Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, RYLAH рече

Шта остали?

Не фали само један човек, где је Владан, Ведран, не мислим да је ико од њих нити покварен нити ишта од тога, само се разликују. Наше је да се, ако се не слажемо, оградимо, требало би да је то довољно.

Подели на овим сајтовима

BORBA.ME

Premijer Duško Marković kazao je da će o svim pitanjima razgovarati sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom, pa i o pokretanju inicijative za ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovjesti. “Nema suspenzije zakona, već...

Подели на овим сајтовима

Одличан текст, вреди прочитати. На начин који је свима разумљив објашњава размере неправедности овог закона, и упоређује како је цивилизован свет реаговао на неке сличне покушаје на другим местима. Текст има и неолико илустрација, па ћу да оставим линк, да не упропастим целу структуру:

MITROPOLIJA.COM

Пише: Божидар Чармак Грабеж црквене имовине, нова ера црногорске корупције   Грабеж приватне црквене имовине и троловање хришћанства лажним црквама и лажним националним темама није...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, RYLAH рече

Онда ниси пратила како је неко покушавао да најкварнијим могућим методама ућутка или удаљи са форума сваког ко се није слагао са њим. Пријављивао је на форуму и ван форума, вршио притиске сваке врсте, вређао, јурио по темама, помињао кад неко није ту да одговори, импутирао људима сумануте измишљотине да би тако пробао да их оцрни... Један од ретких за кога ми ни најмање није жао што му је писање ограничено.

Жао ми је једино што је глупо сад да му се одговара на ову колосалну глупост коју је поставио, јер ипак због себе нећу да улазим у полемику са неким ко није у могућности да дискутује у реалном времену. 

Пишем ћирилицу послије сигурно 10 година:):):). Ђе си ти видио да Зоран некога удаљава са форума?он није секретар на форуму!

Пратио сам цијелих 12 тема на ова питања. читаво вријеме. Знам тачно да је Аристарх почео проблеме први да прави око Вартоломеја, био је у праву што се тиче Косова и Метохије, али није добронамјеран човјек у питању. Јер да јесте, објавио би неки чланак са потписом, не би троловао туђе.

имам и ја двије ријечи. Волио би да ми одговориш као брату у Цркви, шта сам ја то пропуштиo?

Што је то Зоран погрешно река по закону Цркве? Ја само видим да се он брани и не бјежи од напада колико год они били перфидни.

Правно, он ради исто што и Амфилохије и Атанасије кад говоре о себи надређеном Синоду или Сабору или Патријарху. Тј. кад се ставом противе на одлуке или стање у СПЦ, па их интерпретирају потпуно другачије од Србијанских извјештаја…

Ја сам само видио да Аристарх, Гудфадер и Родољуб Лазић имају замјерке на Зорана јер је Васељенски свештеник првенствено и политички им смета. Зоран им каже да није канонски под Цариград и ту их разоткрије као незналице… Јер каже он стручњацима, „не бих смио да нападам ВАртоломеја за источни папизам, а ја то радим по цијену мантије!“ Сви ми упућенији, знамо да он то смије да каже, као што то говори јавно и још неки дио свештеника под Вартоломејем и нису у расколу… Пола ХРватског клира назива садашњег Папу, антихристом и нико их не дира. А први Аристарх назива ВАртоломеја за Јелену Орлеанку Турске империје. И први је на форуму у темама око Русије и Украине… коментарисао да ће непризнате Цркве, Украина, Мирашева Црногорска, Македонија, Хрватска… да постану аутокефалне преко Фанара због неких сукоба око јурездикције у Кореју, Кину… која су почели између Кирила и Вартоломеја. Цариградској Патријаршији он дефинише будућност, тако да ће обнављат аутокефалију под РУсима, и за Грке је то река.

Он је небитан форумаш да се разумијемо, ја сам му у једном укључењу на форум написао само једно питање „ко тебе слуша уопште било ђе?“. Он је реко „ниђе нико“. ја му рекох“шибај онда (мислећи да батали причу)“, а он мени ни 5 ни 6, него коментарише „шибам ја, али по осјећају кога мислим да треба“. И са њим Зоран треба да разговара? на који начин?

Схваташ ли ме што мислим, зашто Зоран не би мога да напише свој став отворено? Ти, па родољуб лазић, тристатри, психула, душица, аристарх, стаљиново унуче, гудфадер, штампар макарије… Зорана агресивно нападате, као личност. А то је 20 људи на једног чоека и Зоран је остао у смирењу као теолог и свештеник, за разлику од нпр. Гудфадера за кога ништа не знам, или Аристарха који је написао да се крстио само да би му опело одржали, јер је имао погинут једном па се уплашила мукица, како би га сахранили без опела, а на службе не иде, јер сам одговара да нема потребе, сем пар пута годишње. Таквих форумаша је 90% тема, иначе би одавно имали квалитетније расправе. Ајде се Атанасију противите неђе, кад псује на све живо на куглу земаљску?

Ја сматрам, да нема гријеха на Зорана и да треба да се ослободи блокада на писање. јер ниђе није лагао или закон кршио Цркве у писању. Али је кад би видио будале, прескочио их на превару, да не губи вријеме. Нећу да помињем ове отворене пријетње, да ће му руку окинут, овај други ће га крстит ако дође у краљево, трећи га чека у котор, овај у Колашин, они на Цетиње, онај у Нови Сад… и онда напишу то је аналогија и шала.

Подели на овим сајтовима

:naklon:Верни народ Црне Горе треба да буде пример Србији. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Pontifex Emeritus рече

А с обзиром да се и ти бавиш историјском проблематиком црквених питања

Под оваквим условима не пишем. Дружите се ви лепо, ја организујем екипу историчара и теолога који ће писати о Савиној аутокефалији. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Markus69 рече

Ђе си ти видио да Зоран некога удаљава са форума?он није секретар на форуму!

Зоране, где си видео да пристојан човек коме је до размене мишљења редом пријављује људе администрацији, и чак врши притисак на администрацију да некога банује или ућутка на други начин? Или да измишља разне болештине и да те онда мртав ладан у разговору убеђује да их је чуо од тебе? И да у томе буде максимално безобразан и истрајан и упоран? А ово је само део онога што си радио овде по форуму док су те пуштали да сеириш. Шта си све покушавао ван форума, то већ мој мозак, колико год да га исквари професија којом се бавим, не може ни да замисли.

пре 1 сат, Markus69 рече

Ти, па родољуб лазић, тристатри, психула, душица, аристарх, стаљиново унуче, гудфадер, штампар макарије… Зорана агресивно нападате, као личност. А то је 20 људи на једног чоека и Зоран је остао у смирењу као теолог и свештеник, за разлику од нпр. Гудфадера за кога ништа не знам, или Аристарха који је написао да се крстио само да би му опело одржали, јер је имао погинут једном па се уплашила мукица, како би га сахранили без опела, а на службе не иде, јер сам одговара да нема потребе, сем пар пута годишње. Таквих форумаша је 90% тема, иначе би одавно имали квалитетније расправе. Ајде се Атанасију противите неђе, кад псује на све живо на куглу земаљску?

Помешао си оне који те подржавају и оне који су били против тебе, и помешао си оно кад ложиш своје ботове да кевћу на неког са неком својом замишљеном улогом страдалника истине ради на форуму.

А ово са педесетим профилом није само патетично, него и да се забринеш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Zoran je došao da postavi komentar i opet je postao tema.

Nešto niste u pravu a to je bezazlenost napada na o.Zorana.

Ja sam jednom komentarisao besedu vl.Amfilohija i ne mogu vam objasniti neargumentovanu plejadu na moju ličnost.

Pretnje koje dobija o.zoran prevazilaze ovaj forum i stvarne su. Čovek ima svoj stav, misli da vl.Amfilohije hoće da sačuva pravoslavlje u dogovoru sa Milom i šta ja tu ili bilo ko može?

Hoćemo ga lincovati ili biti bitovi ili ćemo razumeti da je ovde u pitanju stav o izgradnji Crkve počevši od Zoranov ih pisanja na temu Maksima i klanova koji SPC ne daju mir, već nemir pojedinaca ili grupacija koje i koji bolje znaju sve od onih drugih.

Gde se tu o.Zoran izdvaja? Nigde samo imamo priliku da ga čitamo o onome što drugi rade tajno ili u privatnim prepiskama.

Pa kad ne može privatno onda može u Blic.

Naša Crkva je puna nove energije, energije koja se probijala sama uz pomoć Hrista, bez pomoći zemljaka mentora ili ostalih udruženja. Nju treba pravilno usmeriti i dati joj prostor.

Iako sam spomenuo sada o.Zorana vidi se da mi nije glavna tema, on je za mene još uvek otac kao što mi je vl.Amfilohije još uvek u činu.

Razlika jeste da kad napišem nešto čime se ne slažem sa Zoranom sledi dijalog a kad se ne slažem sa vl. Amfilohijem slede mi balvani koji mi prete i omalovažavaju.

Lakše mi sa Zokijem iako me nekad zbuni ne znam gde mi glava a gde tastatura.

U principu retko sam naleteo na nekog ko je rekao naprimer.. za vl.Maksina si bio u pravu a bio je.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Pontifex Emeritus рече

Ти организујеш неки научни симпозијум? То је лепо. Него, дај напиши неки свој кратак осврт на теми, бар са овог свог клон налога који користиш. Мислим да је тема на вељу ползу васцеле нам Српске Цркве. 

Завршио сам са вама. И поп Иван ти може потврдити да никада нисам имао други налог. Нисам рекао да спремам симпозијум, него се организује стручни тим. Ти чини како те бог учи. Ја сам са овом причом завршио. 

Подели на овим сајтовима

Onaj ko je pratio sve teme na forumu o nasoj crkvi u CG i m.Amfilohiju upoznat je kako se pisalo 'protiv' mitropolita i mnogih nasih dole, i kakvim recnikom i koliko neargumentovano.... toliko, nemam nista vise da izjavim za javnost :dedica:....

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Onaj ko je pratio teme o nasoj crkvi u CG i m.Amfilohiju upoznat je kako se pisalo 'protiv' mitropolita i mnogih nasih dole, i kakvim recnikom i koliko neargumentovano.... toliko, nemam nista vise da izjavim za javnost :dedica:....

Pa i o sinodu patrijarhu i vladici backom, i gle čuda svi su to naši.

Ako može od sada bez podsećanja....

Ako ne, onda ti je Blic slobodan.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa i o sinodu patrijarhu i vladici backom, i gle čuda svi su to naši.

Ako može od sada bez podsećanja....

Ako ne, onda ti je Blic slobodan.

malo concetracion, :idea:....nisam pomenuo Atanasija i Maksima, to je neka druga prica u odnosu na pricu oko nasih u CG....a, podsecanje na kraju ce izgleda da treba (i vadjenja iz arhiva screenshotova nekih poruka...:)))) jer koliko vidim opet se nastavlja slicna prica oko nasih dole,.....dokle vise.....

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

malo concetracion, :idea:....nisam pomenuo Atanasija i Maksima, to je neka druga prica u odnosu na pricu oko nasih u CG....a, podsecanje na kraju ce izgleda da treba (i vadjenja iz arhiva screenshotova nekih poruka...:)))) jer koliko vidim opet se nastavlja slicna prica oko nasih dole,.....dokle vise.....

Ne nastavlja se, dodat je jedan komentar koji nije drugačiji od samog početka priče.

Ti imaš ili tanke živce ili bi da ne čuješ drugačiji stav.

Ponavljam, šta tu bilo ko ili bilo šta može ako neko ima drugačiji pogled? 

Ne znam koliko si realan pa da pomislis da će drugačiji stav nešto pokvariti u CG ili da nije čak i takav stav sa narodom u litijama?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Bokisd рече

Onaj ko je pratio sve teme na forumu o nasoj crkvi u CG i m.Amfilohiju upoznat je kako se pisalo 'protiv' mitropolita i mnogih nasih dole, i kakvim recnikom i koliko neargumentovano.... toliko, nemam nista vise da izjavim za javnost :dedica:....

Ni ja nemam šta da izjavim, samo ću malo da zatrubim 0505_music0506_music:smeh1:

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...