Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Жика рече

Што је Зоран лажов. Навео је Алфејева.

Слагаоје да је у РПЦ забрањено називати римокатолике јеретицима....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Иларион (рус. Иларион; Москва, 24. јул 1966), световно Григориј Валеријевич Алфејев (рус. Григорий Валериевич Алфеев), митрополит је волоколамски и предсједник Одсјека спољних црквених веза Руске православне цркве.

Викар је патријарха московског и све Русије и стални члан Светог синода.

Па шта? Јел он Сабор?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Жика рече

Кад Сабор нешто донесе он износи за јавност. Као Буловић код нас.

..дај саборску одлуку са све печатом и потписима свих владика или ћути. Како те бре није срамота? Још си и теолог, да си лаик па и да ти се опрости...

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Жика рече

Кад Сабор нешто донесе он износи за јавност. Као Буловић код нас.

Samo sto bulovic prvo kaze pa obavesti Irineja, a Ialrion se prvo konsultuje i dobije smernice pa onda kaze...:coolio:

Измењено од Поуке.орг инфо
Клевета, без доказа, сматрај ово опоменом. Админ-тим
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ole Gunnar Solskjær рече

Samo sto bulovic prvo kaze pa obavesti Irineja, a Ialrion se prvo konsultuje i dobije smernice pa onda kaze...:coolio:

Сад још и клевећеш нашу свету Цркву...

Подели на овим сајтовима

На страну што, да је Ђура у праву и да је САС РПЦ стварно донео такву одлуку, ми и даље не би били дужни да је се држимо, јер би у супротном морали да сместа прекинемо комуникацију са Цариградском патријаршијом...лудило мозга...

За разлику од лажне одлуке РПЦ да се римокатолици не смеју називати херезом, постоји права и обнародована одлука САС РПЦ да је поп Ђура расколник...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Zoran Đurović рече

Године 2014 католичких владика у свету имамо само 5.237.  

Имате ли?

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ole Gunnar Solskjær рече

Оно што осуђујем јесте што критикују ВП за нешто што апсолутно има и у њиховим редовима. "Сила и моћ и само смо ми у праву" је мото савремене Русије а исто тако РПЦ.

Дај леба ти...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ivan Marković рече
пре 3 часа, farisejski.bukvojed рече

Brate, nemoj mene da branis, brani Svjatejseg Patrijarha Irineja. On nam je svima obraz osvetlao.

Sto se mene tice, nikada nisam video ni "starokalendarca", ni "artemita", a sve ostalo sto imam to je izmedju mene i mog nadleznog SPC vladike, kao i dosad. Nemam potrebe za onlajn ispovedanjem Ziki, Miki, Peri ili bilo kome.

Ма не браним те. Повраћа ми се од екуменистичких лицемера. Прихватили би у Евхаристију и шамане, само не "старокалендарске" отпаднике. Овај новојављени Новацијан је већ најавио излазак ако се они врате.

Ah, sta bi sa krstenjskom teologijom i apostolskim prejemstvom ?

Tamo razni arijanci, duhoborci, nestorijanci, ikonoborci imaju krstenje i svestenstvo i tajne ( iako su najgore moguce bogoprotivne jeresi koje odvajaju od Boga i crkve), sta bi sada sa ovim ostalima 'starokalendarcima', 'artemitima' i raznim sinodima bivse RZC i drugi.

RK su nam blizi od protestanata, a, ova nasa braca koja nisu u opstenju sa PC (iz raznoraznih razloga) su nam jos bliza,nemamo nikog blizeg,pa, ako RK imaju tajne i svestenstvo i krstenje, 'jos vise' imaju sve to' i ovi drugi. 0703_read

Ili, i jedni i drugi, i RK i svi ostali nemaju blagodat i tajne ? Ako gledamo principijalno, onda, nema niko.(kako je pisao bratko Vasijan na onim temama)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Пашће крв... 

И сва ће бити на нечијој глави. Питаће га Бог, чија то невина крв натопи твоју пану. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Августин рече

Молим вас да неко покуша да објасни какаве би последице тога биле и да ли је то могуће

Ја мислим да је то мало вероватно.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

И сва ће бити на нечијој глави. Питаће га Бог, чија то невина крв натопи твоју пану. 

Ovde, koliko mi se cini, VP pokusava da podeli odgovornost (budi badja do kraja, ako hoces sam da uredjujes stvari, onda i prihvati svu  odgovornost za sve moguce posledice)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ivan Marković рече

Мада ми се већ "јавља" ко би 

И Ивану прорадила кугла. :))

• Хахаха 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...