Jump to content

Препоручена порука

Твој одговор је узнемиравајући јер имамо податке да је доста свештеника спремно да следи Ђеда ђе год он ишао, а то и ти потврђујеш. Скувани сте. Лохи вас је већ прогутао.
Како Сабор да спречи раскол? Шта би ти предложио?  
Zato i ja kazem, spasavajmo sto se spasti moze. Veliki deo onih koji se osecaju sada nacionalno Crnogorcima idu ili za Milom ili Djedom. Pokusati sa Djedom dogovoriti nesto ako je moguce da ni oni ne idu u raskol, a ni da se srpstvo u CG ne satire ako ne moze da se afirmise. Ako ne , biti spreman i za raskol i paralelne jerarhije, zajedno srpski narod, Crkva i drzava I podvuci ostru kulturolosku crtu izmedju Srba i ostalih. To znaci Cirilica, Svetosavlje itd i u Crkvi, Drzavama (Srpska, Srbija). Mislim da nam prica "svi smo braca, Srbi, Crnogorci, to je isto" otupljuje ostricu. Neutvrdjeni se okrecu vremenom kazem, a mi gubimo. Nazalost nema vise dobrom resenja, samo manje loseg.

Послато са SM-A530W користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

• Одговори 181
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Дакле остале владике СПЦ у Црној Гори. 

Pa, da bre Teks, daj malo ljudi, ne moramo odmah da 'skacemo' na svaku rec....   (:zelezeka: ...:D)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Pa, da bre Teks, daj malo ljudi ne moramo odmah da 'skacemo' na svaku rec....   (:zelezeka: ...:D)

Добро, не се нервират. Речи су битне исто ко и контекст :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рисбо рече

Zato i ja kazem, spasavajmo sto se spasti moze. Veliki deo onih koji se osecaju sada nacionalno Crnogorcima idu ili za Milom ili Djedom. Pokusati sa Djedom dogovoriti nesto ako je moguce da ni oni ne idu u raskol, a ni da se srpstvo u CG ne satire ako ne moze da se afirmise. Ako ne , biti spreman i za raskol i paralelne jerarhije, zajedno srpski narod, Crkva i drzava I podvuci ostru kulturolosku crtu izmedju Srba i ostalih. To znaci Cirilica, Svetosavlje itd i u Crkvi, Drzavama (Srpska, Srbija). Mislim da nam prica "svi smo braca, Srbi, Crnogorci, to je isto" otupljuje ostricu. Neutvrdjeni se okrecu vremenom kazem, a mi gubimo. Nazalost nema vise dobrom resenja, samo manje loseg.

Pa, opet po meni, jedno od mogucih resenja,.... ali, licno duboko verujem i nadam se da nijedan od ovih mnogih scenarija nece da se dogodi i da ce m.Amfilohije ipak ostati u poslusnosti SPC,.... kako sam rece, nije valjda toliko izgubio razum da pod stare dane pravi raskol (bese tako nekako).

Polako cu da se iskljucujem iz ovih tema, pisacu manje.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, feeble рече

Penzija, mogu da mu nabace nesto kao Artemiju sa finansijama.

Ако би на Сабору Митрополита Амфилохија свргли могли  на његову катедру поставити његово духовно чедо - као у ЕРПКиМ. Та пракса је и самом Митрополиту блиска...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Milan Nikolic рече

Једна од мантри је прича како је Амфилохије подигао храмове у Црној Гори. Исто тако постоји прича за Тита како је подигао све и свашта. Као да нико други то не би могао урадити.

У првом разреду основне школе, учитељ Лаза нам је говорио да је "друг Тито најјачи, најхрабрији, најлепши, најпаметнији, најпоштенији, највреднији и да говори све језике света"...  :lupaglavu:

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, feeble рече

Ako popovi slede djeda, a sa njima i narod onda su u vecini za samostalnost i to se ne moze spreciti. Naravno, ukoliko je istina i nije spin.

Свештенство је бирано по неком критеријуму. Народ је такав какав је. Уколико би народ желео самосталност, то би већ показао. А ако га лажним вестима и обећањима, подмуклим анализама и наопаким решењима убеде да је аутокефалија једини начин да се спречи узимање Острога зато што бачки и Вучић раде против интереса Цркве, онда је у питању злоупотреба поверења које крштени, а неуцрковљени народ има у свештенство, верујући да знају шта раде за добробит српског православног народа.

Подели на овим сајтовима

@Bokisd Ако треба спречити отцепљење једне митрополије и још једне ипо епархије, деловање је једно. Али, ако су Максим, Григорије, Кирило, Атанасије, Димитрије, Теодосије, Иринеј Добријевић, Лонгин и ко зна ко још, сарадници на пројекту и непрестано стварају слику, неки од њих, да је проблем у СПЦ, онда се мора деловати другачије. Ради се о претњи цепања целе цркве јер они уствари све време сугеришу да треба основати паралелни синод.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, logdanov рече

@Zoran Đurović Поводом биполарног поремећаја. Знаш му брата? У Београду. Како се зваше? 

Да, он је веселник болестан психички. Ставља тамјан и дуван у лулу и то пуши. Имао је 50 кила кад су дошли неколцина пандура да га ухапсе због насиља у кући, он их побацао на земљу! Мада је он бољи по души од другог им брата, оног попа са севера ЦГ који бије људе нон-стоп. Заборавио сам им имена, јер сам ја ван тог света скоро 30 година. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, feeble рече

Penzija, mogu da mu nabace nesto kao Artemiju sa finansijama.

Мислиш као што су он и Таса набацили Артемију?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Zoran Đurović рече

Да, он је веселник болестан психички. Ставља тамјан и дуван у лулу и то пуши. Имао је 50 кила кад су дошли неколцина пандура да га ухапсе због насиља у кући, он их побацао на земљу! Мада је он бољи по души од другог им брата, оног попа са севера ЦГ који бије људе нон-стоп. Заборавио сам им имена, јер сам ја ван тог света скоро 30 година. 

Не знам да ли да ставим лајк или сузу, али то је та породична трагедија.

Измењено од logdanov
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...