Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Bokisd рече

Ovde, koliko mi se cini, VP pokusava da podeli odgovornost (budi badja do kraja, ako hoces sam da uredjujes stvari, onda i prihvati svu  odgovornost za sve moguce posledice)

ЦП поручује свима, ако ме не послушате, бићете криви што су вас убили.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 52 минута, Жика рече

Ne znam ali znas sta Alfejev predstavlja u MP. kAO Bulovic kod nas.

Е мој Жиле, знаш ваљда и сам колико су наши врлински епископи хвалили Зизјуласа и његову теологију, а питај их сада о томе. Као и код Алфејева, то је било време наметнутог ентузијазма да можемо са римојеретицима остварити успешан дијалог. Екуменски дијалог.

И код нас смо у време форума верујем.орг забрањивали да према риморасколницима користимо тешке речи попут јеретици. Та су времена прошла. Рим је давно отишао својим путем. Надали смо се бољитку, веровали у Цариград и њиховом инсистирању на одређени став, а сада изгледа да оде Цариград за Римом.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Жика рече

Где су проглашени за свејеретике и кад сам их хвалио?

Papizam je svejeres,hvalio si ovog manipulanta jezuitu...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Жика рече

Кад Сабор нешто донесе он износи за јавност. Као Буловић код нас.

Kad je održan sabor tačno gde je doneta takva odluka u RPC?Mada me iskreno zabole i da jeste mada znam da ste vi ekumenisti žešće lažovčine i manipulanti...el bi neki kod nas sabor u SPC gde je doneta takva odluka?Ako nije onda lepo ću po Justinu sve vas sinkretističke ekumenističke papoljubce da nazivam ko i Justin,svejereticima....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

Тако за Рим каже м.Амфилохије. Управо након схватања куда иде Цариград.

Не руководи се за тим. Није се он сада пробудио. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Почело је буђење наших епископа почетком 2015.г., колико сам ја приметио.

Pa, treba uhvatiti kontinuitet, kako je bilo ranije, samo u novom ruhu.... (al' sam tajanstven... :smeh1:)

Подели на овим сајтовима

УПЦ МП заявила о попытке захвата столичного храма Киевским патриархатом

19:05, сегодня

Клирики Украинской православной церкви Киевского патриархата (УПЦ КП) пытались проникнуть в Свято-Анастасиевский храм при Бучанской исправительной колонии строго режима №85 в г.Киеве, который принадлежит Украинской православной церкви Московского патриархата (УПЦ МП). Об этом сообщается на официальном сайте УПЦ (МП) во вторник.

"Сегодня трое людей, из них двое "священники Киевского патриархата" достаточно настойчиво и нагло пытались проникнуть в храм святой Анастасии Узорешительницы. Узнав, что это клирики "УПЦ КП", община тюремного храма встала на его защиту и не пустила провокаторов", - заявил во вторник настоятель храма, заместитель председателя отдела в делах молодежи по вопросам тюремного служения протоиерей Николай Могильный. По словам настоятеля, "староста и парафияне на все аргументы ответили, что не нуждаются в их присутствии".

По его мнению, такие действия свидетельствуют о настроениях, противоположных декларируемых руководством УПЦ КП. "Нам обещают, что все будет тихо мирно, никаких захватов, а здесь хотят в храм попасть. Где вы были все 20 лет существования этого храма?... Неужели эти люди, которые пришли сегодня, надеялись, что община их примет?", - сказал отец Николай Могильный.

https://strana.ua/news/167712-v-kieve-predstaviteli-upts-kp-pytalis-proniknut-v-khram-upts-mp.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Zoran Đurović рече

ако си гледао документарац са вађењем истих 

Дај попе. :eit3du:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Почело је буђење наших епископа почетком 2015.г., колико сам ја приметио.

Не знаш их ти... Ја сам из приче, ништа они накнадно нису укапирали.

Подели на овим сајтовима

РПЦ са чуђењем дочекала изјаву Вартоломеја

Руска православна црква је дочекала са чуђењем речи васељенског патријарха Вартоломеја да треба прихватити аутокефалност цркве у Украјини, изјавио је представник Одељења Синода РПЦ за сарадњу са јавношћу и медијима Владимир Легојда.

„Врло је чудно и мучно слушати такве изјаве из Цариградске патријаршије да се нешто ’мора прихватити‘. То се не поклапа са тезом да Фанар покушава да реши сва питања у духу љубави и помирења“, рекао је Легојда.

Према његовим речима, РПЦ се и даље нада да постоји могућност мирног разрешења ситуације и моли се за то сваки дан.

„Патријарх Кирил је летео у Истанбул 31. августа како бисмо у братском разговору решили постојеће потешкоће, у духу јеванђеља и без позивања на непостојеће надлежности Константинопоља. То за сада није успело“, рекао је он.

https://rs.sputniknews.com/rusija/201810231117593360-RPC-vartolomej/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Milan Nikolic рече

И код нас смо у време форума верујем.орг забрањивали да према риморасколницима користимо тешке речи попут јеретици. Та су времена прошла. Рим је давно отишао својим путем.

:))

Колосалне промене су се десиле и еони прошли од "верујем" до "поуке". 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...