Jump to content

Владика Максим за НИН: Надам се да у будућности нећемо црвенети због садашњег односа према власти

Оцени ову тему

Препоручена порука

Niko da ozbiljno prokomentariše sam intervju?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Када буде изашао у електронском формату већина нас ће прочитати. Не знам шта битно може да се очекује.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2019. at 23:01, Талични Том рече

већ узношење у литургијски свет огромне већине украјинског народа који је – из разних, оправданих или неоправданих разлога – до сада остао ван домашаја Евхаристије истинске Цркве…

Expand  

A Vartolomej ih vozglavljuje preko onih  koji su formalno anatemisani i koji na sebi nose stigmu Crkvenog prokletsva....prosto, divno jedno uznosenje...

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2019. at 23:01, Талични Том рече

Принципа ради не могу а да не прокоментаришем горе наведене речи в. Максима. Где му је била памет (?!) када је у интервјуу за сајт Сербика американа (”Ако ово буде крај, знаћу да није љубав”), изјавио следеће:...

… Онај пак део Цркве који се на тој територији већ налази у пуноћи живота Цркве не треба да негодује него да молитвено препозна прилику да сународници на другачији начин уђу у благодатни простор исте Цркве.

... Хау јес ноу! 

Expand  

Pomozi Boze da Maksim takodje "na drugaciji nacin" udje u blagodatni prostor iste Crkve.

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2019. at 20:31, Драшко рече

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Expand  

Ajooj, kada je to bilo davnooo...Nemam pojma odakle sam to skinuo.

Ja potpis uopšte ne vidim sa svog profila. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2019. at 23:12, Avocado рече

Niko da ozbiljno prokomentariše sam intervju?

Expand  

Intervju je sasvim ok. Koliko god da se izblamirao izjavom da je Sveti Sava nekanonski dobio autokefaliju, pa onda još više naknadnim stavljanjem navodnika na to nekanonski, ovo što ovde priča je prilično tačno.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 25. 10. 2019. at 7:08, Desiderius Erasmus рече

Liči mi na Andrića.

Expand  

Moguće 

Mada je Gostuski imao sličan tekst 

Čitao sam davno

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 25. 10. 2019. at 7:21, Milan Nikolic рече

Јел споменуо да је Вартоломеј на путу јереси?

Expand  

Spomenuo je da tvoj idol i božanstvo kom se klanjaš i moliš - ne zaslužuje nikakav orden. Hoćeš li preživeti takvu izjavu? :) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Максиму битнији орден Вучићу за јединство Цркве него раскол у Украјини .. то говори више о њему него о онима које напада . Пошто толико прижељкује следећи сабор само да не заборави да ће можда баш на том сабору за њега бити највеће изненађење . 

Подели на овим сајтовима

On 24. 10. 2019. at 22:45, Талични Том рече

Поводом одлуке Синода да више не може да предаје на Богословском факултету, он је рекао како жели да верује да је реч о "неспоразуму који ће се врло лако отклонити на предстојећем Архијерејском сабору".

Он је рекао како је приметио да је у одређеним медијима упостављена веза између те одлуке Синода и његових критика Вучића.

"Надам се и верујем, медјутим, да је та веза сасвим неоснована. Уколико би било тачно да постоји веза између те две ствари, то би онда био велики проблем како за нашу Цркву, тако и за Универзитет, државу и друштво у целини", рекао је епископ Максим.

Expand  

Evo ovo za ove Maksimovce, i sam veruje da ga Vucic nije smakeo sa faksa. Tako da moze taj spin da se stavi ad acta?

Подели на овим сајтовима

On 25. 10. 2019. at 7:25, Desiderius Erasmus рече

Spomenuo je da tvoj idol i božanstvo kom se klanjaš i moliš - ne zaslužuje nikakav orden. Hoćeš li preživeti takvu izjavu? :) 

Expand  

То знам да је споменуо, али толико је небитно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...