Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Šteta, velika šteta.

Знам, али шта ћу....

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 14 минута, Justin Waters рече

Kanoni su zbog čovjeka, a ne čovjek radi kanona. Ako ovo možeš da razumiješ onda ćeš moći razumjeti zašto su mnogi kanoni mrtvo slovo na papiru. 

Zasto ne bi razumeo,.... ali evo postavlja se pitanje ako su napisani kanoni od strane svetitelja i da je crkva saborno to prihvatila,....  da li onda i svetitelji i sabori nisu razumeli da su kanoni radi coveka i da u nekom vremenu nisu bili mrtvo slovo na papiru ?

Onda valjda znaci da su kanoni imali neku odredjenu svrhu u to vreme u kojem su i napisani i da treba videti sta je u kanonu vremensko i sta je ono sto moze da ostane i za danas.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Родољуб Лазић рече

Да, постоје канони који се не примењују, али то не значи да су укинути. Они се могу валидно укинути само на новом Сабору.

Mogu, i onda na Borbi za veru ima da kažu to je antihristov sabor. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Вилер Текс рече
пре 20 минута, Bokisd рече

. i mislim da moze da bude smislen i za one koji hoce da se drze toga u kanonu,

Значи по договору.

Е па неки људи имају другачији договор.

И опет се враћамо на широку препоруку Апостола Павла.

Brate, i ja sam pisao ... po dogovoru.... ajd pogledaj moje poruke.... 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Родољуб Лазић рече

Служење Литургије сваког дана у неким парохијским црквама је изузетак и не доприноси ништа разрешењу овог питања. Колико знам у Београду се само у Вазнесењској служи литургија сваког дана. Не знам зашто инсистираш на овоме као да се у свакој другој цркви служи литургија сваког дана.

Зато што тамо пише да се суботом и недељом узноси духовна жртва па се препоручује уздржање.

Литругија је Литургија, и света је сваки дан. Самим тим ово правило можемо применити на сваки дан што ситуацију доводи до апсурда. Зато инсистирам јер желим да кажем како буквализам никуда не води.

Мислим да је ствар у договору и да брачна постеља остаје интима и једино што имамо у том смислу је препорука Апостола Павла о суздржању, посту и договору

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Brate, i ja sam pisao ... po dogovoru.... ajd pogledaj moje poruke.... 

Боки, бранио си овај канон где се каже да је потребно суздржање у дане када се служи Литургија. Нисам видео да си спомињао договор раније. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Зато што тамо пише да се суботом и недњеом узноси духовна жртва па се препоручује уздржање.

Литругија је Литургија, и света је сваки дан. Самим тим ово правило можемо применити на сваки дан што ситуацију доводи до апсурда. Зато инсистирам јер желим да кажем како буквализам никода не води.

Мислим да је ствар у договору и да брачна постеља остаје интима и једино што имамо у том смислу је препорука Апостола Павла о суздржању, посту и договору

Pa, sigurno je znao i sv.Timotelj da se i drugim danima sluze sluzbe, ali je posebno izdvojio subotu i nedelju kada se po njemu vrse duhovne zrtve ... sad sta je pod tim podrazumevao, za nedelju znamo, za subotu ne znam tacno sta moze da bude.

Tako da ako se drze sluzbe negde svaki dan, to striktno ne obavezuje hriscane po ovom kanonu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Зато што тамо пише да се суботом и недњеом узноси духовна жртва па се препоручује уздржање.

Литругија је Литургија, и света је сваки дан. Самим тим ово правило можемо применити на сваки дан што ситуацију доводи до апсурда. Зато инсистирам јер желим да кажем како буквализам никуда не води.

Jeste, uzdržanje se preporučuje i ponedeljkom jer je posvećen anđelima. Utorak svetom Jovanu Krstitelju, a sreda i petak normalno post. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Боки, бранио си овај канон где се каже да је потребно суздржање у дане када се служи Литургија. Нисам видео да си спомињао договор раније. 

Vidi, .... cak sam napisao da supruznici mogu da se dogovore i sta za njih znaci ta.....duhovna zrtva (koja se pominje u kanonu)..... mozda za neke samo nedelja bude duhovna zrtva i tako se dogovore i ispostuju.... itd...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, sigurno je znao i sv.Timotelj da se i drugim danima sluze sluzbe, ali je posebno izdvojio subotu i nedelju kada se po njemu vrse duhovne zrtve ... sad sta je pod tim podrazumevao, za nedelju znamo, za subotu ne znam tacno sta moze da bude.

Tako da ako se drze sluzbe negde svaki dan, to striktno ne obavezuje hriscane po ovom kanonu.

Јеси ли ти ожењен?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Tako da ako se drze sluzbe negde svaki dan, to striktno ne obavezuje hriscane po ovom kanonu

E današnja Crkvena praksa ne zna za svoje kanone.

Pričaj ti sa rođenim o tome.

Batali.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

ali je posebno izdvojio subotu i nedelju kada se po njemu vrse duhovne zrtve ...

Е сад треба виђети зашто је написан тај канон и како итд. Ја ти то не знам. Али знам да не бих волео да си ми адвокат.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Ne.

Е кад се ожениш онда причај о овим канонима, уз сво дужно поштовање.

Ово кажем само због тога да би лично окусио тежину бремена који би мало да наметнеш другима.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...