Исток Написано Август 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 1 сат, Milica Bajic рече Ево сутра почиње пост, причести се у недељу, сигурна сам да толико можеш да учиниш ( уз борбу, али можеш). Избаци све из главе, дозволи себи да за то време читаш само нпр.оца Тадеја (Какве су ти мисли, такав ти је живот). Па онда да се нађемо у недељу овде да сумирамо утиске? Шта кажеш? Уффффффф.... мислим да нема шансе... Сама помисао на присуство толико људи, све странац до странца... већ се ужасавам од саме помисли... А и ја да постим, свака друга реч ми псовка, довољно је само да седнем у кола и кренем да возим...пих... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 9 минута, Isusovo magare рече Može li onda takav svetac odvojiti od Boga??? Nazalost, postoji opasnost, kako kazu svetitelji ( parafraza ),....nije gotovo, dok covek dusom ne prodje sva iskusenja i ode' u raj,... Vladan :::. and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 11 часа, Milica Bajic рече Зар то што је поставио питање није тај корак? Или сам га ја схватила преозбиљно? To ne mogu da znam. Ono sto mogu je da izvedem poneki zakljucak na osnovu napisanog i recenog, a to je sve skupa od pocetka teme prepunjeno nadmenim samoubedjenjem da eto ni sam Bog ne zna sta radi, i da mu trebaju saveti od nas ljudi. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 13 часа, Кратос рече Čim si stavio uokvirenje pojam apsolutnosti na slobodu je neprimenjiv,jer aposlutnost podrazumeva potpunost,znači bez ikakvih ograničenja Ja lepo rekoh - to sto ti kazes u teologiji je apsolutna sloboda Nestvorenog, i kao takva strana je stvorenjima. Medjutim, kad pricamo o ljudima, mi kazemo da je covek obraz i podobije Bozije (= slika i prilika Bozija). Po cemu? Po slobodi, naravno - samo i iskljucivo po njoj. Ovo je jedna od sustinskih i osnovnih postavki hriscanske antropologije. A ta sloboda je i za nas ljude, u granicama nase stvorenosti, isto tako apsolutna. Sta to u stvari znaci? Znaci da covek sustinski nije uslovljen bas nicim, i moze cak i samom Bogu da kaze "ne", tj, moze da izabere put odstupanja od Njega. Jasno je da kod ljudi svaki izbor nosi neminovno svoje posledice, medjutim, to je opet daleko najapsolutniji domet slobode u okvirima stvorenog. Druga bica ove nase zemaljske vaseljene nemaju takvu slobodu, nego su uslovljena (svako u svojoj meri) prirodnim zakonima. Dakle, nije logicno da pojam slobode o kakvom ti ovde pricas bude primenjen na stvorenja, jer pripada - sustinski - samo Nestvorenom. Smaragdni kamičak, Vladan :::. and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 14 часа, Исток рече Па изгледа да може, видиш шта кажу многи - некоме ће Божија близина бити пакао... "Gospode, ti si Raj cistim, i pakao necistim" - sv. vladika Nikolaj. ИгорМ, Драгана Милошевић and Јанко је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 15, 2018 Пријави Подели Написано Август 15, 2018 @Исток Морам да признам да сам имао исти проблем и да ме је исто питање прогањало као и тебе.Одговор нисам добио али сам решио проблем. А знаш ли како сам решио тај проблем ? Ставио сам га по страни до даљег. Заправо, рекао сам себи да пре свега морам да се смирим и да када буде било време Господ ћеми сигурно дати одговор и на то питање. И оног тренутка када сам то урадио и кренуо да се трудим да испуњавам вољу Божију тј. имао сам велику жељу да упознам Господа, а када сам почео да Га упознајем почела је и да се јавља жеља да пребивам у Његовој близини. Како је време одмицало и што сам Га више упознавао, то ми се више губила потреба за одговором на то питање, а све више расла жеља за Господом. Све до оног тренутка када сам схватио да када пребивамо са Господом и када осећамо Његову неизмерну љубав, нећемо имати никакве потребе за таквим питањима и недоумицама. Ми смо несавршени људи и не можемо све да знамо. Господ нам то намерно и оставља да би смо се смиравали. Јер само када се смиравамо можемо доћи у опит богопознања. А онда када Господ процени да смо спремни и духовно сазрели и када ни најмање о томе не будемо мислили, тада ћемо засигурно и одговор добити. Ништа не брини брате, на добром си путу. Господ те таквог воли, баш зато што си тако отворен и искрен и неће те оставити да пропаднеш. Неће у то буди сигуран, из простог разлога што ти још не даје одговор на то питање. Јер када би ти дао одговор, засигурно би пропао. adansonia.digitata, Исток and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Август 15, 2018 Пријави Подели Написано Август 15, 2018 On 13.8.2018. at 8:21, Исток рече некоме ће Божија близина бити пакао... Неће. Чак ни онима којима ће наводно бити. Сви ћемо се задивити. Већ јој се, заправо, дивимо, волећи себе, понекад и друге... волећи дрвеће, облаке, дунаве, цигане, кокице, клупе, тастатуре, црно беле дречаве боје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 17, 2018 Пријави Подели Написано Август 17, 2018 On 10.8.2018. at 16:42, Исток рече Никада ми неће бити јасно ајд прозборићу ти још једну и више нећу: покушаваш да Бога схватиш и упознаш умом, ништа страшно, многи су тако изгубили невиност. Покушај да му приђеш без услова и отвореног срца, онда ће Он моћи да делује... Овако се све своди на једну лесковачку изреку тј. упозорење: Не иде се с голо дупе међу пијани Цигани. ИгорМ, Драшко and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука