Jump to content

Зоран Ђуровић: Игуманија манастира Ћелије Гликерија на сахрани рашчињеног епископа Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

На самом почетку ове теме био сам написао нешто што је администрација доживела као непримерено.

Можда и јесте, не знам, али нисам био рекао да је предметна монахиња ж..тур.ча из ооур-а, већ да је њено понашање на сахрани било попут ж... из ооур-а. Рекао сам и да је дошла да се похвали непослушањем попут неке алапаче. Извините на том тешком изразу. Не сећам се да сам био много грубљи од тога.

Мој коментар је склоњен вероватно због непримерених речи, али не видим да је тема због тога у наставку квалитетније обрађена.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нека Рођени напише неки текст о посту, јер ово није тема. Успео је да истролује да би заштитио Гликерију у њеном  испаду. Веран је то артемит. 

Измењено од Дејан
Подели на овим сајтовима

А сад није тема? Који си ти лик. Кад не знаш шта да одговориш, онда "није тема". А до сада је могло да се прича колико хоћеш? И онда, по старом рђавим обичају, још понека лаж за крај, чисто да одржиш кондицију у ширењу неистина. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

А сад није тема? Који си ти лик. Кад не знаш шта да одговориш, онда "није тема". А до сада је могло да се прича колико хоћеш? И онда, по старом рђавим обичају, још понека лаж за крај, чисто да одржиш кондицију у ширењу неистина. 

Ти си болестан човек, и то дубоко болестан. Молио сам се јутрос за тебе док сам ишао у продавницу. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Ти си болестан човек, и то дубоко болестан. Молио сам се јутрос за тебе док сам ишао у продавницу. 

Ма наравно.

Боље би било да се молиш за себе, а и други да се молимо за тебе, да се покајеш. Овако како си кренуо, није уопште добро. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Родољуб Лазић рече

И сада Боки је поставио цитате св. Отаца о посту,

E, bas bilo pre neki dan jedan pasus od sv.Jovana Kronstanskog :

Чему воде пост и покајање? Због чега је тај труд? Воде очишћењу од грехова, миру душевном, сједињењу са Богом, синовству, смелости пред Господом. Има зашта да се пости и да се од свег срца исповеда. Награда ће бити непроцењива за савесни труд

I, opet nesto sa sajta SPC (ako je krenula prica o postu od moje poruke i citata sa sajta SPC,.... onda da zasladimo....:D)

http://www.spc.rs/sr/hrishtshanski_post_1

Живот сваког православног хришћанина треба да буде подвижнички. Без нашег духовног и телесног труда, потпомогнутог Божјом благодаћу, немогуће је ослободити се силе греха и сјединити са Господом. Зато пост у православној духовности заузима веома важно место и без њега нема напретка ни у једној хришћанској врлини

(podvuko sam sta mislim da je bitno,....:idea:)

(inace Rodjo samo jedno bih ti reko.... trigerovanje :stadaradim:.... pa vidi da prepoznas :coolio:)

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Родољуб Лазић рече

Из истог разлога из којег св. Јустин

О овом ти причам, ништа ти ниси урадио из истог разлога као свети Јустин, то ти се само чини, и уопште није смирено јер ти ниси Јустин, нити можеш да мислиш као он, када бих ја написао пјесму из истих разлога као Црњански та пјесма не би била "Стражилово".

Тако неки из истих разлога из којих Јустин није прекино општење са Николајем нису прекинилули општење са Артемијем, а да ли то исто, другачије или супротно?

Ти можеш да мислиш и будеш светији од Јустина и пишеш боље пјесме од Црњанског, али не можеш се поистовјећивати на овај начин, није ти поистовјећење канонско:coolio:, можеш наравно да будеш и гори, али на трагу, али не можеш да се кријеш иза Отаца, осим ако ниси Исус, јер он се крије иза Отаца.

Ево и Јустинова дјеца би да се поистовјете, али им изгледа свима баш и не иде, али је охрабрујуће што су толико различити.

То је као да на лутрији уплатиш исте бројеве из прошлог кола и очекујеш да ћеш сигурно добити.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Родољуб Лазић рече

Једино што је овде намерно јесте твоја недобронамерност. Тако да, као што рекох - пријатно и довиђења.

Да, као што рекох раније - критика није опција у случају гос'н Лазића.

Нити одговара на питања (којим ауторитетом руши туђи, а да није оно што бити не може - цитатологија. Тако чине и протестанти или Јехове, па и атеисти!), нити разјашњава зашто је критичко промишљање о посту = постоборство.

Још фасцинантније: исти став о Петровом па и Богородичном посту као ја или Ђуровић имао је блаженопочивши Патр. Павле, али он изгледа није постоборац, већ само нас двојица (који иначе постимо све постове). И кад кажем да је то трезвоумље а не постоборство он ми припише недобронамерност.

Дакле, је ли и Патријарх Павле био постоборац?

И после ја недобронамеран...

П.С.

Намерно је у трећем лицу. Ово је за остале који читају. Бесмислено је са глувим причати.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Јанко рече

Дакле, је ли и Патријарх Павле био постоборац?

Не, патријарх Павле није имао став као ти и Ђуровић. Причаш нетачно. Остало је беспредметно коментарисати. 

И није критика, Јанко, то што ти радиш, не заваравај се. Ти си просто не добронамеран човек. Спомињање треће браде и потпуно бесмислено навођење да ја намерно мешам постиборство и трезвоумље благе везе нема са критиком, него са твојом јефтином злонамерношћу, коју немам потребе да слушам ни да је подстичем својом комуникацијом. 

А човек је јасно и гласно рекао да су осим Великог, остали постови неканонски и необавезујући, и да он следи Христа и Павла, који су, ваљда, изван Цркве. А из става да је само Велики пост канонски, следи да су остали непотребни, или погрешно уведени или већ нешто томе слично. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Не, патријарх Павле није имао став као ти и Ђуровић.

Јесте, био је постборац јер се залагао за скраћивање истих. Што би скраћивао постове да није био безбожан? 

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

него са твојом јефтином злонамерношћу

Теби су сви злонамерни ако ти нешто кажу што излази из твог канона... А ујео те је за срце кад те је упоредио са мном, да смо две стране исте медаље!12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Јесте, био је постборац јер се залагао за скраћивање истих. Што би скраћивао постове да није био безбожан? 

Теби су сви злонамерни ако ти нешто кажу што излази из твог канона... А ујео те је за срце кад те је упоредио са мном, да смо две стране исте медаље!12:smeha:

Не, за разлику од тебе, он није инсистирао на неканоничности (=непотребности) постова. Говорио је о скраћивању као могућности, као снисхођењу и евентуалији. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...