да би то било "бесомучно испитивање вере"? Погледај овде на теми када је то било, пре колико месеци. А сада сам рекао две ствари овде и образложио их. Рекао сам да ми је неприхватљиво да се за момка, који је дошао да лудује у Београду за Нову годину и умро тако како је умро (Бог да му душу прости) износи став да је сигурно у Царству небеском, да преко њега се излива Божја благодат на све нас и да се молимо да његовим молитвама и свих светих Бог и нас уведе у Царство небеско. Ето то сам рекао. И, шта је ту проблем? Погрешио сам, лупио сам? Могуће. Али и да сам лупио, шта с тим? Да ли сам нешто увредио патријарха, нешто рекао што не приличи, осим што са изнео своје мишљење, своје чуђење и неслагање? То је забрањено, бласфемично? Ако је у твојој глави патријарх папа коме не сме ништа да се каже или о чијим речима не сме да се размишља, не браним, може и тако. То је твој став и нека ти га. 

Подели на овим сајтовима

А онда се пренемажеш и падаш у несвест како те ја наводно мрзим, презирем, шта ли већ...Не, ништа од тога, али немам потребу ни да са тобом разговарам, јер се много пута показало да је потпуно непродуктивно, да је обично губљење времена и енергије. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

Добро је, Владимире, одмори се мало и прибери се. Боки ти је тачно и јасно рекао. Овде је цела православна васељена "преиспитивана" од стране форумаша, било који владика, патријарх, па и светитељи. Ђуровић је писао најдрскија писма целом Сабору СПЦ, између осталог. Па провлачио Амфилохоја, Атанасија, Јоаникија и кога све не кроз блато својих инсинуација, нагађања, харанги....Па ником ништа, то је "кул". А сада ти, који имаш својих поприличних проблема са разумевањем понајпре самог себе, а онда и много чега другог, овде причаш своје небулозе о "Роћку". Роћко је овакав и онакав, паћеник и остале бедастоће...  Када сам задњи пут писао о патријарху Порфирију, да би то било "бесомучно испитивање вере"? Погледај овде на теми када је то било, пре колико месеци. А сада сам рекао две ствари овде и образложио их. Рекао сам да ми је неприхватљиво да се за момка, који је дошао да лудује у Београду за Нову годину и умро тако како је умро (Бог да му душу прости) износи став да је сигурно у Царству небеском, да преко њега се излива Божја благодат на све нас и да се молимо да његовим молитвама и свих светих Бог и нас уведе у Царство небеско. Ето то сам рекао. И, шта је ту проблем? Погрешио сам, лупио сам? Могуће. Али и да сам лупио, шта с тим? Да ли сам нешто увредио патријарха, нешто рекао што не приличи, осим што са изнео своје мишљење, своје чуђење и неслагање? То је забрањено, бласфемично? Ако је у твојој глави патријарх папа коме не сме ништа да се каже или о чијим речима не сме да се размишља, не браним, може и тако. То је твој став и нека ти га. 

Gubis energiju kad masis poentu, a kad pogodis poentu i od moje malenkosti ce te pogoditi blagodat. Tvoj stav da je neko ko ima problem sa narkoticima lisen molitve i blagodati je problematican, ali nije to ono sto sam zelio reci, niti da je Patrijarh sveta krava, naprotiv da se ne ponavljam, napisah li gore, pa mi je nejasno zasto to previdjas jer ti nisi glup i ako si u prelesti.

Problematicna je Vasa pozicija sa koje kritikujete a glupave su i teme, objasnicu i jedno i drugo: 

Boksid i ti nastupate sa "tradicionalistickih" pozicija, ne zalazete se vi za nosenje opanaka i sajkaca i ocuvanja heklanja i starih zanata, nego za ocuvanje vjere pravoslavne (a umisljate da ste u tome bolji od Sabora:bu:), odnosno za duhovni a time i svaki drugi opstanak naseg naroda i smisla uopste, niti vi pod ekumenizmom podrazumjevate spasavanje jeretika i objavljivanje Hrista neznazbocima svih vrsta, jer onda ne bi ni bili protiv, nego ekumenizmom nazovate demensko djelovanje koje razara Crkvu, unijacenje, prevjeravanje jednom rjecju izdaju vjere pravloslavne onkakvu istu koju je pocinio Juda Iskariotski.

Razumjem Vasu poziciju i svakom je jasno, priznali vi to ili ne da je to manj vise  vasa pozicija, koja je takodje za preispitivanje, da li je Bogom data, i na koji nacin je utemeljena i stecena.

Tako da ni ja ne trosim previse rjeci, sa perverznih i neutemeljenih pozicja sumljucite za izdaju vjere i preljubu sve i svakoga umisljajuci da ste pravovjerni i neka vjerska policija, vi ste druga strana unijatske propagande o kojoj ste ovisni, jer da nje nema ne bi ni bilo Vase pozicije, koja je utemeljena na zapadnim metafizickim poimanjma istine, logici i sl. Oci su tu samo predmet obrade zapadnim metodom.

Zbog tih zamumuljenih optuzbi i sumlji za preljubu, zbog neutemeljenog mjesta sa kojeg se vrsi kritika, banalnih razloga, ispricah vam u prici o Tasi i Tijanicu.

Nije isto pricati sa turbo pjevacicom i napraviti raskol i Ukraini ili Pecarsiju.

Niti je isto upasti na Egzit jer sa Egzita ce njemu doci rastureni da bi na njoh trodio dvoje resurse, pa makar i samo vrjeme ili poslovno sticati sa kartelom i prenjeti mu u vlasnistvo Tvrdos vinariju. Pa sad svakom po istu porciju.

Evo Kacavende, ima svoje probleme, ali nije vjeru izdao i stradao je jer nije izdao vjeru, pa onda su mu iznjeli prljav ves, a blagpdatan je covjek.

Optuzba za vjeru je najteza i najgora uvreda, jer udara u sustinu, zato ni nemojte okolisati, niti se ti  Boksid zaustavljaj i ne gledak sto si na canku onoga kojeg kritikujes nego udri pravo u sredinu. 

Nemoj kao ovi moji ovde jedu hljeba od +Hriza, a idu okolo sa nekim pricama kojima im je neko napunio glavu sa ko zna kakvim namjerama. 

Odes i kazes mu u lice javno i skroz, to je najlakse i najplodotvornije, ja sam tako govorio kada sam nesto imao i +Porfiriju i +Ignjatiju i +Atanasiju i +Davidu... i smatram da je to izraz postovanja, ako zamjeram da iznesem, ako mi nije jasno da pitam, sa +Grisom komuniciram preko dousnika i javno, on vise voli tajno, ali ni za njega ne mislim da je izgubio vjeru, nego da se zapleten bori. 

@Bokisd

Подели на овим сајтовима

Још оволико и доста је:

пре 50 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Tako da ni ja ne trosim previse rjeci, sa perverznih i neutemeljenih pozicja sumljucite za izdaju vjere i preljubu sve i svakoga umisljajuci da ste pravovjerni i neka vjerska policija

Не као прво и најзначајније, али ипак - не каже се "сумљати, сумљичити" него "сумњати". Неки од разреда основне школе.

То паушално - "перверзно...сумњичење за издају вере и прељубу...умишљајући да сте верска полиција" је празнословље и етикетирање. То је твоја перцепција, при чему немаш, осим својих предубеђења, никаквих основа за тврдње. 

пре 50 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Tvoj stav da je neko ko ima problem sa narkoticima lisen molitve i blagodati je problematican,

Или не разумеш или се правиш. Нити је патријарх то рекао, нити се ја са тиме нисам сложио. Став са којим се ја нисам сложио сам два пута цитирао. А то је да је Матеј сигурно у Царству небеском, да је благодат Божја на Матеју и ПРЕКО Матеја на свима нама, и молитвена жеља да се Матејевим молитвама и молитвама свих светих и ми нађемо у Царству небеском. И опет: могу разумети то једино и искључиво као прекомерну жељу да се подари утеха Матејевом оцу. То да.  

Времена и енергије од мене за тебе доста. Не сумњам да ћеш наставити са својим етикетама и дисквалификацијама, јер ти је то најједноставније и најлакше. Бог нека ти је у помоћи.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Родољуб Лазић рече

Још оволико и доста је:

Не као прво и најзначајније, али ипак - не каже се "сумљати, сумљичити" него "сумњати". Неки од разреда основне школе.

То паушално - "перверзно...сумњичење за издају вере и прељубу...умишљајући да сте верска полиција" је празнословље и етикетирање. То је твоја перцепција, при чему немаш, осим својих предубеђења, никаквих основа за тврдње. 

Или не разумеш или се правиш. Нити је патријарх то рекао, нити се ја са тиме нисам сложио. Став са којим се ја нисам сложио сам два пута цитирао. А то је да је Матеј сигурно у Царству небеском, да је благодат Божја на Матеју и ПРЕКО Матеја на свима нама, и молитвена жеља да се Матејевим молитвама и молитвама свих светих и ми нађемо у Царству небеском. И опет: могу разумети то једино и искључиво као прекомерну жељу да се подари утеха Матејевом оцу. То да.  

Времена и енергије од мене за тебе доста. Не сумњам да ћеш наставити са својим етикетама и дисквалификацијама, јер ти је то најједноставније и најлакше. Бог нека ти је у помоћи.

Nije Rodjace, nego sam svoj stav o tvojoj poziciji detaljno objasnio, a ti si etiketiranjem o etiketiranju to stavio na stranu i ucis nas vjeri a ocigledno ne znas da je pokojnik na opelu Hristos, on je centar te vrste "liturgije" on se daje i razdaje, osim toga izgleda da mnis da se blagodat razdaje piramidalno i da samo mi dobivamo blagodat od Patrijarha, a ne i  obrnuto ili pa i od mrtvih ako nisu mrtvi za blagodat. I ne samo to blagodat moze da dodje do nas kroz zivotinje koje su u stanju da vole ili kroz stvari.

Tebi ni mrtav Hrvat  nije dobar Hrvat.

Osim toga sve se razjasnilo osim ko mu je dao drogu i da li je svesno i namjerno uzeo tu dozu,ili mu je podvaljeno, a tebe za to placamo, idi radi 

Sta se cudim ti i kad si na liturgiji Hrista vidis samo u svojo ispravnoj vjeri, ne u drugome i ne u sebi, jer si smiren prelrsnice.:)))

Подели на овим сајтовима

Управо онако како сам и претпоставио. Нигде никаквог смисла ни аргумената, само празнословље и етикете.

Није теби лако. Нека ти је Бог у помоћи. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Tvoj stav da je neko ko ima problem sa narkoticima lisen molitve

Боки и Роки не могу да скапирају да Дух дише где хоће а да то истовремено не значи неки екуменизам у нато/папистичком/унијатском смислу.

Кад кажем екуменизам ја мислим да Рим буде православан.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...