Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Ведран* рече

Дај попе. :eit3du:

Brate, неко може да каже да је вода, јер је стена у питању, али ја прилично познајем овакве амбијенте. Овде је мироточење. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 минута, Ведран* рече

Дај попе. :eit3du:

Е, а овде љубе те мошти и дочекују их како приличи! Небеса су отворена!

Подели на овим сајтовима

Не знам зашто се уопште отвара питање папизма када је тема нешто друго.Руководећи се само здравим разумом папа би након изјаве Вартоломеја да је извор свих цркава требао да прекине сваки контакт са њима јер је овај и папу претекао.

Ја сам својевремено донео на свом фејсбук профилу изјави папе да неће дозволити мешање Фанара у Украјину.сада као Пилат пере руке.Па ако је екумениста зар му је свеједно шта се дешава у православљу.Наиме да једна православна патријаршија у координацији са НАТО пактом напада Русију.Или наставља политику Војтиле, само што нема Горбачова сем као архонта цариграда.

Поред тога папа је на састанку са патр.Кирилом рекао да унија више нема смисла али му то није сметало да у Македонији летос када се интензивирала криза постави  унијатског бискупа.

У шибенској бискупији или Далматинској епархији почела је обнова унијатске цркве и то ударају на све таламбасе.То се дешава у селу Кричке.Кога то подробније интересује нек прочита Милашеву Православну Далмацију.

Ја сам својевремено на једној телевизији хвалио овог папу и срамота ме је због тога и ускоро ћу се јавно извинути због тога вероватно на неком од медија Јавног сервиса Србије.

Неки мисле ако је Атинагора скинуо анатему са папизма да смо скоро па у евхаријстијском општењу са њима.Па скинули су они анатему и са јевреја па да ли то значи да треба да се јавно одричемо Исуса Христа.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Августин рече

Не знам зашто се уопште отвара питање папизма када је тема нешто друго.Руководећи се само здравим разумом папа би након изјаве Вартоломеја да је извор свих цркава требао да прекине сваки контакт са њима јер је овај и папу претекао.

Ја сам својевремено донео на свом фејсбук профилу изјави папе да неће дозволити мешање Фанара у Украјину.сада као Пилат пере руке.Па ако је екумениста зар му је свеједно шта се дешава у православљу.Наиме да једна православна патријаршија у координацији са НАТО пактом напада Русију.Или наставља политику Војтиле, само што нема Горбачова сем као архонта цариграда.

Поред тога папа је на састанку са патр.Кирилом рекао да унија више нема смисла али му то није сметало да у Македонији летос када се интензивирала криза постави  унијатског бискупа.

У шибенској бискупији или Далматинској епархији почела је обнова унијатске цркве и то ударају на све таламбасе.То се дешава у селу Кричке.Кога то подробније интересује нек прочита Милашеву Православну Далмацију.

Ја сам својевремено на једној телевизији хвалио овог папу и срамота ме је због тога и ускоро ћу се јавно извинути због тога вероватно на неком од медија Јавног сервиса Србије.

Неки мисле ако је Атинагора скинуо анатему са папизма да смо скоро па у евхаријстијском општењу са њима.Па скинули су они анатему и са јевреја па да ли то значи да треба да се јавно одричемо Исуса Христа.

Амин, брате. Многе је освестила ова црквена криза. 

Подели на овим сајтовима

Успут, Серафим Пирејски је обновио анатему коју је Ат укинуо. А аргумент да ниједан Вас сабор није анатемисао ркт није валидан јер ни један није анатемисао ни адвентисте. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Zoran Đurović рече

Е, а овде љубе те мошти и дочекују их како приличи! Небеса су отворена!

А што само нама силази благодатни огањ? 

Подели на овим сајтовима

Ја се дуго бавим аналитиком и то не новинарском и прво правило сваке аналитике је феноменолошко анализирање.Значи полази се од онога што се види а тек ако се не види онда се иде даље извори и слично.Овде се све види као на длану.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

To je prevara..saće svegrešni ava rimski ti objasni...;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Zoran Đurović рече

Brate, неко може да каже да је вода, јер је стена у питању, али ја прилично познајем овакве амбијенте. Овде је мироточење. 

Светац остаје светац макар био и међу јеретицима. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Što je najgore on umesto da bude kao pravoslavac svetac međ jereticima on posta jeretik međ svecima....ironija života...:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ivan Marković рече

Izlisno je o tome i pricati, tamo na Ostrogu svetitelj Vasilije pomaze svima koji se usrdno i sa verom pomole za njegovo zastupnistvo pred Bogom 

Cak i oni koji cine cudesa i isceljenja u ime Isusovo, ako cine nepravdu nece biti opravdani. (Matej. 7, 21 - 23)

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ivan Marković рече

Nije "nama" nego svima i to episkopu grada Jerusalima. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ivan Marković рече

Успут, Серафим Пирејски је обновио анатему коју је Ат укинуо. А аргумент да ниједан Вас сабор није анатемисао ркт није валидан јер ни један није анатемисао ни адвентисте. 

Da li to znaci da bi Alfejev i njima (adventistima) poklonio cesticu mostiju sv Serfima Sarovskog? 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ole Gunnar Solskjær рече

Nije "nama" nego svima i to episkopu grada Jerusalima. 

Јесте, баш нама, католицима, а не папистима, монофизитима и инима. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...