Jump to content

Зоран Ђуровић: Игуманија манастира Ћелије Гликерија на сахрани рашчињеног епископа Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Свима који се не зову Текс је јасно шта је мислио и шта је рекао. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Е сад, врло је занимљиво повезати борбу коју Ђуровић води против поста са савременом праксом Ватикана. Јер данас у РМК практично не постоји пост. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Е сад, врло је занимљиво повезати борбу коју Ђуровић води против поста са савременом праксом Ватикана. Јер данас у РМК практично не постоји пост. 

borba protiv posta?

ovo je skroz nelogičan zaključak i to znaš

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Родољуб Лазић рече

Хоћете ли бити љубазни да о посту говорите на темама које су посвећене посту.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Родољуб Лазић рече

Ја сам овде злонамерно чуо да Родољуб н'уме да се извини, и да је Папа сатаниста који је решио да побије православце у договору са Гејцом преко Ђуровића који ће да их раслаби најпре одрицањем од поста јер у Србији је опште познато да сви крштени посте све постове, за разлику од Грка који су већ отпали од вере. А кад не буду постили - вирус (који узгред не постоји) ће их лакше савладати преко 5Г мреже па ће сви да примУ вацкине. И ту је крај!

Зато је Гликерија стала у одбрану од Папе пред Марков гроб да нам јави да је Ава Јустин са нама, и неће дозволити овом новом, самопрокламованом Ави да раслаби Србље да не посте! И да докле се чује по Равној Земљи има да адвокат Рођо заступа интересе Православља у свакој парници коју успе да направи од нормалне конверзације на ЖРУ.

Ево, све у духу теме и реченог. Нисам скрен'о ни за јоту.

Ајд', администрацијо или ову конверзацију управи ка теми или кључ.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ко не зна зашто је за Ђуровића Критски сабор псеудо сабор, морао би да зна да је за њега разлог тај што Ватикан није учествовао на том сабору. Јер је, по Ђуровићу, Православна Црква је без Ватикана кљакава и непотпуна, па је сабор зато псеудо сабор.

Толико.

А молба Дејану да пронађе ту тему о посту, ако није проблем. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Родољуб Лазић рече

Свима који се не зову Текс је јасно шта је мислио и шта је рекао. 

Мени је јасно шта је рекао а шта не. И са чим се слажем а са чим не и зашто. Ја сам тебе питао за објашњење твог става у узрочно последичном смислу. Нема везе.

Подели на овим сајтовима

Спомиње је на крају беседе митрополит Амфилохије, да је знао и за њом би сузе пустио.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Родољуб Лазић рече

Ко не зна зашто је за Ђуровића Критски сабор псеудо сабор, морао би да зна да је за њега разлог тај што Ватикан није учествовао на том сабору. Јер је, по Ђуровићу, Православна Црква је без Ватикана кљакава и непотпуна, па је сабор зато псеудо сабор.

Толико.

А молба Дејану да пронађе ту тему о посту, ако није проблем. 

Имате претраживач на сајту

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Родољуб Лазић рече

Критски сабор је псеудо јер на њему нису учествовале неке п. цркве, а одлуке овог сабора исте нису ни потписале. Давид ми је рекао да ниједну одлуку није потписао, што сам се касније и осведочио гледајући документа. Да не помињем ујдурму око одласка СПЦ на тај сабор. Скидање разних горућих питања је само показало да Фанар сам оће да реши ствари без сабора. Не знам зашто ти Фанар кујеш у звезде? Пређи код њих, канонски отпуст ти ионако не треба, па се ухвати са нашим профанариотским владикама и заиграј оро!

ПЦ не може да буде здрава Црква без Рима. То само слепцу није јасно, јер нам Бог не да да направимо општи сабор. Иако то мислим, то не значи да је ово разлог зашто Крит држим за псеудо-сабор. Јер помесне саборе можемо и сами да имамо, а овај је доживео фијаско. 

Замолио бих те да ме поштедиш својих интерпретација мојих речи.    

Подели на овим сајтовима

Ово су твоје речи, чисто да утврдимо градиво:

"Сабор није свеправославан, јер нису учествовале неке патријаршије. Ако оне накнадно потпишу одлуке, онда се може звати свеправославним. А очигледно је, како написах о. Љуби, да нам Бог неда да направимо свеправославни сабор јер ту мора да буде и Римска Патријаршија."

А наградно питање: шта си ти кад са мном, дебилом, велиш, не можеш да изађеш на крај, него стално показујеш све своје слабости и мане, као човек и хришћанин?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Родољуб Лазић рече

Ово су твоје речи, чисто да утврдимо градиво:

"Сабор није свеправославан, јер нису учествовале неке патријаршије. Ако оне накнадно потпишу одлуке, онда се може звати свеправославним. А очигледно је, како написах о. Љуби, да нам Бог неда да направимо свеправославни сабор јер ту мора да буде и Римска Патријаршија."

Немаш мозак за теологију. Псеудо сабор може да буде и сабор СПЦ. Свеправославни подразумева у првој инстанци сабор свих ПЦ, а после и сабор са КЦ.

Ја вам пак тумачим зашто нам Бог не даје да направимо васељенски сабор, а ви прдите. То је факат, сада ви тумачите те факте. Угрували смо се као последње будале, и то се неће променити ако се ми не променимо. Мада ово није тема екуменизма.   

Подели на овим сајтовима

Свако је писмен и може да види шта си написао. А твоје накнадне интерпретације мачку о реп.

Но небитно. Битно је да ти тврдиш да Православна Црква није саборна без Ватикана, што је јерес.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Zoran Đurović рече

Критски сабор је псеудо јер на њему нису учествовале неке п. цркве, а одлуке овог сабора исте нису ни потписале. Давид ми је рекао да ниједну одлуку није потписао, што сам се касније и осведочио гледајући документа. Да не помињем ујдурму око одласка СПЦ на тај сабор. Скидање разних горућих питања је само показало да Фанар сам оће да реши ствари без сабора. Не знам зашто ти Фанар кујеш у звезде? Пређи код њих, канонски отпуст ти ионако не треба, па се ухвати са нашим профанариотским владикама и заиграј оро!

ПЦ не може да буде здрава Црква без Рима. То само слепцу није јасно, јер нам Бог не да да направимо општи сабор. Иако то мислим, то не значи да је ово разлог зашто Крит држим за псеудо-сабор. Јер помесне саборе можемо и сами да имамо, а овај је доживео фијаско. 

:ok::dobro::skidamkapu::aplauz:

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Родољуб Лазић рече

Свако је писмен и може да види шта си написао. А твоје накнадне интерпретације мачку о реп.

Но небитно. Битно је да ти тврдиш да Православна Црква није саборна без Ватикана, што је јерес.

Koliko si ti opterećen, olakšaj se malo, ava će te osloboditi. ?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...