Jump to content

Бoжија чуда у нашем животу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da podelim i ja svoje iskustvo iz voznje. Bio sam sveze polozen vozac, znate kako to ide. Krenem sa mamom i tatom za Ostrog, i vozim pod njegovim nadzorom i polako. Kad smo stigli gore ja dobijem temperaturu niodakle, tako da je tata vozio kad smo krenuli nazad. Ulazimo u tunel, tunel zakrece lagano u krivinu, i nailazi neka slepercina iz kontra smera, visok, i usao do pola u nasu traku, jer nije mogao da stane u svoju zbog visine. Tata refleksno ode uza zid tunela, i tockom zagrebe zid malo. Jos auto sirok bio (fiat multipla). Malo posle toga, meni dobro i prodje temperatura ko da je nije bilo i nisam se razboleo uopste. 
Da sam bio ja za volanom, tacno bi se skucali.

Imao sam dosta pehova kao svez vozac, sam Bog me sacuvao da se ne slupam 100 puta.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Bilo je to pre 10-tak godina, na brdovitom Pašinom brdu! :)
Nedelja sabajle, vozim se na Liturgiju i pomislim: "Eto, žena me ostavila i odvela
dve najvoljenije osobe, sebe i ćerku, a ja i dalje idem na Liturgiju ... Čemu sve ovo?"

Kad nasred puta, leži neka mrtva ptičurina. Kandže uvis podignute. Crna ko noć! I ja mahinalno
pomerim volan ulevo, da mi ona "prodje" izmedju točkova, prekrstim se i počnem sa molitvom:
"Bože, spasi duše upokojene..." i u sekundi, shvatim da se za nesuvislo živinče molim ko za čoveka!
U sledećoj sekundi pomislim: "Jaku ti "teologiju" furaš, moj Tomo!"

Pogledam u retrovizor, a iza mene ptica skoči, zaleprša krilima i odlete!

.......
Eto, (i) zato idem na Liturgiju!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Moram ovde sa postavim ovu pricu, ipak je i ovo cudo Bozije, ja sam se sav najezio brrr kako je na kraju sve ispalo dobro :

Devojčica (9) trčala za loptom pa UPALA U SEPTIČKU JAMU: Tragedija izbegnuta samo zahvaljujući reakciji OCA HEROJA

https://www.blic.rs/vesti/hronika/devojcica-9-trcala-za-loptom-pa-upala-u-septicku-jamu-tragedija-izbegnuta-samo/5r00cfe

Tog 9. juna popodne moji ćerka i zet sa svoje dve ćerke koje imaju devet i tri godine otišli su u posetu kod prijatelja u Gornjomatejevačku ulicu. Dok su roditelji, na svu sreću, sedeli na terasi u prizemlju ispred kuće, petoro dece (tri devojčice prijatelja i dve njihove) igrale su se u dvorištu nedaleko od njih. Oko 20.15 časova dok su se dogovarali da krenu kući jer je već počeo da pada mrak u bezazlenoj dečijoj igri lopta je odskočila nekoliko metara dalje u dvorištu i tad započinje nezapamćena drama - počinje priču deda devojčice B.R.

I. K. (9) je kao najstarija potrčala je po loptu i ne sluteći ništa bezazleno je stala na nekakav lim i odjednom nestala sa površine dvorišta.

- Deca su zavrištala, a njeni majka i otac koji su krajičkom oka pratili dečiju igru momentalno su skočili iz stolica i otac ne pitavši prijatelje u šta je to upala njegova ćerka munjevito reaguje pretrčava desetak metara i uskače i on, iako nije ni znao da skače u septičku jamu. Sekunde su kao večnost. Da situacija bude teža nego što jeste, ispod samog otvora jame, koji je manji od metra kvadratnog na dubini nešto više od jedog metra nalazi se nekakav pregradni zid koji deli septičku jamu na dva dela (u kojima je čvršći i tečniji fekalni i drugi otpad). Kako su u taj tečniji deo upali i devojčica i njen otac, to sam Bog zna, jer u potpunom mraku kad je uskočio on nije imao ni mogućnosti ni vremena da pozove dete po imenu niti je znao gde je ona upala i da je taj tečni deo dubine još preko dva metra - priča deda devojčice B. R.

Otac u prvi mah nije niti video niti uspeo da dohvati dete, pa je bukvalno zaronio pokušavajući da nekako dohvati dete.

- Iako je "nečastivi" želeo da uzme dva života, zahvaljujući blagom Bogu uspeva da dohvati dete za nogu, privuče je k' sebi i nadljudskim naporom je izvadi iznad površine tog dela septičke jame. U potpunom mraku uspeo je da čuje da je dete udahnulo vazduh i čuo je da je živa. Još većim naporom nekako je uspeo da dete progura pored pregradnog zida i doda prijatelju koji se na pola presavijen sagnuo u jamu i dohvatio dete za ruku i izvukao je iz jame. Ova strašna drama se tu ne završava. Otac je ostao u jami u tečnom delu koji nije obična voda da bi mogao da se normano održava na površini jer to je tečni fekalni deo septičke jame. Zidovi su ravni i klizavi od sastava u kome je ostao i kako nema za šta da se uhvati da bi se održao na površini pokušao je da doda ruku prijatelju koji je sa vrha jame pokušao da ga izvuče ali klizava ruka isklizava i on ponovo tone u tečni fekalni otpad. Krajnjim atomima snage, prisebnošću i saznanjem da je dete spašeno uspeva nekako da ponovo izađe na površinu te tečnosti i bukvalno se upre nogama i rukama u dve strane te jame da ne bi ponovo upao u tu tečnost i najverovatnije nikada živ izašao - objašnjava deda devojčice.

U međuvremenu komšije su došle i pokušale da ga kanapom izvuku napolje. Napetost je rasla, jer da bi ga izvukli iz jame morao je da izađe pod uglom pod kojim je i upao, jer je pregradni zid sprečavao drugačiji izlazak.

Neko od komšija je doneo merdevine koje su spustili u jamu, i za koje se hrabri otac uhvatio i uz vratolomnu pozu uspeo da se nekako iskobelja, što je bilo jako teško jer u jami nije bilo mesta da se merdevine postave na čvrsto tlo i on normalno izađe, čime je spašen od sigurne smrti.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Danas sam (grdicete me :D ) trazio cigare po raznim dzepovima jakni da imam uz kafu na nervnoj bazi....ne nadjoh cigare ali nadjoh omiljeni akatist koji trazim vec neko vreme :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Драшко рече

Danas sam (grdicete me :D ) trazio cigare po raznim dzepovima jakni da imam uz kafu na nervnoj bazi....ne nadjoh cigare ali nadjoh omiljeni akatist koji trazim vec neko vreme :)

Akatist oca Joila protiv pusenja? :tv:

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Давајте неку топлу причу, ужелео сам се малко. ???

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Nikola Stojanovic рече

Давајте неку топлу причу, ужелео сам се малко. ???

Meni je 24 septembar ključni dan u životu

Velika prekretnica, i uvek nešto lepo doživim tog datuma

Tada se slavi i Sv Ksenija (pored februarskog datuma)

A pre skoro mesec dana  sam dobio ovu ikonu Presvete Bogorodice Volsingamske

Pravoslavna je iako je iz Engleske iz "engleskog" Nazareta 

Walsingham-a 

Ima cela istorija o toj ikoni i tom mestu i ima akatist na sajtu Suroške eparhije

Ikona je našla mesto u mom domu na najvišem mestu 

I....

Kako sam saznao pre tri dana

Slavi se 24og septembra

20190906_200644.jpg

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...