Adelaida Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 Svaka knjiga menja pogled na zivot, odnosno prosiruje vidike. One koje bih ja preporucila su svakako Orvelova 1984 i Zivotinjska farma, zatim Pekiceva Kako upokojiti vampira, Lubardina Vaznesenje, ceo opus Dostojevskog, Remark moze isto, Petrijin venac i Goli Otok od Mihailovica...i tako... Puskin, Jesenjin, Dis, Santic, Vojislav Ilic... A za ove dane posta ( kao i kada nije post) Vladika Nikolaj Velimirovic, Psalmi Cara Davida ( Psaltir) Lestvica, Svetog Jovana Lestvicnika i naravno neprikosnoveno Sveto Pismo...i Stari i Novi Zavet i jos mnoooooge mnoge druge ali da ne nabrajam vise... A za odrzavanje mozdanih vijuga u formi : Kant; Kritika cistog uma, Kjerkegor: Ili-Ili i Covek je bice koje ocajava JESSY, Поет and Александра96 је реаговао/ла на ово 2 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 Мисионарска писма св.владике Николаја Александра96, Heraklit, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 1 hour ago, Milica Bajic рече Е, после свега овога, ја бих сада мало тек загребала филозофију књигом - Софијин свет / Јустејн Гордер. Vidim da je mnogi preporucuju kao neki uvod u filozofiju (popularizacija filozofije),....ono, kako kaze Platon, svaki covek je po prirodi filozof.... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 3 часа, Adelaida рече Svaka knjiga menja pogled na zivot, odnosno prosiruje vidike. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 29, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2018 On 26.11.2018. at 11:33, Alegzandar рече Ja je bas sinoc otpoceo. какви су утисци... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Новембар 29, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2018 пре 22 часа, Bokisd рече Vidim da je mnogi preporucuju kao neki uvod u filozofiju (popularizacija filozofije),....ono, kako kaze Platon, svaki covek je po prirodi filozof.... Симпатична прича се провлачи кроз целу књигу, поготово крај отвара нову димензију. Притом се ненаметљиво упознају основни ставови великих филозофа (Сократ, Кант...), јер познавање истих нам, по мени, тек даје слободу и "ветар у леђа" да развијамо сопствену филозофију, без које би сигурно само тумарали кроз живот како нас ветар баци. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alegzandar Написано Новембар 29, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2018 пре 19 часа, о.Горан рече какви су утисци... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Новембар 29, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2018 On 25.11.2018. at 16:36, Александра96 рече Које су то књиге оставиле највећи утисак на вас? Препоручите их другима. Александра96 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Новембар 29, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2018 Поређао сам хронолошким редом оно што сматрам да би требало да прочита свако ко држи до себе (има ту свега и свачега ) 1. Постање (1 Мој) 2. Платон, Држава, Тимај 3. Јеванђеље (Мт, Мк, Лк, Јн) 4. Св. Јован Дамаскин, Тачно изложење православне вере 5. Вилијам Шекспир, Хамлет 6. Доситеј Обрадовић, Живот и прикљученија 7. Михаил Љермонтов, Јунак нашег доба 8. Петар II Петровић Његош, Горски вијенац 9. Владимир Соловјов, Предавања о Богочовечанству, Критика апстрактних начела 10. Фјодор Достојевски, Браћа Карамазови 11. Павел Флоренски, Стуб и тврђава истине 12. Мартин Хајдегер, Битак и време 13. Михаил Булгаков, Мајстор и Маргарита 14. Алберт Ками, Странац, Мит о Сизифу 15. Антоан де Сент Егзипери, Мали принц 16. Свети Јустин Ћелијски, Философске урвине 17. Мирча Елијаде, Свето и профано 18. Габријел Гарсија Маркес, Сто година самоће 19. Данко Поповић, Књига о Милутину 20. Горан Петровић, Ситничарница „Код срећне руке“ (Можда сам се огрешио о апостола Павла, Вука, Толстоја, Андрића, Орвела, Павића, еп. Атанасија Јевтића, али нек то буде то) Adelaida, Александра96, Alegzandar and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Новембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2018 Кроз царство наука/Милутин Миланковић Opis Ova knjiga nastavlja se tamo gde se završava Milankovićev slavni spis "Kroz vasionu i vekove." Ona je produžetak putovanja koje je Milanković započeo nekoliko decenija ranije i umnogome upotpunjuje i produbljuje njegove slike.Kroz ideje najvećih umova nauke i filozofije - Pitagore, Demokrita, Aristotela, Kopernika, Njutna, Darvina... Milanković apsolvira najznačajnije ideje, naučna i filozofska znanja na kojima počiva zapadna civilizacija. Александра96 and Alegzandar је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Новембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2018 ronin and Flojd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2018 Хесе, Степски вук Достојевски, Браћа Карамазови Егзипери, Мали принц Ј.Шпири , Хајди Шекспир, Хамлет О.Хаксли, Врли нови свет Св.Николај, Молитве на језеру П.Бак, Творац града Протомајстор, Adelaida, Александра96 and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Новембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2018 1 hour ago, Рапсоди рече П.Бак, Творац града Зар је та Перла стварно тако добра? Нисам је читао. (Баш је добра тема, видео сам пуно нових препорука за читање - то ми треба.) Александра96 and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2018 пре 21 часа, Срндаћ рече 11 minuta je odlicna knjiga. Citao sam je. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 30, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2018 Preporucio bi: Psihologija i Religija Od Vladete Jerotica. Александра96, Поет, Ana B. and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука