Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Наравно да немам, то је ствар слободне воље.

Колико су помисли ствар слободне воље то је питање за себе, мислим воља иде тек препуштањем, чак у неком стваралачком писању воља игра слични улогу, један дио је инспирација.
Далеко сам од тога да претендујем да разликујем духове нити трипујем да имам тај дар, разумјем и да ви имате од Цркве (Бога) власт да отклањате са овога форума неподопштине и тешко је да се можемо сложити шта су оне.

Испада да је писање на форуму горући проблем, коме се стаје у крај, а разним странама и странкама страним и инославним се даје мјеста, а само се глас вапијућег гаси, за чије бабе здравље?
Да се вратим на оно питање воље?
Са којим се гласом саглашавамо и који дух препознајемо као свој?

То није питање само неке књиге, новина или православног форума, него и лично и духовно као и егзистенцијално опредељење свакога од нас.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драшко рече

ko plivanje

Изгледа да Иванушка87 неправилно дише док плива и замах рукама јој није како треба :))

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Иванушка87 рече

Случај ,,Ђуровић" је решен, постови о Митрополиту ,,нестали"  и послато је јасно упозорење свима. Свакако нема места ни прозивкама и свим горе што сте навели, али једно по једно.. Много се овде одомаћило неправославног духа и лошег високоумовања коме овде није место.

IMHO, nije nepravoslavno kritikovati jerarhe i ne slediti ih na putu u propast. Naprotiv, to je potpuno u pravoslavnom duhu i ne predstavlja nikakvo visokoumovanje.

Slediti slepca koji je, usput i slucajno, jerarh (bez oznacavanje nikoga posebno, nego generalno), na putu u propast nije svojstveno pravoslavnima, nego sledbenicima koje vodi guru.

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, farisejski.bukvojed рече

IMHO, nije nepravoslavno kritikovati jerarhe i ne slediti ih na putu u propast. Naprotiv, to je potpuno u pravoslavnom duhu i ne predstavlja nikakvo visokoumovanje.

Slediti slepca koji je, usput i slucajno, jerarh (bez oznacavanje nikoga posebno, nego generalno), na putu u propast nije svojstveno pravoslavnima, nego sledbenicima koje vodi guru.

Не знам зашто, али док читам ове твоје речи никако не могу да избацим из главе лик једног јерарха који столује у Истамбулу...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Pontifex Emeritus рече

јер република почива на идеји да суверенитет припада народу

Што се сјајно види баш на примеру Црне Горе. Ту власт одмах послуша народ....То је квалитет живота о коме је Миро причао Недељом у 2 ономад код Александра Станковића :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Дејан рече

Али, имамо информације

Što to nije javno sa imenom i prezimenom?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Oko pitanja u Crnoj Gori sve vladike su jednodušne, tako nam sinod poručuje i mi verujemo in momentum.

Medjutim ovo je proces i samo jedan od problema koji postoji.

Pitanje je da li su vladike i dalje razdeljene po mnogim nagomilanim pitanjima i da li će se to izraziti na proces koji je trenutno žarujući.

Ljudi u Crnoj Gori nisu izašli da brane samo svetinje, već da brane i zahtevaju svu sabornost SPC.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Oko pitanja u Crnoj Gori sve vladike su jednodušne, tako nam sinod poručuje i mi verujemo in momentum.

Medjutim ovo je proces i samo jedan od problema koji postoji.

Pitanje je da li su vladike i dalje razdeljene po mnogim nagomilanim pitanjima i da li će se to izraziti na proces koji je trenutno žarujući.

Ljudi u Crnoj Gori nisu izašli da brane samo svetinje, već da brane i zahtevaju svu sabornost SPC.

Све си лепо рекао, са овим можемо да закључимо све даље дискусије на ову тему и вратимо се потпуно конкретном проблему.

Морам да упозорим недобронамерне људе на Поукама који ми приватно пишу, вређају итд... да ме то уопште не дотиче. Напротив, само још један повод да још чвршће заузмем позицију рашчишћавања нагомиланих проблема једног великог портала као што су наше Поуке.

Подели на овим сајтовима

Можда је Агора у православљу превазиђена?

Павле кад је дошао молили су га да им понавља о васкрсењу да би се сити исмијали, али нису ником бранили да изнесе своје мишљење и зато су били Хелени, мислећи народ, а не варвари.

Хришћани су само увели Делфе и у дијалогу мистериски познали Логос који од тад и тјелесно посредује.

Унутар тог простора није било забрањено говорити ни демонима, јер су људи падали под њихову власт, (неки мисле и да је свака власт човјека над човјеком демонска) па су и демони у одређеном смислу позвани у дијалог, а демони и јесу јер тај јавни позив одбијају, него у тајности дошаптавају човјеку против човјека.

Наши завојевачи нам нуде слободе да будемо мушко или женско, али слобода говора се ускраћује, можда и простору Цркве под изговором да се дијалог уређује, ограничава се поље могућности и озваничује табу.

Кога то смјештамо у табу и кога измештамо из дијалога?

Пазите да чистећи кућу (Цркву) не избаците дјецу (Божију) и не нађете се криви и јалови као данашњи Грци када је мишљење у питању.

Поразмислите како то ово до сад престижно мјесто дијалога може пропасти као и многа до сад и шта значи изгубити скупштину.

Трагикомична сцена у којој жена са варјачом упада на Агору док се филозофи присјећају да је време ручку на некој трпези гдје и не мора бити зготовљен Христос и са које се одлаже јевенђеље "за неко боље врјеме" можда ће бити "вјечна" тема једне слике.

Не могу да се не запитам коме је то сметао Ава који је ободрио дух свакога од нас?

Сви се куну у слободу и личност, али је нико не жели, као што нико не жели близину влагодатних људи или правих православних икона, јер оне узнемирију, не дозвољавају вапе.

Људи се хапсе, а у нашим редовима се језик урезује.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic

Агора јесте јавна и има своја правила.

Дакле, све оно што чини да се изграђује заједница, поред свих наших разлика је добродошла. Бојим се да то многи не схватају. Но, то је процес. Ми смо озбиљно ушли у њега и трудићемо се да изгурамо до краја.

Добро би било да критизери крену нешто конструктивно да раде, да подржимо неки конкретан пројекат.

Увек сам расположен да подржим свакога ко ради нешто конкструктивно.

И хајде да више не причамо о овоме, јер потпуно смо тему занемарили.

Отворићемо тему где можемо о овоме да разговарамо.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Поразмислите како то ово до сад престижно мјесто дијалога може пропасти као и многа до сад и шта значи изгубити скупштину.

Oво место управо враћа свој претстиж тиме што се коначно издиже изнад пљуваонице у коју је било претворено на неколико месеци.

Никоме и никад овде није било ускраћено право на мишљење, није ни данас. Али оно што се овде радило нема везе са слободом мишљења. Оно што се овде радило неколико месеци је био терор пљувачке мањине са клозетским речником, која је притом спроводила ко зна чије агенде и свесно саботирала отпор лудилу у Црној Гори, што значи да је саботирала Српску Православну Цркву.

С тим да та мањина никако није била демократски настројена, нити се придржавала било чега што у свом посту истичеш. Та мањина је свакога ко им је у причи опонирао бесомучно пријављивала, вређала, исмевала, покушавала да удара редаљку, неретко и прикривено претила, и радила све што може да затре било какав отпор тој сулудој и манијачкој причи коју је заступала.

Тако да џаба сад свака прича, свачији се траг већ показао, и тек ће да се показује у временима која долазе. Џаба сад да се најгори пљувачи, клеветници, жбирови и угњетачи праве да су било шта друго сем онога што су месецима проказивали да јесу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...