Jump to content

Саопштење Епархије бачке поводом планске, координисане и клеветничке медијске кампање аутошовинистичких медија и група на друштвеним мрежама против Епархије бачке и њеног надлежног архијереја

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 49 минута, Зосима рече

На капирам зашто се вл Иринеј осећа прозваним,када су критике бар ове које се врте по друштвеним мрежама,упућене на рачун целокупне СПЦ и њеног односа корона вс причешће?

Нападају СПЦ нападајући конкретно "једну цркву у Новом Саду" у којој "неодговорни свештеници хоће све да нас заразе".

Друга ствар су "теолози" који анархо-синдикалисте снабдевају извитопереним богословским аргументима.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 33
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 26 минута, Justin Waters рече

Što to odmah mora da proizvede neki zaključak "nisu od ovog svijeta"...I ja također viđam ljude svaki put kad odem u supermarket, kako mirno čekaju ispred u ovom ludilu, svi na rastojanju, ćutke bez roptanja čekaju svoj red. 

Jasno je. Nisu dosli po hleb i mleko, vec u susret Gospodu. Zato ih svet mrzi. Vidis po reakcijama.

Nazivaju to ludilom, zatucanoscu, bezumljem...dok je ovo stajanje ispred poste, banke i marketa OK.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин рече

Jasno je. Nisu dosli po hleb i mleko, vec u susret Gospodu. Zato ih svet mrzi. Vidis po reakcijama.

Nazivaju to ludilom, zatucanoscu, bezumljem...dok je ovo stajanje ispred poste, banke i marketa OK.

Ja sam te razumio da ljudi mirno stoje jer su u Crkvi. 

Ali toga je uvijek bilo, da hrišćani prolaze kroz torturu osude društva samo zato jer su hrišćani, vjeruju u Boga ili rade nešto što se svijetu ne sviđa. Tamo gdje nije Crkva dobro odgovorila je što nisu blagovremeno slijedili Rusku praksu da pokažu da su zajednički sa narodm i državom u pokušaju suzbijanja epidemije nego su svojim nereagovanjem, ili čak suprotnim reagovanjem ispali kontraši, izdvajaju se umjesto da budu zajedno s ljudima. To kod ljudi izaziva opravdan revolt, trebali su o tome misliti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вукашин рече

Mrzi i one što nose džakove brašna.

Zašto praviti od nas mučenike tamo gde nije mesto.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Ja sam te razumio da ljudi mirno stoje jer su u Crkvi. 

Ali toga je uvijek bilo, da hrišćani prolaze kroz torturu osude društva samo zato jer su hrišćani, vjeruju u Boga ili rade nešto što se svijetu ne sviđa. Tamo gdje nije Crkva dobro odgovorila je što nisu blagovremeno slijedili Rusku praksu da pokažu da su zajednički sa narodm i državom u pokušaju suzbijanja epidemije nego su svojim nereagovanjem, ili čak suprotnim reagovanjem ispali kontraši, izdvajaju se umjesto da budu zajedno s ljudima. To kod ljudi izaziva opravdan revolt, trebali su o tome misliti. 

Ma, mogu to biti i isti ljudi i pred crkom i pred marketom, ali se samo jedno komentariše i pljuje.

Oko komentarisanja ovog drugog bi se uzdžao. Džabe se snage rasipaju.

Подели на овим сајтовима

Da budem jasniji, ne verujem da bi stav javnosti bio drugačiji i da je Sinod doneo neke druge mere. Postoji taj borbeni duh u većini medija. Godinama se pljuje sve što je u vezi sa Crkvom, a mnogi se po inerciji lepe kao muve na govno.

Ne treba uopšte rasipati snage na razmišljanja šta bi bilo kad bi bilo, da je Sinod ovo, ili ono... Treba uzeti taj duh protivljenja Crkvi kao činjenicu i znati kako se odnositi prema njemu. Mislim da je Svet Sinod na toj liniji, pa mnogima saopštenja deluju kao netolerantna i oštra.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Вукашин рече

Ne mrzi ih svet zato što su došli u susret Gospodu, nego zato što ih vidi kao potencijalne širitelje epidemije, aman. Je l' to tako teško shvatiti? Što Trebinjce niko ne napada? Jel' se hrišćani u Trebinju nisu susreli sa Gospodom zato što su Pričest primili iz ruke?

I ne doživljavajmo svaku kritiku kao progon, jer je u današnje vreme sasvim dozvoljeno kritikovati u javnom prostoru bilo koga. I mi hrišćani to radimo, i to je sasvim u redu.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вукашин рече

Postoji taj borbeni duh u većini medija. Godinama se pljuje sve što je u vezi sa Crkvom, a mnogi se po inerciji lepe kao muve na govno.

Ne treba uopšte rasipati snage na razmišljanja šta bi bilo kad bi bilo, da je Sinod ovo, ili ono... Treba uzeti taj duh protivljenja Crkvi kao činjenicu i znati kako se odnositi prema njemu. Mislim da je Svet Sinod na toj liniji, pa mnogima saopštenja deluju kao netolerantna i oštra.

Pa sad, ako misliš da mediji ne treba da izveštvaju kad pop lopatom ubije čoveka, ili o Pahomijevoj pedofiliji, ili o Kačavendinom bahaćenju i orgijama, onda ne znam šta da ti kažem.

Često napadaju i neopravdano, slažem se. Ali, ne treba da im dajemo municiju.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вукашин рече

Da budem jasniji, ne verujem da bi stav javnosti bio drugačiji i da je Sinod doneo neke druge mere. Postoji taj borbeni duh u većini medija. Godinama se pljuje sve što je u vezi sa Crkvom, a mnogi se po inerciji lepe kao muve na govno.

potpuno je normalno i očekivano ovakvo reagovanje javnosti, ajde reci mi molim te šta misliš o hipotetičkom scenariju pandemije virusa i ide snimak iz indije, vidiš na snimku: ljudi stoje u redu , sve uredno sa maskama, poštuju rastojanje itd... na prvi pogled sve za pohvalu... i onda vidiš kako prilaze jedan za drugim, stave rog od krave u usta, vrate i onda sledeći i sledeći...itd. jel bi ti rekao da su oni u vinklu? mislim ne to što stavljaju rog u usta, to je njihova vera u to ne ulaziš i to je njihova stvar, nego ovaj drugi deo.

kao poštuješ mere a ustvari ne poštuješ...

a i mojoj babi je bilo jasno da će se na kraju zabraniti okupljanje potpuno

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Вукашин рече
WWW.DANAS.RS

Nijedna pravoslavna crkva na svetu, kao ni Rimokatolička crkva, nije...

Ovo je najbitnija vest, da se lisavanje pricesca vernicima ne razmatra ni kao teoretska mogucnost.

A, ko pa traži da vernici budu lišeni Pričešća? Zar je tako teško razumeti da ovde niko ne zagovara lišavanje Pričešća, nego samo modifikaciju načina pričešćivanja?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Desiderius Erasmus рече

Ne mrzi ih svet zato što su došli u susret Gospodu, nego zato što ih vidi kao potencijalne širitelje epidemije, aman. Je l' to tako teško shvatiti? Što Trebinjce niko ne napada? Jel' se hrišćani u Trebinju nisu susreli sa Gospodom zato što su Pričest primili iz ruke?

I ne doživljavajmo svaku kritiku kao progon, jer je u današnje vreme sasvim dozvoljeno kritikovati u javnom prostoru bilo koga. I mi hrišćani to radimo, i to je sasvim u redu.

tako je i onda zbog naših postupaka koji su krajnje nebulozni (ili idi do kraja ili prihvati sve mere a ne ovako ni tamo ni vamo) trpimo opravdane ironične a nekad i opasne komentare

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Вукашин рече

Ma, mogu to biti i isti ljudi i pred crkom i pred marketom, ali se samo jedno komentariše i pljuje.

Da nije to možda zato što se u marketu ljudi ne pričešćuju iz iste kašičice?

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Desiderius Erasmus рече

Da nije to možda zato što se u marketu ljudi ne pričešćuju iz iste kašičice?

Kažem ti da nije samo zbog toga, već i zbog virusa mržnje, kako ga naziva ep. Irinej, ali ne bih da se rasipam i ponavljam...

пре 27 минута, Desiderius Erasmus рече

A, ko pa traži da vernici budu lišeni Pričešća? Zar je tako teško razumeti da ovde niko ne zagovara lišavanje Pričešća, nego samo modifikaciju načina pričešćivanja?

Bila je sinoć preporuka vlade da se potpuno zatvore hramovi za vernike. Zato mi je ova izjava vladike bačkog legla kao melem na ranu.Ne bih da dodajem Sinodu još jedan kamen na leđa oko toga kakav će biti način pričešćivanja. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече
пре 14 часа, Вукашин рече

Оно што је мени одмах запало за око кад сам видео ове људе у порти храма у НС-у, да стварно нису од овога света, кад их видиш онако мирне у реду усред овог лудила око нас.

Što to odmah mora da proizvede neki zaključak "nisu od ovog svijeta"...I ja također viđam ljude svaki put kad odem u supermarket, kako mirno čekaju ispred u ovom ludilu, svi na rastojanju, ćutke bez roptanja čekaju svoj red. 

Pa, vidi se sto kaze Vukasin, svi su zaista mirni i koncetrisani na pricest i pricescivanje Bogom, cak po meni i cela ova situacija je ljude vernike koji se pricescuju ojacala u veri i pouzdanju u Boga i u svetinju Pricesca i vise se vodi racuna kako bi se pricestili sto dostojnije , sto je neka i pozitivna stvar u svemu ovome. :ok:

....i ne samo to, nego svet i zna se da su to sve vernici i veruju u Boga koji za svet ne postoji,.... i jos cekaju da se priceste gde je za njih pricest iluzija..... i, naravno da sve to pobudjuje odredjeni prezir sveta prema tim ljudima kao nekih zatucanih i smesnih i neozbiljnih,.... i to je po defaultu,.... sad, sigurno da i ovo oko virusa sve to povecava i uvecava netrpeljivost i prezir prema crkvi i vernicima i to nije dobro - mozda je trebalo bolje urediti, u crkvu, pa red i nekoliko moze u crkvu i onda jedan po jedan da se ulazi.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...