Исток Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 Никада ми неће бити јасно зашто би их (нас?) држао у постојању (јер се пакао "животом" не може назвати) након свих примера где је доказано да за такве живот није... Човек који је крвник, убија и у томе налази задовољство, умре и онда након тога вечна патња? - А ПА КАЗНА ГА СТИГЛА, ШТА ЈЕ ПРОБЛЕМ??? - Па проблем је јер је он убијао...па не више ни од 100 година сигурно, а сад мора да пати вавек... - ПА НЕ МУЧИ ГА БОГ БУКВАЛНО НЕГО ГА ТО ЊЕГОВА САВЕСТ УНИШТАВА И БОЖИЈА ЉУБАВ МУ ЈЕ ОГАЊ ЈЕР СУ РАЈ И ПАКАО СТАЊЕ ДУШЕ!!!! Добро...и моје питање остаје исто... ЗАШТО га остављаш у постојању кад он за постојање НИЈЕ??? Човек је имао прилику, није је искористио, направио је погрешне одлуке...и то је то... тај је једноставно, својим изборима, "промашај"... зашто једноставно не буде "поништен" из постојања, престане да постоји, какав бре пакао, какви бакрачи??? Мени је то тотално сулудо... Исто сам прочитао свугде негде, а и овде по форуму: - Бог ће нас све загрлити након судњег дана својом љубављу, па ће некима то да прија а некима ће да буде мука... Па пусти га бре, аман, видиш да му позли сваки пут кад помисли на Тебе, а камоли кад га обливаш својом љубављу... која је сврха тога? Или има и друга варијанта а то је: - Пакао ће бити одсуство Бога, односно његове благодати, љубави, шта год, па си онда због тога вазда у каналу...шта ћеш, сам си тражио, нико те није лупао по ушима да се ваљаш у греху... Ајде!?!? А јел сам ја лупао Бога по ушима да ме створи и изложи свим тим искушењима? Ја се не сећам да јесам, искрено...И нема везе, није проблем, не буним се ја што се шанса даје сваком од нас да својом вољом заволимо Бога и радујемо се вечно са Њим (условно, против наше воље јер пре него што смо створени, стварно не верујем да смо га вукли за рукав и тражили да будемо створени) него ми НЕИЗМЕРНО иде на живце та патња после за оне који се промаше... Чему то аман...јел сам зезнуо ствар? Јеси.. То је то, бриши ме - нисам ја за ово, какву правду и задовољство то може некоме да чини да се несрећник злопати вечно за ни 100 година привременог живота где су га бесомучно и немилосрдно опседали и искушавали демони од кад се родио па до задњег дана... w.a.mozart, Поуке.орг инфо, kopitar and 4 осталих је реаговао/ла на ово 1 5 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 14 минута, Исток рече Никада ми неће бити јасно зашто би их (нас?) држао у постојању (јер се пакао "животом" не може назвати) након свих примера где је доказано да за такве живот није... Човек који је крвник, убија и у томе налази задовољство, умре и онда након тога вечна патња? - А ПА КАЗНА ГА СТИГЛА, ШТА ЈЕ ПРОБЛЕМ??? - Па проблем је јер је он убијао...па не више ни од 100 година сигурно, а сад мора да пати вавек... - ПА НЕ МУЧИ ГА БОГ БУКВАЛНО НЕГО ГА ТО ЊЕГОВА САВЕСТ УНИШТАВА И БОЖИЈА ЉУБАВ МУ ЈЕ ОГАЊ ЈЕР СУ РАЈ И ПАКАО СТАЊЕ ДУШЕ!!!! Добро...и моје питање остаје исто... ЗАШТО га остављаш у постојању кад он за постојање НИЈЕ??? Човек је имао прилику, није је искористио, направио је погрешне одлуке...и то је то... тај је једноставно, својим изборима, "промашај"... зашто једноставно не буде "поништен" из постојања, престане да постоји, какав бре пакао, какви бакрачи??? Мени је то тотално сулудо... Исто сам прочитао свугде негде, а и овде по форуму: - Бог ће нас све загрлити након судњег дана својом љубављу, па ће некима то да прија а некима ће да буде мука... Па пусти га бре, аман, видиш да му позли сваки пут кад помисли на Тебе, а камоли кад га обливаш својом љубављу... која је сврха тога? Или има и друга варијанта а то је: - Пакао ће бити одсуство Бога, односно његове благодати, љубави, шта год, па си онда због тога вазда у каналу...шта ћеш, сам си тражио, нико те није лупао по ушима да се ваљаш у греху... Ајде!?!? А јел сам ја лупао Бога по ушима да ме створи и изложи свим тим искушењима? Ја се не сећам да јесам, искрено...И нема везе, није проблем, не буним се ја што се шанса даје сваком од нас да својом вољом заволимо Бога и радујемо се вечно са Њим (условно, против наше воље јер пре него што смо створени, стварно не верујем да смо га вукли за рукав и тражили да будемо створени) него ми НЕИЗМЕРНО иде на живце та патња после за оне који се промаше... Чему то аман...јел сам зезнуо ствар? Јеси.. То је то, бриши ме - нисам ја за ово, какву правду и задовољство то може некоме да чини да се несрећник злопати вечно за ни 100 година привременог живота где су га бесомучно и немилосрдно опседали и искушавали демони од кад се родио па до задњег дана... Jednostavno, ako , dopustimo da za krvnike i ubice, nepravednike i one koji su nemilosrdni, postoji kraj muka ili odlazak u nebice, ....onda, smo dopustili i moralnu sunovracenost i dekadenciju svake vrste. Nema konacne i pravedne kazne za zlo i zlocine,.... onda, moze svako da radi sta hoce i koliko hoce, da krade, ubija, laze, tlaci, ratuje, vrsi genocid, i ko zna koja jos zla dela. Pa, i u ovom zivotu postoje u nasoj civilizaciji zakoni i obicaji i predanja koijma se sankcionise svaka agresija coveka prema drugom coveku. Eno, bio sam u ambulanti i stoji na vratima obavestenje, ....da svako ko pravi buku ili ugrozava drugog i pravi javni nered, bice kaznjen odredjenom novcanom kaznom. Znaci, pravda postoji, usadjena je u coveka, i u tom smislu, recimo, ovako prica sv.Jovan Zlatoust : "'Онај који признаје да после овога живота нема ништа, безусловно мора признати да ни Бога нема. Ако после овога тамо ништа нема, онда ни Бога нема. Ако пак има Бога - праведан је, а ако је праведан, сваком дели по заслузи; а ако после овога живота нема ништа, где ће свако примити оно што је заслужио? Пази, многи се, као што сами напред признаше, против своје заслуге користе благом и почастима на овом свету, док се други, који праведно живе, кажњавају. Ако дакле немамо другог времена после овога живота, праведници ће бити неправедно одбачени, а грешници ће се против заслуге наслађивати. Ако ли тога (другог живота) неће бити, како би онда постојала правда? Јер је безусловно потребно: или да постоји неко време после овога (живота), које ће сваком по заслузи датим јер га овде (на земљи) не налазимо; ако ли пак нема тог времена, како ће свако примити по својој заслузи? Ако ли неко по заслузи не прима, онда по твоме ни Бог није праведан; а ако Бог није праведан, онда не би ни било Бога. Али нека светогрђе падне на главу оних који нас приморавају да тако говоримо. Погледајте, до каквог је светогрђа реч дошла. Али да Бог постоји – дела громогласно вапију; дакле, Он је и праведан, а ако је праведан, Он сваком даје по заслузи, а ако свакоме даје по заслузи, преко је потребно да после овога живота постоји време у коме ће свако примити по заслузи, примити казну или награду за своја дела.'' Covek je slobodno i svesno i razumno bice, koje svojim postupcima i delovanjima, cak i u ovom zivotu pribavlja pohvale i nagrade ili osude i kazne. Pravda postoji u ovom zivotu, ali, pravda koja nije zadovoljena u ovom zivotu, ( spletom okolnosti ) , ...zar nije logicno, da trazi zadovoljenje posle zivota. Zar, onda, i u drugom slucaju, oni, koji se citav zivot trude u vrlini, pravdi i ljubavi prema ljudima, takodje , treba da ocekuju i da se nadaju nagradama, ne samo u ovom zivotu. Ako, na drugaciji nacin postavimo stvari, onda, dobijamo moralnu relativnost koja ne donosi osude za takve postupke i nemogucnost nagrade ljudi koji se trude u ispravnoj moralnosti. Sto se tice same osude, u pravu si, Bog ne grli i ljubi one koji su osudjeni, jer, bi na takav nacin, bio kao neki tiranin koji namerno muci ljude. Sto se tice toga, da niko nije trazio da bude stvoren , da bi bio izlozen svim tim iskusenjima u zivotu,....pa, recimo, kako mnogi drugi ljudi bivaju takodje podlozni raznim iskusenjima i opet, ostaju imuni na takve stvari i zive moralno, neki cak i ceo svoj zivot. Ne moraju svi bas tako, ali, ako neki siromasak ili prost covek, moze da odoli mnogim iskusenjima, onda, kakvo opravdanje mogu da imaju oni, koji imaju lagodniji i bolji zivot i bolje obrazovanje i mnoge druge pogodnosti u zivotu ? Ili, coveku odgovara da zivi i provodi ovaj zivot kako hoce, da koristi sve blagodati zivota, ali, kada treba poznjeti, onako kako covek i seje, onda, ne odgovara, zasto sam stvoren, niko me nije pitao. Mislim, ulica je dvosmerna, zivot nije sala i bas neka igra i zabava. Odgovornost ljudi prema samim sebima i drugima mora da postoji. Dela i reci ( lepa rec i gvozdena vrata otvara ) svakog coveka ce' kreirati sudbinu svakog coveka, kako ovde, tako i tamo. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 59 минута, Исток рече Добро...и моје питање остаје исто... ЗАШТО га остављаш у постојању кад он за постојање НИЈЕ??? Ti bi da kazes - nista manje od toga - da znas bolje od samog Tvorca da li je neko za postojanje ili nije? Ili mi je nesto promaknulo... Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече Ti bi da kazes - nista manje od toga - da znas bolje od samog Tvorca da li je neko za postojanje ili nije? Ili mi je nesto promaknulo... Па нећу у туђе име да причам, ал ево - поприлично сам сигуран за себе да ми је боље да не постојим него да постојим у вечним мукама зато јер ме није интересовало да идем по литургијама, причешћујем се и славим Бога сваке секунде јер ме је створио (својом а не мојом вољом) да ме прождиру демони страстима у овом животу, а и после, јербо, нисам радио како каже... Имаш слободан избор...ал си готов ако не изабереш како ја мислим да треба... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 7 минута, Исток рече Па нећу у туђе име да причам, ал ево - поприлично сам сигуран за себе да ми је боље да не постојим него да постојим у вечним мукама зато јер ме није интересовало да идем по литургијама, причешћујем се и славим Бога сваке секунде јер ме је створио (својом а не мојом вољом) да ме прождиру демони страстима у овом животу, а и после, јербо, нисам радио како каже... Имаш слободан избор...ал си готов ако не изабереш како ја мислим да треба... Pa o tome ti i pricam - ti si zauzeo busiju sopstvenog JA, ubedjen u to da bas ti najbolje sagledavas tu situaciju. To je u samoj osnovi potpuno pogresno polaziste, i iz njega neces da dobijes nijedan kvalitetan odgovor. Pod uslovom, naravno, da te neki stvarni odgovor uopste interesuje, jer ovako kako si ti postavio pitanje to isto cine i trolovi koji dodju prosto da smaraju u prazno. АлександраВ and Јанко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
srema Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 Морам да се угурам и ја некако, извињавам се, пошто ме занима одговор, ако није превише дрско питати. Шта би био одговор на пре 12 минута, Исток рече Имаш слободан избор...ал си готов ако не изабереш како ја мислим да треба... Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 14 минута, Bokisd рече Jednostavno, ako , dopustimo da za krvnike i ubice, nepravednike i one koji su nemilosrdni, postoji kraj muka ili odlazak u nebice, ....onda, smo dopustili i moralnu sunovracenost i dekadenciju svake vrste. Nema konacne i pravedne kazne za zlo i zlocine,.... onda, moze svako da radi sta hoce i koliko hoce, da krade, ubija, laze, tlaci, ratuje, vrsi genocid, i ko zna koja jos zla dela. Па већ сад свако ради шта хоће, ограничен природним могућностима... И у овим условима вечне казне, и даље има тиранина и крвника и шта? Не видим да је имало помогло да заустави то... Али како тај морални суноврат и декаденција могу да угрозе оне "праве" који заврше тамо где треба? Јесте, секао ме је овај, вадио ми црева за живота, побио ми фамилију, силовао жену - заиста, ужасно... и шта??? Ево нас овде сад код Бога, сви смо на окупу, сви смо добро, све што се десило је небитно, ту су ми и деца и жена и ја... И шта сад мене интересује тамо нека казна према том лику, па зар не треба и њега да волим да се молим и за њега, како каже Господ??? пре 20 минута, Bokisd рече Он је и праведан Како праведан кад ме није питао дал хоћу да потпишем уговор и уз свој пристанак будем створен и кренем да се ваљам по демонском муљу оога света где сам у ВЕЛИКОЈ опасности да озбиљно пропаднем??? Да ме је питао и да сам ја могао да видим шта ме све потенцијално чека и на шта се своди постојање (ради како Ја кажем ил сиктер у ватру) - мислим да би ОЗБИЉНО размислио о томе да ли бих да постојим или не... пре 23 минута, Bokisd рече Sto se tice toga, da niko nije trazio da bude stvoren , da bi bio izlozen svim tim iskusenjima u zivotu,....pa, recimo, kako mnogi drugi ljudi bivaju takodje podlozni raznim iskusenjima i opet, ostaju imuni na takve stvari i zive moralno, neki cak i ceo svoj zivot. Ne moraju svi bas tako, ali, ako neki siromasak ili prost covek, moze da odoli mnogim iskusenjima, onda, kakvo opravdanje mogu da imaju oni, koji imaju lagodniji i bolji zivot i bolje obrazovanje i mnoge druge pogodnosti u zivotu ? Ili, coveku odgovara da zivi i provodi ovaj zivot kako hoce, da koristi sve blagodati zivota, ali, kada treba poznjeti, onako kako covek i seje, onda, ne odgovara, zasto sam stvoren, niko me nije pitao. Mislim, ulica je dvosmerna, zivot nije sala i bas neka igra i zabava. Odgovornost ljudi prema samim sebima i drugima mora da postoji. Dela i reci ( lepa rec i gvozdena vrata otvara ) svakog coveka ce' kreirati sudbinu svakog coveka, kako ovde, tako i tamo. Па шта мене занима како други могу - ето могу, аплауз, свака част...заиста дивно... Није битно оправдање, битно је да нису "прави" и ту крај целе приче, они губе своју сврху...они више немају сврху да битишу, њима се све своди на пропаст и патњу...чему то... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 10, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 6 минута, obi-wan рече Pa o tome ti i pricam - ti si zauzeo busiju sopstvenog JA, ubedjen u to da bas ti najbolje sagledavas tu situaciju. To je u samoj osnovi potpuno pogresno polaziste, i iz njega neces da dobijes nijedan kvalitetan odgovor. Pod uslovom, naravno, da te neki stvarni odgovor uopste interesuje, jer ovako kako si ti postavio pitanje to isto cine i trolovi koji dodju prosto da smaraju u prazno. Добро, уреду - ето, одличан пример, имам фелер који ћу јако тешко да исправим, ако и икада с обзиром да ме не привлачи црквени живот... И ако на крају, овакав какав сам, завршим у аду, у пропасти... моје питање је зашто... Није моја шанса за животом последица мог деловања и воље, већ Његове - из ког разлога, када завршим неславно, морам сад вечно да се злопатим... Човече - НИСАМ ти тражио да ме створиш, ало, све ове борбе са злом, ја НИШТА од тога нисам тражио... захвалан сам на прилици, нисам је искористио, да се поздравимо лепо, изљубимо и - бриши ме...крај... Нисам никакав трол, веруј ми, лупам главу већ годинама само око овог питања... На све сам нашао одговор, малтене, само на ово не... Убија ме, колико ме нервира и прогања.... Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 13 минута, Исток рече Добро, уреду - ето, одличан пример, имам фелер који ћу јако тешко да исправим, ако и икада с обзиром да ме не привлачи црквени живот... И ако на крају, овакав какав сам, завршим у аду, у пропасти... моје питање је зашто... Није моја шанса за животом последица мог деловања и воље, већ Његове - из ког разлога, када завршим неславно, морам сад вечно да се злопатим... Човече - НИСАМ ти тражио да ме створиш, ало, све ове борбе са злом, ја НИШТА од тога нисам тражио... захвалан сам на прилици, нисам је искористио, да се поздравимо лепо, изљубимо и - бриши ме...крај... Нисам никакав трол, веруј ми, лупам главу већ годинама само око овог питања... На све сам нашао одговор, малтене, само на ово не... Убија ме, колико ме нервира и прогања.... Opet isto. Ja pa ja. Neshvatljivo je kako sebe ne ulovis u ovoj prici - ti si sebe, kao sto rekoh, pozicionirao na mesto tipa Bozijeg adjutanta, najmanje toliko. I sad, zamisli molim te Njegove "drskosti" - nij ti On pitao tvoje "velicanstvo" kad je stvarao i kako je stvarao! Kako je samo smeo!... A nije ti palo na pamet nesto npr. ovako... ako je Neko Tvorac, to ocigledno znaci da Taj daleko najbolje poznaje ne samo nasu ljudsku psihofizicku gradju, nego i Prostor i Vreme kao takve... a to opet znaci da ako je vec stvarao (i to sa Ciljem, koji nam je otkrio u medjuvremenu), onda je svakako imao u vidu da sve sto je stvoreno itekako moze da dosegne onu vrstu Vecnosti koja bi bila apsolutni dobitak svakom... a to sve dalje znaci da nije problem nigde u Njemu, nego u meni koji sam sebe izdigao u nedostizne "visine" i goropadna i razvracena uma zahtevam da mi se na tacni pruzi sve u jednom jedinitom trenutku... Drugim recima, a opet kazem - ako stvarno zelis odgovore na ovakva pitanja, neizostavno moras da promenis polaznu tacku i pristup svemu tome. Дијана. and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 @Исток Jedna pogrešno dovršena misao vuče drugu. Druga treću. I od ukusa poraza čovek više ne može da se sladi pobedom. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 2 минута, Muramasa рече Valjda neko sam za sebe zna bolje od tvorca da li je za postojanje. Od Njega sigurno ne moze da zna bolje. АлександраВ and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 1 минут, Muramasa рече Rekao sam sam za sebe. Ne za komšiju. Odnosi se uvek na sve ljude bez izuzetka. АлександраВ and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 52 минута, Исток рече Па већ сад свако ради шта хоће, ограничен природним могућностима... И у овим условима вечне казне, и даље има тиранина и крвника и шта? Не видим да је имало помогло да заустави то... Али како тај морални суноврат и декаденција могу да угрозе оне "праве" који заврше тамо где треба? Јесте, секао ме је овај, вадио ми црева за живота, побио ми фамилију, силовао жену - заиста, ужасно... и шта??? Ево нас овде сад код Бога, сви смо на окупу, сви смо добро, све што се десило је небитно, ту су ми и деца и жена и ја... И шта сад мене интересује тамо нека казна према том лику, па зар не треба и њега да волим да се молим и за њега, како каже Господ??? Pa, ne radi bas svako kako hoce. Mnoge je zakon i kazna naterala da se razmisle ili zadrhte i da ne cine zlo i zlocine zbog postajanja mogucih kazni. Jer, ne zaboravi , govorimo o logickim i metaforickim razlozima za ili protiv kazne i naravno , na kraju te vecne nagrade ili kazne. Nebitno je, zasto jos postoji tiranina i krvnika, koji , ili ne veruju u takve stvari ( o kojima sad pricamo ) ili se nisu uopste u zivotu zanimali takvim stvarima ili jednostavno prkose zakonima ljudskim i uzvisenim ( bozanskim ) iz ko zna kakvih razloga. Njihova nebriga, ne ukida pravdu. Ogranicenje prirodnim mogucnostima ? Pa, ako neko ko je vise ogranicen svojim mogucnostima, moze da odoli mnogim iskusenjima zivota, kakvo opravdanje ima onaj, koji poseduje vece mogucnosti ? пре 52 минута, Исток рече Како праведан кад ме није питао дал хоћу да потпишем уговор и уз свој пристанак будем створен и кренем да се ваљам по демонском муљу оога света где сам у ВЕЛИКОЈ опасности да озбиљно пропаднем??? Да ме је питао и да сам ја могао да видим шта ме све потенцијално чека и на шта се своди постојање (ради како Ја кажем ил сиктер у ватру) - мислим да би ОЗБИЉНО размислио о томе да ли бих да постојим или не... Ja mislim da je dar zivota veliki dar i lepota. Sad, ako neko' nekom podari mogucnost da koristi ( mogucnosti ) koje je dobio, kako je to lose delo i zamisao ? Zasto si u opasnosti da propadnes ? U opasnosti da propadnu su oni koji i zive 'opasno' i ne haju za opasnosti zivota. Bog sigurno nece meriti svakom coveku tek tako. Kao sto na svetskom sudu imamo i advokate i sudije i porotu, koji istrazuju svaku sitnicu koja moze uticati na presudu , tako i na onom drugom ( buducem ) sudu, nece covek propasti tek tako, gledace se svaka sitnica koja moze nekako da opravda coveka. Propasce onaj, koji nema nekoga ili nesto, da mu pomogne na tom sudu. A, covek u ovom zivotu moze pribaviti mnoge stvari koje mogu da mu pomognu da prodje neosudjen na tom sudu. пре 52 минута, Исток рече Па шта мене занима како други могу - ето могу, аплауз, свака част...заиста дивно... Није битно оправдање, битно је да нису "прави" и ту крај целе приче, они губе своју сврху...они више немају сврху да битишу, њима се све своди на пропаст и патњу...чему то... Opet, ne zaboravi da pricamo o logici pravednosti, suda i kazne. I, u ovom svetu, niko ne pravda nekog zbog toga sto je,....taj koji je ucinio zlocin, mislio za samog sebe da nije mogao da se uzdrzi od zlocina. Ne moze covek da zivi za samog sebe i po nekim svojim idejama. To ne ide tako i ljudi i drustvo ne podrzava takvo ponasanje ( i u ovom zivotu ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 32 минута, Muramasa рече Pas se posra na čoveka koji nema slobodu veću od marionete. Svaki covek ima apsolutnu slobodu. АлександраВ, Milica Bajic and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 10, 2018 Пријави Подели Написано Август 10, 2018 пре 1 сат, Исток рече ... Нисам никакав трол, веруј ми, лупам главу већ годинама само око овог питања... На све сам нашао одговор, малтене, само на ово не... Убија ме, колико ме нервира и прогања.... Причало се овде о томе још одавно, одговори су једно те исти. То је питање којим сам се и ја бавио, а одговор сам нашао у следећем. Једноставно, Бог није негативац, никада неће уништити оно што је створио, да буде одговорно за вечност. Имаш код Достојевског, тужну причу у Карамазовима, када прича старац Зосима о онима најгорима у паклу, који ће, управо, стално тражити да их Бог потпуно уништи. Али Бог је као Мајка која свакога од нас тражи у загрљај. Бог је једноставан, исувише једноставан, нажалост, за многе. Дијана. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука